Naptár

2014. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Friss hírek Hollandiából, San Marino-ból és Svédországból

buildingbridgesTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv, esctoday.com

A zene hidakat épít – ehhez a gondolathoz csatlakozna számos énekes. Az új énekesek mellett idén is találkozhatunk visszatérő előadókkal majd a versenyen. Kivel így, kivel úgy.

Trijntje Oosterhuis képviseli a bécsi versenyen Hollandiát. Versenydalát Anouk fogja megírni, aki 2013-ban képviselte az országot „Birds” című dalával, akkor 9. lett. Trijntje izgatottan várja a versenyt, hiszen az elmúlt két év holland eredményei után nem egy alacsony lécet kell megugrania.

Létezik Eurovízió Valentina nélkül. San Marino három év után vált, és a következő Eurovízióra a verseny történelmének legfiatalabb duóját küldi. Michele és Anita nem ismeretlen az emberek számár, hiszen mindketten a Junior Eurovízió színpadán mutatkoztak be. Michele a tavalyi év során a 10. helyen végzett, idén pedig Anita a The Peppermints formációval a 15. helyen zárt. Anita ezzel az első olyan előadó, aki a Junior után rögtön részt vesz az Eurovíziós Dalversenyen.

Nyilvánosságra hozták a 2015-ös Melodifestivalen részvevőinek listáját. A méltán népszerű svéd nemzeti válogató mezőnyében kétségkívül a legnagyobb érdeklődést Eric Saade (ESC 2011) váltotta ki, aki „Sting” című dalával kísérli meg a kijutást Bécsbe. Azonban nem ő az egyetlen, aki már állt az Eurovízió színpadán korábban. Jessica Andersson 2003-ban a Fame duó tagjaként 5. helyen végzett. Legutóbb 2010-ben próbálkozott kijutni a versenyre ismét, akkor az „I did it for love” a döntő 8. helyére volt elég. Marie Bergman, aki idén Sanne Salamonsennel kiegészülve lép színpadra már háromszor is képviselte Svédországot, 1971-ben, 1972-ben és végül 1994-ben. Måns Zelmerlöwöt is többször láthattuk már a Melodi színpadán, mint énekes és műsorvezető. Utoljára 2009-ben versenyzett, a döntőben negyedik helyet érte el „Hope & gloryˇ” című dalával. Magnus Carlsson, az Alcazar korábbi tagja 2007 után ismét próbálkozik. Számos visszatérő előadó megfordul a Melodifestivalen mezőnyben, a legvégére még a tavalyi döntőből ismerős Ella Benediktsont és Linus Svenninget érdemes kiemelni.

11 hozzászólás Eurovízió 2015: Friss hírek Hollandiából, San Marino-ból és Svédországból

 • Zolecs

  Hollandia várós, biztos vagyok benne hogy minőségi dalt küldenek, már csak abból kifolyólag is így gondolom mivel Anouk keze lesz a dolgokban.A Birds a mai napig az egyik legkedvencebb dalom 🙂 Örülök hogy az ilyen „salali salalák” után megtalálták a helyes utat.

  San Marino csalódás..Tavaly is csak idább-odább néztem a JESC-et, de ez a gyerek megmaradt az emlékezetemben. Rettenetesen irritáló. Én inkább elhallgattam volna még egy Valentinát.

  MF téren, Ellen B. lesz várós, ugyanis az idei versenyt a Songbird vitte nálam 🙂

 • Gergő

  Én olyan országok pozitív eredményére várok ,mint Portugália, Albánia, ide írhatnám az 5 nagy országot is hiszen idén és tavaly sem az élmezőnyben végeztek ezen országok … Örülnék ha az idei 5. helyet megtartva vagy legalább a top10-ben maradva egy balladát küldenénk ki vagy egy Emmelie de Forest és NOX ötvözetű népi hangszerekkel kísért dalt, de rock zenének se vagyok az elrontója 🙂 Disco vagy electro típusú dalt kiküldeni számomra jó lenne, de jó helyezést úgy se nagyon érnénk el vele …
  Bukó országok közé sorolnám : Norvégiát, Örményországot, Hollandia esetében is kétségesek az érzéseim …
  És szerintem Montenegrót újra fogjuk látni majd jövőre a döntőben, San Marino esetében nem venném biztosra. Szerbia véleményem szerint balladával fog visszatérni, nem zárom ki azt a lehetőséget, hogy Zeljko harmadjára is menne Eurovízióra. Az albánok egy jó popdallal elődrukkolhatnának már 🙂

 • force

  Hollandia szerintem is jó lesz, Anouk jó dalt fog összerakni. Azt pedig már nyár elején kifejtettem egy angol ESC fórumon, hogy San Marino szerintem Michele Perinora-t küldi majd, hát így lenne ötösöm a lottón. Bár azért észben kell tartani, hogy sem Michele, sem Anita nem értek el jó eredményt a JESC-n.

  A svéd mezőnyről eddig csak annyit, hogy nem nagyon hozott lázba, eleve furcsa nekem, hogy nem 8, hanem 7 dal lesz minden elődöntőbe, olyan hiányérzetem volt, amikor láttam a listát. 2 visszatérő előadó van, akiknek nagyon örülök: Jessica, Magnus. Eric Saade visszatérése nem lep meg, tuti nagy favorit lesz a végső győzelemre, ahogyan Mans is.

 • gaboca701

  Nagyon szurkolok majd Eric Saade-ért, nekem ő volt az egyik legnagyobb kedvencem az elmúlt években.

 • Iza

  Eric visszaterese nagyon vegyes erzelmeket valtott ki belolem, egyreszt orulok, hiszen a Popular szerintem brutalisan jo dal (volt), es most sem varok tole mast, masreszt viszont elbizonytalanit, mert ha visszagondolok a dusseldorfi fulserto, eneklesnek nem nevezheto eloadasara, meg mindig kiraz a hideg…
  Ettol fuggetlenul ha a mostani dala csak megkozeliti (nem kell megugornia, szerintem nem is lehet) a 2011-es szintjet, en szivesen latnam Ot ujra esc szinpadon 🙂

 • force

  Akkor én azon kevesek közé tartozom, aki rühellte Saade-t és a dalát is 😀

 • A holland dal nekem tetszik, mármint a refrénje, de zeneileg nincs 100%-osan felépítve, itt-ott egy gyengébb hang és szó szerint vége a dalnak.