Junior Eurovízió 2014: Hollandia első elődöntőt rendez ma este

A holland válogató résztvevői. Fotó: AVRO/TROS
A holland válogató résztvevői. Fotó: AVRO/TROS

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv
Internetes közvetítés 19:00-tól: http://www.npo.nl/live

Lehet hogy sokan nem tudják, hogy a felnőtt verseny mellett van egy olyan showműsor is, ahol 10-15 év közötti gyerekek versenyeznek, egy hasonlóan nagyszabású gála keretében. Nos, az idei verseny november 15-én lesz Máltán, az aktuális állás szerint 14 ország részvételével. Ez lesz a 12. junior verseny. Magyarország nem lát fantáziát ebben a műsorban, de a hollandok még elődöntőt is rendeznek ma este.

A holland AVRO közmédia a jelentkezők közül 8 produkciót választott ki a televíziós selejtezőre, ezek közül négy ma fog versenyezni, a másik négy pedig jövő hétvégén. Egy felnőttekből és gyerekekből álló zsűri szavazatai, valamint a televoting (telefonos közönségszavazás) eredménye juttatja a két legjobb dalt a döntőbe.

A mai forduló fellépői:

Bobby & Ella – “Hard to Explain”
Chelsea – “Waarom”
Sem – “Jij Staat Op Nummer 1”
Suze – “Holiday”

A selejtezőn résztvevő produkciókról videók itt!

15 Comments

“Magyarország nem lát fantáziát ebben a műsorban, de a hollandok még elődöntőt is rendeznek ma este.” Pontosabban idén még nem akar az MTVA indulni, de volt egy delegációjuk a fehérorosz válogatón (az EBU javaslatára, úgy tudom), és állítólag a hollandon is lesz (mivel ez a két ország az, aki már a kezdetek óta jelen van, és tapasztalt a versenyzésben, és a nemzeti válogatók rendezésében), és valószínűleg jövőre már lesz magyar versenyző.

De, hogy a cikk lényegéhez is hozzászóljak: nagyon remélem, hogy innen Chelsea és Suze mennek tovább.

Dani, magyar delegáció nem most először fog menni leskelődni. Voltak már tavaly és tavaly előtt is. Mit tudsz, az MTVA mikor akar indulni? és ha tudod, honnan az infó?

Tudni nem tudom, csak valószínűsítem a jövő évi debütálást. A tavalyi “leskelődésről” tudok, az azelőttiről nem tudtam. A jövő évi lehetséges debütálást pl. az esc-plus írta meg, ami azért valamilyen szinten megbízható. Meg az eurovoix (ami még ennél is megbízhatóbb) is írta korábban, hogy nagyon jól haladtak a tárgyalások az EBU-val. Csak sajnos, számomra érthetetlen módon, mégis nemet mondtak az idei versenyre. De talán jövőre végre sikerül igent mondani. 🙂

Attól, hogy megfigyelőként ott van egy-két ember az MTVA-tól az még semmit sem jelent. Meg aztán egy kedves meghívást nem illik visszautasítani. DE! Addig míg a jelenlegi emberek ülnek bizonyos székekben addig biztos nem fog kicsiny hazánk indulni a JESC-en. Halkan jegyzem meg, hogy tökéletesen egyetértek velük!

A továbbjutóim:

1. Suze (mindenképpen, összesítésben a 3. helyezettem)
2. Chelsea (jó lenne, összesítésben a 4. helyezettem)
——————————————————
A kiesőim:

3. Bobby & Ella (esélyesek, remélem, hogy kiesnek, összesítésben a 6. helyezettjeim)
4. Sem (biztos kieső, összesítésben a 8. helyezettem)

A szabadkártyás remélem a 2. elődöntőből lesz majd, és nem Beau.

Nekem ez a tippem:

1. ED továbbjutói:
Chelsea, Suze

2. ED továbbjutói:
Julia, Sebastiaan

Szabadkártyás:
Anne & Anique

Kiesők:
Bobby & Ella, Sem, Beau

Ez is a sorrended a továbbjutókra? Mert szerintem Anne & Anique simán továbbmegy 2. helyen, Sebastiaan lesz a szabadkártyás. Bobby és Ella a tavalyi ikrek miatt bejuthat, azt pedig Suze döntős helye bánná.

Sőt már a rajtszámokból, és az élő adásból is (bár Suzét nem láttam) úgy néz ki, hogy a továbbjutók Chelsea és Bobby & Ella lesznek.

Ki gondolta volna! Suze elsőként megy tovább, Chelsea pedig a végén majdnem kiesik, Sem pedig nem lesz utolsó! Nagyon-nagy meglepetések, főleg a zsűri Chelsea-nek adott 8 pontja. A végeredmény szinte tükrözi a véleményem, a gyerekzsűri pontjai voltak a legreálisabbak. Ezek után, hogy Bobby & Ella ilyen simán kiesett, lesznek itt még meglepetések, és Suze az egyik nagy esélyessé lépett elő.

Tavaly próbáltam szavazni Roanra, nagynehezen regisztráltam is, beállítom hogy melyik legyen, utána nincs OK gomb, meg más gomb se. Át is tudom álltani. Gondolom a szavazás lezártakori állapota számít. Nem tudom sikerült-e szavaznom, de idén nem fogok, mert mind gyenge.

Comments are closed.