Naptár

2014. szeptember
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2014: Hollandia első elődöntőt rendez ma este

A holland válogató résztvevői. Fotó: AVRO/TROS

A holland válogató résztvevői. Fotó: AVRO/TROS

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv
Internetes közvetítés 19:00-tól: http://www.npo.nl/live

Lehet hogy sokan nem tudják, hogy a felnőtt verseny mellett van egy olyan showműsor is, ahol 10-15 év közötti gyerekek versenyeznek, egy hasonlóan nagyszabású gála keretében. Nos, az idei verseny november 15-én lesz Máltán, az aktuális állás szerint 14 ország részvételével. Ez lesz a 12. junior verseny. Magyarország nem lát fantáziát ebben a műsorban, de a hollandok még elődöntőt is rendeznek ma este.

A holland AVRO közmédia a jelentkezők közül 8 produkciót választott ki a televíziós selejtezőre, ezek közül négy ma fog versenyezni, a másik négy pedig jövő hétvégén. Egy felnőttekből és gyerekekből álló zsűri szavazatai, valamint a televoting (telefonos közönségszavazás) eredménye juttatja a két legjobb dalt a döntőbe.

A mai forduló fellépői:

Bobby & Ella – „Hard to Explain”
Chelsea – „Waarom”
Sem – „Jij Staat Op Nummer 1”
Suze – „Holiday”

A selejtezőn résztvevő produkciókról videók itt!

15 hozzászólás Junior Eurovízió 2014: Hollandia első elődöntőt rendez ma este

  • Dani

    „Magyarország nem lát fantáziát ebben a műsorban, de a hollandok még elődöntőt is rendeznek ma este.” Pontosabban idén még nem akar az MTVA indulni, de volt egy delegációjuk a fehérorosz válogatón (az EBU javaslatára, úgy tudom), és állítólag a hollandon is lesz (mivel ez a két ország az, aki már a kezdetek óta jelen van, és tapasztalt a versenyzésben, és a nemzeti válogatók rendezésében), és valószínűleg jövőre már lesz magyar versenyző.

    De, hogy a cikk lényegéhez is hozzászóljak: nagyon remélem, hogy innen Chelsea és Suze mennek tovább.

  • Dani, magyar delegáció nem most először fog menni leskelődni. Voltak már tavaly és tavaly előtt is. Mit tudsz, az MTVA mikor akar indulni? és ha tudod, honnan az infó?

    • Dani

      Tudni nem tudom, csak valószínűsítem a jövő évi debütálást. A tavalyi „leskelődésről” tudok, az azelőttiről nem tudtam. A jövő évi lehetséges debütálást pl. az esc-plus írta meg, ami azért valamilyen szinten megbízható. Meg az eurovoix (ami még ennél is megbízhatóbb) is írta korábban, hogy nagyon jól haladtak a tárgyalások az EBU-val. Csak sajnos, számomra érthetetlen módon, mégis nemet mondtak az idei versenyre. De talán jövőre végre sikerül igent mondani. 🙂

      • Robek

        Attól, hogy megfigyelőként ott van egy-két ember az MTVA-tól az még semmit sem jelent. Meg aztán egy kedves meghívást nem illik visszautasítani. DE! Addig míg a jelenlegi emberek ülnek bizonyos székekben addig biztos nem fog kicsiny hazánk indulni a JESC-en. Halkan jegyzem meg, hogy tökéletesen egyetértek velük!

  • Levi21

    A továbbjutóim:

    1. Suze (mindenképpen, összesítésben a 3. helyezettem)
    2. Chelsea (jó lenne, összesítésben a 4. helyezettem)
    ——————————————————
    A kiesőim:

    3. Bobby & Ella (esélyesek, remélem, hogy kiesnek, összesítésben a 6. helyezettjeim)
    4. Sem (biztos kieső, összesítésben a 8. helyezettem)

    A szabadkártyás remélem a 2. elődöntőből lesz majd, és nem Beau.

    • Dani

      Nekem ez a tippem:

      1. ED továbbjutói:
      Chelsea, Suze

      2. ED továbbjutói:
      Julia, Sebastiaan

      Szabadkártyás:
      Anne & Anique

      Kiesők:
      Bobby & Ella, Sem, Beau

      • Levi21

        Ez is a sorrended a továbbjutókra? Mert szerintem Anne & Anique simán továbbmegy 2. helyen, Sebastiaan lesz a szabadkártyás. Bobby és Ella a tavalyi ikrek miatt bejuthat, azt pedig Suze döntős helye bánná.

  • Levi21

    Amúgy rossz link van megadva, ez a jó link: http://www.npo.nl/live/npo-3

  • Levi21

    Sőt már a rajtszámokból, és az élő adásból is (bár Suzét nem láttam) úgy néz ki, hogy a továbbjutók Chelsea és Bobby & Ella lesznek.

  • Dani

    Chelsea és Suze jutottak tovább. 😀

  • Levi21

    Ki gondolta volna! Suze elsőként megy tovább, Chelsea pedig a végén majdnem kiesik, Sem pedig nem lesz utolsó! Nagyon-nagy meglepetések, főleg a zsűri Chelsea-nek adott 8 pontja. A végeredmény szinte tükrözi a véleményem, a gyerekzsűri pontjai voltak a legreálisabbak. Ezek után, hogy Bobby & Ella ilyen simán kiesett, lesznek itt még meglepetések, és Suze az egyik nagy esélyessé lépett elő.

    • Dani

      Még ott van a Wildcard, azzal még továbbmehetnek.

      • Hegedüs Zoltán

        Tavaly próbáltam szavazni Roanra, nagynehezen regisztráltam is, beállítom hogy melyik legyen, utána nincs OK gomb, meg más gomb se. Át is tudom álltani. Gondolom a szavazás lezártakori állapota számít. Nem tudom sikerült-e szavaznom, de idén nem fogok, mert mind gyenge.

  • Hegedüs Zoltán

    Magyarország részvételével kapcsolatban: ahhoz először egy jó dal kellene, addig nincs értelme.