Naptár

2014. augusztus
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Hungary Rajongói találkozó 2014

IMG_1844Szerző: Klész Imre

A többiek szerint a második legtöbb rajongót vonzó találkozót szerveztük tegnap olyan délelőtti időpontban, amikor a sztárok még nem hullanak, csak lustálkodnak még. 16+1 lelkes és hivatásos rajongó gyűlt össze az Oktogonon, hogy utána egy kisebb tereprendezéssel leülhessen mindenki egy asztalhoz a Liszt Ferenc téren, hogy megvitassák a 2014-es Eurovízió ügyes-bajos dolgait.

A plusz egy azért lett így kiemelve, mert egy vérbeli Conchita rajongó is eljött, tulajdonképpen miatta. Elmesélte az előadóval kapcsolatos élményeit, személyesen is találkozott vele és elárulta, hogy egyszerűen imádni való a személyisége, és az, amit csinál. Véleményem szerint a tavalyi nemzeti döntős dala eléggé csapnivaló volt ahhoz képest, hogy éppen lecsúszott az első helyről, de az idei dala nagyszerű lett, nemcsak szerintem, de Európa szerint is.

Nos, tekerjünk az elejére: végigmentünk a találkozó szokásos napirendi pontjain. A dalfelismerő játék tűnt a legnehezebbnek, mert csak négy rajongónak sikerült eltalálnia legalább egy országot. Hádész és Mr. Eurovision ádász küzdelme után végül Hádész választhatott a bőségesre nőtt eurovíziós ajándékok közül.

Az Eurovízió totón a 13+1 kérdés közül 8 találat volt a legtöbb, viszont 8 találata nagyon sok rajongónak volt. Én például ezt a kérdést nem találtam el:

13. Melyik évben hangzott el az első olyan dal, amelyben a házigazda városról énekelnek?
a) 1979
b) 1983
c) 1991

Ezúton is mint minden évben, köszönöm Attila lelkes munkáját, amiért kitartóan összegyűjti nekünk ezeket a furcsa tényeket, és amiért felismerteti velünk a dalokat. Hány éve is csinálod ezeket a játékokat? Ja és ajánlom mindenki figyelmébe a szintén Attila által összegyűjtött eurovíziós tanfolyam anyagát, igen igen, frissíteni kell a törölt videók linkjeit, tudom…

Majdnem kimaradt, de a szemfüles rajongók szerencsére rám szóltak, hogy mindenki meséljen egy kicsit magáról, amire a legjobb alkalom a „Neked melyik az első eurovíziós éved?” kérdése. Természetesen széles volt a skála, valaki a hetvenes évektől követi a versenyt, van aki a NOX óta, van aki Friderika óta, és van, aki Rúzsa Magdi eurovíziós szereplése óta „tudatos” rajongó.

Az asztal egyik sarkán egy mini újságírói klub alakult ki, hiszen mellettem az asztal végén ült Robek, aki folyamatosan jár mindenféle sajtótájékoztatóra a versennyel kapcsolatban, interjúkat készít, közös nézéses helyszínt szervez (amiket később mindig végleg bezárnak), rengeteg munkát áldoz szabadidejéből az ESC Hungary csapatának összetartásáért és hogy érdekes tartalmakkal bővüljön a honlapunk. Mellette az asztal másik oldalán Laci ült, akit már egyébként is sokan ismerhetnek, hiszen a MosaicOnline.hu gárdáját már harmadik éve viszi az aktuális Eurovízió helyszínére. Sok videóinterjút készítettek, melyeket mi is bemutattunk. És végül mellette ült Ervin, akinek a nevével már szintén sokan találkozhattak, hiszen kulcsszerepe volt abban, hogy az aktuális magyar vonatkozású híreket terjessze az angolul értő rajongók között. Nemrég indult az escbubble.com nevű eurovíziós hírportál, az ő írásait ezentúl ott keressétek!

Laci és Ervin mindketten voltak a koppenhágai Eurovízión, és elmesélték tapasztalataikat, benyomásaikat a rendezéssel, a versenyzőkkel és korábbi eurovíziós helyszínekkel kapcsolatban. Sok meglepő és tanulságos történetet hallottunk tőlük, kaotikus és tökéletes szervezésről, énekelni nem tudó, vagy sokszor megközelíthetetlen, de rettentően kedves és jól éneklő versenyzőkről is. De abban egyet értett mindenki, hogy egy nagy kihívás és egy hatalmas élmény minden évben a verseny, ennek a hangulatát nehéz visszaadni máshol, máshogy.

Leszavaztunk az idei év dalaira, beleraktam egy szép táblázatba az eredményt, a kézirat alapján. RAJONGOI TALALKOZO Szavaz_seged_2014

Én bízom benne, hogy a bécsi helyszín sok magyart meg fog mozgatni, és a tavasz kezdetén egy nagyon jó magyar versenydal kiválasztásának örülhetünk majd mindannyian. Köszönjük azoknak, akik el tudtak jönni, és tudtunk beszélgetni olyan dolgokról, melyekről élőben máskor ilyen sokan talán sosem. Ja és még valami, sokan vissza sírják a három évvel ezelőtti rajongói találkozót, ami Debrecenben volt rendezve, és ami sokaknak kétnaposra sikerült a Wolf Katis falunap és a jó házi pálinka miatt. Majd megnézem a jövő évi falunapok programját és ha köthető eurovíziós előadóhoz, akkor oda fogunk menni!

A 9-es kérdésre 1979 volt a helyes válasz.

8 hozzászólás ESC Hungary Rajongói találkozó 2014

  • Pitbull

    Örülök, hogy jól sikerült ez a találkozó is. Sajnos nem sikerült idén eljutnom, de vigasztal, hogy néhány kedves vásárlót sikerült kiszolgálnom helyette mosógéppel és hűtőszekrénnyel… :/

    Ha ott lettem volna, akkor a szavazást Szlovénia nyerte volna 76 ponttal.

  • Attila

    Imi, köszönöm a dicsérő szavakat, egyébként negyedik éve csinálom ezeket a játékokat. A találkozó ismét jól sikerült, remélhetőleg a jövő évi jubileumi, tizedik összejövetelen még a mostaninál is többen leszünk!

  • Hádész

    Nagyon örülök, hogy ismét találkozhattunk, nagyon jól éreztem magam, a CD, amit nyertem, nagyon tetszik, köszönöm szépen a beszerzőjének 🙂 Remélem jövőre is ott tudok lenni, bárhol legyen is a találkozó 🙂

  • LoZo

    Nagyon pipa vagyok, hogy nem tudtam elmenni, pedig ereklyékkel készültem. Irigykedem rátok 🙁

  • Léránt Lajos

    Köszönöm a lehetőséget a találkozásra s megérte utazni 240-240 km-t. Remélem mindenki jól érrzte magát.

  • Zso

    Amúgy hol volt az a 3 évvel ezelőtti emlegetett falunap?