Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Mariko and The Shin: Kissé már türelmetlenek vagyunk, szeretnénk megmutatni már a munkánkat az Eurovízió színpadán

georg_2014shiniandmariko1Szerző: Mádi Sándor

Grúzia 2007 óta vesz részt a versenyen, azóta két 9. helyezéssel büszkélkedhet. Tavalyi indulójuk, Nodi és Sophie a 15. helyen végzett, idén Mariko és a The Shin csapat képviseli az országot. Az, hogy vajon sikerül-e a versenyt 2015-re Tbiliszibe elrepíteni, jövőhéten kiderül, addig is olvassátok el a Marikoval készült interjúmat!

Hogy érzitek magatokat, így pár nappal az első próbák előtt? Hogyan töltitek az utazás előtti utolsó napokat?

Izgatottak vagyunk, és kissé már türelmetlenek is, hiszen szeretnénk a munkánkat megmutatni az Eurovízió színpadán. Egyúttal próbálunk pihenni is, hiszen a tőlünk telhető legjobbat szeretnénk majd nyújtani. Elsőnek is május 8-án láthattok minket a „Zöld dallal”… talán már láttatok is az interneten a mi jelszavunkat: „One green song goes blue for Copenhagen”, azaz „Egy zöld dal kékké válik Koppenhágában” (Megjegyzés: a kék a blues stílust jelöli).

Mi a dal mögötti üzenet? Ez egy történetmesélő dal, amiből megtudjuk a zenészek saját élettörténetét?

Szerintem minden igazi zenei mű bizonyos szinten történetmesélő is. Egy levegővel és a repüléssel kapcsolatos zenei művet szeretett volna létrehozni Eugen Eliu, egy közeli barátom, valamint a dal szerzője és szövegírója. Eugennel egy másik projekten is dolgozunk együtt, a „Rose-O”-n, ami részben angol és részben német nyelvű. Emellett Felis Baumgartner gondolata, az űrbe való eljutás is belekerült a dalba, valamint az onnan való hazatérés.

A „Three minutes to Earth” a lassulásról szól. A dalban megtalálható a tradicionális grúz kultúra egyedisége, a maga jazz-rock elemeivel, valamint a dal közepén egy Johann-Sebastian Bach idézet is megjelenik. A dal tulajdonképpen megmutatja azt, hogy a föld ma hogy hangzana.

Mariko, több éven keresztül éltél Grúzián kívül. Mit jelent neked a haza?

A „Shin” grúz nyelven hazát jelent. A dallal azt promotáljuk, amikor az emberiség hazatér egy nyugalmas és zöld világba. De emellett az emberek magukban való hazatérését is érthetjük.

Ez az első kooperáció Mariko és a The Shin között. Hogyan kezdődött?

Ezelőtt még nem dolgoztunk együtt, de természetesen több éve ismertük már egymást különböző eseményekről, és megfogott minket egymás színpadon nyújtott professzionalizmusa. Az első munkánk gyümölcsét pedig már láthatjátok, hallhatjátok, ez pedig arra bátorít minket, hogy a továbbiakban is együtt dolgozzunk. Minden lehetőséget meg fogunk ragadni a közös munkára.

Mik a főbb céljaid az Eurovíziós részvétellel?

A célunk a The Shin csapattal, hogy egy szívmelengető produkciót nyújtsunk a közönség részére. Úgy érezzük, hogy az igazi zenekedvelők értékelni fogják a munkánkat. Következményként pedig szeretnénk az Eurovíziós kupát Grúziába hazavinni.

Szeretnél-e üzenni valamit a rajongóidnak?

A csapat a tőle telhető legjobbat fogja nyújtani Koppenhágában. Szerintünk minden zenekedvelő szeretni fogja a dalunkat, akik pedig szeretnek zenét hallgatni, talán megtanulják ezt is megszeretni. Érezzétek magatokat jól és szavazzatok a zenére május 8-án… és május 10-én! Grúziából szeretettel!

Köszönjük az interjút Marikonak, valamint külön köszönet Tinatin Berdzenishvilinek, aki nélkül ez az interjú nem jöhetett volna létre!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

Hozzászólások lezárva.