Szlovénia: Tinkara Kovač – Spet/Round and round

sloveniaTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Ma este lezajlott az EMA 2014, ahol 7 versenyző mérkőzött meg Szlovénia képviseletéért.

1. Omar Naber – I Won’t Give Up
2. Nermin Puškar and Samuel Lucas – Masquerade
3. Bilbi – To Ni Blues
4. Nude – Be Ok!
5. Rudi Bučar and Elevators – Tja
6. Tinkara Kovač – Spet / Round And Round
7. Muff – Let Me Be (Myself)
A dalok elhangzása után Maja Keuc is fellépett és előadta legújabb dalát (Close to you). Ezt követően elérkezett a szavazatok lezárása az első körben: a két szuperdöntős Tinkara Kovač és Muff. Végül pedig ismét megnyílt 5 percre a vonal, hogy eldőljön ki is megy: Tinkara 7932 szavazattal győzedelmeskedett Muff fölött. Gratulálunk!

http://www.youtube.com/watch?v=aR99Ery73fM

32 Comments

Nagyon bejön, bár nem winning material. Még se lesz olyan gyenge ez az év?:) Jönnek sorjában a szép számok.

Viszont annyi kifogásom lenne hogy inkább 1 nyelvet kellene nekik választani amin végig éneklik, mert mind2 jó a szlovén is de nem teljesedik ki semelyik így szvsz.

Szerintem a tavalyinál NEM jobb, de az idei mezőnyben a jobb dalok közé tartozik. 6/11 az elődöntőben eddig és 10/23 a teljes mezőnyben nálam.

Imádom ezt a számot! Ez az első és eddig egyetlen ilyen dal az idei mezőnyből. Élőben is jól nyomja, a vokalisták is jónak tűnnek, nagyon remélem, hogy bejut a döntőbe, mert ott is meg szeretném hallgatni. Most heppi vagyok! 🙂

Kicsit aggódtam, hogy a harmatnál is gyengébb mezőnyből nem sikerül majd kiválasztaniuk az egyetlen dalt, amit érvágás nélkül tud meghallgatni az ember, de szerencsére helyén volt az eszük. Szerintem döntős lehet. Top kedvencem nem lesz, de azért elég sok dalt megelőz nálam a mezőnyben.

Egy nagyon is kellemes dalt választott Szlovénia, ami hálistennek nem egy tuc-tuc.
(megj.:A dal 0:37-nél az “I’m gonna make me” kezdetű sora pár tekintetben eléggé megegyező a mostani mezőny litván dalában található “I’m gonna make me” sorral. (http://www.youtube.com/watch?v=zAoAS4-942A&list=LL4KnMZaxcv1KZDAJsgHXcOA (ott 0:32-nél))

1. Egyesült Királyság
2. Albánia
3. Magyarország
4. Finnország
5. Románia
6. Izrael
7. Olaszország
8. Spanyolország
9. Ukrajna
10. Szlovénia
11. Málta
12. Litvánia
13. Lengyelország
14. Macedónia
15. Észtország
16. Írország
17. Fehéroroszország
18. Svájc
19. Franciaország
20. Lettország
21. Izland

Végre, végre, végre!! 🙂 Kérem szépen, ez egy nagyon nagyon jó dal, és ha ebben a gyenge mezőnyben nem lesz döntős. mérhetetlenül el leszek keseredve. Olyan gyönyörű a dallama, és a hölgynek olyan gyönyörű hangja van élőben is, és fuvola!!!… engem tökéletesen megvett ez a dal.
1. HUN
2. POL
3. GBR
4. SLO

Az utóbbi 3 szlovén indulóhoz képest gyenge, de még így se mondanám rossznak. Az alapra ráférne egy átdolgozás, mert így első hallás után elég nehezen befogadható az átlag embernek. Nekem az eleje kifejezetten gyenge, és azt se értem, hogy miért pont az utolsó refrént énekli szlovénul. Besorolni nem igazán tudom, de ebben a formában középmezőny vége.

Szerintem ez egy jó, döntőesélyes dal. Örülök, hogy van még olyan ország, aki a jelöltjei közül tényleg a legjobbat választja.

Szep, jo, de keptelen voltam vegighallgatni, egyszeruen meguntam.
Eddig a sorrendem :
1. Magyarorszag
2. Lengyelorszag
3. Ukrajna
4. Feheroroszorszag (igen, jelenleg abban a stadiumban vagyok, hogy tetszik :))
5. Finnorszag
6. Olaszorszag
7. Svajc
8. Izrael
9. Franciaorszag
A tobbi szamomra toltelek, nem tudom ertekelni.
BTW, tudja valaki, kit kuldenek az oroszok? Lehet, en vagyok a bena, de egyszeruen sehol nem talalom.

Igen, mar en is lattam. Viszont az eurovision.tv-n meg az egvilagon semmit nem irnak az oroszokrol, holott szerintem illene, ha mar az eloado(k) megvan(nak). Nagyon remelem, h pletyka csak.

Szerintem mindhárom (tisztán szlovén, tisztán angol és a kevert nyelvű) változat überkirály, engem nagyon megtalált ez a dal! Nagyon fel kell kötnie a gatyáját a még nem ismert dallal induló országok előadóinak, hogy letaszítsák a trónról nálam Tinkara-t és a dalát. Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy Eva Boto után immár másodszor is Szlovénia képviselőjére adnám a hagyományosan egyetlen szavazatomat. Sajnos Eva-nál nem volt lehetőségem rá, remélem Tinkara nagyobb sikerrel jár és döntőbe jut. Persze még sok dalt nem ismerünk és lehet, hogy később hátrébb szorul a listámon, amit jelenleg toronymagasan vezet.

Eva Boto tényleg jó volt! Felháborítónak tartottam, hogy majdnem utolsó lett. Simán meg kellett volna lennie a top10-nek.

Végre valaki, akinél Szlovénia az első! Nekem 2011 óta a kedvenc országom, azóta egyetlen rossz dallal nem indultak, és minden dalukkal top 10-ben kellett volna legalább végezniük. Ha idén sem jutnak döntőbe, akkor az csak annak köszönhető, hogy nem pl. Azerbajdzsán küldi ezt a dalt.

Érdekes, hogy Szlovénia mennyire előrekerült a legújabb Youtube listákon. Korábban mindig a végén volt, most meg legtöbbször top 10, de két nap alatt a negyedik olyan videót látom, ahol első. Remélem jó helyen végez. Végig szlovénul nálam első lenne, de így is dobogó.

Comments are closed.