Dánia: Basim – Cliché love song

denmarkTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

A rendező ország, Dánia is ma döntött, párhuzamosan a svédekkel és a szlovénokkal. A döntőben összesen 10 dal hangzott el, melyek közül a zsűri és a közönség 3 dalt juttatott a szuperdöntőbe, ahonnan végül Basim és a Clisché love song került ki győztesként. Gratulálunk!

29 Comments

Mi ez? Dánia erre volt képes? A tavalyi remek daluk után? Nem szégyenlik magukat? Egy rendező országtól ilyet? Szerintem ez minden idők leggyengébb dala a házigazdától. És ez alapból döntős lesz… Megérdemelnének egy nulla pontos utolsót, komolyan mondom.

Jó hangulatot csinált, és jó előadás volt, de a másik 2 SuperFinal-ba került dal közül bármelyik sokkal-sokkal jobb lett volna. Kissé gagyi szerintem, hazai színpadon én nem igazán vállalnám fel, de egynek elmegy. A hangulata legalább jó.

Nekem se a favoritom ez a dal, sőt, de a hangulat az príma. Az előadást tartsák meg, mert az menti meg a dalt egyedül. A dánok ezzel nem lesznek a TOP 10 közelében az már egyszer tuti, de szerintem nem is bánják. 11/23 nálam.

Én nem tudom mi van velem idén de nagyon bekajálom ezeket a béna dalokat 😀 Már ott elástam magam, hogy az egyik kedvencem a Cheesecake, de ez szintén nagyon bejövős már első hallásra is 😀 Kellemes hangulata van, vidám, dallamos… mi kell még? 😀

Jó dal. Úgy fog járni, mint a 2001-es daluk. Az idei mezőnyből ez bizony Top3 lehet. Hangulata van. És az bizony jó.

Nem ismerem a dán dalokat, így nem tudom, hogy volt-e jobb, de szerintem ez tök jó. Nálam messze a jó dalok kategóriában van és erősíti a mezőnyt. Nem több egy klisénél, amit a címmel el is ismer 🙂 Jóóóó ez!

Ritka esetek egyike de az már fix hogy sem dánia sem izland nem fogja vezetni a listámat :S

Egyértelmű hogy nem szeretnének duplázni, bármelyik dalt jobban elviseltem volna tőlük, mint ezt. Na jó, GalamBoyt nem 😀
Középmezőny végefelé helyezkedik el nálam, Emmelie után hatalmas visszaesés.

Szavakat nem talalok…hazai palyan egy ilyet felmutatni….na most vagy le van zsirozva nekik a gyozelem, vagy valamit nagyon beneztek….
Rem gyenge Bruno Mars utanzat, remelem, 20-on kivul lesz…

Na ez egy szégyenfoltja lesz a versenynek. Duplán, hiszen a házigazdáról van szó! Ehhez hasonló produkciókat mi A Dalban kiejtettünk… 15-25. hely.

Legalább felválalják, hogy mit csináltak… Lehet, hogy idén nem védik meg a címüket a dánok, de azért nem annyira rossz dal.

1. Egyesült Királyság
2. Albánia
3. Magyarország
4. Finnország
5. Dánia
6. Románia
7. Izrael
8. Olaszország
9. Spanyolország
10. Ukrajna
11. Szlovénia
12. Málta
13. Litvánia
14. Lengyelország
15. Macedónia
16. Észtország
17. Írország
18. Fehéroroszország
19. Svájc
20. Franciaország
21. Lettország
22. Izland

Alapjáraton nagyon kedvelem Bruno Marsot és ezt a stílust úgy egyébként, és ez a dal sem olyan rossz, de a vokál szerintem bődületesen nagyot ment rajta. Ez az élő előadás, ebben a formában, nekem nagyon tetszik, de maga a dal valóban klisé. Jó kedvem lett tőle, de a versenyen nem várok tőle semmi kiemelkedőt.

nem tudom mennyire jó a fülem de a zenei alapja nagyon erősen hasonlít Katy Perry Roar v Sara Bareilles Brave ritmusára

Szerintem ez nagyon jó dal 😀 nem tudom mit finnyáskodtok 😀 Nagyon jó zene,szerintem jól választottak,persze azért vannak ennél jobb dalok 😛 Ezerszer jobb ez mint pl. az az Izlandi szörnyűség 😀

Attól függetlenül, hogy nem ismerem a mezőnyt, ez a végeredmény nagyon meglepett. Nem igazán van sok megjegyezni valóm, mert végülis nem nevezném jónak, de nem is lett a kedvencem, viszont a tegnapi 3 kiválasztottból ez a leggyengébb.

Néhol Bruno Mars ‘Treasure’-je ugrik be. Ez a dal olyan semmilyen, nem tudom utálni, de szeretni sem, egynek elmegy.

Ez olyasmi, mint a tavalyi Kállay Saunders dal, a My baby. Most legalább meglátjuk, hogy egy ilyenhez mit szól Európa, a kockázatot pedig nem nekünk kellett vállalni miatta.

Naaaa, azert szerintem mind Saunders, mind a My baby barhol, barmikor lenyomna ezt a Bruno Mars kopit…..fenyevekkel jobb.

Elsőre végig sem bírtam hallgatni, elég gagyi szám és az énekes hangja is bántja a fülemet. Most a listám végefelé raknám, de még egy kicsit megpróbálom emészteni ezt a dalt.

Na jo, akkor ujra en : Minel tobbet hallom, egyre jobban kezd bemaszni a fulembe, es nem akar kikuszni onnan. Ma reggel azon kaptam magam, hogy sminkeles kozben ezt dudolom 😀 😀 Van benne valami báj, ami miatt ahogy leulepszik az ember fejeben, szinte mar szereti 🙂

Comments are closed.