San Marino: Valentina Monetta – Maybe (Forse)

sanmarinoTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Mint ahogy ismert volt korábbról, Valentina Monetta harmadjára is nekifut az Eurovíziónak, ezúttal a Maybe (Forse) című dallal próbálja meg bejuttatni a miniállamot a döntőbe. Sok sikert!

22 Comments

Nekem tetszik 🙂 Olyan filmzene hangulata van,egy film betét dalának el tudnám képzelni. Remélem döntőbe jut!:)

Ha a tavalyival nem jutott tovább, szerintem ezzel tuti nem fog..
“Talán” olaszul adná elő..:) Így kicsit nekem unalmas, a többi közé beolvadó dal.

Olaszul jobb. Nekem kicsit divatjamúlt a hangzása. A döntőbe beférhet, a színpadkép még dobhat egyet rajta, bár nincsen eképzelésem, hogy milyen körítéssel lehetne ütőssé tenni a dolgot.

Szomorú, hogy nekem a három dala közül még mindig a Facebook Uh Oh Oh az, amelyik a “leginkább” tetszik (és enyhén szólva azt sem tartom egy remekműnek).
Ismét egy szappanopera-musical betétdal, és legfeljebb azért juthat be, hogy San Marino ne lépjen ki jövőre.

Nekem is egyből egy musical betétdal jut róla eszembe. Tavaly megérdemelték volna, hogy döntőbe jussanak. Szerintem idén sem sikerül nekik. Pedig szegények végre megérdemelnének egy döntőt, mert előbb-utóbb feladják.

Oké oké de miért kell mindig ugyanazt az énekest küldeniük,ha
már többször is felsültek vele?Ez nem fér a fejembe.Nem feladni kéne hanem talán inkább váltani!

Nem az előadó tehet az eddigi kiesésekről. Valentina jó énekes, élőben is jó. A Fészbúk száma kissé gagyi volt, de nagyon jól adta elő, ott egyértelműen a dal hibája volt a kiesés. A Crisalide nagyon jó dal volt, jól adta elő, őszintén szólva döbbenetes volt számomra, hogy nem jutott döntőbe, máig sem értem az okát. Ez a dal nem valami jó, de ezt is jól fogja előadni az elődöntőben, szerintem. Ennek ellenére meglepne, ha továbbjutna, tényleg csak abban bízhatnak, hogy a zsűri majd jól felpontozza szánalomból, mert nem hinném, hogy közönségszavazatokkal bejutnának.

Lehet benne igazság amit írtál.Igaz nekem az énekesnő nem egy nagy szám,de el kell ismerni hogy tud énekelni.Nem úgy mint a tavalyi Spanyol nő.Hát az olyan hamis volt hogy nem is értettem mit keres a döntőbe.Na helyette nyugodtan mehetett volna inkább San Marino.

Ja tényleg!Mindig elfelejtem hogy a “nagyok” élből döntősök.Afene…na mindegy.Attól még az igaz hogy tavaly a Spanyol dalnak és előadójának nem lett volna ott a helye.

Csak tudnám, miért nem olaszul lesz… úgy sokkal-sokkal jobb szerintem, az angol nyelv elveszi a varázsát 🙁 Amúgy elég szép, de a nyelv miatt kissé haragszom rá.

Nos, végre utolértem az eseményeket! 😀
A mezőny nagyon gyengéből erős közepessé fejlődte ki magát. Ez nagy szó. De nálam KSA-nak még mindig nincs legyőzője! 😀
A listám: 1. HUN(!) – ROU – IRL – MKD – EST – ALB – LTU – UKR – ITA – SWE – DEN – SLO – ESP – GER – ISR – UK – SMR – ARM – NED – MNE – MLT – SUI – FRA – GRE – ISL – GEO – POL – LAT – FIN – BLR 30.

Komolyan, annyi tehetséges dalszerző Európa-szerte, nem lehetne nyugdíjazni Ralph Siegelt? Reménykedtem, hogy idén végre Valentian egy hozzá illő dalt kap, erre…

Nekem idén is tetszik Valentina dala, és látszik, hogy megtalálta magát már a zenei életben, bár talán tavaly egy fokkal szebb, és érdekesebb dallal állt elő. Mindenesetre idén is minden esélye adott a döntőhöz.
Ja, és az olasz nyelv jobban tetszene, szintén, mint ahogy ezt tavaly tette, csak mostmár érzem, hogy rohadt biztosra akar menni mostmár idén.

1. Egyesült Királyság
2. Albánia
3. Magyarország
4. Grúzia
5. Finnország
6. Dánia
7. Románia
8. Görögország
9. Izrael
10. San Marino
11. Olaszország
12. Svédország
13. Spanyolország
14. Ukrajna
15. Szlovénia
16. Montenegró
17. Málta
18. Lengyelország
19. Litvánia
20. Macedónia
21. Írország
22. Észtország
23. Svájc
24. Franciaország
25. Fehéroroszország
26. Lettország
27. Izland

Szerintem Valentina nagyon jó énekesnő. Fantasztikusan énekel pl. jazz-t is. A tavalyi dala az egyik legjobb volt a mezőnyben, mégsem jutott be. A kicsit gagyi Facebook dalra viszont mindenki emlékezik. Lehet, hogy ez volt a baj tavaly. Az idei dala is szép, csak kicsit régies hangzású. Megérdemelne egy döntőt, de az első elődöntő tele lesz lírai dalokkal. Ilyen a svéd, albán, montenegrói, san marinói, de ide sorolhatjuk a magyar és az örmény dalt is.

A tavalyi szerintem TOP3 volt a mezőnyben. Nálam személy szerint második. Ez valóban százszorta gyengébb. 🙁 Sajnálom, mert én is szeretem ezt a nőt, de ezzel nem nagyon érzek esélyt a döntőre – még akkor sem, ha a tavalyi 90%-os élő teljesítményét felhozza 99-re.

Tavaly szerintem a 2. sorszám megpecsételte egy jó dal sorsát. Idén ennek egy magas sorszámmal sem jósolok nagy reményt. Meghallgattam 2x, de semmit nem hozott ki belőlem. Jó, szép, de ennyi. Nem hiszem hogy döntős lesz Valentina, pedig tényleg jó hangja van.

Olyan jó lenne ha San Marino minden évben őt küldené : o Nem igazán kedvelem, az énekesnőt, de legalább lenne egy ilyen kis hagyomány 😀

Comments are closed.