Románia: Paula Seling és Ovi – Miracle

romaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este Románia választott dalt a 2014-es Eurovízióra. A 12 résztvevős nemzeti döntőben a zsűri és a közönség döntése alapján Paula Seling és Ovi “Miracle” című dala megy Koppenhágába. Gratulálunk!

http://www.youtube.com/watch?v=amIyPskbrrE

45 Comments

Jó zene, de hiányzik belőle valami, tingli tangli egy kicsit… A döntő biztosan megvan, ott kb. 10-15. hely!

Szerintem Koppenhágán összeszedik magukat , és nagyot fognak ”robbantani” . Első helyen van nálam . Tavaly , szerintem tucatszám lett volna ( mármint Malmöben) , de idén én személy szerint örülök , ha egy olyan számot választanak ki aminek normális a refréne.

Most hallottam először, de az elejéről rögtön egy másik szám jutott az eszembe, aminek sajnos a címe nem ugrik be. Plusz a közepénél elkezdtem énekelni a you make me feel-t. Csalódott vagyok, enyhén össze lett ollózva ez a dal..

Bár sokan várják már a román sikert, én csalódott lennék, ha ez lenne az idei győztes. Persze, fülbemászó, de egy tucat.

Csatlakozom bakancshoz.Ha itthon azzal húzták a NLE-t hogy élőben nem jól énekelnek akkor azt kell mondjam Ők sehol nincsenek hozzájuk képest.A dal nem a szívem csücske.

Nem értem a rajongást e körül a dal körül. Nem rossz, félre ne értsetek, de azon az egy kitartott hangon kívül az ég egy adta világon nincs benne semmi különleges sem. Meglepne, ha ez lenne a végső győztes, és el lennék keseredve is. A 2010-es daluk mérföldekkel jobb volt, ez csak szimplán nem rossz.

Dániában biztos más lesz a hangzás, meg prögősebb a koreográfia, de jó lesz ez 😉 Viszont nem hiszem, hogy végső győzelemre esélyes. Lehet ez lesz az a dal, amit nagyon sokan kedvelnek a végén meg csak lesünk, hogy kullog leghátul.

Top 17-es lista :

1. Magyarország
2. Románia
3. Macedónia
4. Írország
5. Észtország
6. Albánia
7. Litvánia
8. Spanyolország
9. Ukrajna
10. Izland
11. Fehéroroszország
12. Olaszország
13. Málta
14. Finnország
15. Lengyelország
16. Svájc
17. Lettország

Tucat, nincs benne semmi extra. Ha nem ők lennének az előadói a dalnak, nem lenne ennyire felkapva. Persze, Cezar után felüdülés, de nálam ez középmezőnynél semmivel sem jobb.

Csalódás volt az élő produkció és végül nem is őket küldtem volna ki, de sejtettem, hogy nyerik majd a döntőt.
A dal nem rossz nálam 2. helyen van így is, viszont ennél sokkal több kell, igaz a dalból koreográfiailag se lehet sokkal többet kihozni, énekileg is van mit feltornázni igaz paula szépen kitartotta a hangot. Kicsit Cascada 2.0 nekem, nem gondolnám, hogy nyerniük kellene, de jó helyezést elérhetnének.

Egyébként vicces, hogy ilyen nagy országban ilyen kevés szavazat érkezik, igaz ez relatív, de akkor is összesenérkezett a döntőbe 30.000 kb. és Pauláék csak 2000-et kaptak és így is 2. helyen álltak. Szóval örüljünk mi annak a 152.000-nek. 😉

Nem túl meglepő eredmény, ebből a mezőnyből én is őket választottam volna győztesnek. Nem a kedvencem ez a stílus, de szerintem megállják vele a helyüket, én jó eredményt jósolnék nekik.

A sokat emlegetett kitartott hangig csak simán közömbös volt számomra a dal, onnan viszont kész katasztrófa! Ótvar sz@r! Má’ bocs! 🙁

Azén sorrendem:
1.Románia
2.Spanyolország
3.Ukrajna
4.Macedónia
5.Magyarország
6.Olaszország
7.Írország
8.Lengyelország
9.Észtország
10.Albánia
11.Finnország
12.Málta
13.Fehéroroszország
14.Lettország
15.Svájc
16.Izland

Eddig ez a kedvencem az idei mezőnyből, de én is úgy gondolom hogy reális esélye nincs a végső győzelemre. Viszont szerintem elhasalni se fog, úgy mint pl Cascada tavaly, hiszen mégis csak Romániáról van szó… Szóval egy top 10-re elég lehet. Nekem tetszik. Egyenlőre 1/17

Jó dal,kell ilyen is a mezőnybe de én is szomorú lennék ha ez lenne a végső győztes. Romániának voltak már sokkal jobb dalai. Nagy ESC-fan kedvenc lesz az biztos.

Én alapvetően mindig szerettem a romcsi dalokat, ennek sem olyan rossz a dallama, de az énekhangot nagyon túltolták.
A tavalyi dán copi is megvan benne: a dob pergetése a szám elején.
Bármi lehet belőle.

Hát őszintén szólva engem nem érintett meg sőt néhány helyen más zenék koppintását éreztem. Hozzáteszem nem vagyok zenei szakértő, de az elején még a New. L E. zenéjét is kihallottam, aztán meg olyan érzésem volt vele, mintha a zene független lenne az énektől valahogy nem illenek össze. /szerintem persze/

Az egész műsor eléggé gyenge volt, csöpögött belőle a nyál mindenütt, a dalok meg kritikán aluliak voltak, a Dal fényévekre szinvonalasabb volt.
Nekem annyire nem tetszik Ovi és Paula tucat és túleröltetett…

Végképp nem értem, mi tetszik sokaknak ezen! Szerintem nagyon gyenge. Maximum középmezőny, de inkább annál lejjebb. (Bár Románia többnyire jobb helyen végez, mint amit megérdemelne!)

Már csomószor meghallgattam ezt a számot, de így élőben sajnos nagy csalódás. Szerintem is van egy kis Cascada utánérzés. A döntő tuti meglesz nekik, de nem hinném, hogy ők nyernének.

Nekem nem tetszik a dal. 🙁 Amennyire a tavalyi produkciójukat imádtam, ez annyira hidegen hagy. A kitartott hang jó, de nem érdekel, mert az egész zene valahogy tényleg tinglitangli…

Részsiker a román válogatón: a zsűrinél Vízi Imre lett a második. Akik hallották a dalt, valóban ilyen jó volt? Esetleg az előadás dobott rajta sokat?

Csatlakozom azokhoz, akik azt írták, hogy nem értik, miért van ez a nagy felhajtás a dal körül. Ez rejtély egyelőre nekem is. Mindenesetre a szám maga nem rossz, tipikus fülbemászó, de számomra enyhén nyálas és semmitmondó tucat. Elmegy kategória, én nem vagyok elájulva tőle.

Én odavoltam ezért a dalért, de most már az idegeimre mászik és ehhez az “átértékelési” folyamathoz nagyjából egy hét kellett.

Európának lesz rá két hónapja 🙂

Olyan nyugatutánzós keleti szám. Élőben nem az igazi.

1. Albánia
2. Magyarország
3. Finnország
4. Románia
5. Olaszország
6. Spanyolország
7. Ukrajna
8. Málta
9. Lengyelország
10. Macedónia
11. Írország
12. Fehéroroszország
13. Svájc
14. Lettország
15. Izland

Comments are closed.