Észtország: Tanja – Amazing

estoniaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Észtország is dalt választott a 2014-es koppenhágai Eurovíziós dalfesztiválra. A zsűriu és a közönség ítélete alapján Tanja az”Amazing” című dalt fogja előadni Észtország képviseletében. Gratulálunk!

http://youtu.be/NhmrRFeauHU

31 Comments

Mintha az Euphoriát hallanám. Lehet ezzel nagy sikereket elérni és nagyot bukni. Szerintem a döntőre van esélyük, de ott nem jósolok neki nagy jövőt, nagyon meglepne, ha elöl végezne. Egyébiránt szép hangja van a hölgynek, és a színpadon is jól mozog, ez semmiképp sem hátrány, ha már a dal nem egy nagy eresztés.

Nem jó,nekem nem tetszik a dal,olyan semmilyen.Az előadó hangjával sem vagyok kibékülve.Várom a többiek véleményét is hátha valaki meg tud győzni hogy ez a dal mégis jó valamiért(csak én nem veszem észre az okot)

Nem gondoltam volna hogy ő lesz a befutó. Maga a dal tetszik, csak ne lenne ez az eufória utánérzet. Nagy jövőt nem jósolok neki.

Sandrát akartam, mert az ő dala volt a legkülönlegesebb, Tanja max a körítés miatt tűnhet ki ami annyira nem profi, a dal maga nem rossz, de semmilyen igazából. Mindig jobb, hogy ő nyert és nem a banda.

Imáááádom 😀 Igen, nagyon Euphoria utánérzése van az embernek, de el tudok tőle vonatkoztatni. Amúgy meg inkább az Euphoriát igyekezzenek utánozni, mint mondjuk a tavalyi román dalt (bocs a Cezar rajongóktól!) 😀

Bár nem tetszett egy dal sem az észt felhozatalból, azt sajnálom, hogy nem egy észt nyelvű számot küldenek.

Úgy látszik én vagyok az egyetlen, aki nem érzi az Euphoriát ebben a dalban. Nekem tetszik. Meg az is, hogy végig mozogja az egészet és úgy énekel, azért ez nem könnyű.

Ha nem nézem, egész elviselhető…
Hatalmas fekete pont az észteknek amiért nem anyanyelvi dalt küldenek, mélységesen csalódott vagyok! 🙁

Egyáltalán nem hasonlít szerintem az Eufóriára, bárcsak hasonlítana mert akkor jobban tetszene 😀 Így kicsit laposnak gondolom. A középmezőny végére való szerintem. 10/17

Nekem Sandra és Tanja volt a kedvencem,de be kell valljam,hogy Tanja jobb.Az Euphoria érzés…nos ez ugyanaz megint,mint két azonos stílusú dalra ráhúzni,hogy ugyan az.Attól,hogy az ír dal alapja hasonlít az Only teardropsra még nem copy és szerintem ez sem az….mintha két rap-et akarnánk összehasonlítani.
Nem tudom mit fognak elérni,de nálam magasan elsők idén és örülök,hogy az észt közönség jól döntött(Mivel Sandra is a 3. lett náluk).

Szerintem ez a dal nem egyszerűen a stílusjegyekben Euphoria. Az egész dal felépítése kísértetiesen hasonlít rá, az előadásmód nem kevésbé, csak sajnos, fényévekre van az eredeti számtól. Önmagában nem baj, ha egy stílust több dal is képvisel, de ilyen nyilvánvaló merítés egy előzőből, bizony, sokakban kelthet visszatetszést.

Az a baj, hogy egy győztes dalra hajaz…amit mindenki ismer..mert, ha egy szerényebb eredményt elért dalhoz hasonlítanák, akkor lehetne mondani ez jobb, és bíznak is a jobb eredményben, de egy győztes dal esetén ez elég merész vállalkozás…
Persze jó dal, eurovízóra való, meglátjuk mit érnek el vele..

Mozdulatok vett át az Euphoria koreográfiájából, tök egyértelmű szerintem, hogy ez nem csak egyszerű “utánérzés”. Eredetiség 0. A hang legalább élő volt? Nem tudtam eldönteni.

Lehet, hogy nem másolták az egészet, de képtelen vagyok elvonatkoztatni a Euphoria-tól. Ha ez sikerülne, talán még tetszene is a dal, így azonban barátkoznom kell még vele.

Nem hangzik annyira rosszul, de hát mi ez, ha nem egy taktika a “győzelemre”. Ezt már előtték egyszer, nincs mese!

1. Albánia
2. Magyarország
3. Finnország
4. Románia
5. Olaszország
6. Spanyolország
7. Ukrajna
8. Málta
9. Lengyelország
10. Macedónia
11. Észtország
12. Írország
13. Fehéroroszország
14. Svájc
15. Lettország
16. Izland

Napokig gondolkoztam, kire hasonlít annyira Tania. Lehet, hogy mások nem fognak velem egyetérteni, de nekem szakasztott olyan, mint Zoltán Erika 😀

Comments are closed.