Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal hétvége: Első középdöntő ma este

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu – eurovision.tv
Internetes közvetítés 20:20-től: http://adal2014.hu
http://www.mediaklikk.hu

Ezen a hétvégén 10 dal lesz kiselejtezve a Dal 2014 mezőnyéből, így egy hét múlva szombaton este már győztest fogunk hirdetni. De előtte még hátra van összesen 18 dal, melyeknek versenyeznie kell a zsűri és a közönség kegyeiért. Ma és holnap este is 9 dal lesz versenyben: fordulónként kettőt a zsűri küld a döntőbe, a fennmaradó 7 dalra pedig a közönség szavaz, és a két legmagasabb szavazatot begyűjtő produkció lesz döntős.

A ma esti verseny fellépői:

Első középdöntő – 2014.02.15. szombat
Mystery Gang – Játssz még jazzgitár
Bogi – We All
Depresszió – Csak a zene
Group n Swing – Retikül
Joni – Waterfall
Király Viktor – Running Out Of Time
New Level Empire – The Last One
Radics Gigi – Catch Me
Szabó Leslie – Hogy segíthetnék

48 hozzászólás A Dal hétvége: Első középdöntő ma este

 • rocknish

  Az én továbbjutóim: Bogi, Király Viktor, NLE, a negyedik pedig kisebb vacilálás után a Depresszió, de ha megint olyan lesz a szereplésük, mint az elődöntőben, akkor Group n Swing.

 • Zolecs

  Nagyjából kiegyenlített mindkét elődöntő szerintem. A mai estére a sorrendem pedig;

  09.Szabó Leslie: Érdekes ahogy a zsűri felpontozta, oké hogy minőségi zene tele mondanivalóval blablabla de ettől még unalmas.
  08.Mytery Gang: Meglepődtem rajta hogy eljutottak idáig. Jó, előadásügyileg nem voltak rosszak, de így komplett nekem még mindig nem tetszik.
  07.Depresszió:Közömbös kategória, magát a dalt, és színpadképet sem tartom erősnek.Valamit változtathatnának.
  06.Radics Gigi: Igen, egy ilyen „cafkás” dalhoz kellenek a félmeztelen táncosok, de engem mindig is irritált ha valaki így próbál meg plusz szavazatokat elérni.A tavalyi ír szám női változata.
  05.GroupNSwing: Tény hogy maga a dal nem a szívem csücske,de a színpadkép sokat dob rajta, igazából nem is bántam h eljutottak eddig.
  04.Joni: Hát élőben nem az igazi. Lehet a hangosítással volt valami vagy nem tudom. Kicsit nekem olyan „koncertes” is volt az előadás, ami egy ilyen dalhoz nem illik.
  03.Király Viktor:Ő viszont kellemes csalódás volt, bár egy kicsit lehetne eredetibb a dal. A 40 pont túlzás volt egyébként a zsűri részéről.
  02.NLE: Egész jó, nem is nagyon tudnék belekötni.
  01.Bogi: Annyira de annyira ígéretesen kezdődik, aztán mikor előjönnek a bohóc állatfejek..kicsit illúzióromboló számomra.
  Maga a dal nagyon ott lenne, az előadáson viszont változtatni kellene.

  Szerintem a zsűri továbbtolja Király Viktort és a NLE-t, a nézők pedig Jonit és Bogit.

 • Edd

  A mai fellépési sorrend: (wikipédia szerint)
  1. Mystery Gang
  2. Joni
  3. Király Viktor
  4. Group’N’Swing
  5. Bogi
  6. Depresszió
  7. Szabó Leslie
  8. Radics Gigi
  9. New Level Empire

  az én top 4-em:
  1. Joni
  2. Király Viktor
  3. Bogi
  4. Mystery Gang

 • Gyuri123456

  Az én top 4-em:Bogi,Joni,Radics Gigi és a negyedik mindegy 😛 Remélem Joni most jobban fog énekelni,Boginak meg jobb színpadkép és koreográfia kellene,Radics Giginek meg pontosabb ének szerintem.

 • gyokub

  A Youtube alapján ennek a négy dalnak van a legnagyobb esélye a továbbjutásra:

  New Level Empire – The Last One
  Bogi – We All
  Király Viktor – Running Out Of Time
  Depresszió – Csak a zene

 • Vivi

  akiket a döntőben szeretnék látni: Group’n’Swing, Bogi, Király Viktor és fogalmam sincs 🙂 Legyen Joni vagy a NLE

 • Bakancs

  Szerintem zsűri alapján Király Viktor és a NLE jut tovább, a nézők által pedig valószínűleg a Depresszió és talán Gigi vagy Bogi.

  Ebből a csapatból a Group ‘n’ Swinget és Jonit szerettem az elején, de az élő adás után mindkettőben csalódtam.
  Egyedül Király Viktort tartom esélyesnek az Eurovízión, akármennyire is ellenszenves, a NLE lehet a nemzeti döntős győzelemre legesélyesebb látván a hazai hátszelét, de odakint elveszne.

 • Emdogh

  Nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy melyik középdöntő az erősebb, a mai vagy a holnap, de az egyértelmű, hogy nehéz lesz a döntés…
  Akiket én továbbvinnék: Király Viktor, Radics Gigi, Bogi, Joni. Egyébként szeritem a végső győzelemre egyiküknek sincs kiemelkedően magas esélyük, sajnos…

 • schanc

  Ha a wikis rajtsorrend helyénvaló, akkor a NLE tuti zsűris továbbjutó. A másik meg valószínűleg Király Viktor lesz, hacsak nem haragudtak meg rá, amiért szót emelt Lindáért.

 • best

  Mystery Gang – Játssz még jazzgitár – Persze tök jót lehet rá bulizni, de semmivel sem lóg ki jobban a sorból, mint bármelyik ehhez hasonló. A nagybőgőn ugráló srác, ami viszi a prímet,de ezt nem hívnám a DALnak. Jó kis nóta, de nem ide való.

  Bogi – We All – Annak ellenére, ha szól a rádióban, én is dudulom, azt kell, hogy mondjam, elég tingli-trangli.

  Depresszió – Csak a zene – Elnézést a rokkerektől, de a 18-ból ez az egy, aminek semmi keresnivalója nincs ott. Egy rockszám lenne a DAL. Ugye ez csak vicc.

  Group n Swing – Retikül – Tetszett már a rádióban is, de élőben még jobb volt, talán a mókás háttér miatt.

  Joni – Waterfall – Nem értem, miért van így felkapva. Hamisan énekelt, pont mint Cserpes Laura. Azon kívül nem mutat jól a szimpadon. Egy jobb smink és ruha kell. És húzza ki magát, mert az a görnyedt hát….

  Király Viktor – Running Out Of Time – Profi a srác, ez nem is kérdéses. A nóta is elég jó.

  New Level Empire – The Last One – Igen, jó kis szám, bár az az erős szintetizátor annyira nem nyerte meg a tetszésemet. A nép szereti.

  Radics Gigi – Catch Me – Jó párosítás, szép lány, tökéletes hang, dehogy ez lenne e DAL? Hát azt nem gondolnám.

  Szabó Leslie – Hogy segíthetnék – Zolecshez hasonlóan én is úgy gondolom, hogy rémesen unalmas a szám, méga akkor is ha mélyen szántó gondolatok vannak megénekelve. Arról nem is szólva, hogy a csínos lányok és helyes fiúk között igazán nem mutat jól egy foghíjas énekes.

  • nosugar

   Nagyon igazad van Szabó Leslievel kapcsolatban…már 10 éve a Megasztárban Soma szólt, hogy a foghíj nem a színpadra való. Ezek szerint ennyi idő is kevés volt, amíg eljut a fogorvoshoz.

 • Az én sorrendem:

  1. Joni
  2. Király Viktor
  3. NLE
  4. Radics Gigi
  —————
  5. Group ‘n’ swing
  6. Depresszió
  7. Mystery Gang
  8. Szabó Leslie
  9. Bogi

 • Sheg Ber Uug

  Mystery Gang: remélem repülnek, szerintem semmi keresnivalójuk nem volt már a középdöntőben se. Abszolút nem Eurovízió-kompatibilis előadás.

  Bogi: egy másik túlértékelt produkció, szerencsére ebből a mezőnyből szinte biztosan nem jut tovább.

  Depresszió: az egyik kedvencem az idei mezőnyben, nagyon drukkolok nekik hogy továbbjussanak, bár ehhez biztosan többre lesz szükség, mint az elődöntőben – remélem most nem csak álldogálni fognak hanem tényleg zúznak is!

  Group’n’Swing: nem kedvelem ezt a stílust amit produkálnak, de el kell ismerni hogy nagyon színvonalasan adják elő magukat, a csaj is jól énekel. Nálam ez tipikusan az a kategória, hogy nem nagyon érdekel, hogy továbbjut-e vagy sem, a lényeg, hogy ne a kedvenceim elől vegye el a helyet.

  Joni: a másik favoritom, emberileg is nagyon kedves, barátságos csajszi, és a dala is nagyon színvonalas. Őszintén remélem hogy ma este összeszedi magát és rendesen elénekli a dalt, és ezzel továbbjut a döntőbe.

  Király Viktor: a nővére zakója után a zsűri biztosan továbbjuttatja, annak ellenére, hogy a dala abszolút középszerű és nem lenne esélye Koppenhágában.

  New Level Empire: rettenetesen túlértékelt, átlagos tudású zenekar, erősen koppintásgyanús, minden egyediséget nélkülöző dallal. Sajnos szintén biztos továbbjutók, noha nem érdemlik meg.

  Radics Gigi: őt egyszerűen nem lehet kifüstölni a Dal döntőjéből, ha a zsűri nem is, az elvakult, habzó szájú rajongótábora mindenképp továbbjuttatja. A dala egyébként nem lenne rossz, de az idióta, tüsszentésre emlékeztető refrén agyoncsapja az egészet. Az utóbbi időben egyébként nem nagyon szokott tarolni az ilyen p*csazene az Eurovízión.

  Szabó Leslie: ez a csávó kész röhej, abszolút nem idevaló, ráadásul a dalszövegével próbálja megvenni a népet, csak ugye sajnos épp egy nemzetközi versenyre akar kijutni, ahol viszonylag kevesen tudnak magyarul…

  Szerintem továbbjut (ez nem az én kívánságlistám, hanem ezt tartom reálisnak): Király Viktor, New Level Empire, Radics Gigi, Depresszió.

 • ati0111

  a mai sorrendem: 🙂
  1.Király Viktor
  2.NLE
  3.Bogi
  4.Joni

  5.Radics Gigi
  6.Group ‘n’ swing

  7.Depresszió
  8.Szabó Leslie
  9.Mystery Gang

 • LordKobold

  Engem meggyőzött a NLE, már azt is elképzeltem, mikor kellene a dalukban a konfettieső! 😉

 • Hahaha, a Mystery Gang nagybőgőse őrült egy figura, úgy vigyorog hogy nem lehet fapofával nézni 🙂

 • Dani

  EZAZ!!! Bogi ott van a döntőben!!! 😀

 • jajj az NLE és Depresszió lesz a közönségszavazat nyertese?

 • LILLA

  Mi a fenét esznek a Bogin,baromi unalmas dal.

  • StanB

   Csak azért mert neked unalmas mások (elég sokan) úgy gondolják hogy ez egy jó dal, van benne potenciál, már a hangok is szinte a helyén vannak és képviselhetné hazánkat Koppenhágában…

  • Sheg Ber Uug

   Bogit valaki a háttérből tolja, már „belsős” körökből is lehetett ilyen pletykákat hallani. Egyébként is, magyarázza meg nekem valaki, hogy ez a máshonnan nem ismert, átlagos képességű csaj hogyan jut be immár másodjára több száz előadó közül a top 30-ba? Szerintem is unalmas és monoton a dala, abszolút nem érdemelte meg a továbbjutást. A zsűrivel nagyon tele a hócipőm, két jellegtelen vackot juttattak be, pofátlanul felpontozva őket, persze Jonit meg elgáncsolták, noha sokkal jobb volt most mint a múltkor, a dala meg bárkiét leverte volna. Még szerencse hogy a Depresszió bejutott, különben azt hiszem nem néztem volna a döntőt…

   Gigi kiseprűzése nagyon meglepett, ezek szerint őt és a rajongóit is le lehet győzni. Az NLE továbbra se tett mély benyomást rám, nekem nem szimpatikusak, a daluk meg továbbra is koppintásszagú, csak még nem jöttem rá hogy honnan másolták.

 • LILLA

  Imi te fogadtad a szavazatokat?Ez szörnyű.Miért ez a két zenekar?Szomorúan fekszem le.

 • KBSCfan

  Bogi nálam az este nyertese egyre jobban tetszik a dal és szinte hibátlanul énekel, Király Viktor oké tényleg profi dal ott a helye, bár én kedvelem. Zola ma gyengébb volt szerintem, de mivel ütős a szám örülök nekik, szavaztam is egyet.
  Jonira (bár iszonyú hamis volt sajnos, de még mindig tetszik a dal) és Gigire küldtem még. A Depresszió meglepetés, bár éreztem, hogy valamelyik előre nem várt zenekart úgyis beszavazzák majd.

 • Dani

  Most komolyan, mit keres a döntőben a Depresszió? Förtelmes!

 • Bakancs

  Biztos voltam benne, hogy a NLE és a Depresszió továbbjut (előbbit zsűrisnek hittem), és azt is elképzelhetőnek tartom, hogy legalább egyikőjük (NLE) a négy között lesz, és akár nyer is. Csalódott leszek, ha ez megtörténik, mivel mindkét dalt gyengének és esélytelennek tartom, de ez van, valószínűleg azért majd szurkolni fogok nekik odakint.
  Bogi továbbjutása meglepő volt, de azon vettem észre magam, hogy szurkolok neki.

 • Dani

  Valaki meg tudná mondani a NLE részletes pontjait? Mert az angol Wikibe nem írták be, és szeretném beírni a miénkbe.

 • benvenuto

  Abba kellene már hagyni a New Level Empire százalékolását. Én is meg tudom mondani, hogy rizsamagdi mikor hány %-on van.

 • LILLA

  Abban bízok, hogy nem e négy közül kerül ki a végső győztes.

 • Tweek

  Azért az szíven ütött, hogy a Depressziót ma is betolta a közönség. Remélem nem ők lesznek az idei ByeAlex…
  Király Viktor és Bogi viszont tényleg messze a legjobbak voltak ma este.
  Viszont az nagyon szomorú és méltatlan volt, hogy a Group’n Swing és Joni sereghajtók lettek. Döbbenet volt, hogy sokkal gyengébb, középszerű előadókat és produkciókat érthetetlenül felpontoztak hozzájuk képest.

 • Mettyú

  Végülis 4/3 bejutott a döntőbe, én Jonit tettem volna be Depresszió helyett ennek ellenére is, vagy Group’n Swinget, szeretem a rock zenét és örülök, hogy képviselve van ez az irány, de szerintem nem annyira erős a szám.
  Nálam az est nyertese: Bogi!
  Szerintem nagyon jó szám, most sokkal jobban adta elő, tényleg ez a szám ami a legkönnyebben megszerethető sikeres tudna lenni. Szóval drukkolok neki nagyon! 🙂

 • schanc

  Az én szemszögemből a következőképp nézett ki a mai este (persze lehet, hogy másnak inkább igaza van):

  Láthatóan előre eldöntötte a zsűri – de főleg Jenő és Filip -, hogy kiket támogat. Ami valahol természetes, de lehetett volna elegánsabban tálalni.
  A Mystery Gang nekem most kicsit laposabb volt a múltkorinál – lehet, csak tudtam, mire számíthatok.
  Joni jobban énekelt, de ez még mindig nem volt elég ahhoz, hogy a dal üssön. A zsűri is látványosan levette róla a kezét.
  Király Viktor produkciója tényleg nagyon jó. Remekül eltalált színpadi kép, jó vokalisták, Viktor is remekül énekel, csak az egyéniséget hiányolom belőle.
  A Group’n’Swing szerintem még egy lapáttal rátett az előző körös produkciójára. Itt ütött szíven nagyon a zsűri először, hogy hát igazából nem tudunk rosszat mondani, de nem akarunk Titeket. Miért??? És Jenőtől az a 7 pont nagyon csúnya volt.
  Boginál szerintem a mélyek nem lettek jobbak, csak elsuttogta őket. Ez is egy megoldás. Érdekes módon nála jobban érzem az egyéniséget, mint Viktornál, holott azért ő sem a vénájában muzsikus képét mutatja nekünk. Az öröme nagyon aranyos volt azért, jó ilyet is látni.
  A Depressziót használtam fel mosdószünetnek, csak a pontozásra értem vissza – fejenállva énekelt a frontember, vagy miért kaptak ilyen magas pontokat?
  Leslie szerintem most kicsit idegesebb volt, nem volt olyan intimitása a dalnak, és a karcosabb hang sem kellett volna, első alkalommal jobban tetszett.
  Gigi megint egy roppan érdekes kérdés idén. Szerintem jövőre úgyis ilyen marad A Dal, pedig érdemes lenne egyszer olyat csinálni, hogy kijelöljük, hogy Gigi megy, és írjanak neki dalokat, amiket megversenyeztetünk. Nagyon örültem a dalvégi frazíroknak, fantasztikusan jók. És annyit még, hogy a Király-tesók, Kállay, Lil C, Hien, Gigi stb. vonulatból még Gigi dalában volt számomra valami icipici egyediség.
  A NLE-t pedig nem szabad kiengedni, bármennyire is fülbemászó a dal. Én is szeretem, de Zola egyszerűen összecsinálja magát a színpadon. (Kissé látványosan hívta fel Gundi a zsűri figyelmét, hogy 36 pont ezúttal már nem elég a továbbjutáshoz, de szerencsére Kati helyrerakta a dolgokat 🙂 )

  Innentől kezdve egy fuvart kellett elintéznem, úgyhogy pont a Depresszió és a NLE vonulására értem haza. Előbbi bekerülése miatt kimondottan örülök, hogy a zsűri lefelezi a mezőnyt a jövő héten, egyszerűen nem szabad őket betenni a 4-be, mert a rajongóik kiszavazzák őket Dániába, és az idei mezőnyt kár lenne arra a dalra elpazarolni.

  • best

   Nagyon jó szórakoztam azon, amit írtál és rengeteg dologgal egyet értek.
   „A Depressziót használtam fel mosdószünetnek, csak a pontozásra értem vissza – fejenállva énekelt a frontember, vagy miért kaptak ilyen magas pontokat?” Ezen vigyorgok 10 perce 😀 😀 😀

 • SOMTOM

  Nekem a NLE az Compact Disco 2, és sztem Csabáék jobbak voltak náluk, mégsem végeztek sehol…

  A Depressziót nem szeretem, de Dániában sztem ők, vagy KSA lehetne különleges, velük lehetne jól szerepelni. Király Viktort nem tudom ilyen téren hova tenni, az tuti, hogy a jövő héten a zsűri TOP4-e KV, NLE, Bogi, KSA, és a mai napról még valaki (Honeybeast, Pál Dénes, vagy Fool Moon) fog kikerülni. A Depresszió sztem nem kapja meg az esélyt.

 • illyria

  A We All színpadképe még mindig kiveri nálam a biztosítékot. Lehetne többet is ebből a számból, sokkal többet. De bent van a döntőben! 🙂