Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2014: Az első középdöntő továbbjutói

Fotokredit-MTVA-Nagy Zoltan

Fotokredit-MTVA-Nagy Zoltan

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este 4 dal került be a Dal 2014 döntőjébe. Király Viktor és Bogi a zsűri szavazatai alapján, A New Level Empire és a Depresszió pedig a több mint százezer közönségszavazat összesítése alapján jutott a döntőbe. Holnap este újabb 4 dal fog bejutni a döntőbe, a mai szabályok lesznek érvényesek holnap is. Gratulálunk a tovább jutóknak!

40 hozzászólás A Dal 2014: Az első középdöntő továbbjutói

 • Zolecs

  Bogi nagyon sokat javult, nagyon örültem hogy továbbjutott.
  A depressziónak viszont semmi keresnivalója nincs a döntőben..a zsűrinek nem szabad a 4-be vinnie.

  • Sheg Ber Uug

   Nálam pont fordított a helyzet, a Depresszió sokat javult az elődöntő óta, szerintem megérdemelten mentek tovább, ez a nyüves Bogi meg nem tudom hogyan és kinek a háttérmunkájával jutott a döntőbe, de erősen bundagyanús nekem és remélem hogy legalább a döntőben a helyére kerül végre…

   • Rita

    Lehet valakit szeretni vagy nem szeretni, de kérlek, válogasd meg a szavaid, mégiscsak egy 16 éves lányról beszélsz.

   • Sheg Ber Uug

    Ne haragudj, de szerintem egyrészt nem írtam semmi kiemelkedően durvát, másrészt amit mondtam azt bárkiről elmondanám hasonló helyzetben. Nem fogok változtatni a stílusomon senkinek a kora vagy a neme miatt – ne diszkrimináljunk, semmilyen irányba se.

   • Zoli

    Nem tudom, hogy az önkritikád vagy az IQ-szinted van lejjebb, de hogy mindegyik erősen a negatív számok tartományába esik, az biztos. Vagy magyarul nem tudsz? Mert ebben az esetben csak annyit kérek, hogy csapd föl a Magyar értelmező kéziszótárt és sajátítsd el a „nyüves” kifejezés jelentését.

 • Zsuzsanna Jackson

  Ha ezt komolyan venném, most sírnék. Miért kötelező ezt a nylon Viktort nyomni?
  Ez kis Bogi lány szintén nem egy nagy kaliber.
  A New Levelnek örülök, szerintem a srác képes fejlődni, a dal meg elég hatásos.
  Kedvencem a Group’N’Swing sajnos elveszett.

 • Sztbeni

  Joni kiesett? Az elég baj. De legalább a Depresszió továbbment. Remélem az megy majd.

 • Elborzasztó végeredmény… Bogi a döntőben? Soha nem fogom megérteni mi van abban a dalban, kb az 5 we all-nál elmegy a kedvem az egésztől. A Depresszió szintén nem érdemelt továbbjutást, miközben Joni kiesett és még mellé jól le is pontozták és berakták utolsó helyre.
  Király Viktor dala jó, de az egész színpad úgy ahogy van sz*r. Beleértve a hátteret, Viktor gitárját, és a ruhákat is, szóval ezen van mit alakítani még.
  A NLE jobb volt mint múlthéten, ők megérdemelten mentek tovább.

 • Szolnok

  NLE oké! sokat fejlődtek az elmult hét óta csak azt nem értem Zola minek mondja, hogy csak 89 % -s volt Ezt sose szabad -fiúk önmagunk ellen dumálni. Bogi??? röhely a 17 évesek „szakmai tapaszatalatlanságával ” bevállalja Koppenhágát? 🙂 🙂
  Szerintem a Group’N’Swing megérdemelte volna a tovább jutást biztos egyedi színfolt lettek volna a nemzetközi palettán.

  • Perseus

   Csak, hogy egy példát említsek a közelmúltból, Kejsi Tola is 17 évesen vett részt a versenyen 2009-ben és az elődöntőjéből hetedik helyen jutott döntőbe, azért ez nem rossz. Azóta volt még fiatalabb versenyző is. Nem értem a problémádat.

 • Dia

  Én szívem szerint a New Level Empire-t küldeném, imádom azt a dalt, és Zola tegnap sokkal jobb volt, mint az elődöntőben.
  Viszont ezek szerint a Depressziónak akkora rajongótábora van, hogy könnyen lehet, hogy ByeAlex 2.0 lesz belőle, csak ezzel a dallal tényleg hatalmasat buknánk. Én már csak a zsűriben bízom, hogy nem juttatják be őket a 4-be.

 • A tegnapi továbbjutók közül csak Viktorban látom a profizmust. A Depresszió valahogy túlságosan statikus, Bogi még félszeg de aranyos, Zola meg sokat énekel csukott szemmel. Nem szabad berezelni a versenyhelyzettől, Koppenhágában pedig biztos nagyobb lesz a nyomás. Viktornál a táncoslányokat lehetne néha közelebbről mutatni, Bogi énekeljen felszabadultabban hiszen már tök magasra jutott el a dalával, az NLE meg őrüljön meg a refrén utáni énekmentes résznél, Zola üvöltözzön kicsit többet, hozza lázba a nézőket 😉 A Depresszióra sajnos nem tudok mit mondani, nem az én világom egyáltalán ez az egész. A Manga és a Lordi szuper produkciójával nem tudnak lépést tenni, egy Malá Dáma lenne belőle, amivel a Kabát zakózott 2007-ben :s

 • BeN

  Depresszió a döntőben? most komolyan? Elismerem, hogy a legkiválóbb rockereink, de azért a műfajon belül ez a dal nincs topon. Nagyon remélem, hogy a zsűri, nem rakja be őket a legjobb 4-be. A „közönség kedvence” forgatókönyv tavaly már lejárt.
  A többiek továbbjutásával egyetértek. Sajnálom a Group’n’Swinget, Jonit (túlságosan alulértékelték, bár küzdött a dallal – nehogy már egy Szabó Leslie jobb lenne) és még Radics Gigit is. Bár szerintem utóbbi egy picit gyengébb volt, mint múlthéten.

 • Momo

  Én is K.Viktort láttam legjobbnak tegnap, de zavart a gitár a kezében, s a háttér is túl színes volt. Bogi aranyos, és egész jól énekelt, az egész produkciója tetszett, látok benne fantáziát. A Depresszió érthetetlen, hogy a döntőben van, remélem nem kerül a 4 közé, még beszavaznák 😀 A NLE nekem a legnagyobb csalódás. Zola be van tojva, hogy élőben kell énekelni, ha kijutnak, nem lesz jó az ének, mert ott még nagyobb a stressz…a daluk sem tetszik, kint egy tucat ilyen lesz. Giginek írhatna már valaki egy jó dalt! A 2. középdöntőre kíváncsi vagyok. Azt hiszem, hogy Kállay S.A. biztos továbbjutó, s mellé várom még a Fool Moont. Sajnos Pál Dénest biztosan beviszi vagy a zsűri vagy a közönség, s ha a 4-be kerül ő és a NLE, akkor kettőjük közül kerül ki a győztes, mert az ő szavazókörük a legnagyobb. Én legszívesebben Kállayt, Királyt vagy a Fool Moont látnám Dániában!

 • gabor

  Mystery Gang: Már az eddig jutásukat is kict furcsálltam, elég fáradt dalocska, profi zenészek azzal semmi gond nincs, de érthető hogy itt volt nekik a végállomás.

  Joni: Sokatokkal ellentétben egy percig sem sajnálom őt. Egy ilyen dalhoz nekem az etalon előadás Yohanna 2009-es It is true-ja. Egy ilyen dalt tűpontosan, és magabiztosan kell előadni. Joninál egyik sem volt meg. Esélytelen lett volna odakint bármire.

  Király Viktor: Profi dal. Ennyi. Nem tudok róla sem pozitív sem negatív kritikát mondani. Teljesen közömbös, és ez azért baj, mert ha ő menne emiatt a közömbössége miatt szürkülne a mezőnybe.

  Group’N’Swing: Na őket nagyon sajnáltam 🙁 Megjegyezhetők, szerethetők, viccesek, és a csajnak atom hangja van, és a dal is ott van nagyon, top4-re egyik favoritom voltak. Pediig a műfaj tök idegen tőlem.

  Bogi: Bogi cuki, tüneményes jelenség, az idei év tavalyi Cserpes Laurája 🙂 Csak hát a dal az nekem nem kerek, valami hiányzik belőle nekem, mindemellett örülök a továbbjutásának.

  Depresszió: Én szeretem a rock zenét. Ennek a fajta kereskedelmi metálnak is van piaca amit nyomnak ebben a dalban. Nem biztos hogy ütősebb szinpadkép kéne, mert akkor mondhatnák hogy a Lordit kopizzák. Egy őszinte zenélés is működhet. Pl örmények tavaly. de lehetnek Kabát is, nagy kérdőjel, de nekem a dal amúgy tetszik.

  Szabó Leslie: Most nekem kicsit élettelenebb volt az előadása mint múltkor, akkor jobban ütött. szép ballada, nem tudom mire lett volna képes Dániában.

  Radics Gigi: Jajj, hát ez szörnyű volt. Giginek atom hangja van ez nem kérdés, de ezeket az amerikás dalokat felejtsük már el az EV-n. 0 eredetiség, 0 önazonosság, 0 őszinteség. Ha jövőre egy értelmes dallal újra jönni fog még szurkolni is fogok neki, de ilyet nem akarok látni, a többi műanyag amerikai dal is akkorát zakózott mint az ólajtó (Hien, Lil C, Király L)

  New Level Empire: Egyik kedvencem volt már az elejétől kezdve, és miután sok nekem tetsző dal kiesett már (Szécsiék, BülBüls, Laura, Gájer Bálint) most már A Kedvenc-em 🙂 Zola is egyre jobb, a dal üt, egy magas rajtszámmal odakint totál eufórikus hangulatot tudna ani, van benne potenciál, irány Dánia! 🙂

 • Rita

  A tegnap este számomra teljes csalódás volt, de nem a továbbjutók miatt. Úgy érzem, a zsűri teljesen inkompetens, össze-vissza pontoz, és olyanokat ró fel hibának, ami vagy az eggyel korábbi produkcióra volt igaz, vagy egyáltalán nem hiba. Nézzenek meg egy eurovíziós dalfesztivált, mielőtt pontoznak, mert a végén csak olyan dalokat karolnak fel, amelyeknek semmi keresnivalójuk kint, pl. Király Viktor. Igen, ő vérprofi és a dal is jó rádiódal, de egy európai színpadon nincs helye – hasonló okokból, mint KSA-nak (nem mellékesen, nekem az a dal mérföldekkel jobb, mint a Viktoré).

  • Rita

   Még annyit hozzátennék, hogy családi kupaktanácsunk szerint Bogi és NLE megérdemelten jutott tovább, a szüleimnek meglepetésre a Depresszió is tetszett, én pedig nagyon-nagyon hiányolom a Group ‘n’ Swinget.

  • Erzsi

   Na, ezzel a zsűri kritikával teljesen egyetértek. Meg kéne nézniük egy versenyt. Akkor nem a rádióban kiválóan szóló „rádióslágereket” erőltetnék, meg nem az amerikastílt. Jenő majdnem sírva fakadt, hogy a Bogi dala a legnagyobb rádió siker lett. De színpadon egy bűbájos kislányon kívül semmit nem tudnak hozzátenni, ráadásul a gyerek nem is tudja élőben kiénekelni. Stúdióban nyilván összesunyiskodják, de ez a színpadon nem fog működni. A NLE tulajdonképpen ugyanez: jó dal, de nincs benne színpadi lehetőség, és az énekes távolról sem nevezhető üzembiztosnak. (És magán véleményem szerint, magunkat ismételnénk vele, miközben az idei versenyünk legnagyobb erénye a műfaji szinesség.) Király Viktor legalább megbízhatóan énekel, de a verseny Európában van, nem kéne ezt az amerikai rágógumit erőltetni. És akkor kiszórják a mezőny egyik legszínesebb, legötletesebb dalát, egy olyat, amiből nagy valószínűséggel nem lesz még egy a mezőnyben és amelyiket az énekesnő álmából felkeltve is CD minőségben lenyom: a Group `N` Swinget. Mert Rákay ugyan a rajongójuk, de ő úgy érzi nem nekik kéne menniük. Sok éves eurovíziós tapasztala mondatja vele?

 • Emdogh

  Viktor, Bogi, NLE. Őket talán engedném Dániába. Nade Depresszió? Ez már lessan nem is perifériaműfaj az ESC-en, amióta nem nyomják a finnek annyira. Rajtuk kiakadtam. Meg azon is, ahogy a zsűri „zsűrik”. Meg szegény Éván is. De ez a „show” legalább a mienk! 😀

 • Edd

  Emlékszem, hogy az elején mennyire szerettem én is Bogi dalát, de amikor előadta az elődöntőben akkor valami összetört. Nagyon nem működik élőben ez a dal, sőt egyenesen a falra mászom tőle.
  Nagyon remélem, hogy a zsűri a Depressziót nem viszi be a 4-be, mert akkor idén ők fognak kijutni és akkor valóban elbúcsúzhatunk a döntőtől. A top 4-be szerintem csak egy hely kiadó már, mert Király Viktor, az NLE és KSA tuti ott lesz.

 • Vivi

  75%-ban azok jutottak tovább akiket szerettem volna, viszont nagyon sajnálom a Group n Swinget és nem értem, hogy a Depresszió mit keres a döntőben??? már bocsánat a rajongóktól… semmi bajom a rock zenével, ez egy annyira semmilyen szám a magam műfajában, hogy három perc után elfelejtem, hogy milyen is volt….. Most már tényleg abban reménykedem, hogy a zsűri nem fogja a legjobb négybe beválasztani őket, mert a rajongók képesek és őket juttatják ki Dániába…
  Gigi kiesése viszont meglepett, borítékoltam volna neki a zsűris továbbjutást…

 • BBalazs

  Én örülök a Depresszió bejutásának, tudom, ezzel itt kisebbségbe kerültem… Nem a legnagyobb szám amit a műfajban írtak, de ebben a mezőnyben egyedi. Király Viktor dala számomra egy középszerű popdal, ő maga pedig egy túlsztárolt bájgúnár. (Elnézést a sarkos véleményért, de a Depresszióval sem udvariaskodnak.)Bogi dala ígéretesen kezdődik, de a refrénnél számomra ez is középszerű popdallá válik, ő maga pedig szerintem is fiatal még kicsit. Az NLE száma eredeti, de kicsit túlságosan is az, engem nem igazán fog meg. Jonit sajnálom, az éneke még valóban nem elég magabiztos, a dala viszont jó volt és igazán „eurovíziós”. Ami a dániai esélyeket illeti, a három eddigi legsikeresebb dalunk (Friderika, Rúzsa Magdi, Alex) egyike sem volt kimondottan „trendi dal” és egyiket sem énekelték angolul…

  • Perseus

   Ööö… Hogy érted azt, hogy Rúzsa Magdi nem énekelte a dalát angolul??? 😮

   • Clusters

    Nyilván úgy értette, hogy nem angolul énekelt. Pedig de. 😀 Csak az egy minőségi dal volt, remek előadóval és hanggal párosítva. Ezért lett 9. Az idei mezőnyből viszont számomra kevés a hiteles előadó. Reménykedem még ma a Honeybeastben (meg abban is, hogy megtanul Zsófi nem izgulni a színpadon). Rákay „világmegváltóbeszédeketmondó” Filip pedig megnézhetne már végre egy Dalfesztivált, mert szerintem lövése sincs az egészről. Nem műfajokban kéne gondolkodni ha egy jó helyezést szeretnénk elérni, hanem egyéniségekben. Az pedig nem sok volt idén.

   • BBalazs

    Rendben, tévedtem, jogos az észrevétel, de nekem a magyar változat maradt meg a fülemben, bocsánat… A többi részét viszont fenntartom: nem volt igazán „trendi dal” ez sem, de valóban nagyon jó. Honeybeast nekem is az egyik favoritom.

  • Edd

   Magdi angolul énekelt.

 • motholev

  Király Viktor és Bogi zsűri általi tovább juttatásával egyetértek. Király Viktor az elődöntőben jobban tetszett. Lehet, hogy neki az elődöntőbeli hangosabb zenei alap jobb volt. Bogi a középdöntőben jobban teljesített. Dalát lehet tingli-tanglinak nevezni mégis lehet vele sikert elérni Dániában. A New Level Empire iránti rajongás számomra teljesen érthetetlen. A dal unalmas, semmi eredeti nincs benne. Az előadás és a színpadkép is gyatra. Nem való Dániába. A zsűri és a közönség is kedveli, ezért ha a 4 között lesz, lehet ők mennek Dániába, ahol a döntőbe se jutunk vele. A Depresszió sem egy döntőbe való. Előadásuk unalmas. Nem igazi metál zene. Eredetiségről itt sem beszélhetünk. A Group’n Swing viszont megérdemelte volna, hogy a döntőbe jusson. A zsűri azért nem juttatta tovább, mert nem bízott benne, hogy ilyen dallal érdemes Eurovízióra menni. Pedig előadásuk, színpadi megjelenésük és a szám is jó. Ha Radics Gigi énekli el Joni dalát, akkor akár Dániáig juthatott volna.
  Dániában Boginak 75%, Király Viktornak 65%, NLE-nek 5%, Depressziónak 3% esélyt látok, hogy a döntőbe jussanak.

 • Gyuri123456

  Én nagyon örültem hogy Bogi a döntőbe jutott,csak sajnos a végső négy az tuti Király Viktor,NLE KSA és Pál Dénse lessz…:/ pedig Boginak is ott lenne a helye. Ha ez a 4-es lessz akkor Király Viktornak vagy KSA-nak kellene menniük.

 • motholev

  A mai középdöntő erősebb lesz. Vér fog folyni! 🙂

 • Coldstone

  Joni „megalázása” nem tetszett. Ő dalszerző is, profi dalt írtak és sztem jobb volt, mint elsőre. Valószínűleg azért sem szereti a zsűri, mert nem magyar, „igazi magyar”. Egyébként rájöttem, hogy a zsűri minden tagjának már megvan, kiket akarnak bejuttatni, így ha nem szúrja el valaki, akit kedvelnek, akkor döntő. Ma azt kérem a zsűritől, hogy legyen korrekt. Elsőre a Honeybeast nagyon hamis volt, ha ma is így lesz és továbbjuttatják, akkor az gáz. Félek Marge-ot is kiszórják, pedig ő is dalszerző, nemcsak aláraknak egy dalt. Ma KSA tuti befutó sztem a zsűrinél, remélem Oláh Ibolya a nevére nem kap döntős helyet, érdemelje ki. Polyák Lilla dalának esélye sincs. Visszatérve tegnapra nekem tetszett a NLE. Azért fikázták, hogy megmagyarázzák, miért nem 40 pont. Ahogy a klasszikus mondta:”Jó estét, jó szurkolást!”

 • Szabii

  Én nem éppen az elso kozépdonto továbbjutóirol szeretnék írni, hanem magárol a musorrol. Maga a musor tetszik és nagyon orulok, hogy már harmadik alkalommal kovethetik a magyar nézok, de amivel nagyon elégedetlen vagyok az a továbbjutás rendszere. Szerintem sokkal igazságosabb lenne, ha 50:50 arányban jutnának tovább a dalok, ahogy a rendes Eurovízión is torténik, hiszen hiába is szavaznak az emberek, a dontoben úgyis 4 dalt választ ki a zsuri, nagy valoszinuséggel azt a 2-2 dalt, akit a kozépdontobol is továbbjuttatak. Ennyi erobol nemkéne hat musor, lehetne egy, ahol 4 dal szerepelne és a nézok eldontik, melyik a jobb. Példának nézzuk a tavalyi évet, ahol a 4-ben ottvolt Vastag Tamás, Radics Gigi, Kállay Saunders András és ByeAlex. Gigit és Andrást végig a zsuri nyomta tovább isteni rajongással az elodonto után pedig a Vastag gyereket is, csupán ByeAlex volt, akit a dontoig csupán a nézok juttatták tovább, ahol már a zsuri is észrevette, hogy mennyire kedvelik és bekerult a top 4-be, ahol szerencsére nyert is, tukrozve, hogy a zsuri által isteni imádattal továbbjuttatott tobbi 3 végul elvérzett. Mi van idén? Vastag gyereket nem tolta a zsuri, mindjárt elvérzett az elodontoben, Gigi is csak a kozépdontoig húzta ki, helyettuk ottvan Király Viktor, aki lehet profin nyomja, de véleményem szerint a dal nemsurun hozna nagyobb sikert Koppenhágában, ahogy Pál Dénes dala sem. A NLE nagy kedvencem volt, de az élo produkció után számomra gyenge és van olyan érzésem, hogy ok fognak végul nyerni, ha ez így lesz, persze szurkolni fogok nekik. KSA is valószínuleg ottlesz a négyben a zsuri által, s talán az lesz az egyetlen dal, akinek szurkolni fogok nagy meglepetésemre, hiszen 2 év után nem azért szurkolok, hogy kiessen 😀 Mindigis nagyon unszimpatikus volt, akármilyen dalt is kuldott, amint megtudtam, hogy idén is ottvan, még a dal meghallgatása elott máris az utolso helyen volt 😀 De az élo produkció után nagyon megtetszett.
  Osszefoglalva, bár a nézok szavaznak ezerrel, én úgy érzem, hogy nagy beleszólásuk nincsen, bárkit is juttattak tovább, végul úgyis csak a zsuri kedvencei kozul választhatnak.

 • Balázs

  Ahogy telnek a hetek a zsűri egyre inkább össze vissza beszél. Magdi elmondása szerint Zola sokat fejlődött, Joni pedig semmit. Nahát a mi tévénkből nem ez jött le. Zola ugyanolyan szétszórt volt, amit ez a dal nem enged meg, Joni pedig rengeteget fejlődött, és bebizonyosodott, hogy tényleg csak izgult. A dala remekül össze van rakva, és mivel minőséget képvisel egyáltalán nem tűnt volna el odakint! Viktor nagyon jó volt, egyedül őt engedném ki a tegnapiak közül. Bogi nekem középszerű, de az NLE méginkább az. A Depresszióról kár beszélni, csak azért vannak ott, mert ugye „rock”.

 • Hádész

  Véleményem a tegnap estéről: Meglepett, hogy Bogit ennyire felpontozta a zsűri, persze nincs vele bajom, valóban nagyon kis fülbemászó, hangulatos dal, és Bogi is nagyon aranyos a színpadon, de én személy szerint úgy érzem, hogy ez kevés lenne Koppenhágába.
  Király Viktor produkciója olyan volt, amilyet vártunk, valóban az egyik legmegbízhatóbb, bár Kati nénivel egyetértek abban, hogy a vokálon még van mit javítani. Mondjuk, nekem ez a sok színes micsoda a háttérben, meg ez a színpadkép nem annyira tetszik.
  Ebből a középdöntőből a New Level Empire volt a kedvencem, nagyon jó hangulatot tudnak csinálni, és sokkal magabiztosabb volt, mint múlt héten, biztos vagyok benne, hogy a döntőre még jobb lesz.
  A Depresszió továbbjutása most nem volt számomra olyan meglepő, mint legutóbb, most már számítottam rá. Jók voltak, de nem szeretném, ha ők kerülnének ki végső győztesként.
  Leslienek drukkoltam még, hogy döntős legyen, bár nem vártam túl sokat. A többi kiesőt nem igazán sajnálom, összességében elégedett vagyok a továbbjutókkal.

 • Zoli

  Ijesztő ez a Depresszió. Én komolyan félek tőlük. Egyszer kifejtettem, hogy nincs célközönségük, mert azon kívül, hogy ők metálnak hívják a zenéjüket és torzított gitárral nyomulnak, nem sok minden utal rá, hogy ez valóban az. Ahhoz nekem plasztik és harmatos. Plasztik, mert semmi eredetiség nincs benne, egyszerűen csak próbálják megjelenésben, magatartásban, zenében lekövetni a „nagyokat”, de valahogy hiteltelen a vége, minden mozdulatok megcsinált és kamuszagú(a szintiboy hajrázása a kedvencem…). Harmatos, mert meg kell hallgatni. Azt hittem, hogy ez a rockereknek popos mindenki másnak meg túl rockos, ergó a kutyának sem tetszik. Akkor ki nyomja mégis? Megbukott az elméletem, a kutya rúgja meg… Csak attól félek, hogy ez a tábor akkora lehet, hogy az első helyre szavazzák a Depiéket, vagy ne adj Isten visszajönnek jövőre, mert idén csak egy lépés hiányzik. Küldjünk rockot, mert jók vagyunk benne, de akkor olyat, amivel ezt meg is tudjuk mutatni. Dalriada, Road, ezek simán mehetnének, hogy csak két példát mondjak. Sőt! Idén nagyon örültem volna, ha a Téveszme jelentkezik, annak meg pláne, ha ki is jutnak! Mindig fantáziálok vele, hogy ez a dal simán mehetett volna (bár nem tudom, hogy a versfeldolgozásokkal mi a helyzet): https://www.youtube.com/watch?v=EBXd5fzKe94 Mindegy, már kár vizionálgatnom, inkább jóindulatú leszek és szorítok, hogy a Depresszió ne gyalázza Koppenhágában Magyarországot meg a műfajt. Szerintem a Kabát sokkal többet ért náluk, btw. 🙂
  Amúgy ezen kívül nekem tegnap minden szép és jó volt, ja nem. Rúzsa Magdi még mindig fájdalmasan butácska, Kovács Kati néha nagyon jókat mond, de a néha az túl ritkán van, Csiszárt bírom, mert pont annyira hibbant, hogy ki is tudja vágni magát belőle, Philip meg a pátoszfelelős, ez még úgy ahogy belefér nálam. Az már kevésbé, hogy némelyik versenyzőt annyival nem tisztelik meg, hogy helyesen ejtsék a nevét (New Level Empire). A legalapvetőbbnek gondolnám, hogy ennyit megtesznek… Alex szájából pláne fáj azt hallani, hogy [impájör], mikor ő mindig osztja az észt, hogy kinek milyen a kiejtése (a blogján kapásból két ezt feszegető mondatra emlékszem). A művészmegőrzős hölgy meg a magyar nyelvtant nem ismeri. Na de ezen kívül már tényleg minden happy! Szórakoztató műsor volt, jó dalokkal, színvonalas válogatónk van, büszkék lehetünk rá. Király Viktor dala nagyon jó szerintem, és nem lehet nem észrevenni, az eleje már annyira hatásos! Engem egy dolog zavar: a gésák tátogása. Annyit nem mutatják őket, hogy a külsejükért ezt elnézzem… Imádom az Eurovízióban, hogy nincs playback, erre csak eszembe juttatják… Szerintem simán lehetett volna szerezni három színésznőt, aki ezt a rendkívül bonyolult és akrobatikus elemekkel teli koreográfiát úgy le tudja nyomni, hogy néha pár hangot még ki is ad mellé a torkán. Ettől szeretnék eltekinteni és akkor teljes mellszélességgel támogatnám őt, így csak a felével nyomom. Bogi annyira cuki, hogy nem tudna annyira hamis lenni (és a szám sem tudna annyira gyenge lenni), hogy az engem kizökkentsen a produkció átszellemült és nagy vigyorral kísért nézésében. Imádtam tegnap is, mea culpa. NLE esetében tegnap éreztem először az arénaszaggatást, talán mert többször rákiáltott Zola a közönségre és jobban együtt élt a nézőkkel, bulis volt, néha meg erőtlen, de a hangulatot adta és ezt a számot én ezért szeretem. Idén elküldtem az első szavazatom, méghozzá a Group’n’Swingre, sajnos hiába… Nagyon tetszik a dal és az énekesnő is jól csinálja a dolgát! Szép, okosan nyilatkozik, nekem a hangja is bejön… Radics Gigi dalát csak én szeretem? Mindig meglepődök, hogy mennyire le tudják húzni, pedig nálam veri a tavalyit. Érdekes. :/

  • karamata

   Gigi dala nekem is nagyon tetszik! De én inkább táncolós bulikban tudom elképzelni. Eurovízióra nem küldenèm. A színpadkép et, koreográfiát meg egyenesen ízléstelennek találtam, a kevesebb jobb lett volna.
   Harsányi Levente elég lenne oda hátra, a csaj felesleges mellé.

 • Mona Lisa 29

  Ez az este 50-50%-os eredmennyel zarult szamomra, ugyanis a 3 kedvenc dalombol 2 tovabbjutott (Viktor es NLE), Szabo Lesliert viszont faj a szivem, bar szamitottam ra, hogy nem fog a dontobe jutni.
  Viktor dala nagyon tetszik, jo a szinpadkep, nekem tetszenek a szinek, de a tancosokat mutathatnak kozelebbrol, plusz a vokalt fel kellene javitani, mert szerintem nagyon gyenge.
  A NLE dala is rendben van, de a szinpadkep nem nagyon tetszik.
  Az enekesnek jobban el kellene engednie magat es tobbet kellene mozognia, hiszen ez megis csak egy bulis dal. A gitart nem ertem a kezeben, nem csinal vele semmit, csak log a nyakaban…
  Ebben a kozepdontoben 3 dal volt, amiket nem igazan szerettem: Bogi, Joni es a Depresszio, kicsit csalodott voltam, mikor megtudtam, hogy ketten is tovabbjutottak kozuluk, de ez van, a vegen ugyis csak 1 dal mehet Daniaba.
  Bogi dala talan meg tetszene is, ha nem lenne benne az a sok we all, amitol fejfajast kapok. Ez a dal szamomra annyira monoton es egysiku, hogy egyszeruen nem tudom megszeretni.
  A Depresszio dala nem az en izlesvilagom, de valoszinu a kozonsegnek bejon ez a mufaj, ha bejuttatta oket a dontobe, Daniaba viszont jo lenne ha nem ok mennenek, mert sokkal jobb dalok vannak/voltak a mezonyben.