Naptár

2013. december
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Észtország: 20 produkció verseng a győzelemért

estoniaTudósító: Sebők Judit
Forrás: esctoday.com

Rekord mennyiségű, 189 pályamű érkezett az észt köztévéhez, melyekből kiválasztották a 20 legjobbat. Ez a húsz produkció szerepelhet majd az Eesti Laul nevezetű versenyen, melynek elődöntőit 2014. február 14-én és 21-én tartják Észtországban, a végső győztest pedig március 1-jén hirdetik ki.

Tavaly is hasonló verseny keretében választották ki Birgit Oigemeel-t, aki a végső fináléban a 20. helyet szerezte meg az észteknek. Az ország először 1994-ben indult a versenyen (akárcsak Magyarország) és 2001-ben már meg is szerezték első győzelmüket. A következő céljuk természetesen egy újabb győzelem lenne, kérdés, hogy 2014-ben ez sikerülhet-e?

Az élő showba jutott produkciók:
Tanja – Amazing
Sofia Rubina – City Lights
Maltised – Elu
MiaMee – Fearful Heart (with Liisi Koikson)
The Titles – Flame
Sandra Nurmsalu – Kui tuuled pöörduvad
August Hunt – Kus on exit
Norman Salumäe – Search
Traffic – Für Elise
Brigita Murutar – Laule täis taevakaar
Lowry – Lootus
Vöörad – Maailm on hull
Super Hot Cosmos Blues Band – Maybe-Maybe
Nion – Muud pole vaja
Wilhelm – Resignal
Nimmerschmidt – Sandra
Maiken – Siin või sealpool maad
State of Zoe – Solina
Kõrsikud – Tule ja jää
Lenna – Supernoova

7 hozzászólás Észtország: 20 produkció verseng a győzelemért

 • Nyee

  Ha valaki esetleg nem értesült róla: Sandra Nurmsalu 2009-ben képviselte Észtországot az Urban Symphony énekeseként;Lenna pedig 2005-ben Svájc színeiben indult a Vanilla Ninja frontembereként.

 • force

  Lenna dalát már hallottam, szerintem nem rossz, de Sandra dalát ugyanazok írták, akik a 2009-es észt dalt, szerintem simán nyeri majd az észt nemzetit, bár a dalt még sajnos nem hallottam.

 • Eesti

  Úgy megörültem Sandrának, már az orcakönyvön korábban posztolták a külföldiek, és várom nagyon a dalt is! Remélem, hogy ő nyeri meg, de ha nem, akkor azért szurkolok, hogy észt nyelvű dalt küldjenek, mert egyrészt szép, másrészt pedig ezzel sokkal nagyobb sikereket szoktak elérni. ♥
  Egyébként meg a cikk szerzőjének: Birgit Õigemeelnek hívják a tavalyi versenyzőt, és ha beírjátok a keresőbe, rögtön kidobja a hullámos ö-betű karakterét… Bocsi az akadékoskodásért, de engem ez zavar, őt így hívják, tiszteljük meg azzal, hogy legalább a nevét normálisan írjuk, kész. 🙂

 • Bakancs

  Az észt dalok mindig a szívem csücskei, ha észt nyelven szólnak, tehát remélem, hogy ismét hallhatom az ő nyelvük szépségét 2014-ben is.

 • force

  Egyetértek az észt nyelvvel kapcsolatban, nekem is nagyon tetszik. 🙂

 • Emdogh

  Hajrá Sandra!! :DD