Naptár

2013. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2013: Sok-sok változtatás!

junior-eurovision-2013-stageTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – junioreurovision.tv

28 nappal a Junior Eurovízió előtt már nem nagy az esély arra, hogy felbukkanjon egy 13. résztvevő ország. De lehet hogy Spanyolország lesz mégis a szerencsés, visszatérő ország, akinek sikerül minden határidőt áthágva szerepelni. Ki tudja. Eddig 7 versenydalról adtunk hírt. Ezek közül a grúz csapatnak még nem volt neve, ők a The Smile Shop név alatt fognak versenyezni. További változtatások is lesznek az előző évekhez képest!

A legnagyobb változás amellett, hogy a top 3 résztvevő díjat fog nyerni: az idő hossza. A képeslapok idejének hossza 50 másodpercre bővül, a dalok maximális hossza pedig az eddigi 2,5 perces időtartamról 3 percre tolódik ki.

A rajtsorrendet a résztvevők fogják maguknak kisorsolni a Junior Eurovízió hetének nyitóbuliján, november 25-én. érdekesség továbbá, hogy a pontbemondó szóvivők mindegyike a kijevi verseny színpadán fogja bejelenteni a pontokat.

A műsor kezdési ideje egy bő órával korábban lesz: magyar idő szerint 19 órakor fog kezdődni 20:15 helyett, ezzel még inkább egy családi esemény válhat a műsorból és még több nézőhöz juthat el.

A verseny színpadát (képünkön) november 10-én kezdik felépíteni.

Több olyan ország fogja közvetíteni a versenyt, melyek nem vesznek részt rajta. Az MTVA-tól nem kaptunk ilyen hírt. Idén rádiócsatornák is közvetítik a Junior Eurovíziót.

Málta Gaia Cauchi „The Start” című dalával fog indulni a 2013-as Junior Eurovízión. Az oikotimes.com kritikusa szerint ez a dal lesz a győztes.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i1SU_5M5YWU

San Marino lesz az egyetlen debütáló ország idén, Michele Perniola az “O-o-O Solo Intorno A Me” című dalt fogja előadni.

Ismét lesz junior versenyző Macedóniából: Barbara Popovič az “Ohrid i Muzika” című dallal indul a junior versenyen.

Azerbajdzsán castingot szervezett a versenyző kiválasztásához. Rustam Karimov “Me and My Guitar” című dala fogja képviselni a kaukázusi államot.

Még nem hallottuk a dalt.

Moldova Rafael Bobeicát választotta, a „Cum să fim” című dalt fogja előadni.

http://www.youtube.com/watch?v=TWCBOvLXT1E

12 hozzászólás Junior Eurovízió 2013: Sok-sok változtatás!

 • Hádész

  A wiki-n azt írják, hogy nem lesz 13. ország, Ciprus lett volna, de meggondolták magukat. San Marino szerintem jól debütált, nekem tetszik a dal.

  • Dani

   Úgy bizony, Ciprus lett volna, de az utolsó pillanatban nemet mondott. San Marino debütálásának örülök (habár a dal nem nagyon jön be), ha jó eredményt érnek el, akkor talán pár régi JESC-es ország (főleg nyugatiak, déliek) is visszatér a versenyre.

   A változtatásokról:
   Azon, hogy a pontbejelentők ott lesznek a helyszínen, és onnan mondják be a pontokat, felháborodtam. Szerintem 1000x jobb volt, hogy az adott országot kapcsolták, és onnan ismertették a pontokat. Remélem, jövőre eltörlik ezt a förtelmet. A többi változtatás tetszik.

   A színpad szerintem eszméletlen jó, már nagyon várom a műsort, hogy lássam, mit hoztak ki ebből a lenyűgöző tervezetből. (Főleg azok a „lebegő” puzzle-k érdekelnek.)

   Olvastam olyat oikotimes-on, hogy több nem résztvevőt is meghívnak Kijevbe, hogy meggyőzzék őket, hogy visszatérjenek. Már többen jelezték, látogatást tesznek, köztük egy olyan is, aki a „Big 5” egyike. És milyen érdekes, hogy nemrég a JESC hivatalos Twitter-oldalán olvastam, hogy az Egyesült Királyság kezd ismét érdeklődni a verseny iránt, úgyhogy szerintem nem lesz nehéz őket meggyőzni. De az is lehet, hogy az oiko a spanyolokra gondolt.

   A dalokról (a toplistám sorrendjében):
   10. Moldova
   9. San Marino
   8. Grúzia
   7. Fehéroroszország
   6. Hollandia
   5. Ukrajna
   4. Örményország
   3. Málta
   2. Svédország
   1. Oroszország

   Várom a macedón és az azeri dalokat, de szerintem mindegyik jó lesz, és van egy olyan érzésem, hogy mindegyik ballada.

 • Levi21

  Az én top 10-em:

  10. Grúzia
  9. Moldova
  8. Hollandia
  7. Fehéroroszország
  6. Málta (a lány hangja jó, de a dal nem tetszik)
  5. Örményország
  4. San Marino
  3. Oroszország
  2. Svédország
  1. Ukrajna

 • Dani

  Előbbi kommentemben már leírtam a toplistámat, de itt egy rövid véleményt is mondanék a dalokról (viszont változott a toplistám egy kicsit):

  10. Moldova: Nem tudom, Moldova mit gondolt, mikor kiválasztotta a dalt, de a zsűri biztos nem volt magánál. Meg merem kockáztatni azt a kijelentésemet, hogy ez a dal a JESC történetének eddigi legrosszabb dala. Nem lepődnék meg, ha 0 (azaz 12) ponttal zárná az estét.

  9. San Marino: Az ország debütálásának örülök, a dal is jó, de azért került az utolsó előtti helyre nálam, mert valamiért zavar Michele hangja.

  8. Hollandia: Ugyanaz a helyzet, mint San Marinónál. A dalt hallgatnám szívesen, de az előadó hangja zavar. Az ikrek már lassan nyávognak, nem énekelnek, főleg az élő előadásnál. Sajnos ez Európának be fog jönni, és jó helyet fog elérni.

  7. Grúzia: Nem értem, sokaknál miért utolsó a dal. Pedig szerintem jó. Nem a legjobb grúz induló, és nem a legjobb 2013-as JESC-dal, de nem is az utolsó, az is biztos.

  6. Fehéroroszország: Amíg meg nem hallgattam a stúdióverziót, addig utáltam a dalt. De most, hogy ismerem azt a verziót is, más a véleményem. A stúdióverzió 1000x jobb, mint az élő előadás.

  5. Ukrajna: Ez a dal is bejön nekem. A tavalyi daluknál 1000x jobb, ezzel jobban megérdemelték volna a győzelmet, mint a Nebo-val. A kedvenc részem a refrén.

  4. Örményország: Jobb, mint a tavalyi daluk, bár az sem volt túl rossz. Ez viszont az egyik legjobb örmény dal eddig a JESC-en. Van egy olyan érzésem, hogy elöl fog végezni.

  3. Málta: Nagyon örülök, hogy visszatértek, ezzel egy újabb régi JESC-es országot kapott vissza Európa. Olyan dalt választottak, amit nem is néztem volna ki belőlük: egy ennyire hatalmas balladát. Szinte mindenki győztesnek gondolja, és én is azt érzem, hogy simán megnyerheti a versenyt. De ha nem is nyer, abban biztos vagyok, hogy Daniel Testa 2008-as 4. helye nem lesz többé a szigetország legjobb eredménye.

  2. Svédország: Jó dolog, hogy Skandinávia nem tűnt el a gyerekek versenyéről teljes egészében, mert a svédek nem adják fel. Egyre jobb dalokat küldenek, úgy vettem észre, az előző 2 év svéd dalai is nagyon jók voltak, és ez is nagyon jó. Ez szerintem a 2. legjobb svéd dal eddig a JESC-en, a 2006-os után. Szerintem nem kerül a dobogó közelébe, pedig megérdemelné.

  1. Oroszország: Az ESC-hez Izland, a JESC-hez Oroszország ért a leginkább. Már 2011-ben és tavaly is ők küldték a legjobb dalokat a versenyre, és ezt a jó szokásukat idén is megtartották. A Mecstajt a 2. legjobb orosz dalnak tartom, a Sensatsiya után. Remélem, Európa is hasonlóan fog vélekedni róla, és a Tolmacsova ikrek után Dajana is megkapja a győztesnek járó díjat.

  Véleményem szerint Európa ezt az eredményt alakítja ki a már ismert 10 dalra:
  1. Málta
  2. Hollandia
  3. Ukrajna
  4. Oroszország
  5. San Marino
  6. Örményország
  7. Svédország
  8. Fehéroroszország
  9. Moldova
  10. Grúzia

 • Hegedüs Zoltán

  Ukrán, máltai, svéd, moldáv, san marinói: a világon semmi dallama sincs, főleg a máltainak, de az ukrán se kutya. 0 pont, ilyennel én nem állnék ki a színpadra. Persze ahogy szokott lenni, ezek közül fog az egyik nyerni, 2-szeres maximális megszerezhető pontszámmal, de mind a maximális megszerezhető pontszám felett lesz, 200 pont körül. Azért írom ezt, mert a Nebo, Bz…, Hard Rock Hallelujah is nyert már.

  Grúz, örmény: majdnem jó.
  Belarusz: jó, se van sokkal-sokkal jobb is. Az utolsó, 10. helyezett Prostoy Motiv viszont egy 3. helyet megérdemelt volna a Junior Eurovízión (és 1.-t a Belarusz döntőn).

  Holland: állati jó, de a Junior Eurovízión az ilyenek utolsók szoktak lenni.
  Orosz Föderáció: tud zenét szerezni ez a Tatár csaj, nálam 4. a világon, megérdemelné a maximális megszerezhető pontszámot, de ugye JESC-ről lévén szó, -1000 ponttal 14. lesz a 12 közül.

  2 dalt még nem ismerünk, de mivel 10-ből csak 3-at érdemes meghallgatni, nem sok értelme lenne közvetíteni, szinte mindegy hogy közvetítik-e. A még nem ismert 2 dalt épphogycsak jónak várom. Apropó, Junior Eurovízió honlapján van 2 hozzászólás a makedón dalnál: ő lesz Hollandia 2014-es képviselője? Nem ezt írták, de ha arra gondolok mi volt 2012-ben… Még a 2011-es svéd versenyző is a saját dalát az Orosz Föderáció nemzeti döntőjében adta elő, gondolom direkt emiatt Ekaterinát kérte fel, hiszen nagy reklám ez a dalának.

 • Hegedüs Zoltán

  A legfontosabb lenne az egészben, hogy ne nyerni akarjanak, hanem a jó zeneműveiket megmutatni másoknak: nem nyerésre esélyest küldeni, hanem jót, ami érdemes rá hogy máshol is megismerjék. Ez sokat lendítene a színvonalán. Ha nincs jó, elég közvetíteni, nem kell indulni. És ez a felnőtt versenyre is vonatkozik, ahol a dalok átlagosan 1/10-e szokott jó lenni, itt a Junioron idén 1/3-ára várható a jó dalok aránya (2-t még nem ismerünk).

 • force

  Nem hallgattam még végig a dalokat, de eddig négyre mondom azt, hogy jó: Hollandia, Oroszország, Ukrajna, Málta.

 • Hegedüs Zoltán

  A youtube-on az „Ohrid i muzika” kifejezésre rákeresve senki se higgye el hogy tényleg az az. Csak a kép jó, de azt írják másik dal hallatszik, és valóban több mint egy éve már más előadta, meghallgattam azt is, teljesen azonos, nem csak hasonló. Azt írják 2013.11.09.-én pénteken mutatják be.

 • Hegedüs Zoltán

  1. Mechtay (4. a világon)
  2. Double me (állati jó, a legjobb 1000-ben bennevan a világon)
  3. Ohrid i muzika (nagyon jó)
  4. Po so mnoy (jó)
  5. O-o-O Sole intorno a me (talán jó)
  6. Me and my guitar (esetleg jó)
  7. Give your smile (majdnem jó)
  8. Cum să fim
  9. We Are One
  10. Choco Fabric
  11. Det är dit vi ska
  12. The Start (a világon semmi dallama sincs, így a világ legrosszabbja, ultrapocsék)