Naptár

2013. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2013: A döntő

Logo_JESC_allTudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv
Internetes közvetítés 19:00-tól: http://www.junioreurovision.tv/page/webtv?program=91993
Octoshape plugin szükséges a videó lejátszásához, a működés ellenőrizhető a linken található tesztvideóval! A plugin letölthető szintén a fenti linkről.

Ma este 11. Junior Eurovízió 2013 élőben Ukrajna fővárosából, Kijevból! 10 és 15 év közötti fiatal előadók 12 országból érkeztek, és három trófeát fognak kiosztani a legjobbaknak. Közvetítik a résztvevő országokon kívül Ausztráliában, Görögországban, Koszovóban és Skóciában. Magyar vonatkozás: az MTVA idén is küld ki megfigyelőket a versenyre. A magyar nézók interneten követhetik a műsort.

A verseny résztvevői:

Svédország – Eliias – Det är dit vi ska
Azerbajdzsán – Rustam Karimov – Me and my guitar
Örményország – Monica – Choco Factory
San Marino – Michele Perniola – O-o-O Sole intorno a me
Macedónia – Barbara Popović – Ohrid i Muzika
Ukrajna – Sofia Tarasova – We are one
Fehéroroszország – Ilya Volkov – Poy so Mnoy
Moldova – Rafael Bobeica – Cum să fim
Grúzia – The Smile Shop – Give your smile
Hollandia – Mylène & Rosanne – Double me
Málta – Gaia Cauchi – The Start
Oroszország – Dayana Kirillova – Dream On

20 hozzászólás Junior Eurovízió 2013: A döntő

  • force

    Az én sorrendem a műsor előtt:
    12. Moldova
    11. San Marino
    10. Azerbajdzsán
    9. Svédország
    8. Örményország
    7. Fehéroroszország
    6. Grúzia
    5. Ukrajna
    4. Málta
    3. Macedónia
    2. Oroszország
    1. Hollandia

  • Zsolesz

    Az MTVA küld megfigyelőket idén is? Miért eddig is küldött? az M2 uj arculatába egyébként szeirntem beleillene ez a verseny…. kérdés hogy mennyire érné meg..de a TV2-s ének iskolájára lehetne épiteni…

    Egyébként szokott lenni ezen a versenyen is kedvencem, de idén nincs, talán Azerbajdzsán vagy Svédország lenne méltó győztes. Macedóniának és Máltának pedig jó helyezést kivánok, ha már visszatértek. Sajnos nem tudom élőben nézni, de holnap megnézem majd a hivatalos honlapon.

  • ESCFAN

    Málta nyert! 2. Ukrajna 3. Fehéroroszo. 🙂

  • force

    Várható volt Málta győzelme. Megérte visszatérni 😀

  • Sztbeni

    Nekem Málta egyáltalán nem tetszett. Oroszországnak kellett volna nyernie. Macedónia sajnos nem volt jó élőben.

  • K. Balázs

    Végre egyszer az nyer, akinek én szurkolok!! Fantasztikus volt! Csak Svédországot sajnálom, de a lényeg a győztes 😀

  • Dani

    Érdekes: a győztesem sorozatban 3. alkalommal Oroszország dala, és ismét a 4. helyen végzett.

    Málta győzelme pedig borítékolható volt, megérdemelten nyert. A dal kitűnt a többi közül.

    Akiken a legjobban meglepődtem: San Marino (azt hittem, 5. hely körül lesz), Grúzia (azt hittem, utolsó előtti lesz), Hollandia (azt hittem, 2. lesz).

    Macedónia utolsó helyét nem csodálom.

    Összességében ennyi a véleményem az estéről. Mellesleg jobban tetszett az idei verseny, mint a tavalyi. Szerintem ez volt az egyik legjobb rendezés.

  • ESCFAN

    Ebből a mezőnyből 3-an emelkedtek ki : 1.Oroszo. ( Győzelmet várak tőle , de élőben nem volt vmi fenomenális 😉 2. Ukrajna (Hozta a a várható eredményét ) 3. Málta ( nevető 3. , megérdemelte 😉 +1 ( a kedvencem ): Fehéroroszo. Élőben nagyon üt a produkció ( szerintem megérdemelt az első 3 helyezés ) 🙂

  • Mettyú

    hát én örülök Málta győzelmének. a keleti országok azért 2-7 helyeket befoglalták, a többi hely pedig a maradékért. 😀
    egyébként oroszokat tettem volna 2 helyre, utána az ukránokat. az oroszok az utóbbi években tényleg mindig lecsúsznak a dobogóról. Egyébként én a kivételhez tartozom, akinek még az élő adás után is tetszett a macedón dal ( egy „idősebb” juniornál jobban hallhatóak ha a hangok nincsenek a helyén, mint a fiatalabb még nagyon gyerekhangon éneklőknél), viszont a lehetősége megvolt, hogy jó sorszámot válasszon.
    Jövőre Valetta!

  • force

    Egyébként nekem tetszett a műsor. Zlata kicsit gyenge volt műsorvezetőnek, ő maradjon inkább énekesnő, viszont a srác nagyon jól csinálta. Profi volt az ukrán szervezés, jó volt a színpad, a színpadkép, egyedül az zavart, hogy ültek a nézők.
    A svéd kissrác nekem nem tetszett, ahogy az azeri sem. Örményország meglepően gyatra volt, a san marinói srác szerintem jobb volt annál, mint ahogyan értékelték, bár a dala igen gyenge, egyébként folyton az jutott eszembe róla, hogy olyan, mint Michael Jackson. Macedónia élőben kicsit össze-vissza volt, a lány sokat fejlődött, ismét a táncosai voltak a gyengék, ami valljuk be, elvitte az egészet, és várható volt, hogy utolsók lesznek. Ukrajna jó volt, jó hangja van a lánynak, róla még biztosan fogunk hallani, akár mint énekesnő, akár mint modell vagy szépségkirálynő. Fehéroroszországra nem nagyon emlékszem, Grúzia nekem kicsit erőltetett volt, a hollandoknál baromi rosszak voltak a kamerállások, totál tönkrevágta az egészet, az előadásból konkrétan semmi sem látszott. Málta hihetetlen jó volt, az orosz lánynál pedig kicsit több energiát vártam volna, a nemzetidöntőn sokkal jobb volt.
    Összegezve ez egy vállalható JESC volt. Van még ebben a versenyben lehetőség, csak az EBU-nak jobban rá kéne kapcsolnia, hogy promózza a versenyt Európa szerte és megnyerjenek olyan országokat is, melyek eddig még nem indultak, talán észbekapnának a visszalépő országok is egy idő után. Szívesen látnám Németországot, Ausztriát, Magyarországot, Izlandot, Írországot, Észtországot, Finnországot ezen a verseny, de még akár Szlovákiát, Szlovéniát is.

    • Sztbeni

      Zlata műsora mondjuk jó volt a végén, elsősorban látványra 😀

    • Hádész

      Ti ketten lényegében az én véleményemet is leírtátok 🙂 Zlata műsorvezetői tevékenysége nekem sem jött be nagyon, de a pontbemondás előtti produkciója tökállat volt. A san marino-i nagyon jól énekelt (nekem is MJ jutott eszembe róla), és nagyon sajnáltam, hogy olyan rossz helyen végzett. Macedónia utolsó helyezésén nem voltam meglepve, nem énekelt túl jól a leányzó, ellenben a máltai kishölggyel, előtte le a kalappal. Bár én mint dalt, jobban értékeltem az oroszt, de mint előadás, és előadó, egyértelműen Málta a nyerő. Hollandiát előbbre vártam, Oroszországot pedig nagyon sajnálom, hogy megint lecsúszott a dobogóról, úgy hogy (szerintem) megint nekik volt a legjobb daluk. Összességében tetszett a verseny, remélem jövőre visszatérnek néhányan, és nem úgy kell beráncigálni egyes országokat, csak hogy meglegyen a minimum.

  • K. Balázs

    A színpad technika szerintem messze jobb volt az eddigi összesnél, maximum a tavalyi vetekedik vele. Jót tett szerintem a JESC-nek, hogy kicsit a minőségre mentek idén, és nem a nagy arénára. Ez a színházi székes dolog kicsit fura volt, elvett a fesztivál hangulatból, de az előbb említett okok miatt megbocsátom. A műsorvezetős néha kínosan erőltetett volt, a férfi egyenesen unottnak tűnt, főleg mikor a saját mondataira válaszolt, hogy „Oké”. Zlata produkciója kárpótolt ezért, nagyon jól összerakták, „szép, kerek” produkció volt (hátha valakinek leesik). 😀

    Svédország megismételte 2011-et, egy jó dallal a végén kullogtak. A látvány szerintem a legjobbak között volt. Hangilag a próbákhoz képest messze túltett magán, és a kitartott hangot is kivették, hogy jobb legyen.

    Rustam előadása élvezhető volt, de nem estem tőle hanyatt. Lehetett volna ez sokkal jobb is!
    Monikát próbálták menteni a színpadi kellékekkel. Egész fogyasztható volt, de maga a dal nem a kedvencem. 2011-es grúz győztes után kicsit gáz is ez a dalválasztás…
    Uhhh…Michele egyenesen irritál. A színpadi előadás sokat elvett abból a minimális tetszésből is, amit a dal iránt éreztem.
    Ukrajna nagyon tetszett, még a zene elnémulós rész is bejött!
    Macedónia hatalmasat ugrott nálam 😀 Egész élvezhető volt a produkció.
    Fehéroroszország túlértékelt, nekem az egész semmilyen volt. Moldováról kár írni, katasztrófa! Grúzia szépen összerakott volt, különösebb bajom nem volt. Hollandiánál nem igazán értettem ezeket a messzi kameraállásokat. Gaia hibátlan volt. Dayana produkciója nekem nagyon szétesett volt, megértem hogy miért nem nyert.

    • K. Balázs

      Ja, és az az érzésem, hogy egy ilyen műsor után jövőre lesz legalább 1-2 debütáló! 😉

      • Dani

        Vannak találgatások Magyarországgal és Németországgal kapcsolatban. És így, hogy Máltán lesz a verseny, szerintem a britek 1000%, hogy visszajönnek. (Több jel is utal rá: rádiós közvetítés, több helyen is olvastam, hogy növekvő érdeklődés, stb.)

  • Hegedüs Zoltán

    Én csak alig hallottam valami különbséget a stúdióváltozatokhoz képest, 1-2 másodperces apró hibát csak, dalonként legfeljebb 1-et.
    Talán más lett volna az eredmény, ha bemondják hogy ez nem tehetségkutató, a dalokra kell szavazni, nem az előadói képességeket értékelik, az számít hogy milyen jó a dal, nem az hogy hogy tudta előadni. Azt is be lehetett volna mondani, hogy aki hallotta már korábban és az jobb volt, az az alapján értékeljen.
    Elektronmikroszkóppal találtam 1 atomnyi dallamot a győztes dalban, kapott 130 pontot, pedig csak 1-et érdemelt volna. Tehát már nem a világ legrosszabbja, hanem utolsó előtti, de a 12 közül még mindig utolsó.
    Idén nem is említette hogy jótékonysági célra menne a szavazásból befolyt pénz, így én se szavaztam volna, ez is jól betett az eredménynek, hogy csak egyesek szavaztak.
    Lehetett volna ha ogy 1 szavazatnál nem 1 dalra kell szavazni hanem egy sorrendet kell felállítani, mondjuk a legjobb 8-at, és csak akkor érvényes a szavazat, ha legalább a legjobb 4-et tartalmazza. Így ha például valamely dal mindenkinél 4. akkor is van esélye jó helyezést elérni, nem utolsót. Ja és persze nem kellett volna telefonszámonként 20 szavazatot engedni, csak 2-t.
    Az 1-3. helyezettem helyezését beszorozták 4-gyel. Ha én előre tudom hogy ebben a mezőnyben a Mecstájjal 4. leszek, el se megyek, sőt, akkor se ha előre tudom hogy 2. leszek. Hasonlóan: Double me: legjobb 3, Ohrid i muzika: legjobb 6.

    Van egy olyan érzésem hogy az Orosz Föderáció 2014-es képviselője egy akkor 12 éves bájos szőke tatár kislány lesz, aki Dajanának hívnak, és Barbara Dex díjat nyert nálam.

    • K. Balázs

      „Azt is be lehetett volna mondani, hogy aki hallotta már korábban és az jobb volt, az az alapján értékeljen.”

      Mi értelme lenne az egész műsornak, ha a stúdió verziók alapján döntenek? 😀 😀 😀

      Az még, hogy a majdnem mindenki szerint legjobb dalban semmi se jó, és a világ második legrosszabbja…Ez már tényleg nevetséges! 😀

      • Hádész

        És még ha meg is kérnék a nagyérdeműt, hogy mi alapján szavazzon, akkor is mindenki maga fogja eldönteni, hogy a gyerkőc hangjára, előadására, ruhájára, vagy a dalára megy a voks. Persze az ideális valóban az, ha a dalt magát értékelik, de mind jól tudjuk, hogy ez nem mindig így megy. Meg hát, ízlések és pofonok…

  • Sztbeni

    Én amúgy bevallom, hogy sose néztem még Junior Eurovíziót, pedig a rendeset mindig követem. Idén is csak Zlata miatt akartam megnézni :D. De pozitív csalódás volt a műsor. Jövőre is megnézem. A szervezés kiváló volt. A rendes Eurovíziót jó lett volna, ha Ukrajna nyeri, mert ha ezt is ilyen jól csinálták, az tényleg zseniális lenne

  • Pitbull

    Valóban szép, „nagy íve” volt Zlata produkciójának, ráadásul mindjárt kettő is! Lájlyk!