Ismert előadók pályáznak Svájc képviseletére

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: oikotimes.com

Mint korábban közzétettük, hétfő reggel járt le az SRF (német) online válogatójának jelentkezési határideje, összesen 154 pályamű érkezett be, melyek mindegyike elérhető itt (http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos). Az indulókat szemezgetve ismert nevekkel is találkozhatunk, közülük szeretnénk néhányat bemutatni nektek:

Az amerikai származású, de görög gyökerekkel rendelkezi Annet Artani neve ismerősen csenghet az Eurovízió rajongóinak: az énekesnő Ciprust képviselte a 2006-os versenyen, a Why do the angels cry című dalával. Ekkor azonban nem sikerült magát és a szigetországot a döntőbe kvalifikálnia. Idén egy gyorsabb tempójú rock jazz dallal nevezett be az SRF felhívására, a szám címe You got what I need, azaz Neked megvan, ami nekem kell.
Annet Artani: http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos/you_got_what_i_need
Daria Kinzer már szintén járt az Eurovízió színpadán: 2011-ben a horvát színekben előadott Celebrate viszont nem jutott be a döntőbe. Ez alkalommal újra ringbe száll, dalának címe a Somebody like you, azaz a Valaki, aki olyan mint te.
Daria Kinzer: http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos/somebody_like_you__1
Az ismert lengyel énekesnő, Gosia Andrzejewicz is szeretné Svájcot képviselni. Az idei a második próbálkozása: 2011-ben a You című számát küldte el, idén az I’m not afraid, azaz a Nem félek című szerzeménnyel veszi fel a versenyt, első körben a további 153 előadóval.
Gosia: http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos/i_m_not_afraid
A 2010-es brit X Faktor csapata, a Diva Fever is beadta jelentkezését. A dal címe, amivel a szavazatokért fognak küzdeni, a Dancefloor Lover, azaz a Táncparkett szerelmese.
Diva Fever: http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos/dancefloor_lover

16 Comments

Ismert nevek,azaz az egyikük sem svájci… 😀 Babonából nem fogom előre végighallgatni őket,de Annet Artaninak nagyon-nagyon örülök 😉

Nekem visszatetsző, hogy nem svájciként Svájcot akarják képviselni. Egyetlen elfogadható indok számomra, hogy már hosszú ideje ott élnek.

Céline Dion, Vanilla Ninja csak a nem túl távoli múltból, vagy Andorra esetében Susanne Georgi (igaz ő régóta Andorrában él). Egyikük sem abból az országból való amit képviseltek, az ő szereplésük is visszatetsző?

Igen, visszatetsző. A Vanilla Ninja nyugodtan énekelhetett volna Észtország színeiben például. Mindegyik dalt nagyon szeretem, de a tény, hogy nem a saját hazájukat képviselik, igenis zavar.

Hogy még színesebb legyen a felhozatal: a 2012-es portugál nemzeti döntőből itt van Carlos Costa, ugyanezen évből, csak Finnországból pedig Arto (bár a dala nem jutott be az élő adásokba, csak a selejtezőben szerepelt).
Van még rajtam kívül olyan elvetemült, aki az összes dalt meg akarja hallgatni ? 😀

Comments are closed.