Naptár

2013. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

San Marino: Valentinát küldeni nem kell félnetek jó lesz

Ralph-Siegel-Valentina-MonettaTudósító: Szalma Róbert
Forrás: escserbia.com

Az előzetes megállapodások értelmében a San Marino TV (SMRTV) vezetői, Carlo Romeo , Fabrizio Raggio és a dalszerző Ralph Siegel, valamint Valentina Moneta elsőként jelentették be, hogy vajon ki fogja képviselni San Marinót a 2014-es 59. Eurovíziós Dalversenyen Dániában.

Az Eurovíziós Dalverseny történetében Valentina Monetta a negyedik olyan előadó, aki zsinórban egymást követő 3 évben is képviseli ugyanazt az országot. Előtte a következő előadóknak adatott meg ez a lehetőség: Lys Assia (Svájc: 1956, 1957,1958), Corry Brokken (Hollandia: 1956, 1957, 1958), és Udo Jürgens (Ausztria: 1964, 1965, 1966). Még egy érdekes adat: Corry Brokken az egyetlen olyan előadó, aki büszkélkedhet első és utolsó helyezéssel is!

Valentina Moneta figyelemre méltó zenei múlttal rendelkezik. 2008-ban részt vett San Marino nemzeti válogatóján a “Se non ci sei tu” című dalával, de először 2012-ben képviselhette a mini államot Bakuban a “The social network song (Oh oh – uh – oh oh)” című dalával. Ez akkor az elődöntőben a 14. helyen végzett. Idén sem sikerült a döntőbe jutnia Malmőben a „Crisalide (Vola)” című dalával. Igaz, 11. lett az elődöntőben, és ha így halad, akkor jövőre már a döntőben a helye. Valentina harmadik Eurovíziós dalát is a német zeneszerző Ralph Siegel fogja megírni.

33 hozzászólás San Marino: Valentinát küldeni nem kell félnetek jó lesz

  • Gabor

    Hát… meglássuk
    talán egy kevésbé TED kéne neki mint idén, és nem olyan elődöntő ahol 16-ból 11 előadó nem nő.

  • Dani

    Ő csak úgy negyedik azok közül, akik sorozatban harmadjára indulnak, hogy mindháromszor szólóénekesként vettek részt. Különben ő az ötödik, mert Hera Björk 2008-ban és 2009-ben háttérénekes, 2010-ben szólóénekes volt.

    De én örülök a döntésnek. Remélem, jövőre döntőbe jutnak!

  • Vivi

    Nem lesz egyszerű dolga, mert egy olyan remek dallal, mint az idei volt, nem jutott döntőbe, el se tudom képzelni, hogy mit kellene produkálnia 🙂

    • schanc

      Pl. jobban énekelnie élőben. Mert az pöppet hiányos volt.

    • Vivi

      Annyira azért nem, hogy ne jusson döntőbe…. szívesen kicseréltem volna őt mondjuk a finn, román, örmény, grúz, máltai továbbjutók valamelyikére.
      Bár ha mondjuk az elődöntő második felében lép fel, szerintem bejutott volna a döntőbe.

    • schanc

      Persze, átlagot tekintve nem énekelt rosszul, de az ő dala – ahogy sok más énekesnőé is idén – arra volt alapozva, hogy milyen kiválóan énekel. Ehhez képest ő „csak jól” adta elő, és a világító gömbön kívül nagyon más megjegyezhető nem volt benne annak, aki először látta. (A másik hasonló „koreográfiájú” produkció idén Natália Kelly volt szerintem, aki szimplán jól elénekelte a dalát, azt olyan kis vérszegény maradt.)
      Ezzel együtt azt sem vitatom, hogy ha a műsor vége felé van, akkor esetleg jobban megmarad az emberekben, és többen szavaznak rá. Bár pont a mi elődöntőnkben elég éles cezúra volt a top 10 és a többiek között (olyan 15 pont körüli, ha jól emlékszem).

  • force

    Óriási! 😀 Ehhez már nem tudok mit hozzáfűzni, döbbenet ez a csaj, na meg Siegel papa is 😀

  • Pitbull

    Valentinának idén is a döntőben lett volna a helye, számomra a legnagyobb csalódást az Ő kiesése jelentette idén, elképzelni sem tudtam, hogy egy ilyen jó dal kieshet az elődöntőben. Remélem harmadszorra sikerül döntőbe jutnia, persze ennek alapfeltétele, hogy legalább ilyen színvonalú dallal készüljön. Én drukkolok Neki!

  • Dani

    Ha San Marino folytatja a javuló tendenciáját, akkor jövőre 1000%, hogy döntősök.

    • K. Balázs

      Nekem az a megérzésem, hogy ebből Jedwardozás lesz, és bebukják csúnyán. Csak zárójelben mondanám, hogy ne legyen igazam, mivel ez nálam csak a daltól függ.

      Ettől eltekintve tehetségesnek tartom Valentinát, és egyike vagyok azon keveseknek, akiknek a The Social Network Song jobban tetszett mint a Vola 😀

  • Zoli

    Tetszik a cím, nem tudom, mikor jutott volna eszembe összekapcsolni Merániai Jánost Valentina Monettával. 😀 Tök jó. Amúgy tartalmilag is díjazom, mármint nekem ez örömhír. Inkább ő repetázzon, mint például Senit. Persze vele sincs sok baj, de Valentinánál azért több hang van, legalábbis abban a két percben, amikor még nem fárad bele. 🙂 Dani megállapítása helytálló és matematikailag levezethető. 😀 Remélem, valami minőségi jazz számmal indul amúgy jövőre, az a műfaj fekszik neki szerintem a legjobban. Nem lenne könnyű dolga, de én legalább élvezném. Érdekes lesz látni amúgy, hogy mennyi szánalomszavazatot fog kapni… Vagy mindenkinek tele lesz a töke már vele, és akkor bottom TOP3, de még lehet döntős is akár, ha Siegel bácsi odarakja magát, ott meg akár TOP10 is beleférhet… Valami kommentben különben azt olvastam (nem megbízható a forrás, de ebben lehet valami), hogy Siegel kicsit pénzeli a miniállam köztévéjét, tehát elvileg érthetően az ő akarata érvényesül, Valentina meg szemmel láthatóan eléggé fekszik neki… 😛 Ki tudja…

  • Endhre

    Hát valaki tolja rendesen hátulról…:)

  • force

    Állítólag Macedónia is választott. Hnap hozzák nyilvánosságra. Amit eddig tudni: nő, és fiatal.

  • Mettyú

    ÉN nagyon szeretem Valentinát és nálam idáig mindkettő dal döntőt érdemelt, szóval jövőre még jobbat és akkor talán már Európa is vevő lesz rá, vagy nem…

  • eszter

    Én azt nem tudom eldönteni, hogy San Marino annyira kicsi ország lenne, hogy nincs annyi énekesük, hogy minden évben mást küldjenek? Vagy csak szimplán abban bíznak, hogy jövőre már meglesz a döntő, hisz eddig Valentina 2 próbálkozása az ország legjobb eredménye a dalversenyen.
    Mondjuk én már kezdem sajnálni őket (szinte szomszéd nélküli és icipici ország, kb nincs kitől kapnikuk pontot), úgyhogy drukkolok, hogy döntőbe jussanak jövőre. Majd meglátjuk.

    • force

      Szerintem inkább az utóbbi. Mivel Valentina érte el az ország történetének két legjobb helyezését, így valszeg úgy gondolják, jövőre már biztosan meg lesz a döntő. Az tuti, h az idei dalánál nehezen találnak majd jobbat 2014-re, de meglátjuk.

  • János

    A családom minden évben megtekinti a Dalt,és az Eurovízió elődöntőit és döntőjét. Így ők egy évben a dalokat 2x,vagy 1x tekintik meg. (Kivéve ha nagyon jó volt,mert akkor engem nyaggatnak,hogy játsszam le újra és újra).
    Kíváncsi vagyok,hogy emlékeznek e Valentinára az előző évekből,és ha igen milyen benyomásuk van róla. Hiszen „első hallásra” teljesen máshogy jön le. (Mellesleg idén én csak egyszer hallgatom meg a verseny előtt a dalokat,hogy sokkal nagyobb meglepetés érjen majd.)
    Sok sikert San Marinónak jövőre. 😉