Fonogram 2013 díjátadó ma este az M1-en

alex_fabry_fonogram13Tudósító: Klész Imre
Forrás: fonogram.hu
Közvetítés felvételről az m1-en, 22:25-kor
Internetes közvetítés: http://streamer.carnation.hu/mtvonlinem1

A közmédia m1 csatornája ma este 22:25-kor fog közvetíteni egy összefoglalót a Fonogram 2013 zenei díjátadóról, ami idén össze lett kötve a Voltfólió 2013 díjátadó eseményével. Az összevonásnak köszönhetően idén már új díszleteket láthatunk a díjátadón. Az idei díjátadó sem marad el Eurovízióhoz valamilyen módon köthető előadók nélkül. Aki nem akar értesülni az eurovíziós kötődésű díjazottakról, az ne kattintson a tovább gombra.

A következő művészek nyertek díjat. Az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában ODETT (A Dal 2013) – Hanyatt, homlok, egyenes (1G Records). Az év hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában ZOOHACKER (A Dal 2012 – Fábián Juli, ESC 2013 – ByeAlex) (CLS Music). Az év hazai felfedezettje kategóriában BYEALEX (ESC 2013 – 10. hely) (CLS Music). Az év hazai jazz albuma kategóriában MRS. COLUMBO (A Dal 2013) – [re]make up (Magneoton). Fonogram Életműdíj LESLIE MANDOKI (ESC 1979 – Dschinghis Khan). Ballantine’s – Fonogram Különdíj az év énekesnője kategóriában: Péter Szabó Szilvia (ESC 2005 – NOX). Gratulálunk a díjazottaknak!

Comments

10 hozzászólás a(z) “Fonogram 2013 díjátadó ma este az M1-en” bejegyzéshez

 1. betoven avatar

  ByeAlex tökéletesen válaszolt a díj-átadón, viszont maga a műsorvezetés alpári volt – idióta beszólásokkal-, tökéletesen hozta formáját a 2 műsorvezető, nem csalódtam bennük, ezt a szintet tudják, – felháborító, hogy hozzáértőbbeket nem találtak.

  Alex sikerét még mindig nem tudják megemészteni, tudatosan vagy ostoba módon nem tudják/nem akarják felfogni egyáltalán, hogy 10. lett, és nagyobb sikert ért el eddig, mint ők valaha is.

  Hajrá Alex!!!

 2. Ezüst avatar
  Ezüst

  Bocs, azt akartam írni, hogy idén Bye Alex jobb eredményt ért el, mint az előző években a Compact Dsco vagy Wolf Kati.

  1. betoven avatar

   Bizony, és még a NOX-nál is jobbat. De úgy is mondhatjuk, hogy Magyarország eddigi eurovíziós szereplései közül a legjobb 3. helyet érte el. Elképesztő nagy siker ez.

   Ezt a könnyűzenei szakma nem tudja vagy nem akarja felfogni, – de ezzel csak saját ostobaságukat mutatják. Külföldön hál Istennek csak a zene számít, és ott sikere van Alexnek.

   Na, de kikből is áll a magyar szakmai ítészek krémje? Most tudatosan nem írok neveket, de elbújhatnak valahová…

 3. force avatar
  force

  Kritikán aluli volt ez a tegnapi Fonogram. Belenéztem, de valami borzalmasan alpári volt.
  Jut eszembe, a román zsűri pontjai: http://www.exclusivnews.ro/wp-content/uploads/2013/06/vot-juriu-romania-eurovision-2013.jpg
  hát, ezért nem kaptunk tőlük pontot. 😀

 4. B.B avatar
  B.B

  Jól sejtettem miért nem kapott Magyarország tőlünk romániától pontot.Elődöntőben 17-ik lett a román zsűrinél vagyis utolsó és a döntőben 24-ik a 26-ból.Így hiába is szavaztunk rá.Valószínűleg 12 pontot kapott ByeAlex a televotingnál például az elődöntőben mert a zsűri 17-ik helye ellenére 6 pontot kapott Magyarország az összefésülés után Romániától.Szóval a román zsűri szemét volt, de nem lep meg.

  1. Vivi avatar
   Vivi

   A román zsűri nyilván nem szakmai szemmel döntött, viszont akárhogy is akartak alánk tenni, mégis sikerült az ő borzadályuk előtt végeznünk 😀 😀 😀 remélem ezt nem sikerült hamar megemészteniük ^^
   Az erdélyi magyaroknak viszont köszönünk minden egyes szavazatot 🙂

 5. Tusán avatar

  A Fonogram egy rossz vicc. Nulla presztízs, nulla hozzáértés, nulla szint.

 6. Clusters avatar
  Clusters

  Az ilyen Fonogram, Bravo-Ottó és Viva szarságok nem is vehetőek komolyan. Egy rossz vicc az összes minden évben, ráadásul mindig csak ilyen SP-féle nyomingerek kapnak díjat. Alex kivétel, neki legalább van köze a művészethez. 🙂

 7. Lara Petkins avatar
  Lara Petkins

  2011-es Fonogram sokkal színvonalasabb volt. Gundi vezette és az egész műsor,a helyszín és minden ezerszer jobb volt ennél a nyomorék, szégyen, mostani műsornál. :S