Rövidek: Törökország előre kizáratja magát a 2014-es versenyről!

ESC2013_butterfly_background_sloganTudósító: Klész Imre
Forrás: 12points.tv

Viharos éjszakán vagyunk túl. Azon kívül hogy sok elődöntőből kieső ország nehezen emészti meg a helyzetet, a volt jugoszláv országok is együtt búslakodnak, történt még más is tegnap éjjel óta. Rővid hírek!

Engelbert Humperdinck nagyon szorít Bonnie Tylernek.

A BBC készített összeállítást azzal kapcsolatban, hogy hogyan szerepeltek az Eurovízión a walesi előadók. 5+1 előadót gyüjtüttek össze: 1976-ban Nicky Stevens a Brotherhood of Man-ből az egyetlen, aki meg tudta nyerni a versenyt. 1970-ben Mary Hopkin, 1990-ben Emma Louise Booth (csak 15 éves volt), 2000-ben Jessica Garlick, 2004-ben James Fox. 2010-ben Jon Lilygreen szintén walesi, de Ciprust képviselte.

A bukmékereknél még mindig Dánia a kedvenc.

Anouk versenydala, a ‘Birds’ a svéd iTunes top 10 letöltési listájába került.

A török köztelevízió nem fogja közvetíteni az Eurovízió döntőjét, de a tegnapi elődöntőt sem adja le felvételről a finnek leszbikus csókja miatt. Ez viszont kizáró ok arra, hogy jövőre visszatérhessenek az Eurovízióba.

48 Comments

Az olaszok sem hinném, hogy adták a 2010-es versenyt, mégis visszatérhettek. Vagy ez egy új szabály, hogy a visszatérni tervezőknek közvetíteni kell az előző versenyt is?

A bümntetés nem azért jár mert nem közvetítik,hanem mert úgy volt h leadják és EZÉRT nem.Ha jól tudom a spanyolokat egyszer már megbüntették emiatt.Ők felvételről adtak le egy versenyt,amit egy fociesemény miatt nem tudtak élőben és ezt nem egyeztették az EBU-val.

Jövőre még visszatérhetne Bosznia-Hercegovina, Portugália, Szlovákia és CSehország, Luxemburg, mert megdőlne a rekord.

Pedig biztos vagyok benne, hogy láttam török zászlót a nézőtéren az első elődöntő alatt. Vagyis nem a török nézők nem akarják, hogy az ország részt vegyen. Csak a fejük fölött eldöntik. Ez olyan … gyíkság. Über gyíkság.

van egy olyan érzésem, hogy izrael visszalép jövőre. Zsinórban három kiesés. Ilyen se volt még. Amúgy nem sajnálom őket, sőt.

És ha így lesz, és a marokkói 2M TV-t (ami szeretne versenyzőt küldeni az Eurovízióra) felveszik az EBU-ba, akkor elképzelhető, hogy 1980 után újból lesz afrikai induló.

Remélem Szlovákia jövőre indul, habár ezek után, ha látták a köztévések hogy milyen erős dalok estek ki, nem tudom reális e.

Egyetértek a törökökkel!

Van vér a pucájukban, minden országnak csatlakozni kellene, akinek fontos a jó erkölcs!

Micsoda hülyeség!

Európában, 2013-ban az csókolja meg a másikat, aki akarja!
Legyen az akár férfi-nő, nő-nő vgy két férfi! Modern, nyitott világban élünk, ahol már rég lejárt az ilyen begyepesedett agyúak kora…:
Akinek nem tetszik, az kapcsoljon el, szíve joga!

Amúgy vicces, hogy pont az ESC-n jön elő ez téma, ahol a melegek mindig nagy számban képviselik magukat, sőt a dalok is tipikusan ennek a közönségnek szólnak!
Valószínüleg egy adag “látens” vonulat is van a fanyalgókban és a nagy erkölcshuszárokban!

Azért ne feledjük, hogy a törököknél sok évszázados (ha nem ezredes) múltja van a hamam-oknak (gőzfürdőknek)…ahova csak férfiak mehettek be…a többit szerintem mindenki kitalálja 😉
No comment.

Azért kíváncsi lennék egy statisztikára ami a török internetezők leszbipornó-oldal látogatási szokásairól szól…

Ezt az álszent bandát!

mondjuk valamilyen szinten igazuk van… De ez még nem olyan brutális dolog. Ha két férfi taperolná egymást és buzulna, azt megértem, ha tiltják

Valahonnan elmém mélységes-mély rejtekéből felsejlik egy kép egy magyarországi Eurovíziós nemzeti döntőből, ahol két jóvágású férfi énekes nem éppen diszkréten szájon csókolta egymást…
Vajon hány ország lépett vissza a versenytől ennek folyományaként?

Én sajnálom Törökországot – a dalaikat nem szerettem olyan nagyon (kivétel a maNga), de ők kedveltek bennünket legalább.

Egyáltalán nem értem, miért háborodtak fel a leszbikus csókon, de ez már csak az én bajom. Nálunk már A Dal elődöntőjében (vagy középdöntőjében?) volt egy férficsók, be kellett volna tiltanunk azt is?

De örülnék már egy olyan évnek, amikor mindenki, aki legalább egyszer részt vett, indul! De ez az arab-izraeli dolog miatt nem fog megtörténni sajnos!

Ennek nagyon nem örülök, mivel egyik kedvenc eurovíziós országom (meg amúgy is), sok felfedezettet adtak már nekem 😀
Viszont meg kell kérdeznem: mi a sdjfhsdkjghsd-t művel a TRT? Most komolyan.
(Amúgy tudtommal Törökországban a hetero párok se csókolgatják egymást publikusan, szóval valamennyire érthető… de akkor is. Ez show, emberek!)

OK,hogy ez mér a modern idők Eurovíziója,de lássuk be egy leszbikus csók nem illik ahhoz a morálhoz,amit ez a Dalfesztivál képvisel. Épp ez ilyen show-elemek miatt veszik el a lényeg…Úgyhogy megértem a törököket, bár nagyon sajnálom ,hogy jövőre sem lesznek ott.

Menjenek, egy fél másodpercig nem fogom hiányolni az újabb tökéletesen unobjektív azerieknek szánt 12 pontokat. Köszönjük az egyik féle rokonunknak, hogy elzavarták a másik félét. Azerbajdzsán Törökország nélkül is jól szerepel, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, főleg ha beigazolódik, hogy Kazahsztán jön Eurovízióra. (ott fogom meggondolni, hogy kövessem-e a továbbiakban a versenyt, mikor a török-azeri-kazah háromszög kiugró sikereket ér el egymás vállveregetésének köszönhetően.) Eggyel több vagy kevesebb turáni már csúnya befolyással lehet a végkimenetelre, szóval se Törökország nem kell, Kazahsztán meg főleg nem.

Most találtam ezt a cikket:
http://escxtra.com/2013/05/participation-rules-lightened/

Ez egy szabálymódosítás, ami kimondja, hogy már nem kötelező közvetítenie az adott országnak, aki vissza akar jönni, az előző évi versenyt. Így Törökország nem záratta ki magát a versenyből, aminek talán az itteni fórumozók közül én örülök a legjobban!

A másik dolog a Kazahsztán-ügy. Erről a véleményem: vegyék már fel őket az EBU-ba, mert már nagyon várom a debütálásukat!

Szerintem ezt a kazah dolgot gondold meg még egyszer. Nem kell Eurovízió ahhoz, hogy hallgasd a zenéjüket. Csak tönkretennék a versenyt. Arról nem beszélve, hogy a Kaukázusiak meg Törökország még csak csak, de Izrael már egyáltalán nem fér bele az európai határokba, és egy szabályerősítő kivétel legyen már bőven elég. Tudom nem ettől függ a részvétel lehetősége, de itt elvekről van szó …

de nagyobb valószínűséggel fog az számítani, amit az ebu határoz meg a részvétel lehetőségéről, mint hogy elviekben hol húzódik Európa földrajzi határa.

Izrael nem lép vissza, indulnak. A Wikipédián azt ollvastam, hogy részt fognak venni jövőre. Ilyenkor mindig felröppennek pletykák.

Azért jó, hogy mi nem lépünk vissza, ez szerintem nagyon jó, hogy zsinórban 4-szer is részt veszünk. Jó lenne, ha jövőre visszatérne Bosznia-Hercegovina, jó dalokat szoktak küldeni. Érdekes, a görögöknél válság van, és mégis indulnak, meg a ciprusiak.

Azért meglepődtem volna, ha pont most akarnánk visszalépni, amikor Alex ekkora sikereket ért el 😀
Szerintem előfordulhat az is, hogy idén sokkal több “névtelen” fogja beadni a jelentkezését, mert Alex bebizonyította, hogy nem csak a már (nagyon) ismert emberek érhetnek el sikert a hazai válogatón 🙂
Boszniát én is várom vissza és remélem nem lesz sok visszalépés.

Szerintem idén is megdől a beadványok száma A Dalra. 🙂 Az idei műsörban nekem a Background (Neonzöld) tetszett a legjobban az “ismeretlenek” közül. Meg persze Alex. 🙂 Albánia is visszatér jövőre, szerencsére.

Mármint úgy értettem, hogy lehetséges volt, hogy visszalépnek, de aztán szerencsére mégsem . 🙂

Jaaa, oké. Nem igazán követem, hogy ki akar visszalépni, úgyis meggondolják még magukat decemberig 😀

Comments are closed.