Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Ukrajna

ukraineTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Ukrajna idén 11. alkalommal küld versenyzőt az Eurovíziós Dalversenyre. Már második szereplésük alkalmával elhozták a verseny első helyét, Ruslana kellően vadul táncolt ahhoz, hogy 2005-ben Kijevben rendezzék meg a versenyt. Az ország a legsikeresebbek közzé tartozik: eddig minden alkalommal sikerült a döntőbe jutniuk, sőt két alkalommal is a 2. helyen végeztek (2007, 2008). Idei versenyzőjük Zlata Ognevich, aki harmadik nekifutásra jutott el a célig: ő képviselheti hazáját.

Zlata neve már nem ismeretlen Eurovíziós berkekben. Elsőnek 2010-ben, majd 2011-ben próbálkozott a nemzeti döntővel, de a siker végül harmadik alkalommal kacsintott rá, amikor tavaly decemberben megnyerte az ukrán nemzeti döntőt.

Egy orosz városban, Murmanskban született, azonban élete gyökeresen megváltozott, amikor a család Ukrajnába költözött: a Krím-félsziget egy kis városában nőtt fel. A fiatal lány gyakran eltűnt otthonról, szívesen töltötte szabadidejét a tengerparti köveken ülve, szerette hallgatni a hegyekről visszaverődő énekének visszhangját. Kedvenc időtöltése az úszás, emiatt megtanulta, hogyan kell hosszú ideig visszatartani a lélegzetét. Talán nem is gondolta milyen hasznos lesz ez neki: jelenleg 5-6 maximum terjedelmű magas hangot tud kiénekelni egy lélegzetvétellel. Miután általános és zenei iskoláját is elvégezte, 18 évesen Kijevbe költözött, ami profi karrierjének a kezdetét jelentette: a jazz és a pop zenével is megismerkedett.

Rengeteg díjjal rendelkezik, néhányat említenék meg a teljesség igénye nélkül: People’s Star 3 első helye; Ukrajna legjobb hangja, az argentin nagykövetség díja; Krím Zenei Fesztivál első helye és sajtó különdíja.
Ukrajnában énekesnek lenni nem egy egyedi szakma, kis túlzással állíthatjuk, mindenki énekel, az igazi kihívás híresnek lenni. Zlata esetében a vérében van az éneklés, szerb és olasz gyökerei vannak: a balkáni szabadság, az olasz szépség és az ukrán dallamok keveréke adja a siker kulcsát.

A fiatal lány rengeteg időt tölt a stúdióban, nyitott az újdonságra. Zlata sikerességét nagy részben az ő zeneszerzőjének és producerének, Mikhail Nekrasovnak köszönhetjük, aki a Wild Dances című dalt is szerezte, mellyel Ruslana meg is nyerte a 2004-es versengést.

Zlata: A dal arról szól, hogy merjünk álmodni, dobjuk le láncainkat, nem szabad, hogy az utunkba álljon bármi is. Túl kell lépnünk a nehézségeken, ki kell bontani szárnyainkat, hogy sikert érhessünk el. Ezt próbáljuk majd a színpadon is megjeleníteni a lehető legjobb formában.

Szívesen biciklizik, jógázik a kedvenc parkjában, gyakran ül össze barátaival, ezekből nyeri inspirációit.
Az Eurovízió számára nagy előrelépés karrierjében, de hatalmas felelősség is: nem csak magának, az országnak is teljesít. Nem Zlata Ognevichként, hanem az ukrán Zlata Ognevichként fog a malmői színpadra lépni.

16 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Ukrajna

 • Zolecs

  Nekem nem igazán tetszik. Túl meseszerű, a dal első verziója jobban bejött. Mindenesetre ha pl dániát előrepakolják a svédek, ukrajnát pedig hátra még meg is nyerheti sajnos.

  Tipp: döntő 1-5hely
  Nálam 39/22

 • force

  Szerintem nagy esélye lesz a végső győzelemre. Tény, h az első verzió jobb volt, a második helyenként érdekesen gyengére sikeredett, viszont jó előadással simán ott lesznek a TOP 3-ban. Dánia nagy ellenfele idén Ukrajna lesz, valamint Norvégia.
  Nálam: 3/16
  Tippem: 2/16 (1-5.hely a Döntőben)

  Mivel Ukrajna az utolsó ország, így az első elődöntős sorrendbem a következő:
  1. Szlovénia, 2. Szerbia, 3. Ukrajna, 4. Moldova, 5. Észtország, 6. Hollandia, 7. Ciprus, 8. Horvátország, 9. Oroszország, 10. Fehéoroszország
  ____________
  11. Dánia, 12. Montenegró, 13. Ausztria, 14. Belgium, 15. Írország, 16. Litvánia

 • schanc

  Ma értünk a sorozat végére? Köszönjük a cikkeket!
  Az ukrán dalt nagyon szeretem, és szerintem ez a verzió lett jobb. Kérdés, hogyan fog szólni élőben a kórus és Zlata – az NF-hez képest mindenképpen javulni kell -, illetve mennyire hat majd túl giccsesnek a vizuál. Egyértelmű döntő.

 • Bakancs

  Amit eddig láttam, a színpadképpel nagyon elrontották az egészet, viszont maga a szám tetszik, és Zlata hangja az egyik legjobb az idei mezőnyben.

 • smileyshine

  Nagyon szeretem Zlata egyéniségét, de kár volt megváltoztatni az eredeti dalt. Így nekem nem tetszik és nem is szeretném, hogy ezzel a dallal győzzön.

 • Gabiii

  Az első próbáig azt gondoltam, hogy végül ők fognak nyerni. Azért így is meglesz a szokásos jó szereplésük, számomra a legjobb hang idén Zlata.

 • Zsolti

  Nem láttam próbákat, de Ukrajnát tippelném meg győztesnek. Két dolog ad okot némi kételyre, az egyik, hogy nem szerencsés, ha túlságosan erőltetik a dívás vonalat (mint a videóban), a másik pedig az, hogy a dal szerkezete kissé szokatlan, a csúcsponton még dolgozhattak volna. De abszolút inkább Ukrajna győzzön, mint Dánia.

 • Én nem tudom, nekem a legeslegelejétől kezdve Avatar-feelingem van a daltól, a Disney eszembe se jutott. 😀 De ez legyen az én bajom. Egyébként nálam az első verzió ezüstérmes volt, a jelenlegi meg 4. Továbbra is az egyik legjobbnak, legfrissebbnek és a legújszerűbb balladának tartom, szerintem is nagyon jó eséllyel pályáznak a trófeára, de a színpadkép elrontása talán azt is jelentheti, hogy a JESC mellé nem akarnak még ESCet is szervezni, mert azért nincs kolbászból a kerítés. 😀 De komolyan, mi az a monstrum ? Meg az a ruha ?

 • msz

  Nekem tetszik ,főleg a refrén, de egy kicsit túlértékelt. Nem szeretném, hogy ez győzzön.
  10/39
  Tipp: 3-10

 • Sztbeni

  Az első verzió jobb volt, de ez is jó. Ott a végéről kár volt az a lassabb részt kivenni. Dobogó biztosan meglesz. Az óriás jópofa, viszont ez a szivárványos, csillogó ruha gagyi. Remélem nem az marad.

 • Balint005

  Először, mikor meghallottam ezt a dalt a kaotikus szó jutott eszembe róla. Azután az új verzióval már jobb lett a helyzet, de nem változtatott azon hogy nem szeretem ezt a dalt. Zlata hangja sem a kedvencem de maga a dal túl nyálas, olyan mesei jellege van, mint említették már többen is, és ez nem tetszik. Értetlenül állok a fogadó irodás 2. helye előtt…valóban olyan jó ez?
  Remélem nem fog nyerni, felőlem a döntőböl is kimaradhatna, de nem fog.
  Tipp: 2-10, nálam 30/39

 • Mettyú

  nekem a dal félépítettségéről a J. Veca dala jut eszembe.
  nálam toronymagasan az első, igaz a próba után némi csalódottság van bennem, majd meglátjuk.
  döntő nem kérdés.
  39/1

 • Pitbull

  Többen írták, hogy az eredeti változat jobb volt. Ezzel én nagyon nem értek egyet, számomra az hallgathatatlan volt, viszont a klipben hallható verzió durvajó!!! Annyira, hogy az utolsó helyek egyikéről egészen az ötödik pozícióig katapultálta a dalt az egyéni listámon.

 • eschungary93

  jajj istenem , mennyit hallgattam én ezt tavaly ,de még most is szívesen megnézem a klipet . 🙂
  tavaly nálam 1. helyezett volt , idén viszont csak a 4.-5. helyre tenném …