Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarországért izgulhatunk szombaton is!

foto: MTVA Cselleng Ádám

foto: MTVA Cselleng Ádám

Forrás: MTVA Sajtóiroda

Magyarország neve hangzott el elsőként az 58. Eurovíziós Dalfesztivál tegnapi, második elődöntőjének továbbjutóinak felsorolásán, így ByeAlex ismét színpadra léphet a holnapi döntőben. – Abban a pillanatban, mikor meghallottam, hogy „Hungary” azt gondoltam, de jó, hogy elsőnek mondtak minket, megnyugodhatunk végre egy kicsit. – mondja a fiatal énekes. – A célomat már elértem. Azzal az elhatározással jöttem ki, hogy bejussak a döntőbe. Az elődöntő szerintem egy rosta, ahol még nem nagyon játszanak az egyéb körülmények, többet nyom a latba a produkció, mint a politika és a kapcsolatok. Nem tartom elképzelhetőnek, hogy én nyerjem meg, ha mégis így történne, az nagyon fura lenne. Bár szerintem jó lenne egy budapesti Eurovízió. A győzelemre esélyesnek a dánokat és a norvégokat tartom. – teszi hozzá, amikor a döntőről kérdezzük.

Az élő adást próbák sokasága előzte meg, Alex és csapata (Wéber Helga vokalista és Kővágó Dániel gitáros) így már ismerősként köszönthette a színpadot csütörtök este, azonban ez az alkalom más volt, mint az eddigiek:

– Teljesen más volt az élő adásban fellépni, mint a próbákon. Azokon nem izgultam, tegnap viszont nagyon. Majdnem elájultam, amikor fel kellett mennünk a színpadra, bár az lehet, hogy csak az éhségtől volt. Nem is néztem vissza a felvételt, nem szeretném tudni, hogy milyen volt. Azért is izgultam, mert tudtam, hogy a tévén keresztül rengeteg ember néz, nem csak az aréna közönsége.

– Fura, ahogy a különböző országok hozzáállnak ehhez a versenyhez. Nagyon sok helyről csak bohócok jönnek, ugrálnak össze-vissza mindenféle röhejes jelmezben a színpadon. A skandinávok viszont nem bénázzák el, nagyon igényes, profi popdalokkal indulnak. Ha a többiek is így állnának hozzá, akkor ez egy nagyon kemény, színvonalas versengés lehetne – mondta a versenyről ByeAlex, aki az idei első elődöntőig nem is látott még Eurovíziós Dalfesztivált elejétől a végéig, majd hozzátette: – Nekem az volt az egyik küldetésem, hogy bebizonyítsam: lehet magyarul is énekelni egy dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Nincs annál rosszabb, mint amikor végig kell hallgatni akcentussal éneklő produkciókat, sokkal jobban tetszik, amikor autentikus volt az előadás, még ha nem is értettem belőle egy kukkot se. A skandinávokra ez nem annyira érvényes, mert ők hihetetlenül jól beszélnek angolul.

A Kedvesem című dal produkciója nem sokat változott A Dal című műsor óta, és Alex szerint ez már így is marad: – Másik pólót veszek fel. De minden más marad úgy, ahogy eddig volt.

És hogy mi vár ByeAlexre Malmö után? – Nem gondoltam, hogy ennyire igénybe veszi az embert ez a két hét, kicsit várom már, hogy hazamehessek lepihenni. Alig várom, hogy taxiba szálljak és elmehessek a Bazilika előtt és azt érezhessem, hogy végre itthon vagyok, meleg van.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét élőben követhetik szombaton 21 órától az M1 műsorán.

3 hozzászólás Magyarországért izgulhatunk szombaton is!