Eurovízió 2013: Magyarország a 17-es rajtszámot kapta

Képernyőkép – 2013-05-17 00:08:54Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az éjszaka folyamán összeültek a zenei producerek azért, hogy az előzetes sorsolással összhangban pontosan meghatározzák a szombati döntőben fellépő országok rajtsorrendjét. Előzetesen az összes országnak sorsot kellett húznia azért, hogy a döntő első vagy második felében fognak-e fellépni. Az egyedüli kivétel a házigazda Svédország volt, ők konkrét rajtszámot kaptak már hetekkel ezelőtt. Magyarország a 17-es rajtszámot kapta.

A szombati döntő rajtsorrendje:

1 Franciaország
2 Litvánia
3 Moldova
4 Finnország
5 Spanyolország
6 Belgium
7 Észtország
8 Fehéroroszország
9 Málta
10 Oroszország
11 Németország
12 Örményország
13 Hollandia
14 Románia
15 Nagy-Britannia
16 Svédország
17 Magyarország
18 Dánia
19 Izland
20 Azerbajdzsán
21 Görögország
22 Ukrajna
23 Olaszország
24 Norvégia
25 Grúzia
26 Írország

29 Comments

Azért érdekes, hogy a nagy esélyesek mind a 2. felében vannak (Ukrajna, Dánia, Olaszország és talán még Azerbajdzsán is). Csak nekem szúrja a szemem?

Még mindig jobb, mintha megtisztították volna a terepet Dánia előtt nem?
Ohh igen Olaszország kimaradt a fenti felsorolásomból, ők is esélyesek.

Nahh és azon nem háborodott fel senki, hogy a sajtótájékoztatón az egyik görög énekes, akinek húznia kellett volna az urnából, gyorsan lelécelt? Emiatt az örményekkel húzatták ki az egyetlen olyan papírt, ami a döntő első felébe küldhette volna a görögöket 🙂

Igen, Imi, ez nekem is feltűnt, és csodálkoztam is, hogy az örmények nem háborognak.
Egyébként szerintem azért hagyta ott a görög srác a sajtótájékoztatót, mert a mellette ülő delegációvezető végig piszkálta, fegyelmezte. 🙂

Szerintem Oroszország, Németország és Hollandia is esélyes volt, de őket kiiktatták.

Nagyon remélem, hogy a két ordibálós dal között ki tudunk tűnni, bár sajnos kétlem.

Ez jó, 17-es a rajtszámunk.
Tavaly 17-es rajtszámú dal győzött.
Ez nem mindig igaz, hogy a románok találják el a győztest, mert 2008-ban elsők voltak a döntőben és 2009-ben nem Litvánia nyert, hanem Norvégia.

Nekem tetszik a dán, az ukrán, izlandi, belga, finn, román, moldáv, észt, osztrák, svájci és a görög. Ha a dánok nyernek, akkor nem lepődnék meg, mert jó a dal, a furulya.

Bocs a sok hozzászzólásért, de a litván dal is jó, azt kifelejtettem. Idén kevesebb a fura szám, mint tavaly. Bye Alex én szerintem ki fog tűnni a többi eurovíziós dal közül és lehet, hogy jó helyezést érünk el.

Az azért nem rossz, hogy a volt NagyJugoszlávia en bloc kiesett + Albánia.
Ők féltucatnyian aztán rendesen egymásra szavaztak, keresztül kasul. Így valamelyest kiegyensúlyozottabbnak tűnik az egész.
Persze a volt SZU tagállamok és a szoros északi kötelék még így is elég belterjes…

Csak ha megnézed,a skandináv országok,most már nem dobálják egymásnak annyira a pontokat.
Példa: Norvégia 7 pontja és Dánia 21 pontja,pedig jó dalok voltak.

A 17. számon már hárman is nyertek:
2012 Svédország (minden idők 2. legnagyobb pontszámával) 372
2007 Szerbia 268
2006 Finnország (minden idők 3. legnagyobb pontszámával) 292
Ezenkívül jó helyezést ért el Ukrajna és Grúzia is ezen a sorszámon. 🙂

2004-2012-es adatok alapján a 18-as a nyerőszám, tehát minél közelebb kerül valaki a 18. fellépőhelyhez, annál nagyobb az esélye a győzelemre. Aki az első félidőben lép fel, az gyakorlatilag esélytelen.

Én tovább kíváncsiskodtam. A 2000-es verseny óta, 7-szer sikerült a 17-es sorszámról top 10-be kerülni (ebből a három győzelem, amit te is írtál). Illetve még van egy, amikor 11. lett az egyik ország. 😀

Én nagyon örülök ennek a 17-esnek. Egy újabb ami szerintem pozitívum: előttünk 9!!! angol nyelvű dal lesz (előttünk kb. 35-40 percen keresztül angol nyelvű dalok), szerintem ez is felüdülést hozhat. 🙂

és persze a szavazatokat.. “már megint angol, és megint a francba… jé, végre a magyar srác anyanyelvén énekel, de jó! Dobok neki egyet!” 😀

Ráadásul utánunk ténylég nagyon sok jó, nagyon favorizált dal jön, ami miatt szerintem sokan bukni fognak! 🙂

Szerintem még jól is elsülhet, hogy Svédország és Dánia között vagyunk, biztos mindenkit ez a két szám érdekel! A hangulat is felfokozódott lesz 😛

Lehet ezzel a 17-es sorszámmal nekünk is szerencsénk lesz. Azt vettem észre, hogy 2011-ben Wolf Kati és 2012-ben a CD az első félidőben szerepelt és majdnem a mezőny legvégén végeztek, kivétel Rúzsa Magdi 2007-ben a 8-as rajtszámmal a 9. lett. Ja, és tényleg már a 17-es sorszámmal 3-szor is nyertek. Jól mondja Zeneszaki. Most szerintem megtörhet a jég. Sztem Finnországtól biztos kapunk 12 pontot.
Akik szerintem nem fognak nyerni: Írország, Franciaország.

Észre is vettem. Például tavaly Svédország előtt Görögország lépett fel és a 17. helyen végzett. Tavaly előtt Ausztria a 18. helyen végzett, 2010-ben Portugália szintén a 18. helyen végzett.

Ez olyan, mint amikor 2011-ben és 2012-ben Magyarország az első elődöntőben kétszer is a 15-ös rajtszámot kapta.

Szerintem az ilyen statisztikáknak semmi jelentőségük. Kapirgálja a korábbi évek eredményeit, akinek ennyi ideje van, de sok értelmét nem látom. Talán én vagyok a hülye, de én nem sorszámra szavazok, hanem dalra. Arra az országra fogok voksolni, amelyiknek tetszik a versenydala, akárhányadikként adják is elő.

Comments are closed.