Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Botrány 2013: Azerbajdzsán hibát talált a szavazatok összeszámolásában

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FIP4FEqbYa8[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: http://news.az/articles/eurovision/79868 – escxtra.com – old.eschungary.hu

Mind az azerieket, mind az oroszokat meglepte az, hogy az orosz Dina Garipova nem kapot egyetlen pontot sem Azerbajdzsántól az Eurovízió tegnapi döntőjén. Oroszország azerbajdzsáni nagykövete Polad Bulbuloglu a Vestnik Kavkaza újságnak elmondta, hogy valójában ez nem igaz: Azerbajdzsán magas pontot adott Oroszországnak, de ezt nem jelentették be. A pontos magyarázat ismeretlen, de az 1news.az híradása szerint az azeri elnök, Ilham Aliyev vizsgálatot indított.

Az escxtra.com tudósítása szerint Dina Garipova lett az azeri sms szavazás második helyezettje, és a zsűri is erős támogatást biztosított neki. Az adatok összegyűjtése után Oroszországnak 10 pontot kellett volna kapnia Azerbajdzsántól. Az azeri delegáció vezetője, Camil Guliyev kijelentette: Őszintén remékjük, hogy ez a valószínűleg különböző érdekcsoportok által generált incidens nem fog árnyékot vetni a két ország népének baráti kapcsolatára”.

Több fórumon megjelent hogy a romániai nézők nem tudtak Magyarországra szavazni a döntőn, a tények szerint Magyarország sem kapott szavazatokat Romániától. Tavaly a Szlovákiából érkező szavazatokkal volt probléma, ami az akkori információk alapján annak volt köszönhető, hogy a magyar ajkú nézők az m1 adását nézték, a magyar szavazóvonal telefonszámára küldték volna a szavazatokat. Mint ismert, nem szavazhat senki sem magára az Eurovízión, külföldi telefonszámról a magyar emelt díjas szavazóvonakat nem lehet használni.

52 hozzászólás Botrány 2013: Azerbajdzsán hibát talált a szavazatok összeszámolásában

 • Balázs

  Normális országok között ezen nem kellene meglepődni… Mert egyszerűen ez azt jelentené, hogy nem tetszett a dal és kész, nem kellene azon agyalni, hogy hova tűntek a pontok… De innen is nyilvánvaló, hogy igenis vannak politikai összeszavazások, mert ha már egy szokásos átpontozás nem jön létre, akkor már húúúú de mérgesek vagyunk és rögtön fel is háborodunk és még a nagykövet is megszólal… Mi ez, ha nem politikai összeszavazás… Na ez az, ami az Eurovízióban még mindig sajnálatos dolog.

  Egyébként ha pedig tényleg hiba történt és valami miatt rosszul számolták a pontokat, akkor teljesen jogos, hogy felülvizsgálják a dolgokat és akár a pontokat is frissítik ez alapján!

  De az összeszavazásnak egy újabb jelét láthatjuk ez alapján… 🙁

 • Pitbull

  Magyar vonatkozásban tök mindegy, hogy Romániától kaptunk-e pontot, vagy sem, ugyanis akkor is 10. lett volna Alex, ha 12 pontot kapott volna tőlük, mivel Anouk előnye nagyobb volt ennél. Vihar egy pohár vízben.

 • Gabiii

  Szerintem csak simán nem szavaztak az oroszokra és most megy a magyarázkodás. 🙂
  A szlovák dolog 2 éve volt, tavaly 8 pont jött onnan. Akkor valószínűleg tényleg a magyar számon próbálkoztak sokan.
  Engem elszomorít, hogy szidják a Romániai magyarokat. A műsor folyamán hangsúlyozni kellett volna, hogy mennyit számít az új rendszerben a zsűri szava! Ezt a rajongókon kívül senki sem tudja. Ráadásul nem is kellene elvárni ezeket a szavazatokat, ha érkeznek nagyon megköszönni de ennyi.
  Ebben az SMS elcsalásban én nem hiszek, minden ilyen szavazás során vannak olyan SMS-ek amik technikai okok miatt nem érkeznek meg, de hogy egy ország bármely befolyásos embere olyan kicsinyes legyen, hogy azzal foglalkozik, hogy letiltassa egy másik országra leadott SMS-eket. Ez egy kicsit abszurd.

  • Csengettyű

   Igen, Romániát tekintve én is el tudom képzelni, hogy a zsűritől nem kaptunk pontot, így úszott az egész.
   Ez az orosz-azeri szavazás meg… tényleg nehéz elhinni, hogy nem kaptak pontot tőlük, egyrészt a szomszédság, másrészt meg elég hatásvadász volt az orosz produkció is. A technikai probléma szerintem elképzelhető magyarázat lenne.

  • Pitbull

   Mondjuk Örményország és Azerbajdzsán vonatkozásában könnyen és szó szerint fővesztés lehet a vége, ha kitudódik, hogy valaki a másikra szavazott.

  • Zoli

   „Igen, Romániát tekintve én is el tudom képzelni, hogy a zsűritől nem kaptunk pontot, így úszott az egész.” – szerintem ráadásul egyre több jel utal arra, hogy a közönségnél volt igazán népszerű Alex. Az olasz televoting eredményét nyilvánosságra hozták, és nyolcadik volt rajta…
   http://escxtra.com/2013/05/full-televote-results-announced/

  • Gabiii

   Pitbull, ez igaz de még ott sem trükköznek a szavazással pár éve mintha lett volna valamiféle zaklatás és vizsgálódás, mert páran az „ellenségre” szavaztak – már nem tudom Örményországban vagy Azerbajdzsánban.
   Zoli, az olaszoktól 3 pontot kaptunk szóval a zsűrinél is TOP 10 lehetett a dal. Ez a szavazás viszont vicces 🙂
   1. Románia 23.20 %
   2. Moldova 13.79 %
   Ezzel együtt Románia 1 pontot kapott Olaszországtól, na erről beszéltem! Romániában is ez történt ennyi a történet.

  • Zoli

   Tényleg? Elég hálátlan a memóriám… 😀

  • Jaja, Azerbajdzsánban kb. 40 embert hívott be a nemzetbiztonság, mert Örményországra voksoltak.

  • henda9

   Zoli! Viszont kaptunk is 3 pontot Olaszországtól! Tehát a zsűritől is kellett kapnunk pontot, ha összefésülik a pontokat.

 • Erzsi

  Én csak azt nem értem, ez miért hír. Ha nem mondták be a pontokat, akkor a hibát odahaza kell keresni, nem valami nemzetközi összeesküvést sejtetni, hogy egy internacionális maffia össze akarja ugrasztani a békés orosz és azeri népet. Vegyék elő a pontösszesítő segédmunkást és rugják seggbe. Kész. Magánügy. Elég szégyen az azeri szürkeállományra nézve, (persze, nem meglepő ez egy olyan országban, amelyik évek óta nem képes saját erőből összedobni egy három perces dalt), hogy nem tudnak 26 egyszerű összeadást hibátlanul elvégezni és kiválasztani küzülük a 10 legmagasabbat. Csendben lapítani kéne, mint szar a gazban, nem nagydobra verni. Szánalom a köbön.

  (Jó, tudom … Nem erről szól a dolog. Putyin nyilván felhívta Aliyev elnököt a K-vonalon: „0 pont? Hm. Nem ebben állapodtunk meg … Magyarázatot várok. Nyilvánosan.” Csak azt nem értem, mivel tudnak rájuk hatni? Elzárják a gázcsapot? Nem hinném, hogy ettől Azerbajdzsánban beszalad a madzag.)

  • Azért, mert ennyi erővel máshol is lehet hiba, sőt sztem megkérdőjelezi az egész szavazási rendszer hitelességét.

  • Szerintem is hazai szinten kell ezt lerendezni – ha van mit egyáltalán -, semmi esetre sem nemzetközi probléma ez az eset.

   Ha egy ország kijelölt pont-bemondója adott időben, nyilvánosan (cirka 100 millió ember előtt) bediktál pontokat – aminek lehet örülni v. sem -, az azt jelenti, hogy az adott ország úgy szavazott. Hogy utólag (!) reklamál xy ország a másiknak, „komámasszony hol az olló”-jelleggel, az tényleg azt jelenti, hogy elvárás volt a pont-dobálás onnan.

   És ha már itt tartunk: nekem sem tetszik, hogy más nép zeneszerzőjével iratnak dalokat, mondhatni „más tollával ékeskednek” sokan.

   Szomorúan, de tudomásul vettem, hogy a zeneszerzői különdíjat nem Alex kapta, hanem a svéd srác dala, – ugyanakkor meg azt is el kell ismerni, hogy a svéd szerzők idén is remek nótákat írtak más országoknak, ezért megérdemelték a különdíjat.

   Tényleg, mi lenne akkor, ha kötelezően minden ország kizárólag a saját zeneszerzői által írt dalokkal nevezhetnének csak be? Aki kicsit is „érző” zenei hallással rendelkezik, az tudja, hogy mire gondolok.

   Valószínű nem ilyen eredmények születtek volna, ha akár csak az idei TOP 10 dalait nézzük. Hál’Istennek minket ilyen vád nem érhet, mert hazai szerző dalával indult és nyert Magyarország. ByeAlex előadója volt saját szerzeményének, – és ez tetszett/tetszik Európának!!!

   Továbbra is hajrá Alex!

 • Rita

  Nekem barátok, ismerősök, családtagok kezdtek el sírni, hogy hol van a határon túliak nagy magyarsága, ha nem adnak nekünk pontokat, mert hogy a TÉVÉBEN MINDENKI AZT MONDTA, HOGY ŐK FOGNAK SZAVAZNI!! Emiatt mindig is csúnyán néztem az M1-re, hogy az országok népességéhez képest elenyésző (ez alól csak Szlovákia kivétel) magyarságtól váratják el, hogy megnyeressék Magyarországgal az SMS-szavazást (és igen, a rokonok, családtagok és barátok között SENKI sem tudta, hogy az SMS-szavazás csak 50%-ban befolyásolja a végeredményt). Fél órámba tart minden egyes alkalommal elmagyarázni, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint ahogy a tévében hallják. A M1-nek ezen sürgősen változtatnia kell, mert további feszültségeket és értetlenségeket szül, ami árthat a műsor egyébként sem túl magas népszerűségének.
  Azerbajdzsán és Oroszország: vihar a biliben, erről nincs többet mit mondanom.

  • force

   Ezt utálom az M1-ben én is. Nem értem miért kell Gundinak ezt állandóan, minden évben hangsúlyoznia, hogy a szomszédos országok közül melyikekkel vagyunk egy elődöntőben, az ottani magyar lakosság majd biztosan szavaz. Nem kéne ennyire természetesnek venni dolgokat, aztán jogosan háborodik fel az átlag magyar, h „bezzeg a romániai magyaroktól nem kaptunk egy pontot, se, ilyenkor akarjanak magyar lenni, ne akkor amikor a kettős állampolgárságért kell sorba állni”.
   Ez az azeri-orosz dolog meg nevetséges. Az EBU viszont hamar rövidre zárta a dolgot. Úgy látszik, hiába írunk 2013-at, még mindig vannak problémák a szavazás hitelessége körül.

 • B.B

  Besz…rok mennyit lovagoltok rajtunk határon túli magyarokon.SZAVAZTUNK RÁTOK MÉGPEDIG 7 szer ami nem volt kevés.De ha így kapom a fejmosást nem fogok legközelebb.Tele van a hócipőm hogy megint minket vesztek elő.Az új szavazási rendszerben ha BYE ALEX nekünk köszönhetően HÁLÁTLAN HATÁRON TÚLIAKNAK valószínű megnyerte a televotingot vagy második lett….DE HA A ZSŰRI 26ik helyre tette ami sanszos például mert ennyire szeretnek a románok minket összefésülve nem kaptatok pontot.Így járt Románia az olasz pontokkal mert megnyerte a televotingot és mégis 1 pontot kapott Olaszországtól.Elegem van abból hogy itt dobják a sarat ránk.Nem elég hogy a románok sza…akodnak velünk még ti is.ByeAlex nem ezt érdemli.ÉS MI ERDÉLYI MAGYAROK SEM.KIKÉREM MAGAMNAK HOGY KRITIZÁLJATOK.És mi lett volna ha nem tetszik a magyar dal.Akkor mi van.Csak nektek nem tetszethetett odakint.Bezzeg öltétek meg BYEALEXET hogy ilyen sz..r olyan sz…r.Szövegelünk hogy országok kihasználák a diasporájukat és ez nem fair DE TI IS EZT KÉRITEK SZÁMON RAJTUNK.Gratulálok Alexnek sajnálom,hogy a sok smst amit nagy nehezen elküldtünk rá a családommal(nem fogadta a rendszer) nem volt elég.Azt kell mondjam csalódótt vagyok de már megszoktam a magyar mentalitást..Nem megy valami jól hibáztatjuk a határon túli magyart.Amúgy ha adunk pontot az sem mozdít előre pozicióban semmit.De azért kössz minden hozzászolónak aki kákán keresi a csomót és minket kritizál.Ezzel megoldottátok hogy biztos nem szavazok következő alkalommal Magyarországra és akkor legalább lesz miért acsarkodjatok.Ennyi

  • Erzsi

   Nyugalom, B.B., nem hibáztat senki benneteket. Rita például azt írta, nem lehet elvárni a maroknyi romániai magyartól, hogy megnyerjék nekünk a televotingot. Meg azt, hogy a magyar tévé felelőtlenül viselkedik, amikor olyanokat mond, hogy majd a határon túli magyarok szavaznak, mert ők szavazhatnak ránk. Én még azt is hozzátenném, ne azért szavazzatok ránk, mert Magyarország vagyunk, hanem mert tetszik a dalunk. (És ha nem tetszik, akkor ne szavazzatok.)De köszönünk minden egyes ránk adott voksot, hálásak vagyunk érte.

   (Egyébként végig olvastam újra minden fenti hozzászólást, egyik sem szemrehányó a határon túli magyarokkal szemben. Sőt!)

  • Kedves B.B, ilyen indulattal ne is várd hogy értelmes párbeszéd alakuljon ki egy olyan témában, amiben szándékosan általánosítasz, ferdítesz és értelmetlenül vádolsz. Kérlek tartsd be a hozzászólási irányelveinket, különben ki leszel zárva. Ez mindenkire vonatkozik. Annyit fűznék hozzá, amit egy múltkori cikkemben is leírtam, hogy a határon túliaktól elvárni hogy küldjenek szavazatokat Magyarországra, értelmetlen és veszélyes dolog. Sajnos ezt az MTVA akarja mindenáron beleverni a fejekbe, de hát láthatjuk, ilyen indulatot is tud szülni az, ha valakit politikai szavazásra akarna bárki is kényszeríteni. B.B., megértem az indulatod, de próbáld meg higgadtan, emberek vagyunk.

  • Gabiii

   B.B egyrészt megértelek, de pont itt senki sem bántotta a határon túliakat. Nem tudom figyelmetlenségből értetted félre az írásokat vagy általánosan az egyéb nem rajongói forum hozzászólásairól mondtál véleményt.
   Azok a hozzászólások is tudatlanságból illetve az mtv borzasztó tájékoztatásából adódnak. Ezt vedd figyelembe kérlek! Persze gyülölködők mindig lesznek, de ők messze nem a többség!

  • Fairygirl

   Teljes mértékben igazad van, bár én nem vagyok határon túli.

 • prézli

  Nem tavaly volt probléma a szlovák szavazatokkal (mivel akkor 10 pontot kaptunk tőlük), hanem tavalyelőtt.

 • EsC_BaT

  És most akkor milyen szankciók következnek?

 • Met

  Senki nem bántotta a határontúliakat és eszünkbe sem jut, hogy bármiért is hibáztassunk pont titeket, sőt. Nélkületek nem érkezne a szomszéd országok jó részéből egy szavazat sem bizonyos okok miatt. Így se mindig sikerül az új rendszer miatt. De érzékenykedni és indulatkoskodni a semmin…rólatok fog más képet festeni.Mellesleg furcsak nekem,hogy egy évben meghülyültek a szlovákiai magyarok és elfejtették,hogy nem a magyar számra kell küldeni az sms-eket, bár előtte és utána is tudták. De biztos igaz, ha a szlovákok mondják, akkor tuti.:)))

 • K. Balázs

  Sziasztok! Szeretnék felhozni egy témát, mert ide vág. Remélem sokan elfogjátok olvasni.

  Miért szóljuk meg az orosz meg balkáni diaszpórát ha Magyarország évről évre arra épít, hogy „tessenek szavazni külföldi magyarok”? A diaszpóra -történelem tanulmányaim alapján- a szétszóródott azonos származású embereket jelenti, tehát mi pont a barátiszavazást pártoljuk. FELHÁBORODUNK azon, hogy nem kaptunk Romániából pontot? Ugyanazt csináljátok, amit elítéltek!

  Tisztelet a kivételnek, de sajnos elég szűk réteg a kivétel, aki észre is veszi, hogy mi is ez a „barátszavazás”.

  • Rita

   Balázs, mélységesen egyetértek, és szomorú, hogy amikor ezzel érvelek a hangoskodó ismerősöknek, lesöprik az érveimet az asztalról.

  • K. Balázs

   A kedvencem: „ez a verseny csak a politikáról szól” -mondja az, aki semmilyen szinten nem követi a versenyt, csak ezt hallja mindenhonnan.

  • Csengettyű

   Egyetértek, Balázs, már én is leírtam valahol itt a fórumon, hogy tessék hagyni ezt a kettős mércét… valaki épp azon panaszkodott, hogy miért nemadunk a finneknek pontot, amikor ők mindig pontoznak minket. De ugyanezen emberek fennhangon háborognak a balkáni összeszavazás miatt…

  • porcukor90

   Elgondolkoztam azon, amit leírtál és csatlakozom azokhoz, akik egyetértenek veled Balázs. Pont a blokkszavazás mellett érvel ez a magatartás, amit a torkunkon akarnak lenyomni. Eleinte én is csak ezt harsogtam, hogy „a politikáról szól, nem érdemes lejáratni magunkat stb.” (mert csak 2-3 éve követem a versenyt, átlag néző szinten) de beláttam, hogy sok mindenen múlik egy esetleges sikeres helyezés.

  • K. Balázs

   Köszönöm! Még sose volt olyan ezen a fórumon, hogy többen is egyetértsenek velem 😀 Najó, kicsit túloztam.

 • Met

  Azért nem ugyanaz rokonnépeknek vagy politikailag baráti országoknak egymásra szavazni a daltól függetlenül, mint diaszpóráknak, ahol csupán „magukra” szavaznak.

 • Lukmataa

  Végre jövőre a Parkenben 30-40 ezer ember lesz és visszahozzák a nagy olimpiai hangulatú nagy műsort!
  Magyarország nem tud küldeni egy Emilie vagy Loreen erősségű dalt? Simán szerintem, most már Byealex 10. helye után (ami egy egyszerű, átlagos előadás volt) mennyünk végre egyszer a győzelemért, simán tudnánk nyerni, ha akarnánk! 220-250 pontot mi is összetudnánk szedni jó produkcióval.
  A sorszám rengeteget számít, ha Alex kapott volna 1-10. sorszámot, 20. lett volna! 2015 Budapest
  Úgyis kerek 60. lesz ekkor! 😀
  Mit gondoltok erről?

  • Edd

   Ezt ugyan így gondolom én is. Igaz szerintem nem kell egy Emmelie-t vagy Loreen-t kiküldeni.
   Előző héten meghallgattam az Only Teardrops szimfonikus verzióját és akkor gondoltam arra először, hogy egy szimfonikus dallal mennyire jó lenne indulni. Hasonló egyediséggel bírna, mint idén Alex, csak az egy másik vonalba. Szerintem azzal hatalmas esélyeink lennének.
   Amúgy Emmelie szimfonikus verziója itt van: http://www.youtube.com/watch?v=fuYqHXVUOV8

  • Gabiii

   Nekem az az érzésem, hogy jövőre valami magyaros hangzással (akár modern keverékkel) fogunk indulni. Ha egyértelműen mi küldjük a legjobb dalt és mi állítjuk színpadra a legjobb produkciót akkor nyerhetünk szerintem is. De ez még odébb van úgy érzem 🙂

 • B.B

  Indulatos hozzászólásom nem bizonyos valakinek szól hanem mindenkinek mtv stb aki ezt gondolja és szereti is hangoztatni.Feldühített ez a magatartás azoktól a vélemény alkotóktól akik bele sem gondoltak csak vagdalkoztak megint.Csak leírtam mit gondolok amgíg még itt is szétszednek egyesek bennünket.Ennyi

 • B.B

  Amúgy Imre részben idepasszol a hozzászólásom a szavazatok miatt.Nem akartam,hogy ilyen erősre sikeredjen, meg persze mindig leírni valamit és elmondani valamit más előjellel az két különböző dolog.Én ironiát akartam írni és nem indulatot de így sikerült.Ettől még azt üzenem mtv-nek és mindenki másnak aki acsarkodik,mert volt ilyen bármennyire is azt mondjátok nem( ha nem lett volna akkor Alex sem szól hozzá a témához a facebookon),hogy nagyon vigyázzatok kit és mikor miért vesztek elő,mert nagyon visszaüthet.Nálam kiverte a biztosítékot egy pillanatra.

 • Fabiana

  A svéd zsűri csak a 19. helyre rangsorolta Alex dalát, mégis összesítve 3 pontot kaptunk Svédországtól… ami azt jelenti, hogy a „Kedvesem” nagyon jól szerepelt a svéd televotingon. 🙂

  • schanc

   Az a svéd zsűri az első helyre rakta Margaret Bergert – ráadásul elég nagy fölénnyel -, pedig nem hiszem, hogy pénteken klasszisokkal jobban énekelt volna, mint csütörtökön vagy szombaton…

 • Asvi

  Most olvastam egy másik portálon hogy már Montenegro is kételkedik, mivel állítólag az elodontoben Ukrajnának adták a legtobb pontot, viszont a dontoben még pontot se kapott toluk az említett ország. Elvileg lehetséges az új szabályzat szerint de azért mégis érdekes. ….Rossz hír, hogy a csehek nem térnek vissza, és hogy állítólag Albánia jovore visszalép. De szerintem ez még változni fog.

  • Vivi

   De ilyenkor nem kellene azt is figyelembe venni, hogy az elődöntőben másik 15 országra szavazhattak, még a döntőben 25-re? Mi van akkor, ha a másik elődöntőben voltak az igazán nagy kedvenceik és ezért Ukrajna háttérbe szorult? Csak kérdezem…. 🙂

 • A jó ízlés határain belül nem tudom megfogalmazni a gondolataimat a cikkel kapcsolatban, úgyhogy csak annyit, hogy részemről elérkezettnek látom az időt arra, hogy Azerbajdzsánt eltiltsák az Eurovíziótól. Hiszti és csalás minden mennyiségben, ez Olimpián például már csúnya következményekkel járna.

 • Eddig azt hittem, hogy túl komolyan veszem az Eurovíziót, de Azerbajdzsán túlszárnyalt.

 • angelo

  Már a románok is lázongnak, hogy csak egy pontot kaptak az olaszoktól pedig ott mennyien szeretik az operát :))) , peticiót is inditottak http://www.petitieonline.com/dreptate_pentru_romania_la_eurovision__justice_for_romania

  • Gabiii

   Pffff…az operát ja biztos azért nyerték 20 %-al a szavazást mert szeretik az operát 😀
   Egyébként nagyon fáj nekik hogy mögöttünk végeztek.

  • Vivi

   Nekem meg az fájt, amikor egy jó darabig holtversenyben voltunk velük 😀 😀 😀 ^^

   Románia meg ne csodálkozzon, hogy nem került a legjobb tízbe, amikor ilyen „szélsőséges” indulót/dalt küldött, személyes vélemény, de én a döntőbe se juttattam volna be…

  • Erzsi

   Komolyan mondom, megáll az eszem. Hallják ezek a reklamálók, amit mondanak? Egyszer az életben a valós tetszés szerint szavaznak az emberek, és akkor számon kérik a megszokott pontszámokat és teli torokból csalást üvöltenek. Miközben, lényegésben az a csalás, ha egy spanyolországi román vendégmunkás azért szavaz Romániára, mert onnan szavazhat rá, és nem azért, mert tetszik neki a dal.

   „Justice for Romania”? Justice for minden eurovízió rajongónak, akinek kétszer kellett ezt a kulisszahasogató, rosszízlésű, legalja 3 percet végig nézni. Tizenharmadikok lettek 39 induló közül egy olyan versenyben, ahol döntőbe sem kerülhettek volna.

 • angelo

  Igen Gabi, még a fogukat is odaadnák azért, hogy előttünk végezzenek.

  • Pitbull

   Ismerek olyanokat, akik szívesen kivernék néhány román atyafi fogát. Ha nekik ez kell a boldogságukhoz, ám legyen!

   Aztán végeznek, ahol végeznek.

 • Clusters

  Én nem vagyok erdélyi magyar, de sok rokonom az, (ezért szoktam ott nézni a versenyt) de amit a románok csinálnak az gusztustalan. Kampányolnak, hogy ne szavazzon senki a magyar dalra. Amíg ez a zsűris – televotingos rendszer van, senki se várjon egy db. szavazatot sem a szomszédoktól, mert a „független” zsűri dafke sem fogja a legjobb 10-be rakni a magyar indulót. Szánalom a köbön…

 • Én is nagyot néztem mikor Románia egy pontot sem adott Magyarországnak.Hozzáteszem, hogy én háromszor is elküldtem a szavazatot és visszajeleztek, hogy a szavazatot számba vették.Elképzelhető, hogy a többi társam szavazatával nem csináltak így.Románia mindig adott pontot Magyarországnak.