Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blogjósda 2013: A döntő 14. fellépője nyeri az idei versenyt!

joslatTudósító: Klész Imre
Forrás: Facebook.com/EurovisionQuestions

Az Eurovíziós Dalfesztivál sosem múlik el különböző jóslások, esélylatolgatások, összeesküvés-elmélet gyártások nélkül. A legújabb elmélet szerint Románia határozza meg azt, hogy melyik ország fog győzni a következő évben. Tényleg ekkora hatalma lenne egy olyan országnak, amely 2006-ban egyelőre csak Junior Eurovíziónak adott otthont, és 2009 óta már nem vesznek részt a gyerekeknek rendezett versenyen?

Nos az elméleteken folyamatosan agyaló rajongói közösségek közül az EurovisionQuestions nevű Facebook csoport a következő szabályt fedezte fel a verseny elmúlt éveiben:

A kép tanulsága szerint Románia döntőben szerzett rajtszáma azonos a következő évi győztes döntőbeli rajtszámával.

Vagyis 2009-ben Elena és a Balkan Girls a 22-es sorszámot kapta, így 2010-ben a 22-es rajtszám győzött, azaz Lena és a Satellite. 2010-ben a román Paula Seling és Ovi a 19-es rajtszám alatt játszott a tűzzel, ezért a következő évben, azaz 2011-ben a 19-es dal lett a győztes, aki nem más, mint az Ell/Nikki duó! 2011-ben a román Hotel FM a 17-es rajtszámot kapta, így nem kérdés hogy a következő évben, 2012-ben a 17-es rajtszám győzött, azaz a svéd Loreen. Tavaly a román Mandinga a Zaleilah című dalt a 14-es rajtszámmal adta elő a döntőben, így most szombaton a 14-es rajtszámot kapó országnak kell nyernie.

joslat

Idén viszont zavar kerülhet a gépezetbe, hiszen most nem sorsolás alapján határozzák meg a rajtsorrendet, hanem a zenei producerek ítélete alapján, melyet a verseny rendezőinek kell jóváhagynia. Az egyetlen dolog ami a sors kezébe van adva: hogy az első vagy a második felében lépnek-e fel a versenyzők. A tegnap éjjeli sajtótájékoztatón Dánia a döntő második felébe sorsolta magát, mivel őket tartják a legnagyobb favoritnak, könnyen megkaphatja a 14-es rajtsámot. De felvetődik még egy érdekes kérdés: ha Románia nem jut döntőbe idén, akkor jövőre nem lesz győztes?

21 hozzászólás Blogjósda 2013: A döntő 14. fellépője nyeri az idei versenyt!

 • Pitbull

  Ha Románia idén nem kerül döntőbe, akkor felborul a tér-idő kontinuum, és a világegyetem felszívódik egy logikai buborékban, amit egy épp arra járó rövidnadrágos kismacska játékosan kipukkant a mancsával. Finito!

 • Sztbeni

  érdekes. Röhögnék, ha Románia lenne a 14. és megnyerné 😀

 • Clusters

  Ha tegnap Szerbia nem került be utolsó helyről, akkor szerintem Románia sem fog holnap. Pedig a szerb dal még egy fokkal jobb is volt (de még így is borzalmas).

 • Gabiii

  Remélem ma este lesz esze a zsűrinek és sárba döngölik azt a román förmedvényt (amit a színpadon művelnek az még hab a tortán). Érdekes, hogy a második elődöntő is ugyanúgy a giccs legfelsőbb fokán fog véget érni…remélem a szerbek sorsára jutnak. Jövőre meg nyerhet az 1. sorszám 🙂

 • schanc

  Jesszusom, tényleg, ma zsűris főpróba! Alex, hajrá!

 • puncivirág

  Mi az a fej ott a képen, ki az? Illetve mi baja mindenkinek a Belgákkal? nagyon jó dal szerintem-

 • Az is érdekes statisztika, hogy 2008 óta, a két elődöntős rendszer bevezetése óta minden elődöntőben a 14-es sorszámmal induló produkció mindig döntős lett. Ez az elmélet éppen tegnap este dőlt meg Despina Olyimpiou kiesésével. Ez biztos csak amiatt van, hogy idén nem sorsolták a számokat 🙂 Vajon Adrian és Bledar is ezt a vonalat viszi tovább? Az esély meg van rá!

 • Rita

  Mi történt az oikotimesszal ?? Megdicsérték Alexet!! 🙂 A mai első ruhás próba kritikái között írták, hogy a dal meglehetősen altató jellegű, de ahogy ezt megfogalmazták, egyáltalán nem tűnt kritikának, sokkal inkább azt fejezték ki, milyen érzetet kelt a dal. Azt is írták, egy cseppet sem lennének meglepődve, ha döntőzne. Remélem, a próféta szól belőlük! Alig várom a visszajelzéseket a zsűris próbáról. Hajrá, Alex!!

 • force

  Jajj ez vicces. 😀 Egyébként baromira remélem, h Románia nem jut döntőbe. Ha a szerbeknek se sikerült utolsó helyről, akkor nekik se kéne. Viszont Észtország megcáfolta a 2-es rajtszám teóriáját.
  A hnapi elődöntővel kapcsolatban egyébként a biztos továbbjutók sztem: Azerbajdzsán, Görögország, Málta, Izland, Grúzia és Norvégia. Finnország, Izrael még szerintem beférhet és marad 2 hely, amire tulajdonképpen bármelyik ország befuthat (a legrosszabb forgatókönyvre készülök, vagyis, h Örményország és Románia is bejut).

 • Pitbull

  Figyeljük Romániát!
  Hihetetlen, hogy képtelenek kiesni… :O

 • Sztbeni

  Nyer Románia? 😀