Albánia: Elérkezett a döntő napja

albaniaTudósító: Mádi Sándor
Forrás: escxtra.com, eurovision.tv
Internetes közvetítés 20:30-tól:
http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=70633
http://www.rtsh.al/tvsh_live.php

Albánia évről-évre egyike azon országoknak, melyek a korai, decemberi időszakban döntenek. Idén is, az immáron 51. alkalommal megrendezett, Festivali i Këngës nyertese képviselheti az országot. A 3 napos showműsor a végéhez érkezett, eljött a döntő ideje. Az összesen 26 fős mezőnyből a két elődöntő során 9-9 jutott tovább, így 18-an mérkőznek meg a malmöi jegyért. 2 korábbi Eurovíziós énekes, Anjeza Shahini (ESC 2004) és Kejsi Tola (ESC 2009) is bejutott a döntőbe.

A döntő résztvevői:
Selami Kolonja – Ku je? (Hol vagy?)
Rosela Gjylbegu – Dëshirë (Vágy)
Kejsi Tola – S’jemi më atje (Nem vagyunk itt többé)
Vesa Luma – S’jam perfekt (Nem vagyok tökéletes)
Dr.Flori & Fabi – Jam ti (Te vagyok)
Merland Kademi – Këtu fillon parajsa (A mennyország itt kezdődik)
Rezarta Smaja – Ti? (Te?)
Ardian Bujupi – I çmendur për ty (Őrült neked)
Xheni & Enxhi Kumrija – Arti i një fundi (A vég művészete)
Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – Identiet (Azonosság)
Hersi Matmuja – Kush ta dha këtë emër (Ki adta neked ezt a nevet)
LNYX – Si ty askush (Senki sem szeret)
Anjeza Shahini – Love (Szerelem)
Kelly – Ylli im polar (Az én sarkcsillagom)
Bojken Lako – Lotë? Jetë? Dashuri? (Könnyek? Élet? Szerelem?)
Valon Shehu – Nuk do të ndal (Nem tudok megállni)
Ani Çuedari – Më ler një ëndërr (Hagyj egy álmot)
Flaka Krelani – Tek ti në shpirt (A szellemedben)

136 Comments

1.Kejsi
2.Anzeja
3.Vesa
4.Xheni & Enxhi

Úgy nagyjából őket lehetne részemről kiemelni, a többi sajnos nem hagyott mély nyomott bennem, hát necces lesz hogy pont közülük kerüljön ki a győztes de azért reménykedem. 🙂
Amúgy Ardian Bujupi-t érzem befutónak…ha tippelnem kellene. 🙂

Egyértelműen Kejsi Tola a nyertes! Remélem ő nyeri az estét. Szerintem az egyik legkülönlegesebb dal. ezenkívül még talán Vesa az akit eltudnék fogadni.

Eljutottam oda, hogy végre megtudtam hallgatni a dalokat és én is azokat a dalokat tartom a legjobbaknak amiket ti. Nagyon örülök annak, hogy az albánok ilyen tradicionálisan válogatják a dalukat és azt kell mondanom, hogy ez az első olyan év, amikor nem egy hanem több dal is meggyőzött arról, hogy igen is helye van kint Malmöben. Nagyon várom a döntőt! 🙂
Hajrá Kejsi, Flaka, Rosela, Anzeja! 🙂 🙂
Ha valaki tud szolgálni Compact Discos felvételről a Fesztiválról annak örülnék, mert én nem találtam még 🙁

Szerintem Kejsi Tola sokat fejlődött,megérdemelt lenne számára ha újra ő indulna.Anjeza Shahini dalát nem érzem győztesnek:)

Meglepne ha Kejsit választanák az albánok, de örülnék neki. Angolul nagyon jó lesz az a dal és tényleg fejlődött a csaj.

jáá a nőn az a ruha! 😀 valaki feltette a kérdést, h a nő magas, vagy a ffi alacsony? hát sztem ennek a nőnek nemigen kell kisszék, h kicserélje a villanykörtét! 😀

a közvetítés mellett közben megy a twitter, és valaki írta, hogy ez a nyő úgy néz ki, mint egy fekete-fehér karácsonyfa 😀

-Jó fik-et mindenkinek! A műsorvezető csaj majdnem hasra esett a llépcsőn a csokiszokőkút ruhajaban 🙂 Szilvinek szép a ruhája és nagyon aranyos 🙂 remélem jól fog dönteni!

Nagyon minőségi a mezőny. Eddig még csak Kejsi dalát hallgattam meg külön, ezért neki szurkolok, de úgy látom vannak itt még sokan mások, akik nagyon jók! De azért reméljük, hogy megint Kejsi Tola lesz ESC-en! 🙂

Nem hallgattam meg a dalokat előzetesen, az elődöntőkbe is csak bele-belenéztem, most a döntőre koncentrálok, de még nem ugrottam fel az ágyból azzal, hogy igen! ez kell!

Szerintem jó Kejsi dala, de a legjobb a Dëshirë. Biztos döntős lenne Malmöben. És kicsit emlékeztet Izrael 2005-re, de azt is imádom.

Flaka és Anjeza még odapörkölhet Kejsinek, de remélem egyedül Hersi fog! 😀 Tavaly is ő volt a kedvencem, idén is, de Kejsi is nagyon jó.

Visszahozhatnák a nagy versenyre az élő zenekart, itt a példa, hogy milyen jól hangzik.
Egyébként ez az Identitet is egész jó dal.

Comments are closed.