Naptár

2012. november
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

NF 2013: Teljes a 9 fős svájci mezőny

Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: glanzundgloria.sf.tv

Sok jó dallal pályáztak, de sajnos Svájc Nemzeti Fináléjába csak kilenc produkciónak sikerült bejutni. Most vegyük sorra, kik a szerencsések, akik a december 15-i döntőben felléphetnek:

Anthony Bighead: Do The Monkey

A tévés műsorvezetőt a svájci ifjúsági csatorna képernyőjéről ismerheti a közönség, de a zenei terület sem ismeretlen számára. Az eurovíziós fellépésére egy saját koreográfiát kreált, ezzel szeretné majd a szavazatokat begyűjteni Svájcnak. Első felvonás – a döntőbejutás. A második felvonás Anthony majomszínházából december 15-én következik.

Heilsarmee: You and Me

Adventi időszak a svájci utcákon éneklő „üdvhadsereg” Heilsarmee nélkül? Elképzelhetetlen! Az „üdvhadsereg” az Eurovízión? Egészen mostanáig szintén elképzelhetetlen volt. A kezdetekben még csak egy őrült ötletnek indult, de mára már valóság. Hat lelkes zenész, az „üdvhadsereg” összes tagja közül, belső válogatással került kiválasztásra. A legfiatalabb tag 20, a legidősebb 94 éves a csapatból. Így együtt szeretnék a malmői színpadot meghódítani.

Jesse Ritch: Forever & a day

A „Deutschland sucht den Superstar” fináléjáról épp hogy lecsúszott Jesse Ritsch, és a harmadik helyen zárt, de az Eurovízió 2013-as svájci válogatójára sikerült bejutnia. A 20 éves berni fiú a zenéjével nem csak Svájcot, hanem egész Európát meg szeretné hódítani. December 15-én meg is kapja az esélyt, hogy a Bodensee Arénában a svéd jegyekért énekeljen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LbcYqxcpiMk[/youtube]Melissa: The Point Of No Return
A 24 éves énekesnő Spanyolországban él. Már próbálkozott az Eurovízió nagy színpadára kijutni, ehhez 2011-ben a spanyol válogatón került a legközelebb. Hangjával elvarázsolta a közönséget, de a döntő nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Melissa egy svájci-spanyol kettős állampolgár, így idén Svájc színeiben próbálkozik. Az út Kreuzlingenbe már le van foglalva, az Arénában biztos helye van. Innen már Melissának sincs visszaút.

Carrousel: J’avais Rendez-vous

Sophie Burande és Léonard Gogniat együtt alkotják a Carrousel kettősét. Valahol Franciaország déli részén, egy teraszon találkozott a harmonika a gitárral. Zenei szerelem volt ez első látásra. Két album és több mint 200 koncert után most Európa következik, hogy beleszeressen ezekbe a hangokba. Az első akadály már kipipálva, a következő randevú december közepén.

Nicolas Fraissinet: Lève-toi

Felvillanyozó, vicces és tele érzelmekkel. Ezek jellemzik Nicolas koncertjeit. A svájci-francia a zongora virtuóza. Harmonikus dallamaival már évek óta elbűvöli a közönségét, és most az RTS zsűrijét is sikerült meggyőzni.

Nill Klemm: On my way

Egy valódi művész, egy egyedülálló hanggal megáldva. Nill Klemm szövegei éppoly meglepőek, mint gitárjátéka.

Ally: Catch me

Ally már 9 évesen megnyerte az első énekversenyét. Az elmúlt időszakban több tehetségkutató műsorban is kipróbálta magát. (MusicStar, Deutschland sucht den Superstar valamint az X-faktor olasz változatába is jelentkezett már). Az RSI csatorna zsűrijét ő győzte meg a legjobban.

Chiara Dubey: Bella Sera

Egy hang, ami mint ha angyalok éneke lenne. 2011-ben mélyen megérintette a közönséget Chiara, és végül a 3. helyig jutott dalával. Idén újra az RSI jelöltjeként indul a nemzeti döntőben. Kreuzlingenben Bella Sera dalával újra számíthatunk a libabőrre.

Jegyek még kaphatók a nemzeti döntőre 30-70 CHF között (7000-16000 Ft között)

17 hozzászólás NF 2013: Teljes a 9 fős svájci mezőny

 • Dani

  Nekem a „The Point Of No Return” a favoritom, remélem, a svájciaknak is…a 2. helyezettem a „Forever & a day”, 3. helyezettem a „You and Me”

 • Zolecs

  Teljesen egyértelmű, innen kit kellene választani 😀
  Melissa – The Point of No Return

  De az a majmos…valami bűdület…Csak nehogy úgy járjak mint tavaly.. 😀

 • gyokub

  Én szerintem a legjobb választás lenne:
  Heilsarmee – You and Me

  Ez az a dal szerintem, ami színpadon nagyot tudna ütni, talán a döntőbe jutásra is lenne esélye.
  A többi dalnak nem sok esélyt adok, főleg Melissának. Melissa dalával az a baj, hogy érződik rajta az „olcsó” szag. Tipikusan ez azon dalok közé tartozik, amik az Eurovízión el szoktak vérezni.

 • Nyee

  Svájc megint jó nagy bakot lőtt.Már hozzászoktam.Ezek közül nekem is Melissáé tetszik a legjobban,de valahogy az az érzésem h a Heilsarmee fog menni.Remélem nem lesz igazam.

 • Zoli

  Csak a Carrousel, az viszont nagyon!!!

 • Hádész

  Nekem mindegyik dal tetszik, a majmosat kivéve. Kb 1 hónapja meghallgattam csak úgy random 20-30 dalt a http://www.eurovisionplattform.sf.tv-n, köztük volt a ‘You and me’ és már akkor is nagyon tetszett, nálam az az első. A második a Carrousel, a harmadik egyelőre Melissa.

 • K. Balázs

  Hát komolyan mondom, nem értem mi tetszik mindenkinek abban a Melissában! Egy semmi dal! Szerintem a Forever & a day megy a legnagyobb eséllyel, és én még szívesen hallgatnám májusban a léve-toi-t is 🙂 Még talán a You and Me az, amire azt mondom, hogy nyerhet.

 • Máté94

  Carrousel és Nill Klemm dala tetszik,de a Heilsarmee dala sem rossz.Végső győztes Carrousel és Nill közül kerüljön ki.

 • StanB

  Ez a svájci mezőny ebben az évben egész erősnek tűnik nekem 🙂
  Ez remélem egy erős évre is fog utalni. Tetszik a Carrousel dala 🙂 nem nagyon szeretem a francia dalokat de ez egész kellemes (kicsit emlékeztet a „Zaz- Je veux”-re). Chiara Dubey dala szerintem varázslatos, de félő hogy úgy végezné mint Pernilla. Melissa dalán érezhető az eufória hatás,és svájctól egy ilyen dal meglepő számomra de jó.A Heilsarmee dala nekem a top 1 😀 nagyon jó a dallama, csak az a baj vele hogy nehéz lenne rá színpadi showt kreálni 🙂

 • Gabiii

  Helisarmee lenne a jó döntés szerintem.Carrousel még elmenne, de remélem a többiben nem gondolkodnak a svájciak sem. The Point Of No Return annyira tipikusan Eurovízió hangzása van hogy az már szörnyű, de még így is a 3. helyezett, de nem örülnék neki. Reméljükm nem akarnak poénosak lenni 🙂

 • hát nekem akkor is Lyss Assia. 😀 🙁

 • force

  Melissa vagy Heilsarmee. Más nem nagyon jöhet szóba.

 • János

  Sok vizet úgy sem fognak idén sem kavarni. De Helisarmee dalát egyszerűen kellemes hallgatni,úgyhogy őket szívesen látnám.

 • Pitbull

  Ebből a mezőnyből három dal van ami úgy-ahogy tetszik:

  1. Jesse Ritch: Forever & a day

  Szerintem nagyon jól énekel a srác és a dal is rendben van.

  2. Nicolas Fraissinet: Lève-toi

  Szuper a zene, és az énekhang, de könyörgöm: ne franciául!!! Írjon valaki egy jó angol dalszöveget ehhez és akkor imádni fogom, de így… 🙁

  3. Heilsarmee: You and Me

  A dal jól indul, de aztán szörnyen egysíkúvá válik a sok ismétléstől, kár érte, mert akár még jó is lehetett volna!

  A többi szóra sem érdemes!

 • Egyértelműen a Heilsarmee dalát találom a legjobbnak. Őket szívesen hallgatnám az Eurovízión.

 • Zoli

  Szerintem egy fényévnyi szakadék tátong színvonalban a Carrousel dala és a többieké között. Hatalmas dal a J’avais rendez-vous, a francia nyelv nálam mindig jó pont, hatalmas rajongója vagyok, és amikor ilyen zenei alapot tesznek alá, akkor pláne fel tud csigázni a dolog. Ezt a számot ráadásul személyes célokra is fel tervezem használni.

  Pitbull szavaival élve, a többi szóra sem érdemes.

  • Pitbull

   Bár számos tekintetben hasonlít a zenei ízlésünk, ebben úgy tűnik gyökeresen ellentétei vagyunk egymásnak. Te hatalmas rajongója vagy a francia nyelvnek, én rühellem. Te imádod a Carrousel dalát, számomra a nyelv miatt elviselhetetlen (megjegyzem, a zenéje nekem is tetszik), de abban egyetértünk, hogy NE Melissa nyerjen! Amen!