Naptár

2012. november
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2013: Lesz némi sorsolás az elődöntőn résztvevőknek

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com

Tegnap az Európai Műsorsugárzók Szövetsége jelentős változtatást jelentett be az Eurovízió rajtsorrendjével kapcsolatban, ami a verseny jövőjét évekig meg fogja határozni. Az országok versenyzőit az eddig megszokott módon fogják szétosztani elődöntőkbe, de arról még nem esett szó, hogy megmarad-e az a sorsolás, ahol tudatják a résztvevőkkel, hogy melyik elődöntő melyik felében fognak versenyezni.

Az escxtra.com eurovíziós szaklap megkereste Sietse Bakkert, az EBU rendezvényirányítóját, aki elmondta, hogy folytatódni fog az elődöntők elhelyezési sorsolása, ami nemcsak azt fogja meghatározni, hogy melyik ország melyik elődöntőben, hanem azt is, hogy az adott elődöntő melyik felében fog szerepelni. Ezzel a delegációk tudni fogják, hogy mikor kell elkezdeniük a próbákat Malmőben.

A producerek így csak az elődöntők felében tudják módosítani a rajtsorrendet. Azaz ha egy országot az első elődöntő első felébe sorsolnak, akkor az csak 1 és 10 közé eső rajtszámot kaphat. Ez azt jelenti, hogy a producerek csak a döntőben kapnak szabad kezet a rajtszámok kiosztásában, kivéve a rendező Svédországot, melynek pozícióját sorsolás fogja meghatározni.

Frissítés: tanulmány az escinsight.com-ról, magyarra fordítás itt: Producersorrend ügy.docx

6 hozzászólás Eurovízió 2013: Lesz némi sorsolás az elődöntőn résztvevőknek

  • Csengettyű

    Na, így már korrekt, a producerek szét tudják szórni a dalokat, a kieső országok meg nem tudják őket okolni az alacsony sorszámért.

  • tkrisz

    Én kompromisszumosan harmadokba vagy negyedekbe sorsolnám a versenyzőket az elődöntőkben és a döntőben egyaránt.

  • Nos én úgy vélem, hogy lehet ebből bármi jó is rossz is. Én mindenféleképpen várom ezt az újítást, hogy aztán tudjak róla véleményt alkotni.

    Egyébként most találtam ezt a videót lehet, hogy ti már láttátok, de van pár vicces jelenet benne. 😀
    http://www.youtube.com/watch?v=m6HZyRxZOHo&feature=context-vrec

  • Megjelent az escinsight.com-on egy érdekes elemzés. Nekiláttam fordítani, később segítséget is kértem, de mivel 4 oldal lett az egész, nem lett cikk belőle. De aki kíváncsi rá, a fenti cikk végére beraktam letölthető Word doksiban.

    • Mettyú

      Elolvastam. érdekesnek találom.
      én a döntőben is támogatnék egy olyan rendszert, hogy sorsolják, hogy ki melyik felébe kerüljön. de én izgatottam várom, mi fog ebből kisülni.

  • Zolitt

    Elolvastam én is. Érdekes. Ők kicsit más szemmel nézik a dolgokat, és grafikonokkal biztos jobban átlátják a dolgokat. Az itt leírtak alapján is azt gondolom, sőt még jobban megerősített, hogy az új szabály egy totál hülyeség!

    Ahogy olvasgatom a külföldi oldalakat, és nem tudnék 2-t említeni, aki korrektnek, és jónak tartaná ezt a változást! olyanokat ír pl az eurovision.de oldal is, hogy ez a döntés nemhogy kiskapukat, hanem hatalmas ajtókat nyit a manipulációnak és korrupciónak. Ezen az oldalon jobb felső sarokban fut egy szavazás is. 3 lehetséges válasszal.
    1, igen jó ötlet, csinálják a profik. (3.7%)
    2, totális hülyeség, az új szabály unfair (80.7%)
    3, nem tudom, ki lehetne próbálni, és utána újra átbeszélni/átgondolni a dolgokat (15.6%)

    Ugyanakkor jönnek az első nemtetszésnyílvánítások a delegációvezetőktől is. (Több helyről összeszedve) az oroszok, a görögök, a németek és most legújabban a moldávoké is beállt a sorba….