Eljárás a TV2 ellen: egy Eurovízióhoz köthető szlogen miatt is vizsgálja a Megasztárt a GVH

Tudósító: Klész Imre
Forrás: penzcentrum.hu

A Pénzcentrum.hu információi szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több reklámszöveg igazságtartalmát is vizsgálja. A lap úgy tudja, hogy “A Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják”, “Az Eurovíziós Dalfesztivál idei magyarországi döntőjében a résztvevő előadók felét a Megasztár indította el a siker útján”, illetve “A Megasztár minden idők legnézettebb magyar, zenés tehetségkutató sorozata” mondatok szúrják a hatóság szemét.

A hatóság azt gyanítja, a csatorna egyik legnépszerűbb műsora, a tehetségkutató Megasztár 6. szériájának reklámozásakor megtévesztette nézőit, ezért versenyhivatali eljárás folyik a TV2 televízióadót működtető vállalkozás, az MTM-SBS Zrt. ellen.

A felmerült gyanút a TV2-nek kell tisztáznia, ellenkező esetben a megtévesztő reklámok miatt bírságot kell fizetni. Búvebben a penzcentrum.hu-n.

13 Comments

Büntessék is őket! Egy ilyen rossz műsorból 6. évadot csinálni! A nemzeti döntőn feltűnőeken kívül talán senkit nem tudnék megemlíteni, mint “megasztáros”… az 5 évadhoz képest szinte semmi az, amit felmutatott a műsor. Sztárságot ígér, ami lassan már a győztesnek sem fog sikerülni. Gondolok itt a teljesen névtelen Radics Gigire.

Végre egy TV2-s műsort is megbüntettek! Teljes mértékben gyűlölöm a csatornát!

Méghogy “a Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják”, “a Megasztár minden idők legnézettebb magyar, zenés tehetségkutató sorozata”??? Na, még mit nem!!! Huuuh, most nagyon felhúztam magam!!!

Öhh..nem mintha védeni akarnám a TV2-t,de a Csillag Születik és az X-faktor sem volt nézettebb,csak az 5. szériát nyomták le néha(ha jól tudom).Nem is szólva arról h azért fel tudok sorolni legalább 20 nevet a versenyzők közül ami az én memóriámmal nem kis dolog.Szerintem ez egy felesleges felhajtás…

Ez a halandzsaszöveg elég gáz. A legzavaróbb hogy úgy állítják be ezt a műsort hogy ez aztán micsoda lehetőség a tehetségek számára blablabla.Az egész csakis a pénzről szól, akinek volt szerencséje belepillantani a műsorba, láthatta milyen gusztustalan módon próbálták lehúzni az embereket. Nem azt mondom h nincs köztük normális énekes, de hogy nem sok az biztos. Futószalagon jön a sok tucatelőadó a tucatdalaikkal.
De az xfaktor sem különb ám, ősztől meg ismét bővül a celebpaletta.Lol

Méghogy a könnyűzenei élet háromnegyedét, na persze!
Egyébként már annyira nincs értelme ezeknek a tehetségkutatóknak! Megasztárból az első hármat még szerettem, néztem a negyediket is, de már nem tud érdekelni. Pár hónap alatt lefut az egész, aztán kezdik rögtön a következő évadot, mindeközben párhuzamosan fut hasonló műsor más csatornán is, egyszerűen mindig van valami tehetségkutató, egyiket befejezik, jön a másik – amennyi “év felfedezettjét” kitermeltek, csoda, hogy néhány kivétellel el is tűnnek mind a süllyesztőben?
Egyébként a “hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét” kitevő Megasztár-tehetségek egy része a döntőbe se jutott be, és ha meghallod a nevét, mindenre asszociálsz, csak a Megasztárra nem…

Jómagam sohasen méztem a Megasztárt, viszont azt meg kell jegyezzem, hogy a rivális X-faktorban, valóban feltűnt néhány igazán tehettséges előadó,személyes értékelésem szerint: Szabó Mariann, Wolf Kati; ill. Tarány Tamás, Kocsis Tibor. Őket szívesen látnám az ESC-en, Wolf Katit akár másodszor is!
Egyébként nem érzem túlzásnak a “Az Eurovíziós Dalfesztivál idei magyarországi döntőjében a résztvevő előadók felét a Megasztár indította el a siker útján” mondatot, mert tényleg jobbára ebből a műsorból ismerhettük meg Őket.

A bulvármédia mindig szeret túlzásokba esni, elég kinyitni egy ilyen újságot, vagy bekapcsolni egy ilyen tévéadót. Én már régóta fenntartásokkal figyelem bármilyen szenzációként tálalt hírt, és csak nevetek rajta, ha a végén kiderül, hogy nem volt igaz. Sőt, meg sem lepődök. Az viszont rémisztő, hogy ilyen indulatokat vált ki egyesekből ez a hír. Már a két versenytárs tévécsatorna neveli bele a fiatalokba ezt a megosztó/gyűlölködő/jól beszóló hozzáállást, amiért a politikusok tapsikolnak örömükben? Nahh elkanyarodtam a fő témától, kigyűjtöttem, hogy kit hova lehet kötni a nemzeti döntősök közül:
1 Kökény/Bencsik Megasztár 5 / Megasztár 4
2 Kállay-Saunders Megasztár 5
3 Pély/(Pál/Pál) TV2 Kifutó/Megasztár zsűritag
4 Dancs Aranyszarvas fesztivál
5 Heincz Megasztár 3
6 Compact Disco MTV EMA 2011
7 Krisz R Dalnokok Ligája
8 Gallusz/Vizy n/a
9 Tóth G Megasztár 2
10 Caramel Megasztár 2

1 Monsoon n/a
2 Puskás Peti Megasztár 3
3 Sophistic n/a
4 Fábián J X-Faktor énektanár
5 Kiss G Eurovízió NF 12 felfedezettje
6 AFC Bravo/Viva/Fonogram
7 Nika Megasztár 4-5 vokálos
8 Gyurcsík X_Faktor 2
9 Tolvai Megasztár 5
10 Király Viktor (&Ben & Linda) Megasztár 4
A mezőny fele tényleg ide köthető, ebbe úgy látom, nem kötött bele senki.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legutolsó Megasztárt egyáltalán nem néztem, az X Faktorból meg csak a sötét színpad jut eszembe. A két nagy tévé tiltólistán van nálam. Na jó, a 10-es és 11-es csatorna a távirányítómon 🙂

Szép summázás, bár én még hozzátenném a dologhoz – nem mintha a TV2 mellé állnék, mert eszem ágában sincs – hogy Walkó Csabi is részt vett a Megasztár 3 castingján, akárcsak Heincz Gabi, bár ha jól tudom mindkettőjüket kiszórták még az élő műsorok előtt.

Köszi Imi,hogy összeszedted,mert ez lett volna a következő lépésem.Akkor itt kiváncsi lennék rá,hogy most kinek mi a célja ezzel a vagdalkozással?Miért nem törődnek inkább olyanokkal,hogy brutál filmek mennek 12-16-os karikákkal délelőtt vagy főműsöridőben?Szörnyedvény ami itt folyik.
És ahogy mondtad a reakció is…szimplán figyelmen kívül hagyni sokkal egyszerűbb a két(vagy akár több) csatornát:P

Comments are closed.