A nagyik népszerűsége jót tett Buranovónak

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovisiontimes.wordpress.com

A Buranovói Nagymamák azért mentek az Eurovízióra, hogy a kommunizmus alatt lerombolt templomukat újjáépítsék. A templom építése mellett más előnyökkel is jár az Eurovízión elért 2. helyezés a New York Times szerint.

A lap úgy tudja, hogy a helyi kormányzat – hogy kifejezze nagyrabecsülését a nagyik elért eredményéért – vvalamint ízvezetéket fog építeni, közvilágítást fog kialakítani, friss kővel fogják leszórni Buranovó fő útjait, sőt szélessávú internetet fognak bevezetni a falu iskolájába.

Az utóbbi években egyre több fiatal hagyja ott a falut és valamelyik várost választják. Most a környező településekről iskolásokkal teli buszok indulnak Buranovóba, egész napos kirándulásra, hogy megismerkedjenek a falu szupersztárjaival.

9 Comments

Buranovónak elhiszem hogy jót tett, de a következő verseny színvonalának már kevésbé hiszem.Biztos lesz pár felbuzdult ország akik az öreglányok sikerét meglovagolva,valami hasonló szemetet választ.

Én azért örülök, hogy bevezették Buranovóban a vizet és utakat aszfaltoztak, bevezették az internetet a suliba és újjáépítik a templomot, csak az a szomorú, hogy ilyen – nekünk – alap dolgokhoz ez a verseny kellett. 🙁 Még mi panaszkodunk sokszor a magyarországi állapotokra….Amúgy médiamarketing az egész, megcsinált dolog,a szívünkre próbáltak hatni, és ez sikerült is.
A néniket nem tudom érte elítélni, persze használták, használják őket, de legalább a kis közösségük is profitált belőle.

Úgy látszik, hogy itt Magyarországon is kezdenek népszerűek lenni a nagymamák. Húgom ma mesélte, hogy itt nálunk, Kaposváron, az Ifjúsági Football Fesztivál megnyitóján, amikor az orosz csapat bevonult a stadionba, akkor a Party for everybody-t nyomatták alatta. El is képzeltem a szituációt 🙂

Comments are closed.