Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Döntős a Compact Disco!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r1bDd1V38XM[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este tartották a 2012-es Eurovízió első elődöntőjét, ahol 18 fellépő közül 10 jogot nyert arra, hogy tovább folytassa a küzdelmet a döntőben. Magyarország versenyzője, a Compact Disco is a döntősök között van, így a csütörtöki második elődöntő után a szombati nagy döntőben ismét izgulhatunk a magyar csapat minnél jobb helyezéséért. Gratulálunk a Compact Disco-nak!

Hamarosan kezdődik a sajtótájékoztató, elvileg 23:30-kor, az előzetes tervek szerint 23:59-kor. Ezen a sajtótájékoztatón jelentik be, hogy ki hányadikként lép fel a döntőben. Lássuk a rajtszámokat, remélhetőleg kétszámjegyűt, és még remélhetően kettessel kezdődőt. Lássuk a rajtszámokat!

14 Románia
26 Moldova
07 Izland
02 MAGYARORSZÁG
15 Dánia
03 Albánia
08 Ciprus
16 Görögország
06 Oroszország
23 Írország

A letölthető szavazólapunkon a kinyomtatás után a döntős országok oldalát kéretik kitölteni a fenti országokkal. ma délután elkezdődik a felkészülés a második elődöntőre, csütörtökön pedig újra Eurovízió, a második elődöntő.

250 hozzászólás Eurovízió 2012: Döntős a Compact Disco!

  • Küllikki

    Tegnap óta a 2-es rajtszámhoz igyekszem pozitívan hozzáállni, főleg azok után, hogy (nekem) elsődlegesen az volt a fontos hogy ott legyünk a döntőben, ami sikerült 😀

    És arra jutottam, hogy ez a kezdő hármas, azért mondhatni elég magasra teszi a mércét 😀 Legalábbis szerintem. A brit dal lehet unalmas másoknak, de szerintem egy minőségi dal, főleg hogy a korosztálya másik képviselői szinte csak bohóckodnak a színpadon…. utána jövünk mi, és azért valljuk be minden elfogultság nélkül, hogy nekünk is minőségi dalunk van. Utánunk jön Albánia, akinek a dalát én személy szerint nem bírom hallgatni, de azt el kell ismernem, hogy fantasztikus hangja van a nőnek.
    Szóval aki ezeken túl jut, hiheti azt, hogy a többi dal is ilyen jó lesz, aztán nem sokkal később belefut a nagyikba, meg a ciprusi tingli tangliba….
    Nos, én ezzel biztatom magam 😀 😀 😀

    Finnországért nagyon vérzik a szívem 🙁 és kicsit dühös is vagyok európára, hogy bezzeg a nagyikat betolták a döntőbe, meg az uncsi visszajáró ikreket, ez a szép dal meg mehetett a levesbe…. azért bízom benne, hogy tőlünk legalább magas pontokat kapott, bár úgy is csak jövőhéten derül ki, és kicsit félek is attól hogy búcsúzhatunk a finnek jóindulatától… Na de vajon a zsűri se értékelte ezt a dalt? 😮 Nem hiszem el hogy jövőhétig várni kell ezekre a nagy kérdésekre 😀
    Ja és szerintem is Svájcnak ott lett volna a helye a döntőben továbbra is a nagyik és az ikrek helyett…

    De figyeljétek meg, most hogy a nagyik döntősök, már semmi nem állhat útjukba egy jó helyezés felé… Holott szerintem egyáltalán nem érdemelnének meg 20 alatti helyezést….

    Amin még meglepődtem: fogadni mertem volna hogy a három bulis dal közül az egyik elvérzik, erre mindegyik döntős? 😮 Csak nem európa férfi tagjai vették kezükbe az irányítást? 😀 😀 😀

    • Edd

      Nem kell egy hetet várni, mert már vasárnap kiderülnek az eredmények :D. Vagy legkésőbb hétfőre, de általában már vasárnap kiírják a dolgokat 😀

      • Küllikki

        Oké, de akkor is olyan messze van 😀 😀 😀
        Főleg hogy én már most akarom tudni, hogy kerülhettek döntőbe a nagyik…. és hogy kik szavaztak ránk 😀

      • Dettyy

        A nagyikat nem nehéz kitalálni hogyan. 😀
        Az én ismerőseim mind néztek egy nagyot rajtuk először, aztán amikor vége volt a dalnak, mindenki oda meg vissza volt tőlük, hogy milyen cukik. Valószínű nem csak ők voltak így. 😀
        Azt viszont tényleg jó lenne tudni, hogy ki szavazott ránk. 😀

      • Küllikki

        Oké, cukik, mindenki megláthatja bennük a szeretett nagymamáját, de akkor is szerintem rém bosszantó, hogy olyanoktól vette el a helyet a döntőben, akik jobban megérdemelték volna…

        Ahogy Gundi is megemlítette, ha nekik sikerük lesz, akkor jövőre helyes kiskutyákkal kell kiállni. (persze tudom hogy azt nem lehet).
        De jó legyen, a cukiság faktor bejuttatta őket a döntőbe, de nagyot fogok csalódni Európában, ha még jó helyezést is érnek el, mert a jelenlegi döntősök alapján én az utolsó helyet adnám nekik, és a második elődöntőben sincs egy olyan dal se, amit a nagyik mögé raknék.
        A cukiság faktor meg egy kisállat kiállításon számítson, ne itt….. és tudom, rettentő gonosz vagyok 😀

  • Erzsi

    Olvasgatom a második oldali hozzászólásokat és mindegyikkel egyetértek. Hogy Svájc és Finnország, hogy reménykedtem, hogy a ciprusi, a görög, az orosz, az ír nem, de hát sajnos … Úgy hogy ezeket nem ismétlem meg, próbálok új dolgokat írni.

    Tavaly nagyon haragudtam az azeri győzelemre. Úgy ítéltem meg, mint a gazdagság szemérmetlen fitogtatását. Hogy nekik van annyi pénzük, hogy vásároljanak a svédektől egy győzelemesélyes dalt. Aztán tegnap megnéztem a műsort és egy kicsit máshogy látom a dolgot. Arra jöttem rá, nem baj az, ha olyan ország nyer, amelyiknek megvannak az anyagi képességei a rendezésre és amelyik ennyire akarja a győzelmet. Szerintem nagyon jó műsort láttunk tegnap. Nem hiába akartak az azeriek ennyire nyerni, a győzelmet nagyon jól használják ki. Igazi két órás országimázs építést láthattunk tegnap a legjobb fajtából. Egy természeti, kulturális és anyagi javakban bővelkedő ország képét mutatták, ahol életvidám, boldog emberek élnek. Vendégszeretők, befogadók, toleránsak. Nyilván a fele sem igaz annak, amit láttunk, de olyan ügyesen volt tálalva, hogy a legmegrögzöttebb otthonülőnek is az jutott az eszébe, ide érdemes lenne elmenni. Távol áll tőlem az ilyen patetikus hang, de azt hiszem tegnap nagyon jó érzés lehetett azerinek lenni.

    • Rita

      Nekem a képeslapokból nagyon hiányzott az a személyesség, ami tavaly megvolt, ugyanakkor maga a cél nagyon szép volt, és a képek tökéletesen megfeleltek ennek a célnak. DE a rendezés hiába szép és fergeteges, ha a műsorvezetők ennyire gyengék. Eldart már tavaly sem szerettem (csúnyán fogalmazva nyálgombócnak tartottam), és a tegnapi bájvigyorgás erre külön ráerősített. A két hölgy messze túlszárnyalta őt, de hol vannak ők Ankéhoz vagy a két évvel ezelőtti norvég hármashoz? Azt hittem, Alsouéknál rosszabb párost nem lehet műsorvezetésre kötelezni, de az azeriek bebizonyították, hogy de, lehet.

      • Erzsi

        Ez is ízlés kérdése: nekem már tavaly Anke sok volt. Voltak itt már gyenge műsorvezetők, szerintem az azeriek sem voltak botrányosak. Az ugyan kicsit furcsa, hogy az egész országban nem találtak egy kameraképes franciául beszélő embert. Először aranyos volt, hogy iróniával kezelik magukat, hogy bevallják, hogy ezt az egy mondatot tudják franciául, de harmadszorra már tényleg szánalmas. Összességében nem verték ki nálam a biztosítékot. (Az oroszok, akik élő egyenes adásban kis híján gyereket csináltak, inkább.)

      • Serinon

        Valóban a 2009-es elődöntők orosz műsorvezetői voltak a legszörnyűbbek. Őket követték Alsouék, majd jönnek Eldarék (ő engem is irritál). Nekem sem tetszettek ezek az idei műsorvezetők, nem felszabadultak. Én Ankét nagyon szerettem tavaly, szerintem a tavalyiak és a finnek voltak a legjobb műsorvezetők. A norvégok is egész viccesek voltak, bár nekem ott a „fószer” affektálása nem tetszett.

      • Hehehe, abban az évben az elődöntőkön a férfi műsorvezető folyamatosan fogdosta a partnerét 🙂 Kíváncsi vagyok, hogy mikor árasztják el a világhálót a felháborodott francia tévénézők :DD Persze az is igaz, hogy a francia használata mára már nagyon erőltetett lett, csak a hagyomány és a franciáktól való félelem miatt hagynak meg pár mondatot…

  • tauri

    Sziasztok!

    Először is, nagyon örülök hogy bejutottunk a döntőbe! Nagy Gratula!
    Néhány szót az elődöntők beosztásáról. Régebben, azt hiszem arról volt szó, hogy úgy osztják be az elődöntőbe a fellépőket, hogy elkerüljék az egymásra szavazást. Ehhez képest elég furcsa beosztás jött létre:
    Görögország-Ciprus (egymásra szavazás mintapéldája)
    Románia-Moldova (+Spanyolo. is itt szavaz)
    Montenegró kivételével a volt Jugoszláv tagköztársaságok mind a 2. elődöntőben lépnek fel.

    A tegnapi produkciókról (a teljesség igénye nélkül)
    Bár követem az ESC eseményeit, de a dalokat nem szoktam meghallgatni az elődöntők előt, így a véleményemet az élő produkciók alapján alakítottam ki.
    Montenegró: Egyetlen pozitívuma volt a dalnak. (már ha dalnak lehet nevezni, és ezzel nem sértem meg a többi fellépőt), az hogy tudtam, hogy utána csak jobb jöhet.
    Izland: Nekem nagyon tetszett, az este egyik legjobb dala.
    Lettország: Jó dal, feledhető produkció (kicsit Wolf Kati utánérzésem volt nem a dal, hanem az előadás tekintetében: Szőke hosszú haj előnytelen pocakosodó kék ruha, kicsit statikus előadás mód.) Azért szerettem volna, ha ott van a döntőben.
    A buli-dalok közül nekem a görög-ciprusi duó tetszett, a román nem annyira.
    Svájc: Sajnálom hogy kiestek, jó produkció jó előadás mód.
    Oroszország: Aranyosak de….
    Albánia: Nagyon jól énekelt, de a dal nem fogott meg különösebben.
    Finnország: Sajnálom hogy kiestek. (Egyébként minden közép-kelet európai nemzetnek lenne mit tanulni a finnektől. Itt mikor fog eljönni az az idő, mikor valaki egy nemzeti kisebbség nyelvén fog énekelni egy országok közötti versenyen /jó-jó tudom, hogy azért Finnországban jelentős a svéd kisebbség- de akkor is szép gesztus-.)
    Ausztria: ez az este második no comment dala.
    Magyarország: Remek produkció! Gratulálok!

    Hajrá CD! Szorítunk nektek a döntőben is!

  • schanc

    Oddschecker alapján a tegnap nagy győztese Albánia, rengeteget jöttek előre, a nagy visszaeső címet pedig Izland érdemelte ki (az elődöntőből továbbjutottak között csak a 7.-ek már, holott korábban az egész listán 6.-ak is voltak).

  • Jack

    Amúgy lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de nekem Rúzsa Magdi óta ez volt az első olyan ESC, ahol nem izgultam halálra magamat a magyar dal közben és utána pedig nem volt bennem kis csalódás a hamis hangok, látvány hiánya, stb. miatt.
    Nagyon jó volt a Compact Disco, az éneklésre pedig hallhatóan nagyon rágyúrt a Csaba.
    A ruhákat is említsük meg, két nagyon tehetséges fiatal tervező, Szegedi Kata és Benus Dániel tervezte őket!!!

    A tegnapi show amúgy nagyon jó volt, a képeslapok fantasztikusan sikerültek, gyönyörű ez az Azerbajdzsán és főleg Baku, legalábbis ezeket a kisfilmeket látva.

    Én Ciprusban biztos voltam, hogy továbbjut, tipikus ESC dal, de az igazat megvallva én az izlandi dalt nem szeretem, egyáltalán nem értem mi ez a nagy hype körülötte. (ugyanezt érzem a svédeknél is)
    A CD-t én top10-be várom, győztes pedig szerintem vagy az ír cukiduó vagy a román szexicsaj vagy a ciprusi lala lesz! 🙂

    • Küllikki

      „győztes pedig szerintem vagy az ír cukiduó vagy a román szexicsaj vagy a ciprusi lala lesz!”

      Na ezt azért már ne 😀 😀 😀 Persze nagyon szeretem a román dalt, de akkor már inkább Loreen legyen a győztes, mint az írek vagy a ciprusi tingli tangli…

  • Sandra7

    Románia – nagyon szeretem ezt a számot, de az énekesnő hangja valahogy nem az igazi élőben és a ruhája is túl kevés
    Moldova – egyáltalán nem értem hogy jutottak tovább-.-‘
    Izland – ők is bénák voltak-.-‘ a csaj nem is tud jól hegedűlni,és az éneklés helyébe lép a hülye szólóival.pff
    MAGYARORSZÁG – csaba: tökély.a női vokál meg a szintireptetés nem az igazi… <3
    Dánia – ők is hogy a viharba juthattak tovább-.-'
    Albánia – a szám pocsék,a csajnak hiába jó a hangja -eszméletlen,de az a szám..brr-.-
    Ciprus – nem kell ócsárolni! egyik kedvencem,jó szám,az igaz hogy az énekesnő valami baromira berekedt O.O a próbán még jó volt a hangja :S az egyik akiknek örülök.
    Görögország – nekem nagyon ne gyere be,főleg az énekes,de elismerem hogy jól adták elő-.-
    Oroszország – ugyanmár,hát még szép hogy továbbjutottak! olyan kis aranyosak a nagyik .<jó volt a show,nekem bejött,viccesek,mindent beleadtak,
    de az osztrákok csak magukat minősítették azzal,hogy azt mondták: inkább ne jussunk tovább,épp elég ciki hogy őket indítottuk…ezek után meg van a véleményem róluk-.-

    nekem tetszett az euro neuro 🙂 az is jó előadás volt <3
    lettország: csak két szó: wolf kati 2
    svájc: olyan profik voltka,mintha csak koncerteztek volna, az hogy mi jutottunk tovább és nem ők,nagy meglepetésként ért 🙂
    a finneknél meg hogy a csaj svédül énekelt: wtfO.o megértem hogy kiestek,nem is vártam mást.

    kb. ennyi 🙂

    szerintem a svéd és a spanyol a nagy esélyes a nyerésre – az 5-ök száma mind nagyon jó…

  • nosugar

    Én mennyire örültem volna, ha a román-görög-ciprusi hosszú combot villantó, egy nyári dalocskát játszó hölgyek nem kerülnek be a döntőbe….de a női idomok győztek!

    • noname

      Én amikor megláttam a színpadon görög csajt a gagyi szám ellenére egyből tudtam, h továbbjutók. Végig mosolygott, dobálta a haját, tudják a görögök, h mitől döglik a légy. Abszolút nem csodálkoztam, h (sajnos) továbbjuttak.
      A román csaj ronda, és falra tudnék mászni az ilyen tinglitangli románpoptól amit előadtak. A ciprusi produkció meg szinte a másolata volt a görögnek, még a tánc is. Én nem értem, h ezek kizárólag ilyen Shakira-utánzatokat tudnak csak nyomatni évről-évre?

    • Tina

      Nem hinném h a „női idomok” miatt jutottak tovább!!!Nekem igen is tetszett ahogyan énekeltak(ízlések és pofonok)attól h neked nem tetszett nem kell a szépségükre fogni!Ami a gagyi számokat illeti sztem montenegró és oroszország messzemenően a leggagyibb!!!nem pedig ciprus v románia.

  • Az Oddscheckert inkább hagyjuk. Magyarország már legalább 26., mivel döntős, ott meg 28. esélynek tartják.

  • Andrea

    Én nem leszek elfogult a mieinkkel szemben az biztos. Ennyire rossz előadást mint a hazaiaké…..fúúúú. Hamis volt, bizonytalan,és nekem senki ne fogja arra, hogy biztos izgult!!! Sajnos semmi keresni valónk a középdöntőben… de hát ez van. Semmit mondó az egész bármikor hallok 100ilyen dalt a rádióban ha bekapcsolom. Igen az orosz nénik tényleg cukik, DE emellett van benne vidámság, élet, tradíció, újítás. Csak gratulálni tudok nekik!!! És azért is hajrá orosz nénikék!!!!!!! Sose szavaztam de most fogok , rájuk!!! 😀 És most lehet támadni… 🙂

  • Buci-Bigyo

    OFF

    Olvasgatva a kommenteket a YouTube-on: ha általános vélekedés szerint idén Moldova, Görögo., Ciprus és Albánia is pocsék, akkor mégis ki a franc szavazta be őket a döntőbe?! Ok, az albán lány nagyon jól énekel, de az a dal hallgathatatlan, mondom ezt úgy, hogy az operát és a komolyzenét is szeretem, és jazzból is sok mindent.

    Amit előzetesen is éreztem, hogy Svájccal vagyunk vagy-vagy- ban, és tényleg így dőlt el a verseny, úgy látszik. Az ír srácokat és a számukat én bírom, szóval – bár sokan nem szerették volna – azért várható volt, hogy ők kerülnek be inkább Svájc helyett.

  • Buci-Bigyo

    Izrael jó számokat szokott küldeni, de a tavalyi és az idei is kritikán aluli, szintén a hallgathatatlan kategória nálam. Úgyhogy az ő esetükben aztán végképp nem lehet szerintem a „politikára” fogni a dolgokat. Abban hasonlít a helyzetük a magyarokéra, hogy ők is csak akkor kerülhetnek mindig döntőbe, ha tényleg jó dalt hoznak, szemben pl. a moldávokkal, görögökkel.

  • Olvasom ezeket a boldog hozzászólásokat, és előre szégyellem magam. Az egész nem tetszett! Szinte csak oldalról/hátulról láttuk Csabit, és ti piszkáltátok tavaly a lengyel énekest? Amikor közelről mutatták akkor is oldalra fordult. 8 dal volt amit szívesen hallgattam volna újra, ebből 7 bejutott. Romániát és Oroszországot még csak-csak elviselem de Moldova? Szegény Svájc meg ment a kukába… Az izlandi dal szerintem ezerszer jobb volt, mint a próbákon, vagy a stúdióban! Fájt a szívem a belga és a finn párosért, két remek dalt vesztettünk el. A többiekről meg nincs kedvem írni. Egyébként nagyon rossz kameraállások is voltak! Például a fentről (a magasból) ment lefele a kamera, ezt legtöbbször a san marinói dalban volt, és nagyon idegölő volt. Alig látszott valami az énekesekből, mert a padlón is led volt.

    • Erzsi

      Jaj Balázs, nem vagy egy kicsit túl kritikus? Oldalsó kameraállásból is döntőbe jutott. Van még négy napunk az önfeledt örömre. Utána majd jöhet a harakiri.

      • nem vagyok kritikus, csak a legjobbat várom a saját csapatunktól 🙂 de nyugodtan szólj, ha ez hülyeség!

      • Erzsi

        Miért lenne hülyeség? Csak örüljünk még egy kicsit. Én nem hittem a döntőbe jutásban – ez úton is szeretnék bocsánatot kérni a fiúktól, hogy nem bíztam bennük – és most alig hiszem el, hogy sikerült. Tíz centire lebegek a föld felett. Még ne rángass le. Még egy kicsit ne …

  • juhanoe08

    Én Gundi beszólásait bírtam a legjobban XD Pl. ha nem a Jedward ikrek nyernek, akkor lehet, hogy még egyszer kiküldik őket XD Aztán, ha a nagyik nyernek, csak gyerekekkel és kiskutyákkal lesz esélyünk, és a többi XD

    • jake

      Jut eszembe, felháborító volt Gundel hangminősége az első 10 percben.
      Recsegett, ropogott. Kritikán aluli volt!

      Az orosz mamik nagyon gázak, a belgák és a finnek szerintem jogosan nem kerültek be a döntőbe, nagyon rosszak voltak idén.

      Nekem egyedül a svájciakért fáj a szívem. Nagyon jó dal volt!

      Szerintem is Jedward nyeri idén az eurovíziót!
      Második lesz Ciprus, harmadik pedig Svédország.

  • Fabiana

    Hm. Néhány érdekes kritika külföldről:

    http://www.quart.hu/quart/hirek/komment/20120523-kulfoldi-visszhang-compact-disco-eurovizios-dalfesztival.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1

    Mondjuk ez pl. durva:
    „A magyar Compact Disco egy fülbemászó dalt játszott, amely azonban tizenöt évvel ezelőttinek tűnt, míg a billentyűsük úgy nézett ki, mintha a helyi általános iskolában tanítana fizikát.”

    Hogy lehet egy dal 15 évvel ezelőtti feelingű, ha még dubstep is van benne??? Általános iskolai fizika tanár??? Hihetetlen mibe képesek belekötni.

  • Hegedüs Zoltán

    Én nem néztem a műsort, csak az előzetesen közzétett videoklipeket, a felsorolásuk az eurovision.tv weboldalon, és a youtube-n vannak a klipek. A görög jó, nem csak a csaj szép, a dal is jó. Az orosz épphogy jó, a görög sokkal jobb. A többi nulla. És nem az előadásról, hanem a HANGról írtam, de a képpel se volt semmi bajom, csak nem az alapján ítélem meg milyen jó. Na majd valamikor megnézem a görög előadást, milyen is volt a színpadon. Ha a hangja jó, én elégedett leszek vele, nem szidom mint más, akkor se ha a kép alapján nem dal hanem szépségverseny. Nálam valami ilyesmi lehet a sorrend:

    10. Aphrodisiac
    30. Party for everybody
    A többi 40 meg nem ért el helyezést.

    • Tina

      Örülök, hogy végre valaki tényleg a hangzásról ír (őszintén).

      • tinuka

        Milyen hangzásról? Ha jól értem HZ épp azt írja, hogy nem látta a műsort. Stúdióhangzásra könnyen mondhatjuk, hogy hangilag jó.

      • Tina

        A ZENE jó volt NEKEM tetszett, úgyhogy ne mondogassátok, hogy csak azért jutott tovább,pl románia, mert mini szoknyában volt.

      • Küllikki

        De akinek ez a véleménye miért ne mondhatná? Te is elmondtad a véleményedet, elmondja más is, olyan is, aki nem ért veled egyet Romániát illetően.

      • Tina

        Ha nem tetszett románia vagy görögo azzal semmi bajom, megértem, hiszen mindenkinek más ízlése van, de azt mondani(vagyis írni)hogy csk azért jutott tovább, mert szépen rázta szoknyáját (ahogy egyesek írták) szerintem már szemétség.Elnézést kérek azoktól, akit megsértek ezzel a szóval.

    • Zsolti

      Gondolod, hogy Gundel komolyan befolyásolt valakit? Finom kis kritika volt a részéről, mondhatni ennyit el is várok az alapinfókon túl. Más kommentátorok jóval többet engednek meg maguknak.

    • értelem, a műsort se láttad és véleményt alkotsz…. a tökéletes hangú Eleftheriát inkább hallgasd meg élőben és rettegj!

  • Rita

    Üzenem a fanyalgóknak, hogy inkább nézzen ki fizikatanárnak, mint útszélinek.

  • Hegedüs Zoltán

    Kifelejtettem, hogy ha egyszer Magyarországról is lehet szavazni a ruszki nagyikra, akkor még a kommentátornak se kellene az utolsó szavazás lezártáig befolyásolnia a szavazókat, ami ugye szombat késő este lesz.

  • Zoli

    No, leírok én is mindent, ami lényeges.
    Gratulálok a Compact Disconak, ahogy Kati mondaná, magasan verték a csúcsot! 😀 Tényleg nagyon jó volt minden, Csaba nemcsak hangilag fejlődött, hanem a színpadi jelenléte is mérhetetlenül sokat javult. A kedvencem volt, amikor földhöz vágta a mikrofonállványt. A végén pedig, hogy együtt énekelnek, baromi sokban hozzájárul a katarzishoz! Büszke vagyok!

    A többi országról, a teljesség igénye nélkül:
    -Montenegró: nagyon jól szórakoztam, a dal szövege még mindig üt, Rambo egy állat, de ezt teljesen pozitívan mondom, és nagyon jó volt a színpadkép is! (Összevisszaságban az egység!) Talán miattuk vagyok a legszomorúbb, főleg, hogy személyes élmény is fűz a számhoz. 🙁
    Izland: számomra Gréta vitte a dalt, Jónsi hangja valamiért nem tetszik. Amúgy színpadképileg sem volt olyan hangulata, mint amilyenre én vártam. Ahhoz képest, hogy mennyire szerette mindenki (valamilyen szinten én is), csalódás volt, de a döntő azért kétségkívül megérdemelten jött össze.
    Görögország közben az volt az érzésem, hogy úgy jár, mint Emmy tavaly. Nagyjából egy szint volt, dalilag, hangilag, mindenhogy. Élőben ráadásul még bugyutább az egész, mint stúdiófelvételen…
    Lettország: imádtam, szerintem az egyik legjobb hang volt a mezőnyben. A dal mellett mondjuk nem sok minden szól, pláne így, hogy azt a frenetikus körítést ami a nemzeti döntőn volt (a láblóbálós) elvették… Talán azzal döntősök lettek volta, mert az ének abszolút hibátlan volt.
    Albánia nagy kedvencem volt előzetesen, aztán szerintem túlhallgattam, meguntam, és az utóbbi két hétben nem is figyeltem rá, de tegnap megint meggyőzött! Bár már nem mondanám kedvencnek, mert a hang nem minden, a dalnál pedig azért vannak messze jobbak.
    Románia élvezhetetlen volt, nagyon mély volt az énekesnő a refrén alatt (mármint hangilag persze), a színpadon meg semmi sem történt igazából. Azért meg kell említeni, hogy itt valami nagy gáz lehetett, mert folyamatosan jelzett a hangmérnököknek (egyszer nagyon csúnya arckifejezést vágott, az első refrén után, nézzétek meg…), hogy bibi van, aztán inkább kitépte azt a kütyüt a füléből, az eredményhirdetés alatt meg szimplán durcázott.
    Svájc jól szólt, nagyon szerethető dal, visz a lendülete, de azért tényleg nem vágtam magam hanyatt tőle. Mondjuk az én listámon azért bőven befért volna a döntőben, de különösebben nem vérzik a szívem.
    Belgium és Finnország nekem unalmas volt, Izrael pedig egyenesen idegesített. San Marino produkciója gagyi, szerintem ez nem igényel bővebb kifejtést, de Valentina azért odatette magát, jó előadó és jó énekesnő.
    Ciprus Görögország mellett a másik, akit nem értem, hogy ki nyomott be a döntőbe. Bugyuta dal, kiábrándító előadás. Még ha Ivi szegényem jól nézett volna ki, de az sem…
    Dániát sosem szerettem, nem is fogom, de a tegnap este után azt mondom, esélyes a győzelemre is. Hatásos volt!
    A nagyik hamiskásak, és ha a pici fogatlan nem lenne, még cukik sem lennének. Néha azért megnevettettek, amit köszönök nekik, de ugyanmá’…
    Magyarország perfekt volt!
    Ausztria dalát mindig is utáltam, és ahhoz képest, hogy nagy sót ígértek, még a látvány is lapos volt. Igen, még rúdtáncosokkal is. Okos döntés lett volna tanácsot kérni Svetlana Lobodától, ő jó volt 2009-ben, pedig hasonló műfaj:) Jó, ott maga a szám sem volt ilyen gáz, sőt…
    Pasha jól énekelt, és hasonlít az unokatestvéremre, de mást nagyon nem tudok mondani róluk. Hidegen hagy ez a dal, de az egyik osztálytársam nagyon lelkesen nyomatja, szombaton még szavazni is fog. Ha nem beszélem le addig. 🙂
    A Jedwards lapos hajjal csak egy árnyalattal kevésbé idegesítő, de azért így is bőven volt bajuk.

    A műsorvezetés gyenge volt (merevek, bájolognak, és gyenge a francia nyelvvel való poénkodás is. Amúgy a kedvenc nyelvem, én is tanulom, és ennyire azért nem nehéz, mint amennyire mutatták, és arra sem méltó, hogy ezzel poénkodjon Európa. Annál azért szebb és hangzatosabb!)A színpad nem néz ki rosszul, de láttam már jobbat, a képeslapokról ugyanezt tudom mondani. Összességében jó show volt, várom a csütörtökit, és hajrá Compact Disco szombaton!!!

  • BeN

    Jövőre 14, 16 és 18-án lesz Eurovíziós Dalfesztivál! Az EBU annyit mondott, hogy 8 dal, ország esetében a nézők és zsűri véleménye megegyezett a továbbjutásról. 1 dal a zsűrinek és 1 másik a közönségnek köszönheti, hogy bejutott a döntőbe. Utóbbi szerintem a nagyik (nem hiszem, hogy zsűri értékelte ezt), hogy ki köszönheti a zsűrinek? szerintem Albánia.

    • Edd

      Ez most nagyon elkezdte bizgatni a fantáziámat, szerintem a közönségnek Ciprus köszönhetni, mert nem hiszem, hogy a zsűri berakta a top10-be. A zsűri részéről én is úgy gondolom, hogy Albánia kapta a döntőt.

    • schanc

      Ezzel kapcsolatban számomra ijesztő, hogy ezek szerint a zsűri pl. a görög-ciprusi-orosz hármasból kettőt is benne látott a legjobb 10-ben…

      • Erzsi

        Igen, nekem is voltak hasonló gondolataim. Elmehet kapálni az a szakmai zsűri, amelyik hagyja, hogy olyan értékelhetetlen produkciók, mint az orosz, bekerüljön és hagyja, hogy a finn kiessen.

      • Serinon

        Egyetértek, holott nem kedvelem az idei finn dalt. Az előadás azonban színvonalas volt.

        Számomra az volt a legfájóbb, hogy az egész aréna torkaszakadtából üvöltött, akárhányszor a nagyik kerültek a képernyőre. Ez elég lelombozó volt. Bár a leghatásosabb mozzanatuk szerintem a dal végén volt látható, amikor is a „77 éves senior nagyi” bekapcsolta a szavazatlavinát árasztó bociszemeit.

      • Erzsi

        Fúúú, félelmetes volt, ahogy örjöngött az aréna. Nekem is feltűnt. Naív pillanataimban még reménykedtem abban, hogy az oroszok nem jutnak be, mert ugyan a közönség tolja őket ezerrel, de hát azért ezt egy zsűri … bla bla bla. De ahogy a magából kivetkőzött közönséget néztem, elszállt minden, a józan emberi belátásba helyezett reményem. Bizonyos értelemben az emberiség szerintem menthetetlen.

  • Greg

    pozitív, hogy ez volt az első, hogy csak olyanok jutottak tovább, akiknek tetszett a dala (jedwardot kivéve, de róluk nem veszek tudomást)
    negatív, az idei hiperszuperkedvencem, Finnország, nem jutott be. valahogy igazságtalannak érzem, fel is vertem este 11-kor az egész házat a káromkodásommal. ami miatt nég csalódottabb vagyok, hogy életemben most szavaztam először az eurovízión, FINNORSZÁGRA. és nagyon jó látni, hogy youtube-on az egyik top comment-et magyar írta, ha valaki nem látta volna: „It’s a shame it didn’t get into the finals… but nowadays quality is not as important as boobs/short dresses or cute grandmas (and seriously…Jedward?)
    Anyway, I loved every moment of it. Congratulations, Finnland. We are proud of you:)) 12 points from Hungary”
    és még nagyon sok ilyet lehet látni… na szóval vérzik a szívem Pernilláért meg egy kicsit a Sinplus-ért meg Anmary-ért is, de talán túlteszem magam rajta.
    a lényeg hogy mi bent vagyunk!!! hajrá compact disco!

  • msz

    Először is: IGEEEEEN!!! IGEEEEEEN!!! IGEEEEEEEN!!! Gratulálok fiúk! Tudtam én hogy sikerülni fog!

    Bővebben: A 02-es rajtszám nem a legjobb, ráadásul így hogy csak a végén lehet ránk szavazni, végképp el fogják felejteni. Anglia és Albánia között… Hát OK. Egy 6-os a svédektől és egy 4-es a szerbektől (mármint rajtszám)és az Írek még megnyerik… Persze ha Loreen kihúzza a 21-est akkor meg se kell várni az eredményhirdetést.

    Ciprus, Románia. REALLY???? Ciprus valami szörnyű volt minden tekintetben, Románia sem hozta azt a színvonalat amit vártunk. Görögország bűnhamis volt, Írország rendben, de mi történt a hajukkal??? Oroszok várható volt, Moldova kellemes meglepetés, de Ciprus, Románia, Görögo. …. Simán mehetett volna helyettük Lettország, Svájc és Finnország vagy Belgium vagy San Marino. Albánia kegyetlenül nagyot énekelt, én itt szerettem meg igazán a dalt, Dánia is jó volt. Izland kicsit csalódás de még mindig az egyik legjobb, Montenegro alap volt hogy kiesik, Izrael hála istennek mehet haza, Ausztria meg meglepetés, de nem sajnálom.

    Mikor lesz már csütörtök??? 😀

    • Egyszer kitalálta valaki hogy milyen rossz lehet nekünk ha két bizonyos dal között kell lennünk, Innentől kezdve félni kellene a többi dal árnyékától? Bocs, de ezen én mindig kibuok, egyébként az angol meg az albán dal teljesen más mint a miénk. Nyugi msz, nem téged támadlak, hanem azt, aki valaha ezt a „két erős(?) dal között nem jó lenni” dolgot kitalálta 😉

  • Dani

    Albániára nem számítottam, hatalmas meglepetés volt…nálam nem jutott volna be, ahogy Oroszország sem, de a nagyikról sejtettem, hogy Európa beszavazza őket, mert az a bizonyos cukiság-faktor, ugye…de rám nem hatott ez a faktor.
    A többinek nagyon is örülök, hiszen ők voltak a legjobbak…Lettországot és Finnországot sajnálom, hiszen jobbak voltak, mint Albánia és Oroszország…

  • zsoca

    El kell, hogy modnjam én is, hogy a Compact Disco nagyon jó volt, le a kalappal, egyáltalán nem volt hamis Csabi hangja, és az egész produkció nagyon összeszedett volt, nagyon tetszett! Albánián is döbbentem, kiabálni én is tudok, na de mindegy, a nagyik legalább példát mutatnak az időseknek, hogy nem csak otthon kell búbánatoskodni, hanem ki is lehet mozdulni..
    Más téma:
    Ezt találtam csak úgy berakom, tüntetések voltak Bakuban:

    http://www.szon.hu/dalfesztival-es-gumibot-bakuban/1988606

    (nem akarok semmit ezzel célozgatni, sem semmi, csak egy hír)…

    Egyébként ez a képkód felesleges..Állandóan error-t ír ki..

    • porcukor90

      Vagy meg se jeleníti a képet 🙁 nem tudom, tegnap is kiírta, hogy Resource Limited vagy valami ilyesmi :S lehet az én gépem lassú és azért nem enged írni? :S

      • A Resource Limited ablak azért jön ki, mert egyszerre túl sokan töltenek be egy oldalt az eschungary.hu-n. Ez a módszer nem nyírja ki a szervert (mint tavaly a döntő alatt), hanem automatikusan szabályozza. Csak frissíteni kell a kívánt oldalt és akkor be fog jönni. Hát hiába, mi nem vagyunk egy index.hu vagy facebook.com… A CAPTCHA képkód eltűnik, ha regisztrálsz az oldalra és bejelentkezve írsz kommenteket. Rengeteg spam bombáz minket, és szerintem ez még mindig jobb, mint kötelező regisztráláshoz kötni a hozzászólási lehetőséget.

      • porcukor90

        Köszönöm a választ, így már érthető, hogy mikor tegnap este az elődöntő után gondoltam felnézek, ezt írta ki. =)

      • zsoca

        Én is köszönöm a választ, akkor megbékélek a képkóddal..És örüljünk, hogy annyian jönnek, hogy lefagyott tavaly is..

  • porcukor90

    (remélem most már elküldi a véleményem xD)
    Csak az előttem szólókat tudom ismételgetni, Finnországért és Svájcért kár, sokkal jobban örültem volna nekik, mint Albániának és Moldovának…
    Ami a legfontosabb: GRATULA COMPACT DISCO! 🙂 Fantasztikus volt az előadás, le a kalappal! Méltán lehet büszke rátok az egész ország!
    Csütörtökön pedig hajrá Norvégia, Fehéroroszország és Svédország :)!

  • force

    Nos, a tegnapi első középdöntő szerintem hihetetlen jól sikerült. A színpad baromi jó, semmi túlzás nincs benne, tetszenek ezek a „meleg” színek, végre nem csak kék, meg lila, meg piros… Két nagy meglepetése volt az estének szerintem: Albánia és Magyarország. Az albán dalt kedveltem eddig is, hiszen Rona hangja hihetetlen jó és nagyon tehetséges előadó, és amit élőben művelt, fenomenális volt. A Compact Disco is kellemes meglepetést okozott, nem számítottam arra, hogy ennyire jók lesznek. Miután lement mind a 18 dal, megváltoztattam kicsit a továbbjutós sorrendemet és a finnek helyett a magyarok kerültek be a TOP 10-be nálam. És ezzel pont az a 10 dal jutott be, amiket megtippeltem, így nem lepődtem meg egy percig sem. 🙂 A második középdöntő ennél sokkal sokkal keményebb lesz szerintem, ott a 18 dalból az összes továbbjuthat valami miatt.
    Az első középdöntő legjobbjai tehát véleményem szerint: Albánia, Ciprus és Magyarország volt.
    Ami nem jött át: Finnország és Ausztria. Pernilla abszolút nem hozta a nemzeti döntős színvonalat, engem rohadtul idegesített, hogy amikor szemből mutatják és közel a kamera sose nézett bele, mindig oldalra nézett, és a ruha is borzalmas volt. (Sose fogom megérteni, miért kell ilyen ruhát felvennie annak, akinek vastag karjai vannak és vastag combjai, de ez csak részletkérdés és az összbenyomáson nyom csak, de az fix, hogy az idei Barbara Dex díjra esélyes.) Az osztrákoké se jött át, annyira össze-vissza és unalmas volt, nem hozták ők se a nemzetidöntős színvonalat, ahol robbant a dal…

  • Endhre

    force ebböl már nem tudod kimosni magad ..:)

  • Hádész

    Sziasztok ! 🙂
    Úgy döntöttem, én is leírom a véleményemet a tegnapi előadásokról/dalokról. Nem olvastam el mindenkinek a comment-jét, úgyhogy előre is bocs, ha olyat írok, amit már valaki mástól olvastatok.

    Montenegró: Elég rossz kezdés, bizarr egy szám.

    Izland: A „szuperlatívuszos kedvenc lieblingem”, nálam ez a nyerő. Erre szavaztam. 🙂

    Görögország: Eléggé elveszett a hangja hölgynek, de összességében jó volt. Örülök, hogy bejutott, bár ez azt hiszem várható volt.

    Lettország: Adhattak volna rá valami másmilyen ruhát, de jól énekelt Anmary. Sajnáltam, hogy nem jutott döntőbe, nálam top10-ben van.

    Albánia: Rona szívét-lelkét beletette ebbe a dalba, nagyon szép előadás volt. Én meglepődtem, hogy döntőbe jutott, de egyáltalán nem baj, mert bár kissé furcsa dal, de megvan a maga varázsa, ez a hang pedig egyenesen elsöprő.

    Románia: Studio felvételről ez sokkal élvezhetőbb, de ettől függetlenül ott a helye az első tízben.

    Svájc: Nagyon jól énekelt élőben, jól szólt az egész, és látványos volt. Sajnáltam őket, az ecsetfejűek helyett (bár most inkább csak felmosó-fejűek voltak) szívesebben látnám őket a döntőben. Szerintem nem estek túl messze a továbbjutástól.

    Belgium: Nagyon jól énekelt Iris, aranyos lány, aranyos dallal, de nem vagyok meglepve, hogy nem jutott be.

    Finnország: Ez is egy aranyos dal, jó előadás volt, bár nálam sem voltak döntősök.

    Izrael: Szórakoztató volt, bár örültem volna, ha a szexuálisan tisztázatlan énekest kevesebbszer mutatja a kamera.

    San Marino: Valentina jól énekelt, de más nem fogott meg.

    Ciprus: Ivi sminkje nem tetszett, nem értem, hogy miért ezt a Hófehérke-témát adták ehhez a dalhoz, szerintem nem illik hozzá. Az ének sem volt a top-on.

    Dánia: Ugyanolyan volt, mint a nemzeti döntőn (és megint nem láttam, amikor leveszi a sapkáját). Még mindig nem tartom nagyon ütős dalnak, de azért jó.

    Oroszország: Ez egy olyan dal, hogy örülök, hogy van, oké, hogy döntős, csak NE nyerjen (bár tudom, hogy nem fog). Rendkívül szórakoztató nézni, és hallgatni is. 🙂

    Magyarország: Még ha nem jutottunk volna be, akkor is lenne mire büszkének lennünk, fergeteges előadás volt. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy hányadikak jutottunk tovább.

    Ausztria: Látványos show volt, de a dal (ha ez egyáltalán dal) nálam még mindig egy nem ér sokat (utolsó).

    Moldova: A dal még mindig a 3. kedvencem, de az előadás eléggé idétlen volt. A ruhájukról nem is beszélve.

    Írország: Az eredményhirdetés végén már kezdtem megnyugodni, hogy nem jutnak tovább, de sajnos nem jött be. Vokál nélkül teljesen elvesznének, de szökőkút az tetszett.

    A műsorvezetők tavaly szórakoztatóbban voltak, de lehet, hogy a humorukat a döntőre tartogatják. A borítékbontás előtti előadás nagyon színvonalas volt, le a parókával előttük.

    Hű, ez hosszúra sikerült. 🙂 Majd a holnapi elődöntőt is kommentálni fogom (kb ugyanilyen hosszan).

    Minden jót, én beszéltem !

  • János

    Én is egyenként leírnám röviden a látottakat a saját szemszegemből,pontokkal ellátva:
    Montenegró-Borzalmas volt a színpadkép. Nekem nem jött át ezen az előadásukon a mondanivalójuk. Olyan össze-vissza produkció volt. 10/2

    Izland-Legnagyobb csalódás. Ez szerintem még 50%-s teljesítménynek sem tudható be. Az izlandi selejtezőn sokkal jobbak voltak. Ha az első háromban akarnak végezni,akkor ennél lényegesen több kell. 10/8

    Görögország-Hiába van egy viszonylag jó zene,ha az énekesnő bűnhamisan énekel. 10/3

    Lettország-Reméltem,hogy sikerül továbbmenniük. Az volt talán a baj,hogy nem tudtak kiemelkedni a mezőnyből. Sajnálom. 10/7

    Albánia-Számomra a legnagyobb meglepetés,egyben a keddi nap legjobbja. Még én is majdnem elsírtam magamat. 10/10

    Románia-Élőben szépen énekel az énekesnő. A dal is adott a jó eredményhez. Engem kicsit zavart az,amikor kiesett a ritmusból. 10/8

    Svájc-Nagyon modorosan adta elő. Sokan mondjátok,hogy kár azért,mert kiesett. Én éppen ellenkezően látom. 10/1

    Belgium-Iris is jobban adta elő akkor,amikor kiválasztották a dalát. Szorítottam nekik is a döntőbe kerülésért,de nem jött össze. 10/6

    Finnország-Tetszett az előadás,de unalmas volt. Egész végig ugyanazon hangszínen szólalt meg változatosság nélkül. 10/3

    Izrael-Aranyos produkció volt,habár nem döntőbe való. 10/3

    San Marino-Az egyik „legsemmitmondóbb” dal. 10/2

    Ciprus-Másik negatív csalódás. Ha nem láttam volna,hogy Ivi van a színpadon,akkor egy férfit hallottam volna. Nem is értem,hogy mehetett tovább. 10/1

    Dánia-Soluna előadása is kissé unalmas volt,de ettől függetlenül nem volt rossz. 10/7

    Oroszország-A nagyik hozták a formájukat. Én a népzenei elemeket különösen szeretem benne. Nem ájulok el tőlük,de egy ilyen egyedi dalnak a döntőben a helye. 10/7

    Magyarország-Úgy érzem,mi voltunk az egyik legjobbak,és most nem vagyok elfogult. Eddig nem szívleltem a CD-t. De most úgy odatették magukat..:) Nem volt hamis hang,volt mozgás. MEGÉRDEMELTEN léphetünk fel újra. 10/9

    Ausztria-A másik legsemmitmondóbb címet elnyerő dal. 10/2

    Moldova-Ez az előadás is kellemes meglepetés volt. Sokat dobtak rajta a táncos lányok. 10/7

    Írország-Azt hiszem,el kell ismerni az ikrek teljesítményét. Jól odatették magukat,de a döntőben a top5-be nem hinném,hogy bekerülnek. 10/9

    Így az eredményem az 1. elődöntő alapján:
    1.Albánia
    2.Írország
    3.Magyarország
    4.Izland
    5.Románia
    6.Lettország
    7.Oroszország
    8.Dánia
    9.Moldova
    10.Belgium

  • ubulthebest

    Na akkor már én is leírom azt, hogy mit gondolok a tegnap estéről. Elég sok kommentet elolvastam, így lehet, hogy lesznek ismétlések is, ezért ezer bocsánat.
    A műsor elején engem (és a társaságom minden más tagját) nagyon idegesített az, hogy olyan rossz volt Gundi hangja. Úgy néz ki, hogy minden évben van valami bibi.
    Montenegró olyan volt amire számítottam, a színpadképpel semmi bajom nem volt, de azért mertem remélni, hogy nem jut döntőbe a dal. Maga az előadás nem volt rossz. Érdekes színfoltja volt a mezőnynek, bár az is biztos, hogy nem vele kellett volna nyitni.
    Izland: Biztos továbbjutóim voltak, hozták is. De csalódtam bennük egy kicsit. Számomra se a hangzás nem volt olyan, amit vártam se a látvány. Hát a várakozásaimhoz képest 7/10.
    Görögország: Hát igen, az élő éneklés nem volt olyan jó. A színpadkép a „megszokott” görög volt. Semmi extra, miniruha, táncika. Nálam nem jutottak volna tovább, de bitzos voltam benne hogy ott lesznek. Nekem kellett volna bele egy kis piro.
    Lettország: Szép volt a dal és Anmary jól énekelt de nagyon. 🙂 Nekem a színpadképpel sem volt baja, ötletes volt és ennél a dalnál éreztem azt, hogy 3D-s a színpad. Bár lehet, hogy csak én képzeltem. Sajnáltam, hogy nem jutott be. Nálam TOP3-ban volt.
    Albánia: Utáltam a dalt, de a próbák és az élő adás alatt az elődöntő kedvenc számává lépett elő nálam. Imádtam. Hiába nem értettem egy betűt sem abból amit énekelt, mégis úgy érzem, hogy sikerült megértenem az üzenetét. Kirázott tőle a hideg jó értelemben! 10/10 Örültem, hogy döntőben van!
    Románia: Na az a baki nem volt semmi. Ahhoz képest szépen végigtolta. Tetszett! Nem volt vele semmi baj. Biztos továbbjutóm volt! :))
    Svájc: Hát igen, nagyon jól odatették magukat mégsem sikerült összehozni a döntőt. Nálam simán befértek volna!
    Belgium – Finnország: Szerettem mind a 2 dalt, de valahogy éreztem, hogy nem lesz meg a döntő. Bár abban reménykedtem, hogy legalább az egyiknek összejön. Majd legközelebb. 🙂
    Izrael – San Marino: Stílusilag nem ugyanolyan dalok, nálam mégis összeillenek és egy csoportban vannak. Tudtam, hogy egyik sem jut be. San Marino sokkal jobb volt a próbákon… sajnáltam azért… az izraeli dalt sosem szerettem és most sem győzött meg.
    Ciprus: Hát igen. Csak sikerült az amiben kevesen hittek, hogy a döntőig kitart a lelkesedés és meg lesz! Sikerült! Örülhetnek. A színpadkép jó volt, Ivi már kevésbé. Majd meglátjuk mire elég.
    Dánia: Semmi hatással nem volt rám. A háttér jó volt. Saluna hangja meg olyan volt mint mindig… ennyi…
    Oroszország: Hamisabb volt mint vártam és sokkal nehezebben jöttek bele a dalba mint vártam. A sütis ölelgetős befejezés meg már nekem mű volt. A kis fogatlan mamit imádtam… JAAAJ DE CUKII! Miatta vannak a döntőben! 😀
    Magyarország: SZÉP VOLT FIÚK! Pár hiba volt, de kellett az! 😛 😀 Öröm volt nézni titeket! 😀 Jó helyeken voltak a lángok is. 😀 Jó volt! 😀 Kimondhatatlanul örültem, mikor megláttam a magyar zászlót. 🙂
    Ausztria: Semmi extra. Számomra káosz volt a színpadkép. Túl sok. A táncosok se tudtak nagyon meghatni. Biztos kiesője volt az estének.
    Moldova: Nem szerettem a dalt. Nem is fogom. Nem hittem volna hogy bejut. Nálam épp csak lecsúszott 11. lett. Majd meglátjuk mit alkotnak a 26-os sorszámmal.
    Írország: Imádtam a színpadképüket, az a szökőkút nagyon kellett. Eredeti és ötletes! Tetszett! Maga a dal nem, meg az ikrek éneklése sem. A végére a sok ugrálástól el is fáradtak. Biztos voltam hogy tovább mennek. 🙂

    Összességében jó volt a műsör, bár nekem a műsorvezetők nagyon műnek hatottak és tényleg nagyon béna poénokat akartam elsütni. A színpadot imádom, a show nem volt rossz, de remélem, hogy a második elődöntőre jobban összeszedik magukat a műsörvezetők! 😀

  • János

    A holnapi reményeim pedig(nem sorrendben):
    Szerbia,Macedónia,Hollandia,Fehéroroszország,Ukrajna,Szlovénia,Horvátország,Svédország,Észtország,Szlovákia.