Naptár

2012. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Nagy kérdés: Örményország visszalép?

Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

Egy örmény katona halála miatt igencsak összetett probléma állt elő, ugyanis 20 nagyon ismert örmény énekes és több lemezkiadó is bojkottálni fogja a saját nemzeti döntőjüket.

Amikor már úgy gondoltuk, hogy Örményország és Azerbajdzsán legalább ideiglenesen megbékélnek a közös cél érdekében, azaz hogy minél jobban szervezett legyen az idei Eurovízió, jött a hír, hogy a lemezkiadók és több mint 20 örmény énekes, és nemzeti tévénél dolgozó vezető beosztású ember is bojkottálni fogja a versenyüket. Az eset bonyolultsága abból is fakad, hogy nemrég a két ország hadban állt egymással és az örmény határőrt egy azerbajdzsáni mesterlövész lőtte le.
„Kijelentjük, hogy nem szeretnénk részt venni az Eurovíziós Dalversenyen Bakuban” mondták a zenészek egy közös közleményben melyet, eljuttatnak (eljutattak) az EBU-hoz.
Az örmény Eurovíziós delegációvezető, Goar Gasparjan nyilatkozatban jelentette ki, hogy Örményország bármely pillanatban visszaléphet az Eurovíziós Dalversenyen való részvételtől, annak ellenére, hogy már beadták a kérelmet a részvételre. A végső döntést a bojkottról a nemzeti tévé vezetősége fogja jóváhagyni.

Emlékeztetőül: néhányan a legismertebb örmény előadók közül az incidenst megelőzően visszautasították a részvételüket válogatón, mert úgy gondolják, hogy Azerbajdzsánba utazni egyenlő a hazaárulással.

18 hozzászólás Nagy kérdés: Örményország visszalép?

 • Nyee

  Sejtettem,h ezt a konfliktust nem fogjuk megúszni,bár én inkább attól félek,hogyha mégis megy vki,akkor nehogy megpróbálják az előadót előzetesen eltávolítani a versenyből(akár azeriek,akár örmények).

 • zsombika.

  :((( miért kell ennek erről szólnia…:S

 • Balint005

  Én még mindig sajnálom azt h az Azeriek nyertek tavaly.Én azóta nem szeretem az azerieket, amióta 2009-ben elhomályosították Inga és Anush (örmények) kódját h az emberek ne tudjanak szavazni, aki meg mégis szavazott azt behívatta a titkosszolgálat. Az ilyen politikai ellentétekből fakadó indulatok egyszerűen nem valók az eurovízióra, de az azeriek nem fogják fel, és nem tudják az örményekkel szembeni ellenszenvüket a verseny idején kicsit félretenni.
  Remélem h idén nem vesznek részt az örmények, mert a végén még a biztonságukat fogják kockára tenni az esetleges delegáltjaik.

 • Đave

  Számomra még mindig egyet jelent az azeriek győzelme azzal, hogy tavaly megvásárolták és ez egyben egy bunda győzelem volt. Nagyon @ a számuk amivel nyertek, elképzelhetetlennek tartom, hogy lefizetés nélkül nyertek volna. Sajnálotos, hogy még mindig itt tartunk. Szlovákia és Magyarország között továbbra is ugyan az marad mint tavaly, ha bejutunk a döntőbe már pedig miért ne jutnánk be akkor megint nem lehet majd ránk szavazni. De egyszerűen nem hiszem el, hogy ez az EBU nem veszi észre, és nem tesz ellene semmit. Akár pénzbüntetéssel vagy valami más szankciót alkalmazva.
  Csoda szerintem, hogy az azerieknél ilyen sok ország fogja képviseltettni magát.
  Hát nagyon kiváncsi leszek mi lesz ennek a vége és szerintem is tényleg nem kéne indulniuk az örményeknek mert most az életük is múlhat rajta.
  De mi garantáljuk, hogy ha Budapest 2013 megvalósulhat nálunk ilyenen nem kell gondolkozniuk. Mi vendégszerető ország vagyunk és már éppen ideje lenne, hogy hozzánk is eljusson az ESC anya.
  Szerintem most ennyit akartam írni.

 • Asvi

  Csak egyesek agyában létezik a szlovák-magyar ellentét. Ennyi!

 • Kristinna

  Szomorú ez az egész helyzet… Az ESC-nek nem erről kellene szólnia :S
  Őszintén szólva nem csodálkoznék, ha Örményország tényleg visszalépne, mert én tuti nem lennék az örmény versenyző helyében. Ki tudja, milyen attrocitások érnék/érik majd?

 • Hsanyi

  Tényleg nem kellene indulniuk, viszont ugyanakkor sajnálnám, mert általában jó dalt szoktak küldeni!

 • Buci-Bigyo

  Az a gond, hogy az örmény énekes és a delegáció szerintem egyáltalán nem lenne biztonságban Azerbajdzsánban.A háború is valahogy úgy indult közöttük, hogy azeriek cím-név alapján felkutattak Bakuban élő örményeket, és egyszerűen felkoncolták őket az otthonukban.
  El tudom képzelni, hogy a hazaárulásra hivatkozó énekesek valójában csak félnek – sajnos joggal-, de elegánsabb a patriotizmusra hivatkozni.:D Én sem mennék el felkoncoltatni magam az ESC-ért, sorry!

 • Aranyka

  Úgy tudom, hogy egyszer Örményorzság és Azerbajdzsán egymásra szavazott.
  Ez igaz?
  Már vissza is léptek március 7-én.
  Jobb is, mert nem éreznék magukat biztonságban Bakuban.
  NEm tudom mi lett volna, ha indultak ovlna.
  Az örmények a második elődöntőben vettek volna részt.
  Ha jövőre Budapesten lenne a verseny, akkor vissztérnének az örmények, így van.
  Akkor meg lehet, hogy Szlovákia lépne vissza vagy Szerbia.