Naptár

2011. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Nemzeti döntős körkép 6 országból

Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurofire.blog.de

Írország: végre vannak pontosabb információk az írországi részvétellel kapcsolatban. Pár nappal ezelőtt az RTÉ esti híradójában számoltak be az azerbajdzsáni nevezésről. A csatorna megerősítette a hírt, miszerint a Jedward újra ringbe száll. De először egy nemzeti döntőn kell részt venniük, négy másik előadóval egyetemben.

Tehát az RTÉ újra a tavalyi előválogatós modellt fogja alkalmazni, ahol az öt részvevőt a zeneipar nagyjai támogatják. Így még nyitott a kérdés, hogy ki kapja a jegyeket Bakuba.
A tavalyi második helyezett Nikki Kavenagh a Facebook oldalán írta, hogy kizártnak tart egy 2012-es újbóli megmérettetést, de sok szerencsét kíván az idei előadóknak. Amire szükségük is lesz a versenyzőknek a 2012. február 24-én Dublinban megrendezésre kerülő „The Late Late Show”-ban, ami ismét helyet ad a nevezeti döntőnek.

Svájc: Egy körrel ismét közelebb vagyunk, hogy megismerjük a december 10-i döntő teljes csapatát.
A francia nyelvű RTS is kiválasztotta azt a 3 előadót, akik az adót képviselik a fináléban, ők a következők:
– Sosofluo – Quand je ferme les Yeux
– Ze Flying Zézettes Orchestra – L’autre
– Katherine St.-Laurent – Wrong to let you go
Itt lehet meghallgatni őket: http://eurosong.rts.ch/
Már ismerjük a DRS3 három választottját, és a most nyilvánosságra hozott RTS három indulóját. A jövő héten kedden (november 8-án) újabb 2 dal kerül a döntősök névsorába az olasz ajkú RSI jelöltjei közül, és november közepén az online szavazás 6 legtöbb szavazatot kapott résztvevőjével lesz komplett a döntő mezőnye.

Málta: A mindössze két napig tartó jelentkezési idő alatt 161 pályázó jelezte részvételi szándékát.
Az érdeklődés a számok alapján csekély mértékben nőtt. 24 előadó kerül majd a január 27-i elődöntőbe, ahonnan 16-an juthatnak tovább a rákövetkező napi döntőbe. A tavalyi versenyen Glen Vella az elődöntőből esett ki.

Ausztria: Az ORF Bécsben erősítette meg, hogy részt vesz a versenyen, és ugyanazt az eljárást fogja alkalmazni az előadók kiválasztásában, mint az előző évben. Ezek szerint a végleges tévés döntő előtt újra egy internetes elődöntőt rendeznek az Ö3 rádióadó segítségével. Az ORF nagyon elégedett volt a düsseldorfi eredménnyel, ugyanis 2004-es Tie Break 21. helye óta nem lépett a döntő estéjén színpadra képviselő Ausztria színeiben. 2011-ben Nadine Beiler a 18. helyet hozta el az országnak. Pontos dátumot még nem szögeztek le, de valamikor 2012 februárjára tervezik a döntő adását.

Románia: Néhány médium jelentése, miszerint a román televízió a tavalyi év rossz helyezése miatt egy visszavonulást tervez, hamis! Így erősítette meg a TVR azt, hogy Bakuban is ott lesznek.
„Mi minden évben részt fogunk venni” mondta Corina Cosma a Román Televíziótól. A Selectia Nationala néven ismertté vált döntő, a tavalyi évtől eltérően idén nem szilveszter este lesz, hanem januárra vagy februárra tolódik. Ez év végén, vagy jövő év elején írják majd ki a pályázatot. Románia a belépése óta minden alkalommal a döntőbe került, és ott Luminiţa Anghel (2005) és Paula Seling & Ovi (2010) kivételével csak az alsó tabellán végzett. Tavaly a Hotel FM a 17. helyen zárt.

Albánia: Az RTSH televízió ismertette az 50. Festivali i Këngës résztvevőit, akik közül kerül majd ki a 2012-es versenyzőjük is. Mint minden évben, idén is szerepelnek jól ismert nevek a felhozatalban, mint például Frederik Ndoçi, aki 2007-ben feleségével, Aidával képviselte az országot Helsinkiben. De korábbi fesztiválokról ismert nevekkel is találkozhatunk, mint például Mariza Ikonomi, Kamela Islami és Goldi Halili. A fesztivál 2011 december végén kerül megrendezésre.

A résztvevők: (még dalcímek nélkül, ABC sorrendben):
01. – Altin Goci
02. – Bashkim Alibali
03. – Bojken Lako
04. – Claudio La Regina
05. – Dr. Flori
06. – Elhaida Dani
07. – Elton Deda
08. – Endri & Stefi Prifti
09. – Entela Zhula
10. – Evans Rama
11. – Frederik Ndoçi
12. – Goldi Halili
13. – Gerta Mahmutaj
14. – Hersi Matmuja
15. – Iris Hoxha
16. – Kamela Islami
17. – Kujtim Prodani
18. – Mariza Ikonomi
19. – Marjeta Bilo
20. – Marsida Saraçi
21. – Orinda Huta
22. – Rona Nishliu
23. – Rudina Delia
24. – Saimir Braho
25. – Samanta Karavella
26. – Sindi Berisha
27. – Toni Mehmetaj
28. – Xhensila Myrtezaj

26 hozzászólás Nemzeti döntős körkép 6 országból

  • Nyee01

    A 2006-os román versenyző is negyedik lett!

  • hahó

    A Hotel FM úgy tudom nem tavaly szerepelt, hanem idén! Hm? és még néhány dátum béli hiba van a fenti írásban…

  • Zolitt

    Nézőpont kérdése hogy idén vagy tavaly. Nekem idén a most következő verseny lesz, tavaly meg az elmúlt verseny… A dátumokkal hol van eltérés? Jó lenne ha leírnád! Előre is köszi! 🙂
    Románia 2006-os eredménye valóban hiányzik a felsorolásból!

    Én személy szerint az írországi ujdonságoknak örültem a legjobban! Sokan örülnek a Jedward újbóli indulásának, de így még megvan az esély, hogy valaki mást válaztanak! Én szeretném ha inkább valaki mást választanának!

    Máltánál pedig nagyon meglepődtem, hogy olyan rövid idő alatt egy olyan kis országnál ilyen sokan jelentkeztek!

    Romániánál nekem az az egy mondat tetszett nagyon! (Mi minden évben részt fogunk venni) egy ilyen hozzáállásnak örülnék az MTV felől is! 🙂

    • Serinon

      Csak, hogy ez az a mondat, amit mi sosem fogunk az MTV-től hallani…. 🙂

    • hahó

      Nem szeretnék „szőrözni”, de az írás megjelenése 2011.november 07. A dátumokat pedig ehez képest kell értelmezni. Számomra félrevezető, de ha másoknak így jó, akkor nekem meg így tökéletes. Köszönöm! Sajnálom hogy egyesek azt hiszik, hogy kötözködni szerettem volna (Endhre-nek szólt az utolsó mondat …vazzeg)

  • Endhre

    hahó Szörözzél csak vazzeg …)

  • Gabiiii

    Már megint reménykedtem mikor az első 2 szót olvastam a címben:)

  • Máté94

    Istenem..nem igaz hogy nem lehet érteni hogy idén vagy tavaly.

    Eurovíziós év: a döntő után,rögtön az első nap és szintén a következő évi döntő napjáig tart.
    2011. Május 15. – 2012. Május 26. Ez most ilyen.xd

  • Zolitt

    Köszi Máté! x) így érteném én is…
    de na… ez legyen a legnagyobb baj. Elnézést, ha félreérthető volt.

    Amúgy BRÉKING x) x)
    Ma 21:00-tól élőben az RSI La2 jelöltjei közül 2 újabb döntős kerül kiválasztásra. A mai estén lehet hogy már a 2012-es svájci előadót is hallhatjuk! persze csak ha megnyeri a december 10-i döntőt! 🙂
    a csatorna online is közvetíti az adást amit itt lehet majd nézni:

    http://www.rsi.ch/eventi/index.cfm?CFID=41833301&CFTOKEN=87434686

    (hajrá Sinplus! 🙂 )

  • Zolitt

    Az előző linkről nekem már nem hozta be, de itt megy!
    http://www.rsi.ch/eventi/index.cfm?CFID=41833301&CFTOKEN=87434686

    Netes közvetítéshez képest nagyon jó minőségű!
    3 dal ment le eddig, most jön a 4. nem az a nagy tv show, kicsit olyan Showder klubbos a közeg, és a kameramozgás is.
    De a lényeg a színpadon van, az pedig egy előselejtezőhöz képest is jó! 🙂

  • Zolitt

    És akik továbbjutottak: Sinplus és Chiara Dubey

  • Krutzler Gergő

    Itt valami tévedések vannak a dátummal. Azt hiszik, hogy már 2012 van. Még nem, hanem még csak 2011-et írunk. Akkor azt kellet volna írni, hogy idén a Hotel fm 17. lett meg ilyesmi. Én jobban tudom a dátumokat. Azt is tudom, hogy jövőre szombatra esik május 26-a. Jó, hogy lesz jövőre magyar induló, és lehet, hogy megnyerik.

    • Máté94

      Ember,erről már volt szó.Ha azt Eurovíziós évet nézzük akkor azt jelenti hogy a 2011 már tavalynak számít.Egyébként meg a döntő mindig szombaton szokott lenni,szóval…

    • Ennek a fórumozónak mindig olyan „világtalan” kommentjei vannak, és még most szépen fogalmaztam. Se eleje, se vége… Egyébként a 2012-es Eurovíziós-év (!!!) szerintem is 2011. május 15 — 2012. május 26-ig tart, és pont.

  • Robek

    No, hogy én is hozzászóljak ehhez a témához (persze csak szőnyeg alól), 2011 novemberében én sem tudok tavalyról beszélni az idei májusról…bocsi. Azt hiszem, hogy még a naptárt nem az ESC-hez igazítják. Vagy lemaradtunk volna valamiről? 🙂

  • Az lehet, hogy a ytouube-ra feltett videók néhányának minősége egyenlő a nullával, de van nagyon sok HD minőségű felvétel is. Youtube-on, ha éppen nem tetszik az amit látunk hallunk elklikkelünk és kész. De egy film, amit 2-3 nap alatt szednek le, annál is kérdőjeles a minőség, de ott kidobott szabadidő és netsebesség az egész. Ráadásul nézhetetlenek a moziból felvett amatőr felvételek. Én ezen vagyok kiakadva inkább nem az mp3 töltögetéseken…