Naptár

2011. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Nemzeti döntős tervek a 2012-es Eurovízióra

Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurofire.blog.de

Norvégiában ismét a Melodi Grand Prix győzteséé lesz a lehetőség, hogy képviselje az országot a dalversenyen. Az NRK csatorna tervei szerint a döntő 2012. február 11-én, szombaton kerül megrendezésre, de ezt három előválogató és egy „második esély” forduló előz majd meg, amit ezeken az időpontokon rendeznek:

 

1. elődöntő: 2012. 01. 14. Florø
2. elődöntő: 2012. 01. 21. Larvik
3. elődöntő: 2012. 01. 28. Ørland
Második esély forduló: 2012. 02. 04. Fredrikstad
Döntő: 2012. 02. 11. Oslo

A svájci kiválasztáshoz hasonlóan a lett LTV is elindította online szavazását. Hetven dalra szavazhatunk. Itt fontos a dal szó, mert szokatlan módon csak a dalcímeket láthatjuk. Az előadókat és a szerzőket csak a szavazás lezárta után, november 1-én hozzák nyilvánosságra. Így a neve által senki sem jut előnyhöz, vagy éppen hátrányhoz. Október 20-tól fogadják a szavazatokat.

http://www.eirovizija.lv/2012/

A szavazáshoz a „Balsot” feliratra kell kattintani, és aztán az e-mail címet megadni. Pár perccel később egy e-mail fog érkezni az LTV-től, amelyben egy megerősítő linket küldenek a szavazás befejezéséhez. A 20 továbbjutót november 8-án fogják megnevezni.

Úgy tűnik az Eurovíziós Dalfesztivál fokozatosan eltűnik az andorrai RTVA műsorából. A Janaesc rajongói oldalon (kerestem, de nem találtam meg) elmondta a csatorna illetékese, hogy nincsenek terveik a 2012-es bakui versenyre. Andorra 2004 és 2009 között vett részt, a 2009-es moszkvai Eurovízió után pedig pénzügyi okokra hivatkozva elbúcsúztak a további részvételektől. 2012-ben ismét gazdasági okok akadályoznák meg egy új versenyző indítását. Ezen kívül az ESCdaily.com oldal úgy fogalmazott, hogy az RTVA csatorna felől egy általános érdektelenség övezi a versenyt jelenleg, és nem tervezik sugározni a műsort sem. A figyelem központjában most a 2012-es választások és más regionális programok beindítása lesz. Azonban felülvizsgálnák a döntést, ha egy szponzort találnának, aki a 2012-es versenyt finanszírozná.

Az Eurofest–en fog kiderülni, hogy kit fog a fehérorosz BTRC csatorna Bakuba küldeni.
A pályázatokat a csatorna postai úton várja 2011. november 1 és 25 között. Ezek közül egy zsűri 15 pályázót fog kiválasztani, akik decemberben egy selejtezőben fognak egymás ellen fellépni.
Öt résztvevő jut tovább a döntőbe, ahol a közönség és a zsűri közösen választja ki a győztest.
Ezt 2012 januárjára tervezték, azonban Fehéroroszországban íratlan szabály, hogy a kiválasztott dalt egyáltalán nem biztos, hogy a nagy versenyen is hallani fogjuk. Példaként szolgálhat ebben az esetben Angelica Agurbash, Dmitry Koldun és Anastasia Vinnikova.

A litván LRT köztelevízió is elkezdte az előkészületeket nemzeti döntőjükhöz. 2011. december 31-ig kell az érdeklődő előadóművészeknek és zeneszerzőknek névvel, címmel, önéletrajzzal és fotókkal az LRT-nél regisztrálni. További részletes információk a kiválasztásról még nem állnak rendelkezésre, valószínűleg ismét többfordulós selejtezőt fognak alkalmazni, mint ahogy a korábbi években.

Pontosan 150 pályázat érkezett be ebben az évben az izlandi RÚV televízióhoz. Ez a szám az előző évhez képest 24-el kevesebb. Idén nem rendeznek elődöntőket. Az elkövetkező hetekben fog egy szakmai zsűri a döntőben résztvevők számáról dönteni, akik valamikor 2012 februárjában fognak egymással megmérkőzni.

15 hozzászólás Nemzeti döntős tervek a 2012-es Eurovízióra

  • Megint kaptunk egy szép csokrot. Csak már egyszer mi is benne lennénk egy ilyen csokorban 🙂 Az milyen szép lenne 😀

  • Vivi

    Igen,jó lenne lassan tudni, hogy nálunk mik a tervek, mi alapján lesz kiválasztva a dal. Meg úgy egyáltalán mi újság 🙂

  • zolitt

    A Lett első selejtezős válogató nekem nagyon szimpatikus, és tök korrektnek tartom! ahogy hallgattam a dalokat volt egy nagyon ismerős hang, amit tavaly ismertem meg. (elég sokan kedvelték) az 59-es számú… valakinek még ismerősen cseng? vagy csak nagyon hasonlít a hölgy hangjára???

  • Anonimus

    Nem tudom tudjátok-e, de Írországot megint a Jedward fogja képviselni.:D

  • Nyee01

    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  • Anonimus

    Ne már.:D Annyira nem rosszak:).

  • Nyee01

    Nem szeretem ezt a szót,de őket kifejezetten rühellem.

  • Krutzler Gergő

    Idén meg az volt, hogy a tavalyi győztes, Lena volt. Ő képviselte Németországot és 10. lett. Ha jövőre mondjuk megint Wolf Kati lenne, úgy mint az íreknél a JEdward, mint idén, akkor az már nagyon zsír és raj lenne. NEm értem, miért Ivi Adamout küldik ki. Azt hallottam még, hogy Teca az i will survive-ot énekelte. És azt is, hogy az idei dán induló dala valamire hasonlított. Mondjuk Tecát is ki kéne küldeni, csak nem az i will survive-val én utálom. JA, és Ivi Adamou a görög X-faktor nyertese és ő fiatal és ő fog indulni az eurovízióra és kézített valakivel egy dalt.

  • Krutzler Gergő

    Az fura, hogy jövőre mengint a JEdward képvieli írországot Bakuban és ha Azerbajdzsánt megint Ell és Nikki képviseli? Akkor? JA, azt mondják, hogy a JEdward képes lenne megnyerni. Akkor a 2013-as verseny Dublinban lenne. De én azt akarom, hogy magyar nyerjen, mert itt még nem volt Eurovízió.

  • Krutzler Gergő

    2012. február 11. az tényleg szombat lesz. És amikor Bulgáriában lesz a nemzeti döntő, január 28 is szombat lesz. Az eurovízió indőpontjai: 2012. május 22 kedd, 24. csütörtök a döntő meg 2012. május 26. szombat.

  • Krutzler Gergő

    Az fura, hogy jövőre mengint a JEdward képvieli írországot Bakuban és ha Azerbajdzsánt megint Ell és Nikki képviseli? Akkor? JA, azt mondják, hogy a JEdward képes lenne megnyerni. Akkor a 2013-as verseny Dublinban lenne. De én azt akarom, hogy magyar nyerjen, mert itt még nem volt Eurovízió.
    Február 11 tényleg szombat lesz. Akor január 28 is, amikor a bolgároknál lesz, és május 26 is szombatra esik, amikor az eurovízió döntője lesz. Remélem, hogy az MTv is fogja közvetíteni a május 26-ai, szombati döntőt.

  • Gabiii

    Ez mi????? xD nem akarom kimondani de elég „fura” stílusood van 🙂

  • Krutzler Gergő

    Kinek van fura stílusa?
    Ez nagyon fura, hogy jövőre megint a Jedwardot küldik ki. Ez olyan, mint amikor tavaly megnyerte a Lena MEier Landrut, és idén is ő képviselte Németországot. Azért, mert annyira megörültek a németek a győzelemnek, hogy idén is megválasztották Lenát az indulásra. A másik meg az, hogy ha jövőre is lesz magyar induló, akkor szerintem megint a Wolf Katit kéne kiküldeni, hogy megnyerje nem? Vagy a Kállai Saunders Andrást? Ő is jó lenne.
    Én indén kezdtem figyelni az Eurovíziót. Fent voltam éjfélig is, végignéztem a döntőt.
    Nálunk lesz jövőre nemzeti döntő?

  • katalin

    andras fantasztikus saját számai oriási sikert aratnának akár melyik mind valami más és új erre van szükség végre végre —- mondaná mester tamás HAJRÁ MAGYARORSZÁG HAJRÁ ANDRÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!