Eurovízió 2012: Szlovákia nem akarja

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com
Eredeti kiadás: 2011.10.07. 23:54
FRISSÍTVE!

A medialne.sk cikke szerint a szlovák közmédiát összefogó RTVS nem indít senkit sem a bakui Eurovízióra. A hírportál szerint az RTVS-nek sok terve van új műsorok indításával kapcsolatban, így nem maradt pénz az Eurovízióra.

Az RTVS programigazgatója szerint a nézők nem maradnak zene nélkül, és ahogy mondja, a legendás popzene vissza fog térni a televízióba. A hírt még nem erősítették meg hivatalosan. Tavaly Szlovákia többször is visszalépett a részvétel végleges határideje előtt, de a legutóbbi jelentkezésük visszavonására már nem volt idő, így büntetés és eltiltás helyett nekivágtak a versenynek.

FRISSÍTVE: Az eurocontest.cz megszerezte Richard Šümeghy STV szóvivő közleményét, amiben leírja, hogy az azerbajdzsáni eurovíziós részvétel sorsa még nincs eldöntve.

Comments

27 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2012: Szlovákia nem akarja” bejegyzéshez

 1. Asvi avatar
  Asvi

  Nagy kár! Azért is meglepo a hír, mivel eddig a koztévé új vezetése nagyon pozitívan állt hozzá a versenyhez. Talán majd 2013-ban.

 2. MrSilesian avatar

  Hát ez nagyon szomorú. Remélem még nem hivatalos. Vagy ha igen, akkor azt kellene csinálniuk, mint tavaly, és végül megint csak indulnak 😉

 3. Vivi avatar
  Vivi

  Ha az idei dalukra gondolok, akkor annyira nem is fognak hiányozni nekem, bár természetesen annak örülnék ha minél több ország képviseltetné magát, úgyhogy ebből a szempontból kár.

  1. K. Balázs avatar
   K. Balázs

   az idei daluk remek volt, az egyik kedvencem volt! Remélem nem fogják megerősíteni ezt a szörnyű hírt és indítanak egy újabb remekművet mint Kristina és a Twiins dala volt!

   1. Vivi avatar
    Vivi

    Neked tetszett, nekem nem, ízlésről nem fogok vitatkozni 🙂 Személyes véleményen továbbra is az, hogy nem fogok a kardomba dőlni, ha nem indulnak és akkor se ha igen 😉

  2. MrSilesian avatar

   Nekem eddig az össze indulójuk nagyon tetszett, és mindegyik nagyon alul értékelt volt az adott év mezőnyében. Nekem az 1998-as év kedvence például Katrína Hásprová a Modlitbával, de 2009-ben Kamil Mikulćik és Nela Pocisková dala is TOP 15, míg, mint egy nagy Kristína-fan, róla nem is kell, hogy beszéljem, és a TWiiNS is mély nyomokat hagyott bennem. Ők szintén nagyon tetszettek 🙂

   1. Erzsi avatar
    Erzsi

    Úristen az égben! Nyee, olvastad ezt? 98-ból a Modlitba a kedvence! Tud ez a fiú meglepetéseket okozni, mi?

    (Máté, ha érdekel: Rajongói klub/Replay contest/1998/részletes lista. Sajnos, nem volt tömegbunyó a szavazásnál annak idején.)

   2. MrSilesian avatar

    Annak idején még nem is fórumoztam, sőt mi több, az Eurovízióról is csak annyit tudtam, hogy volt egyszer Rúzsa Magdi… De hát, azóta már belenőttem az ESC-világába én is 🙂

 4. Zsolti avatar
  Zsolti

  Nekem tőlük Kamil Mikulčík és Nela duettje a favorit. Sajnálom, hogy jövőre kimaradnak.

 5. z avatar
  z

  Szlovakia Europabol is eltunhetne, meg a vilagbol is, nem csak az ESCbol. Bar akkor kerdeses hogy en hol elnek… engem az haborit fel, hogy ennek az orszagnak semmihez sincs normalis hozzaallasa, csak az idiota hokijukhoz. aztan csodalkozunk hogy a vilag nem tudja hogy van Szlovakia. hat ha meg az ESCben sem veszunk reszt, meg Europa sem fogja megjegyezni hogy egyaltalan letezik ez az orszag… szomoru… a koztelevizio meg a szorakoztato musoraikkal elmehet a … ugysem fog nekik mukodni. eddig sem mukodott, ezutan sem fog… az embereket nem fogjak tudni atnevelni a szorkaoztato kereskedelmi programokrol a koztevere. MTV is akarhogy kapalodzik, nem megy neki. s ez mindenhol igy van. epp ezert ellene az ESCre penzt hagyni, nem pedig ilyen gyenge kifogassokkal jonni, s visszalepni… dehat ez Szlovakia. egy kis, komplexusokkal teli orszag, akik mivel a Twinssel nem tudtak megnyerni az ESCet, nem eri meg nekik jelentkezni, mert minek is…

  1. K. Balázs avatar
   K. Balázs

   Hát, kis igazság van abban amit írtál, ha még a Twiinsel sem tudtak nyerni akkor nem tudom mit küldhetnének, amúgy érdekelne hogy melyik ország mennyit költ egy-egy versenyre, kíváncsi lennék hogy Szlovákia és Magyarország mennyi pénzt adott Wolf Kati és a Twiins előadására!

   1. ubulthebest avatar
    ubulthebest

    Ahogy figyeltem, nagyából ugyanannyit, de lehet hogy még a szlovákok többet is… de egyértelmű számomra hogy az országok közül Svédország, az Egyesült Királyság költötte a legtöbbet erre az évre, szerintem. Már maga a színpadkép, promó turnék, promó termékek, sajtómegjelenések…

   2. Bálint avatar

    Csak kérdés, hogy mennyit állt belőle az énekes és mennyit a tévé.

   3. K. Balázs avatar
    K. Balázs

    Szerintem ha körülbelül ugyanannyit költöttek akkor Szlovákia jobban megoldotta mert a Twiins számos európai országban fellépett a dalával, és (szerintem) a színpadon is elbűvölőbbek voltak mint Kati!

 6. Zolecs avatar
  Zolecs

  Én majd csak akkor veszem biztosra h visszalépnek amikor már lejár a jelentkezési 6áridő.Tavaly is vagy 60x gondolták meg magukat.Mindenesetre ha visszalépnének, azt sajnálnám.Több okból is:
  1.Nem szoktak azért rossz dalokat küldeni, legalábbis Kristína meg a Twiins is bejött nekem.Egy döntőt megérdemeltek volna.
  2.Szeretem ha minél több ország versenyez.

 7. nyee avatar
  nyee

  Megint esc volt az x faktorban…észrevette vki?:D

  1. ubulthebest avatar
   ubulthebest

   Kávézó 😛

 8. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  az X faktorban folyamatosan ESC megy! Drip Drop, Its for you…. és a többi!

  1. Zsolti avatar
   Zsolti

   Betették a 2010-es cd-t, és nem tudják kikapcsolni 😀

   1. z avatar
    z

    tenyleg mind 2010es dal volt 😀 de illettek a jelenetekhez

 9. Asvi avatar
  Asvi

  A szlovák szappanopera folytatódik :-)Sumeghy szóvivo dementálta a hírt. Miklánek programigazgató meg ne beszéljen hulyeségeket ha még semmi nincs eldontve. Ismétlodik a tavalyi szitu.

  1. Robek avatar
   Robek

   Most akkor mégiscsakigen???

  2. Fabiana avatar
   Fabiana

   Hát… az ország ESC-renoméjának nem tesz túl jót ez a csiki-csuki játék…
   Még főszezon sincs, máris hülyét csináltak magukból.
   Ők tudják…

   1. Zsolti avatar
    Zsolti

    „ESC-renomé” 😀 Szerintem a nézők 80%-a a műsor alatt szembesül azzal, hogy egyáltalán kik az indulók…

   2. Fabiana avatar
    Fabiana

    Arghh… Természetesen a hardcore fanokra gondoltam, akik még off szezonban is követik a híreket…

 10. Asvi avatar
  Asvi

  Kiszivárogtak hírek, hogy állítólag nagy lobbycsoport van az RTVS-en belul az eurovízió-t illetoen, szóval sokan akarnák a versenyt, kérdés, Miklánek programigazgatót meg-e gyozik.

 11. Tusán avatar
  Tusán

  Kicsit unalmas, hogy a szlovákok minden évben a döntésképtelenség ékes példájává lépnek elő.