Eurovízió 2012: Svájci nemzeti döntő december 10-én

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wxLE5FmNJow[/youtube]Tudósító: Madura Máté
Forrás: escdaily.com
Videón: Anna Rossinelli a 2011-es Eurovízió döntőjében

A svájci közszolgálati televízió, az SF úgy döntött, hogy a nemzeti döntőjükön résztvevők számát kettővel megnöveli, így tizennégyen fognak részt venni a decemberi élő show-ban. A “Die große Entscheidungs Show” 2011. december 10-én lesz, és előre láthatólag ez lesz az első nemzeti döntő a 2012-es Eurovíziós Dalverseny szezonjában.

Mint ahogyan azt már korábban, májusban megtudtuk, a nemzeti döntő formátuma nagyjából változatlan marad, mikor Anna Rossinelli bejuttatta Svájcot a döntőbe, 2006 után először. Hat résztvevő internetes szavazás segítségével lesz kiválasztva, hármat a DRS3 Radio, hármat a francia nyelvű RTS delegál, míg ketten az olasz RSI-től lesznek. Egy szokatlan változtatás viszont, hogy az este alatt, a dalokból csak 2:00 percnyi részt fognak előadni, de az SF 2:55–3:00 perc hosszúság közötti dalokat vár a pályázatra.

Svájcban véget ért a hosszú várakozás az iránt, hogy bejussanak a döntőbe, ami ugyan csak másodszor történt meg az elmúlt hat évben. Annak ellenére, hogy Anna utolsó lett a döntőben, az SF azonnal megerősítette, hogy még egyszer legalább szeretnének próbálkozni.

3 Comments

Tavaly attól féltem h ha hamar megismerem a dalt, hamar rá is unok ha jönnek az újak.Nos szerencsére nem így volt, ugyanis Annát és a dalát is a mai napig imádom 😀
Szóval várós lesz ez a decemberi hónap.De hol van még az basszus, súlyos eurovíziós hiányban szenvedek 😀

Comments are closed.