ESC 2012: Szeptemberig a hotelfoglalások államilag letiltva

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com

Az abc.az tudósítása szerint az azeri Kulturális és Turisztikai Minisztérium megtiltotta a szállodáknak szeptemberig, hogy szobafoglalásokat fogadjanak el a 2012-es Eurovízió idejére. A tárca vezetője, Abulfaz Garayev szerint ezzel szeretnék elkerülni azt, hogy túl magas árakon kínáljanak szobákat a szállásadók. Először meg szeretnék határozni a szállásfoglalások módját és szabályait, mivel rengeteg turista érkezésével számolnak. Az utazási irodáknak megfelelő értékesítési rendszert kell bevezetni, ami megakadályozza az árak felsrófolását ebben az időszakban.

A 2009-es moszkvai versenyen nem határoztak meg szabályokat a foglalásokra, így sok rajongót elbátortalanított a szállások magas ára, így nem utaztak el a versenyre.

Comments

8 hozzászólás a(z) “ESC 2012: Szeptemberig a hotelfoglalások államilag letiltva” bejegyzéshez

 1. Zsolti avatar
  Zsolti

  „meg szeretnék határozni a szállásfoglalások módját és szabályait” – mitől fél az állambácsi? Hogy túl nagy hasznot húznak a szállodák, és ő kimarad? Elég valószínűtlen, hogy a kevésbé tehetős rajongók miatt aggódnak ennyire.

 2. Gabiii avatar
  Gabiii

  a magasabb árakkal az állam is jól járna….de több turistával mégjobban…igy lesz jó mindenkinek nem kell mindig összeesküvést sejteni…..

 3. Máté94 avatar
  Máté94

  Jó lenne kimenni a jövő évi Eurovízióra.Amikor 2010-ben Lena nyert,beszéltük hogy majd jövőre(2011) ha lesz magyar induló akkor kimegyünk,végül nem. 😀

  1. MrSilesian avatar

   Bár innen a fórumról voltak kinn Düsseldorfban egy páran, én úgy tudom!

   1. Mettyú. avatar
    Mettyú.

    De nem mi. 😀
    és muszáj egyszer elmennem nekem is. 😀