Magyar énekesnő a svájci nemzeti döntőben

Tudósító: Klész Imre
Forrás: borsonline.hu – eurovisionplattform.sf.tv

Magyar tehetséget választott Martin Schmid svájci zeneszerző, hogy az Eurovíziós Dalversenyen előadja szerzeményét. Hosszas válogatás után Fehér Zsuzsannára esett a választása.

A természetes szépségű Fehér Zsuzsanna, a jelenleg futó Megasztár – Vocal Stars formációjának egyik tagja, 2 hónappal ezelőtt különleges felkérést kapott Martin Schmid svájci zeneszerzőtől.
– Éppen elkezdődtek a Megasztár ének –és táncpróbái, mikor csörgött a telefon, miszerint Martin Schmid, svájci zeneszerző külföldi előadót keres az Eurovíziós Dalversenyre komponált szerzeményéhez. Több női énekesnek is lehetőséget adott, de végül hosszas válogatás után mellettem tette le a voksát – mesélte Zsuzsi, aki a sikeres válogatót követően egy héttel már Svájcban készíthette el közös stúdiófelvételét a népszerű zeneszerzővel.

– Svájc egyik csodálatos kis városkájába repített az út, ahol profi környezetben, az ország egyik legsikeresebb zeneszerzőjével rögtön munkához is láttunk. A technikai feltételeknek köszönhetően rendkívüli gyorsasággal készült el a hang- és videofelvétel.
Zsuzsinak, művésznevén Rocxanának most már csak a szakmai zsűrit és a közönséget kell meggyőznie, hogy az országos dalversenyre jelentkezők közül, a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra őt válasszák ki.
– Október 30-át követően egy internetes portál segítségével felmérik a közönség szimpátiáját, majd ezt követően a szakmai zsűri dönti el, hogy a dalversenyre jelentkezők közül ki legyen Svájc megfelelő képviselője.
Itt lehet voksolni a mi Zsuzsinkra!

Hogyan kell szavazni?
Szavazni november 1-től november 10 éjfélig lehet. Maximum 4-szer lehet szavazni, de az szabadon választott, hogy négyszer ugyanarra a dalra, vagy 4 különbözőre adjuk-e le. A szavazáshoz először regisztrálni kell az www.eurovisionplattform.sf.tv oldalán az “SF Login”-ra kattintva. Ezután a  „Neu Registrieren“-t kell választani, ahol ki kell tölteni az adatlapot a következő sorrendben: megszólítás, keresztnév, vezetéknév, cím, irányítószám, településnév, ország, email cím, születési dátum (nn.hh.éé), felhasználói név, jelszó, jelszó ismétlés, ezután ki kell pipálni a négyzetet, amivel elfogadod a honlap adatvédelmi szabályait. És végül a „registrieren“-re kell kattintani és készen is vagyunk a könnyebbik részével. Szavazni biztos nehezebb lesz!

55 Comments

Eezzzz nagggyon tetszik nekem, igaz a többit még nem hallgattam meg! Ha ez megnyerné Svájcban az NF-et és Németo.-ban az ESC-et….gyalog jövök haza Düsseldorfból!!!! HAJRÁÁÁÁÁ! Patrikom, kedvesem ez szólna nagyot és nem az a gagyi hangrobbanásssszzz!

Visszavonom amit a Mónika daláról mondtam, mivel az is nagyon jó, és szép. Jobban tetszik mint a Zsuzsi dala. De nem hinném, hogy Zsuzsi benne lesz a legjobb 12-ben, de remélem 😀 Viszont Mónikának szerintem sok esélye van 😛 Hajrá Svájc!

Nekem tetszik ez a dal 🙂
Hajrá Zsuzsi! 😀
Szerintem ebben a hónapban tuti lesz valami hír, az indulásról , vagy a visszalépésről.
Mondjuk én jobban örülnék , hogyha az MTV indulna,és nem a Duna TV. Bár ez csak az én szubjektív véleményem.

Sziasztok!

Én még mielőtt felléptem volna az odalra írtam az előbb MTV két e-mail-jére is, hogy mi a helyzet… Remélem visszaírnak ma vagy holnap…
Amúgy Lengyelország is indul, remélem mostmár velünk együtt az élmezőnyben lesznek.

Sikerült szavaznom, 0 német nyelvtudással! Kettő Mónira, kettő erre a másik magyar nőre. (Bár nekem mindkét dal csak egy erős közepest ér.)

Nekem a Todomondo jobban tetszett, mint a 2 magyar, igaz én nem szavazok, nem akarok más ország szavazásába beleszólni.
Ha MTV indul, akkor vajon ők, hogy csinálják? Facebook, vagy hasonló megoldás lesz?

Hoffmann Móninak 2 dala van , egyik a “The Beast” , másik a “Higher ground”

Így,a 3 magyar dal közül nekem a The Beast mindent visz 😀
Nagyon bejöööön :D:D:D:D

Én beregisztráltam de azt nem igazán értem hogy szavazhatok.
Ebben segíthetne valaki nekem.?
Hoffman Móni száma a “The Beast” nekem is nagy favorit lett. 😀
nagyon szurkolok nekii!

szavaztam Mónira. 4x (:
remélem benne lesz a nemzeti döntőben, mert nálam annyira nyerő ez a szám!!!
és mikor tudjuk meg hogy kiket választottak be a döntőbe?

Kedves INFO!
Nem tudom mivel érdemeltem ki tőled ezt a gyerekes hangnemet. Úgy gondolom, hogy mindenkinek meglehet a saját véleménye az indulókról. Mivel én magyarországi vagyok, ezért gondolkodok magyar számokban. Szerintem még mindig a Hangrobbanás állná meg legjobban a helyét a Dalversenyen. Rég volt már ilyen dinamikus, erőteljes száma a hazai zeneiparnak. Nem kell lenézni mások véleményét. Te is, én is, más is ugyanannyira vagyunk részese a dalversenynek mint bárki más. Mindenkinek meglehet a saját véleménye. Szerintem a többség elégedett lenne ha a “Hangrobbanás” kerülne kiválasztásra. Ócsárolók, nem szimpatizálók mindig is lesznek.

Lehet, hogy a Svájciak is nagyot fognak szólni… nem tudom… nem tudhatjuk… Mindenesetre bízok/hiszek benne, hogy valamelyik magyar énekesnővel viszont találkozhatunk majd májusban a képernyőről, illetve az arénából.

* Saját véleményem még, hogy Mónikát esélyesebbnek látom. Az utóbbi években gyors ütemű számok nyertek. Szép helyezést érhetne el valamelyik számával.
Sajnos Zsuzsi száma nekem túl műnek hat, sajnálom, de örülök hogy ő is ott van az esélyesek között.

Nekem Zsuzsi száma annyira nem jön be… de mindenképp jobb mint a tavalyi svájci “produkció”.

A többi számot hol lehet meghallgatni, mert nem találtam z oldalon… -.-‘

Na ez az a “tipikus Eurovíziós dal” műfaj amit én ki nem állhatok és szerintem szerencsére ma már nagyon távol áll ez az Eurovíziótol ha az utóbbi éveket megnézzük…de hát ízlés kérdése

Balázs a “számíthatnak ránk” alatt azt értheti hogy mindent megtesznek…a közvetítést már tavaly is sikerült összehozni tehát az sztem idén is biztos meglesz. Az indításhoz sajnos sokminden kell így azt nem biztos hogy el tudják érni de a levél szerint mindent megtesznek:)

Balázs a “számíthatnak ránk” alatt azt értheti hogy mindent megtesznek…a közvetítést már tavaly is sikerült összehozni tehát az sztem idén is biztos meglesz. Az indításhoz sajnos sokminden kell így azt nem biztos hogy el tudják érni de a levél szerint mindent megtesznek:)

Tegnap néztem a megamániát és pont mondták hogy a Zsuzsit felkérte egy svájci…(blablabla ismert szöveg).
és tökre örültem, azt csak jót jelent ha a média szájából hallani az Euróvízió szót. 🙂

Igen én is hallottam a megamániát, pont akkor mentem be a szobába mikor az ment 🙂 Én is nagyon megörültem 🙂
István: szerintem attól, hogy még külföldi a zeneszerző, attól még indulhatna, csak attól függ hogy melyik országban jelent meg legelőször, a megadott határidő után. 🙂

Todomondo…
Nem szavaztam rájuk, pedig az egyik kedvenc együttesem. Az ok igen egyszerű: érthető módon itt minden a magyar indulóktól volt hangos, és utólag tudtam meg, hogy indultak. Hph01 hozzászólásából, de addigra már szavaztam. Kár. Nagyon jó ez az új dal is. Először az volt az érzésem, hogy ugyanazt adják, mint 2007-ben, megint a nyelvi különbségeket hozzák pikantériaként, de hát kit érdekel, ha nem lehet betelni velük? BAROMI JÓK! Ha valakivel, velük döntőbe kerül Svájc. Hajrá Todomondo! Kár, hogy nem szavaztam rájuk. Imádom ezt a zenét. Ennek a dalnak első hallgatás után már a fülemben volt a dallama. Ritkaság!

Comments are closed.