Naptár

2010. november
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Lordi Budapesten: metál és zombihorror élőben

Szerző: Szalma Róbert
Forrás: old.eschungary.hu

November 17-én este újra Budapesten, a Petőfi Csarnokban lépett színpadra a Lordi (ESC2006). Az érdeklődők két heavy metal banda dalaira bulizhattak, míg hosszas várakozás után végre a szörnyek is megmutatták magukat. Hogyan is néz ki egy Lordi koncert? Érdekes. Javaslom, hogy aki nem is kedveli őket, legalább egyszer menjen el egy koncertjükre. Az első 15-20 percben talán szörnyűnek fognak hatni a dalok közti rövid szünetben előadott színjátékok. Most pedig mindenki hunyja le a szemét és képzelje maga elé a következő sorokban leírtakat.

1. kép: A bika fejű szörny (gitáros) láncra verve bevezet a színpadra egy zombi – szörnyet, aki ellenkezve ugyan, de halad előre a színpad másik vége felé. A színpad közepéhez érve váratlan fordulat következik; a bika fejű szörny vállból kitépi a láncra vert zombi karját. Üvöltve a közönség felé fordul, megmutatja a kitépett kart, majd távozik a színpadról! A közönség tombol.
2.kép: A szintetizátoron játszó szörny-hölgy keringőt játszik (vagy talán tangót) melyre egy zombi-szerű idős házaspár táncol. Elrontják a lépést, mire a szörny-hölgy felpattan, és egy dárdával leszúrja a házaspárt!
3. kép: Egy férfit hátrakötözött kézzel berángatnak a színpad közepére, és villamosszékben megpróbálják kivégezni, de az áram nem végez az áldozattal, ezért a bika fejű szörny a gitárjával agyonveri a férfit!
4. kép: A dobos szólóba kezd. Betántorog egy zombi, dobos eldobja az ütőit, előkap egy hatalmas kést és a zombi nyakához szorítja, mire a közönség hangos kántálásba kezd : „ÖLD MEG! ÖLD MEG! ÖLD MEG!….” Elvágja a zombi nyakát és a levágott fejet a közönség felé kitartja.
5. kép: Az énekes egy tetem koponyáját félbe vágja, kiveszi az agyát, beleharap, majd eldobja. Kitépi a szívét és más belső szerveket, beléjük harap és eldobja őket. Mindezek után a holttest felül, a bika fejű szörny, pedig egyszerűen leüti. A holttest újra felül, újra leüti, újra felül, újra leüti …
6. kép: Az énekes kezében tart egy 2-3 éves forma gyereket (igazából bábut), melynek lángol a két szeme és a haja is.
Sokadik kép: Egy idős hölgy bottal, fájó derékkal bebiceg (természetesen férfi, női ruhában) majd a közönséggel együtt tombol, be is ugrik közéjük. Visszamászik a színpadra, kicsit őrjöng még, majd fájó derékkal bicegve kimegy a színpadról.

Az énekes az egyik dal után tökéletes magyar kiejtéssel a következő néhány szót mondta a közönségnek:  „Mi a f…sz van má’?”

Természetesen a fent leírtak nem adják vissza azt az élményt, amit a helyszínen láthattunk. Mindenki döntse el maga, hogy rémisztőek-e vagy érdekesek a néha horror filmbe illő jelenetek. A közönségnek mindenesetre tetszettek nem csak a dalok, hanem a dalok közti átvezető képek is. Kétség kívül a legnagyobb sikere a Hard Rock Hallelujah-nak volt, melyet a ráadás részben énekeltek el. A Lordi egy igazi profikból álló csapat, és aki ezt a stílust kedveli biztos elégedetten ment haza a koncertről, mely néhány perccel éjfél után ért véget.

3 hozzászólás Lordi Budapesten: metál és zombihorror élőben

  • tacom

    Hogy mit hagytam ki!…

  • D.B.

    Én ott voltam, iszonyú jó volt!!! Azért a 3. pontban, az „agyonveri” szó kicsit túlzás, a gitáros csak egyetlen mozdulattal rásózott a gitárjával 😀 Leírva szörnyűnek hangzanak ezek, végignézve inkább vicces volt, mintha valami horror-komédiát néztünk volna, egy csomót röhögtünk 😀 Az idős hölgy-zombis jelenet végén vicces volt, ahogy Mr. Lordi kitessékelte a színpadról a nénit 🙂
    Egy élmény volt az egész, 2003 óta vártunk erre öcsémmel, és nagyon megérte!

  • ox

    alordi a legjobb együtes a világon