Jon Ola Sand lett az EBU új főellenőre

Tudósító: Klész Imre
Forrás, fotó: eurovision.tv

A Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége hosszas pán-európai keresés után kinevezte Jon Ola Sand-ot a szervezet főellenőrévé. 2011. január 1-től veszi át elődje, Svante Stockselius székét. 10 országból körülbelül 40-en pályáztak a nagy presztizzsel bíró pozícióra.

Sand-nek több mint 15 éves tapasztalata van televízióműsorok gyártásában, mind a közszolgálati NRK és TV2 Norway-nél, mind független produkciós irodák égisze alatt. Tagja annak a Televíziós Tudomány és Művészetek Nemzetközi Akadémiájának, amely minden évben kiosztja az EMMY díjakat. Az ő produceri tevékenységéhez kötődik a Nobel Békedíj Koncert, a Norvég Film Díjátadó és a norvég nemzeti döntő, a Melodi Grand Prix is. 1998 és 2005 között Európa kedvenc televíziós showműsorában a norvég delegáció vezetőjeként tevékenykedett.

– Nagyon várom hogy együtt dolgozhassak ezzel a nagy tapasztalattal bíró csapattal az EBU-n belül. Nagy lehetőségeket látok a már létező szakemberi gárda tudásának kiaknázásában. Ez az év nemcsak a legnagyobb kihívásokat fogja nekem jelenteni, hanem ez lesz a legkifizetődőbb is. Eddigi tapasztalataim a verseny történetében megengedik nekem, hogy megrengessem a földet, amikor átveszem a kormánykereket januárban – zárta gondolatait Sand.

Mivel a televíziós produkció létrehozása és kivitelezése évről évre egyre bonyolultabb feladat, az EBU kinevezte Sietse Bakkert az Eurovíziós Dalfesztivál aktuális versenyének ellenőrévé (Event Supervisor).

2 Comments

Remélem lesz olyan jó, mint Svante Stockselius volt. Azért gondoljunk csak bele: ő vezette be az elődöntő szabályát, ami nagy változás volt a verseny történetében, meg később a 2 elődöntő. Köszönjük neki! Remélem utódja is lesz olyan jó 😀

Comments are closed.