Eurovízió 2011: Düsseldorf rendezi a versenyt

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – old.eschungary.hu

Vége a találgatásoknak: a hosszú pályázati és kiválasztási procedúrák végén ma délután hivatalosan is döntés született arról, hogy Düsseldorfba kell utaznia annak, aki személyesen szeretne részt venni a 2011-es Eurovízió eseményein. A hírt az EBU Referencia Csoportja jelentette be.

A legegyszerűbb módja a kiutazáshoz a repülő: Düsseldorfba a Lufthansa (repülési idő 105 perc), a 80 km-re északra fekvő Weeze repülőterére pedig a WizzAir (repülési idő 120 perc) indít járatokat. Köln is jó úticél lehet: csak 40 km-re van Düsseldorftól és a Germanwingsnél (repülési idő 110 perc) szintén kedvező áron adják a jegyet. A Google Maps szerint Budapesttől a távolság 1183 km, azaz 10 óra 35 perc alatt lehet autóval megtenni az utat. A nagyutazas.hu múlt heti adatai szerint a 95-ös benzin Németországban átszámítva 374 Ft-ba, a gázolaj 333 Ft-ba kerül, a szomszédos Hollandiában az árak magasabbak. A belépőjegyek értékesítését még nem kezdték el.

Kapcsolódó cikk:
Eurovízió 2011: Egy német újság szerint Düsseldorf rendezi a versenyt

Comments

23 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2011: Düsseldorf rendezi a versenyt” bejegyzéshez

 1. dano89 avatar
  dano89

  Szuper…most már csak azt kellene tudnunk, hogy Magyarország is ott lesz-e a versenyen! Tud már valaki valamit?

 2. Bálint avatar

  Na végre 🙂 Egyébként oda egész olcsón el lehet jutni fapados járatokkal 😉 😀

 3. Balint005 avatar
  Balint005

  OFFFFFF!!

  A legutóbbi szavazás (elődöntőben kiesett dalokról) van egy kérdésem, csak nem tudom hogy azt ki mennyire olvassa még, és hogy ott válaszoltak volna rá. Na szval kíváncsi lennék a 2010-es dalok elődöntős pontozására, mert csak azt tudom ki lett az első négy, és megpróbáltam letölteni azt a táblázat, de abban nem találtam meg. Lehet ezt most hülyén fogalmaztam meg xd

 4. Máté avatar

  Nagyon jó hír 😀 Csak már végre a többi ország döntsön, meg természetesen a magyarok a részvételről 😛 Most örülök (:

 5. Bálint avatar

  (Balint005: az excel-fájlban alul vannak fülek ilyen feliratokkal h 2004, 2005, stb. Na ott van elvileg egy 2010-es fül is és ott meg tudod nézni. Ha ezután se megy, akkor a szavazásos cikknél próbálok segíteni 😉 )

 6. ubulthebest avatar
  ubulthebest

  Nah végre! 😀 Bár nyílt titok volt, de azért jó olvasni, hogy végre hivatalosan is eldőlt, hogy hol lesz. 🙂 Szerintem is jól választottak. Sajnos nem tudok oda se kiutazni, de azért jó tudni, hogy aránylag közel van. 🙂

 7. Balint005 avatar
  Balint005

  Kösszi Bálint! Megtaláltam! 🙂

 8. :) avatar
  🙂

  Düsseldorf-Budapest oda vissza 45900 FT a Lufthanzával!

 9. :) avatar
  🙂

  Mi lenne ha bombáznánk a tévéket?

 10. Bálint avatar

  Én Weeze-ig mentem tavasszal, az kb 7000 Ft volt oda-vissza Wizzairrel 🙂

 11. zaffarano avatar

  Kimaradt a felsorolásból Köln, gyorsan beírtam. Oda 40 euróért lehet repülni.

 12. tanonc avatar

  Királyság!!!!

  Már csak azért kell küzdeni, h a 2012-es versenyt Budapesten rendezzék. Akkor 0 Ft lenne a repülődíj 😀 😀

 13. Máté avatar

  Nekem az „Eurovision Song Contest Debrecen 2012” jobb lenne 😀
  Bombázzuk a tévéket? Szerintem bombázzuk xD 😛 mert idő sem sok van december 31-ig, és nagyon-nagyon jó lenne, ha ebben az ügyben is tudnánk/tudnának lépni valamit. Nekem igazából mindegy, de a Duna TV lelkesedését nézve én rájuk szavaznék 😀 Nemzeti döntőt is rendeznének, ami cseppet sem egy utolsó dolog. A legutóbbi NF 2008-ban volt, és még sosem volt egy többfordulós, többnapos, erre most pont itt az alkalom. Ilyenkor jön, hogy nincs pénz… 🙁 remélem lesz 🙂

 14. virike avatar
  virike

  na tök jó!!!!

 15. bertalf avatar
  bertalf

  sziasztok!

  Arról tud esetleg valaki valamit a belépőkkel kapcsolatban h itthon hol lehet jegyet kapni és mikortól?

 16. lala81 avatar
  lala81

  Bertalf. Itthon sosem lehetett venni jegyet. Neten keresztül lehetett venni. 2009-ben első nap elfogyott az összes jegy ha jól emlékszem.

 17. Richard avatar

  lala81 : Idén kelt el az első nap az összes jegy . Mivel én 2009-től követem a versenyt , így azt biztosan tudom , hogy 2009-ben lehetett venni itthon is , de azt nem tudom pontosan , hogy melyik jegyirodában .

 18. tilla77 avatar
  tilla77

  A hír jó. Hogy mi hol leszünk akkor, nézők-e vagy közreműködők, az kérdéses, én nem erőltetném a válogatót, de a dalírást célzott énekesnek igen. Van két tehetségkutatónk, év végéig kiderül ki nyer, az idén a belga induló is xfaktoros volt. De nálam Molnár Márta is ott van, egy jó dallal ő bizony nagyot tudna hasitani. A fő kérdés, hogy miniszterelnökünk mennyire támogatja a televiziók indulását. Nem fogok politikába belemenni, de a duna tévénél is voltak probléámák, a királyi tévének pedig nincs pénze.

 19. :) avatar
  🙂

  Igen, a politikától függ

 20. Zolecs avatar
  Zolecs

  off!
  http://www.oikotimes.com/v2/index.php?file=articles&id=8949

  ők lesznek az ukrán nemzeti döntősök,és szerencsére verka nincs köztük.bocs de ennek én örülök,viszont aminek még örülök hogy anastacia prihodko benne van.mekkora lenne már ha most meg ukrajnát képviselné?Olyan lenne mint idén a feminnem 🙂

 21. virike avatar
  virike

  nem baj4!!
  verka is hanyagolható 1 kicsit!!!
  hahaha 🙂

 22. BeN avatar
  BeN

  A zene.hu is cikkez az Eurovízióról és nagyon pozitívan. Felhívja cikkben az énekesek, dalszerzők figyelmét a dalversenyre és hogy már szeptember 1. után megjeltn dalokkal is lehet nevezni és leírja, hogy jó lenne ha az illetékesek mondanának már valami döntést.

 23. Balint005 avatar
  Balint005

  Én még nem lennék olyan biztos Verka távolmaradásában, ugyanis ez első hírek arról szoltak hogy neki nem kell elődöntőzni, hanem alapból döntős lesz, és ezek csak az elődöntők résztvevői.