Naptár

2010. augusztus
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A szavazás folytatódik – DÖNTŐ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T_D-CgBd6jo[/youtube]Tudósító: Németh Bálint
Forrás: old.eschungary.hu

Véget ért az első forduló, amelyben felállítottuk a magyar rajongók sorrendjeit a 2000 és 2010 közötti évek Eurovíziós Dalversenyein. A teljes eredményeket azonban csak a döntő után hozzuk nyilvánosságra.

A döntőben közkívánatra történt egy változás: nemcsak az első helyezett dal jutott tovább minden évből, hanem az első három, így összesen 33 dal került a döntőbe. A szavazás megkönnyebbítésére egy videós összefoglaló készült ezekről a dalokról, amelyet ezúton is köszönünk Madura Máténak.
A szavazás módja nem változott, ezúttal is a tíz kedvenc dalt kell kiválasztani és ezeknek pontokat adni az Eurovíziós szabályoknak megfelelően: 12 pont jár az első helyezettnek, 10 a másodiknak és így tovább. A kitöltött szavazólapot az eschungarytop@citromail.hu email címre lehet elküldeni (szavazólap letöltése itt!).
A szavazatok beküldésének határideje augusztus 20. éjfél. Ezután a dalversenyeken látottakhoz hasonló animált ponttáblázat fog készülni, ez igénybe vehet még néhány napot.

1 825 hozzászólás A szavazás folytatódik – DÖNTŐ

 • virike

  azér különleges ez a vidi mer hiba is van benne!!!!!!!!! 🙂

 • Thoci

  Amúgy a szavazás kiírása óta szerettem meg igazán Alsoutól a Solo-t meg az Antique-tól a Die For You-t, s bár adtam nekik pontot, ha most kéne szavazni, biztos többet adnék nekik. Lassan egy hete szinte csak ez a két dal motoszkál a fejemben. Kár hogy nem végeztek előkelőbb helyen 😛
  De akkor is: LET ME TRY – a király! Így rímelve XD

 • Attila

  Erzsi, kívánságod parancs: ha jól számoltam, a 33 dalból összesen 21 kapott 12 pontot, méghozzá az alábbi megoszlásban:
  – Svédország 2008 és Norvégia 2009: 7 darab
  – Norvégia 2008: 4 darab
  – Oroszország 2000, Görögország 2005, Izland 2009, Azerbajdzsán 2010: 3 darab
  – Törökország 2003, Szerbia és Montenegró 2004, Románia 2005, Oroszország 2006, Oroszország 2007, Szerbia 2007, Románia 2010: 2 darab
  – Észtország 2000, Görögország 2001, Finnország 2006, Ukrajna 2006, Magyarország 2007, Ukrajna 2008, Németország 2010: 1 darab

  Emellett még egy érdekesség: a győztes dalra 51 szavazó közül 33 szavazott, 18 nem.

 • Thoci

  Hm igen, az is egyedi, hogy 51 szavazó volt és „csak” 221 pontot kapott a nyertes. Rybakra emlékszünk 2009-ből ugye…. 😀
  Ez két dolgot jelent:
  a, így, hogy ennél a szavazásnál kiűztük a korrupciót(„tömbszavazást”) tehát nem azért szavaztunk pl. Románia 2010-re mert „nem rég volt és mert hát a szomszédunk is”, így megmutatkozott, hogy mennyire más és más az emberek ízlése.
  b, tényleg a legjobb dalok kerültek be a top33-ba, mondhatni jobbnál jobb dalok, és nehéz volt sorrendet állítani. Pl. annak ellenére, hogy Charlotte tőlem nem kapott pontot, szeretem ezt a számot, csak egyszerűen nem fért be a top10-be mert annyi jó (szubjektivitás azt mondatja: jobb) dal volt. És ez így nagyszerű! Mindig sok kritikát kap az ESC, hogy nincsenek minőségi dalok, hát engedjétek meg, hogy erre azt mondjam: egy nagy lóf*t nincsenek! 😀

 • Attila : Én benne vagyok a 18-ban 😀 Nem tudom miért , de nekem csak a Hero-nak a 11. helyre futotta … :S

 • Nos, a 12 pontosok, csökkenő sorrendben:

  7 — Charlotte Perrelli
  7 — Alexander Rybak
  4 — Maria Haukaas Storeng
  3 — Helena Paparizou
  3 — Alsou
  3 — Safura
  3 — Yohanna
  2 — Zheljko Joksimović
  2 — Dima Bilan
  2 — Luminit,a Anghel & Sistem
  2 — Serebro
  2 — Marija Sherifović
  2 — Paula Seling feat. Ovi
  2 — Sertab Erner
  1 — Lordi
  1 — Rúzsa Magdi
  1 — Ani Lorak
  1 — Lena Meyer-Landrut
  1 – Antique
  1 – Tina Karol
  1 — Ines

 • Emelkedik a nézettsége a videónak 😀 Most 81 megtekintésnél tartunk és 10-kor lett felpakolva 😀 Ma még remélem elérjük a 100-at 😀

 • Tauri

  Ez is azt bizonyítja, hogy nem vagyunk egyformák (még szerencsére) és más az ízlésünk. Az ESC-ben egyrészt azt szeretem, hogy annyi dal van, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. Legyen az Charlote Perelli, Kristína, Safura, vagy Milan Stankovic….

 • Attila

  Richárd, nálam a 10. helyen van a Hero, úgyhogy ha úgy nézzük, nincs nagy különbség kettőnk között. 🙂

 • Attila : Hát ha úgy nézzük , igen 😀

 • Na, én is kiszámoltam… 🙁 Igaz feleslegesen, de nem tudtam, h más is számol 😀

 • Máté94

  Én nem szeretem a Hero-t :S nálam a 33-ból 21. helyen van.
  még azt nem értem hogy a 2001-es észt dal és a 2002-es litván dal hogy kerülhetett a TOP 33-ba :ö.kissé fura,szerintem borzasztó az a 2 szám.

 • Én csak a 2002-es lett számot ki nem állhatom, viszont amit érdekesnek tartok, hogy nagyon alulértékeltük Ira Losco számát 🙁 Én adtam neki 3-at meg valaki 7-et, és így lett utolsóelőtti… asszem 🙁

 • Mi a baj a 2002-es lett számmal ?? 😀

 • Attila

  Máté, semmi gond, hogy kiszámoltad, legalább visszaigazoltad, hogy mindketten jól adtuk össze a darabszámokat. 🙂

 • Erzsi

  Hű, de zajlanak itt az események. Nem vagyok itt egy órát és nem győzöm behozni.
  Bálint! Hogy miért hadakoztam a Hero ellen? Mert túl profi volt. Túl céltudatos, szinte agresszíven tökéletes. Nem tudom jól elmagyarázni. Tudod melyik dal volt a kedvencem 2008-ban? A belga. O julisi najalini. Ma már tudom, hogy a belga egy kedves kis zenei tréfa, ami szinesítette a felhozatalt, de azért nem lehet versenyeztetni a Hero-val. Emlékszem a verseny előtt egy tévéműsorban Malek Miklós – értsd egy szakember – egészen „megrendülten” beszélt a dalról, hogy milyen tökéletesen építkezik, hogy tesz hozzá minden szakasz valamit az előzőhöz. A Hero egy olyan dal, ami szakmai szemmel nézve hibátlan, laikusként pedig imádjuk. Akkor most már csak az a kérdés, a vesenyen miért szerepelt ilyen siralmasan?

 • virike

  én má rég lemaradtam!!!

 • Tauri

  Szerintem a Hero sikeréhez nagyban hozzájárult az a tény, hogy a megboldogult Danubius rádió rongyosra játszotta a dalt. Hogy a versenyen miért szerepelt le? Na az egy jó kérdés…. Talán Perelli kisasszony ufó arca rémisztette el a szavazókat 🙂 Vagy egyszerűen 2008-ban nem voltak vevők erre a pop stílusra….

 • Tauri

  Na jó fórumozást mindenkinek…
  Megyek céges ping-pong versenyre meg kerti grillezése.
  Jó csemegézést az eredmények között.

 • virike

  szia tauri!!! jó szorakozást!!!

 • Erzsi

  A Hero piacképes dal volt. Játszották a rádiók, valószínűleg Európa szerte és nem csak a Danubius. (Érdekes módon Dima Bilan valahogy nem kellett nekik. Lehet, hogy csak egy agyonturbózott színpadi produkció volt, és a zene önmagában nem állta meg a helyét egy rádióban, ahol nincs műjégpálya, meg Plusenko?)
  Az arca az tényleg rémes volt. Azt is megvitattuk itt a fórumon, annak idején. Akkor hallottam életemben először a „botox” szót és a fiúk magyarázták el, hogy mi az. Mondja valaki, hogy az eschungary nem szélesíti a szellemi horizontot.

 • virike

  hát ja az arca 1 kicsit furi!!!
  de hát senki se lehet tökéletes!!! 🙂

 • Zoli

  „Ti is emberek vagytok! hibázhattok!!” – írja Virike egy oldallal elébb. Hát, erről eszembe jutott egy muris jelenet, amikor az osztálytársam megállapította az osztályfőnökünknek,hogy „a tanárok is emberek”, majd hozzátette fennhangon, hogy „nem?”… Vicces volt 🙂