Eurovízió 2011: Hollandia már választott – a 3Js utazhat Németországba

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com

Úgy tűnik, a TROS köztelevízió munkatársai nem keseredtek annyira el a foci világbajnokság döntője után, hogy ne tudjanak gőzerővel koncentrálni további fontos teendőikre, így a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra való jelöltállításra. Választásuk a 3Js együttes, akik egy nemzeti döntőben öt, várhatóan akusztikus jellegű dalt fognak előadni, melyeket természetesen önmaguk szereznek majd.

A dalválasztásra jövő év elején kerülhet majd sor, itt a közönség és a zsűri véleménye 50-50%-ot nyom majd a latba. A holland együttest Jan Dulles, Jaap Kwakman és Jaap de Witte alkotja – a 3Js elnevezés keresztnevük kezdőbetűiből alakult ki. “Watermensen” című albumukkal hatalmas népszerűségre tettek szert hazájukban, továbbá a ranglistákon mindhárom eddig megjelent lemezük bekerült a TOP10-be, egyik CD-jük még be is aranyozódott. Várhatóan hollandul fognak énekelni a fesztiválon, hiszen eddigi munkásságukban is mindig az anyanyelvet választották.

Érdekesség, hogy a bandát már 2009-ben és 2010-ben is felkérték az ország képviseletére, ám mindkét alkalommal nemet mondtak. Idén azért fogadták el az ajánlatot, mert látták, milyen szépen szerepeltek és mennyire elől végeztek a versenyben a nyugat-európai előadók, és örülnek, hogy a zsűrit is jobban bevonják a pontozásba.

7 Comments

Remélem jó lesz 🙂

Az utóbbi két év Holland száma (ik ben verliefd, shine) a top 5ben volt nálam, úgyhogy remélem ez is tetszeni fog, mégha nem is olyan stílus mint amit megszokhattunk a Hollandoktól.

szerintem se voltak rossz az előző 2 évi holland számok
de nem volt egyik se a a kedvencem
az az elmegy katagória volt nálam!!!
bár az idei nem is volt olyan rossz szám!!!!
remélem a jövöi szám amit küldenek az jobb lessz!!!!

Comments are closed.