Naptár

2010. július
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Hungary 5. rajongói találkozó

Szerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
A képen: az idei élő replay contest eredményei

Ismét eltelt egy év, így már ötödik alkalommal ültek össze a lelkes Eurovízió rajongók azért, hogy ne csak interneten keresztül, hanem személyesen is lehurrogják a másikat azért, amikor az élő replay contesten valaki magas pontot ad mondjuk Hollandiának. Persze nem kell komolyan venni ezt a dolgot, a könnyed és vidám beszélgetés este 7-ig tartott. Közben evéssel, játékokkal és a jövő évi magyar versenyző kiválasztási módjának vitájával töltöttük az időt. És persze megemlékeztünk a korábbi versenyzőkről, és megtudtuk, kinek mi a kedvence az eddigi összes verseny dalai közül. Összesen 10-en voltunk, a legfiatalabb rajongó alig volt két éves, de ő is leszavazott a replay contesten. Örményország nyert most.

Az összeismerkedés után mindenki, akinek még nem lett volna Hadise CD-je, az kapott soron kívül. Majd következett a kvízjáték, ahol a 13+1 kérdés között olyan kérdések voltak, mint például „Hányszor próbálkozott Olivia Lewis a máltai nemzeti döntőkben, mielőtt 2007-ben kijutott volna?” vagy „Az 1987-es svéd dalnak miért kellett utólag megváltoztatni a szövegét?” vagy „Melyik az az ország, amely – egyedüliként a dalversenyek történetében – három, egymást követő 12 ponttal rajtolt a pontozásnál?” Ezután jött a szokásos dalszöveg-felismerő verseny, ahol a magyarra fordított dalszövegből kellett eltalálni az előadót vagy a dalcímet. Sokszor nem volt könnyű eltalálni még bekiabálásokkal sem. A nyeremények között volt két old.eschungary.hu bögre török szívvel, Kristína CD és DORA 2010 CD is.

A jövő évi versennyel kapcsolatban a legnagyobb dilemmát az keltette, hogy kellene-e neves külföldi zeneszerzőt felkérni egy versenydal írására, vagy legyenek híres zeneszerzők, de több résztvevős legyen a nemzeti döntő. Abban egyet értettünk, hogy nem elegendő a szándék, pénz és szponzorok is kellenek, hogy a magas költségek miatt ne érje hátrány a versenyzőnket a többi résztvevővel szemben. A meglepetés vendégre minden évben készülünk, és minden évben lemondták eddig a megjelenést. Sajnos idén sem történt másképp.

A napokban kedvezőtlen hírek érkeztek a köztévéktől. Az MTV ismét a csőd szélén van, a Duna TV elnöke pedig különböző vádak miatt lemondásra kényszerült. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, annyi biztos, hogy szeptembertől megpróbáljuk megtalálni azt a televíziót, aki indulni fog reményeink szerint a 2011-es versenyen.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, remélem, legközelebb egy jó magyar nemzeti döntőn fogunk találkozni!

56 hozzászólás ESC Hungary 5. rajongói találkozó

 • Mara

  Mi köszönjük, hogy megszerveztétek! 🙂

 • tacom

  Ismét remekül éreztem magam, jó emberekkel jó témáról beszélgettünk, már-már családias hangulatban:) Köszi mindenkinek, aki eljött!

 • rocknish

  Talán a következőre már én is megyek 🙂

 • virike

  ja a következőre én is el szeretnék menni
  de majd meglátom hogy alakul!!

 • Nyee

  Ismét szuper volt,mint mindig.De azért a hollandokat itt se bírtad ki?:D

 • tacom

  Én szeretem a holland dalt, de hogy a 3. legjobb legyen a mezőnyben???!!! Na szálljunk már magunkba egy percre:)))

 • Örülök, hogy jól telt a rajongói találkozó; rwemélwm jövőre én is ott lehetek… 🙂

 • OFF1: BoBo-nak boldog születésnapot kívánok! Isten éltessen sokáig 😀

  OFF2: http://magyarchart.blogspot.com/2010/07/27-th-week-july-2010.html Csináltam egy oldalt, amin hetente frissülő toplista van; akit érdekel, az checkolhatja 😀

 • tacom

  De azt. Pontosabban: „See ya”, ami a see you-ból jön.

 • Gondoltam, csak sziának jobban hanzik 🙂

 • tacom

  Értem. Szóval csak tesztelted, hogy ki az a buzgó mócsing okostojás, aki képes leégetni magát azzal, hogy egy ilyen kérdésre is teljesen komolyan válaszol.

 • Bálint005

  Örülhettek hogy nem mentem el, (még „csak” 14 vok, és kb. 250 km-re lakok Pestről), mert én a Hollandoknak adtam volna a 12 pontot. AMúgy nem lesz internetes replay contest, hogy mindeki tudjon szavazni, legaábbis többen?

 • virike

  mr silesian
  de azt mondja de asszem a az angolok is kösszönnek úgy hogy szia
  vagy csak ilyen profi és szerbül angolul és magyarul is tud!!!

 • Robek

  Bálint005! Nyeee az első találkozón , ha jól emlékszem még csak 16 éves volt. Zoli sem volt több tavaly 14-nél! Az anyukája oda hozta, majd elment a West End-be és egy idő múlva visszajött érte! Idén pedig Nóri aki azintén az anyukájával jött még csak 21 hónapos volt!!! És szavazott a replay-en!!! 🙂
  Tehát minden 10-en évesnek üzenem, hogy legközelebb ne csak ígérgese, hogy jön (meg másoknak is), hanem jöjjön el és tapasztalja meg, hogy milyen érzés beszélgetni olyan emberekkel akik értik hogy mire gondolsz ha, a másik ki mondja azt a nevet, hogy Ruslana vagy Omar Naber, Feminnem, Chiara, Dima Bilan, Melodifestivalen, és sorolhatnánk. No, és persze Attila szervezte játékok is élvezetesek, amikhez Zaffarano biztosítja az ajándékokat! 🙂
  Tehát? Korra hivatkozni butaság, hiszen ez a találkozó kortalan!!! Nem a korunkról szól , hanem, hogy mindannyian az ESC-t kedveljük!
  Örülök, hogy ismét találkozhattunk! Erzsi, a Dolly Roll fazont még fejlesztened kell, de már jó uton haladsz! JA, és István33 örülök(-ünk), hogy nem adtad fel és újra eljöttél!!! 🙂

 • Bálint005

  Robek! én nem hivatkoztam a koromra, csak megjegyeztem, hogy igenis ha időebb lennék könnyebben eljjuthatnék egy ilyen találkozóra, de innen Békéscsabáról kissé messze van Pest ahhoz hogy „Anya” elvigyen, aki egyébkénnt vezetni sem tud.

  De mind1 én csak kérdeztem hogy lesz-e netes replay c…..

 • Robek

  bocsi, nem csak neked szólt, zárójelben 🙂 Kaposvár sem itt van! És Zoli is vonattal jött! De lényegtelen! Lényeg az, hogy aki tud és akar az jöjjön!

 • tacom! Nem tesztelek én senkit sem; csak megkérdeztem. Amikor a komment leírása után többször meghallgattam, akkor gondoltam, hogy azt mondhatja; de talán jobb lenne ha „előbb gondolkodj, és utána beszélj” módszert használtam volna 🙁

 • Lehet kérni olyat, hogy a képre ráírni, hogy ki-kicsoda… 😀 Így látatlanban kíváncsi vagyok rátok.

 • István33

  Robek,
  Egyetértek minden szóval (különösen a második bekezdésedben írtakkal). Még csak annyit, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy végül elmentem, jól éreztem magam, köszönet a szervezésért!
  Remélem, egy év múlva is találkozunk, akár már előbb is, mondjuk Berlinben. (vagy Hamburg?)

 • Robek

  Ilyet nem lehet kérni! 🙂
  El kell jönni!!! 🙂
  Aki nem jött el annak ez örök titok marad! 🙂

 • tacom

  MrSilesian: Semmi baj, legközelebb én is több időt hagyok majd:)
  Bálint005: Hidd el, Robek egy pillanatig nem bántásképpen hánytorgatja föl ezeket a dolgokat! Szerintem az lehet az oka, hogy szeretné, ha ennek a jónak ti is részesei lennétek, illetve az, hogy a neten (hál’istennek) egyre többen hangoztatják, hogy így fogjunk össze, meg így kéne meg úgy kéne táncolni, meg kivetítőzni, buszt bérelni stb., aztán tessék, egy szimpla találkozóra hirtelen mindenki talál valami kifogást. És ez tényleg visszás. Az viszont másrészről érthető, hogy a nagyon fiatalok nehezen tudnak „eljutni”. Én sem nagyon pattogtam 14 évesen egyedül keresztül-kasul az országban.
  István33: Drukkoltam, hogy a pénteki csalódás ne szegje annyira kedvedet, hogy szombaton nem jössz el. Örülök, hogy ott voltál, és remélem, hogy Marával együtt csatlakoztok a „stabil” résztvevők táborához!

 • tacom: Hidd el , ha meg lehetett volna oldani valahogy , én szívesen elmentem volna , én ugyanis azért nem tudtam elmenni , mert egy nagyobb családi összejövetel volt , és mert még vannak egyéb tényezők .

 • Attila

  Én is jól éreztem magam, és örülök, hogy tetszettek a játékok. Az külön jó volt, hogy számomra új rajongókkal (Mara, István33) is találkozhattam személyesen, remélem, jövőre még többen leszünk.
  Egyébként annyiban „felmenteném” a hiányzókat, hogy bármi közbejöhet, illetve aki vidékről jön, az nyilván nehezebben tud mozogni és persze családi szempontokra is tekintettel kell lenni. Az tény, hogy a találkozók létszáma évről évre ugyanazon a szinten mozog, de szerintem nem csak ezen kell lemérni az Eurovízió népszerűségét, a sok hozzászólás legalább ilyen fontos.

 • Erzsi

  Kedves Namex, Bálint, és Mindenki, Aki Ígérte (Ígéri) Magát, de Nem Jött El!
  Próbáljunk meg rajongói találkozó ügyben kiadni egy közös közleményt, ami mindannyiunk kompromisszumos véleményét tükrözi. Ha én elismerem, hogy mindenki önálló szuverén személyiség, saját élettel, saját problémákkal és mindig becsúszhat valami, ami keresztülhúzza a legjobban vágyott, legjobban leszervezett programot is, akkor ti is elfogadjátok, hogy az ember amire nagyon akar, arra talál módot, hogy ott legyen?
  Elfogadom azt is, ha valakinek nincs több igénye ezzel a témával kapcsolatban, mint itt a kommentekben kifejteni a véleményét. Végül is ez az internet nagy áldása. De! Itt most valami ütős érvet kellene mondanom, hogy miért jó a személyes találkozó. Sajnos nincs valami saját fejemből kipattant zseniális érvem, csak Robiét fogom megismételni. Leülsz egy asztalhoz néhány sosem látott emberrel és egy nyelvet beszéltek. Azt mondod Carola, azt mondom Amina. Nem kell elmagyarázni, hogy ki ez. Nem kell restellni, hogy valami, a kívülállók által ordenáré szupergiccsnek tartott műsort nézel és még szereted is. Közönséges hétköznapokon hány emberrel tudsz erről a témáról beszélgetni? Egy délutánra lenne 10-15 hozzád hasonló őrült. Higgyétek el, óriási érzés.
  A találkozón István feltette a világ legnehezebb eurovíziós kérdését: melyik dal a kedvenced (a kezdetektől napjainkig) ha csak egyetlen egyet lehet megnevezni. (max. 2-t.)
  Attilának Amina, Robinak Anjeza Shahini, Zaffnak Sertab, Marának Boris Novkovic, Nyee-nek Ruslana, Tacomnak Omar Naber (a Waterloo természetesen versenyen kívül), Istvánnak a Kaelekee haal és Josten Hasselgaard, nekem Amina és a Lane moje.
  Tessék fiúk, lányok! Kinek mi az abszolút kedvenc. Nem voltatok ott a találkozón, de én kíváncsi vagyok rátok!

 • virike

  nekem egyértelmű hogy az idei szerb milan stankovic
  meg a 2003-as nyertes sertab erener!!

 • virike

  na meg persze verka serduchka!!
  hát ez az ember nem semmi!!!!

 • Nyee

  Először is Bálint nagyon helyes a Hollandiának adott 12 pont,megvédhettük volna az álláspontunkat:D-Így rám sütötték,hogy az egyetlen akinek hasonló az ízlése a legfiatalabb rajongó Nóri(neki ezért el is nézik:D).
  Tacom:Svájc khm…khm
  Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom,hogy legközelebb jöjjön.16 voltam amikor először mentem és egyáltalán nem volt furcsa.Ráadásul jövőre „csak” 20 leszek,tehát nem is állok most sem olyan messze tőletek.Ha sokan leszünk kibéreljük a Papp Lászlót;)

 • Nekem Kristína Peláková (natürlich), No Name, Texas Lightning, Katrina & the Waves, Antique, és Soraya a nagy kedvenceim 😀

  A Papp Lászlóban én is benne lennék.

 • Mara

  Én csak annyit tennék hozzá a fiatalok védelmében, hogy gondoljatok bele, ti 14-16 évesen „ugrálhattatok”? Mert engem például biztosan nem mehetem volna ez egy találkozóra, főleg egy másik városba ennyi idősen. Még ugy sem, hogy elvisznek, hiszem megkaptam volna, hogy „mit akarok én egy 20-on-30 éves társaságtól” . Szűlőként ez nem teljesen átérezhető indok, hogy „mert rajongunk” . Ugyhogy én abszolút megértem őket. Ennyi idősen én se mehetem volna, ha nem kapok külön szűlői engedélyt. Amit azért nem szívesen adtak meg „mifelénk”. :/