Napi Eurovízió: Románia 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Románia az utóbbi évek tanúsága szerint az Eurovízión nem enged az elődöntők akadályának, és olykor még a döntőben is képes szép eredményt elérni. Az ország kétségkívül tele van jobbnál jobb előadókkal, akik szívesen képviselnék az országot, sőt, ha erre már volt lehetőségük, nem zárkóznak el az újrapróbálkozástól: tavaly 2008-as, duóban huszadik helyezést elért képviselőjük helyett Elenát delegálták, aki a 19. lett. De vajon bölcs ötlet volt idén a 2005-ben dobogós Luminita Anghel helyett Paula Seling és Ovi közös produkcióját küldeni Oslóba? Ez napokon belül kiderül!

Paula 1978-ban, karácsony éjjelén született. Hat éves korától tanult zongorázni, tíz évesen pedig rájött, mennyire élvezi az iskolai kórusban való szereplést. Szívvel-lélekkel énekelt, így hamarosan szólista lehetett belőle. Ezután lavinaként indult el a karrierje – megszámlálhatatlan díjat vehetett át, és fellépésekből sem volt hiánya. 1998-ban, húsz évesen Németországban vette fel első albumát. Ezután még tizenegy lemeze került a boltok polcaira, köztük egy karácsonyi – és egy válogatás CD. Legutóbbi korongja, melyen 17 dal kapott helyett teljes egészében saját munkája – ő volt a producer, a zeneszerző, a szövegíró, vagyis gyakorlatilag minden egy személyben. 2005-ben férjével együtt megnyitották saját stúdiójukat. Duettezett többek közt Tony Hawksszal, és ő volt a felelőse a hangulat felfokozásának Ricky Martin, Michael Bolton és Beyonce romániai koncertjének is.

Ovidiu Cernăuțeanu, vagy ahogy becézni szokták, Ovi, egy félig román, félig norvég énekes, aki szívesen foglalkozik dalszerzéssel is – a Playing with fire című versenydal is az ő munkája. 34 éves, de igazán csak az utóbbi esztendőkben került a zenei paletta nagyjai közé. Tavaly jelent meg első nagylemeze, This Gig Almost Got Me Killed címmel, melynek számait a 70-es évek nagy zongoristái inspirálták – jó példaként szolgált Elton John is. Az Eurovízió gondolata azonban nem ilyen friss, hogy ez már korábban is érlelődött, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2006-ban és 2009-ben a norvég nemzeti döntő résztvevője volt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K8iALS6-l7c[/youtube]Miről szól a dal?
A férfi-női duettek klasszikus témáját dolgozza fel: a szerelmet, ám picit sajátos hangvételben. A tűz motívuma végig ott van a dalban, ahogy a láng sosem alszik ki az előadók szívében sem. Ám ezzel játszani bűnös dolog – tudjuk Ádám és Éva óta – de Pauláék engednek a kísértésnek, amíg az egész hely fel nem gyullad, pedig tudják: legjobb lenne elfutni…

Comments

8 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió: Románia 2010” bejegyzéshez

 1. Zolcsi avatar
  Zolcsi

  A kedvenceim egyike.Bár az élőben lévő énekléstől egy kicsit félek…39/6

 2. Boti avatar
  Boti

  Abszolut kedvencem nagyon drukkolok nekik.Remelem top 10-esek ebben az evben a romanok habar most 13-ik helyre teszik oket a fogadoirodak.Szerintem ez a szam meglepetest fog okozni es minden varakozassal ellentetben top 10 lesz.Amugy eloben nagyon jol enekelnek.

 3. BoBo avatar
  BoBo

  Nagyon tetszik, egyik kedvencem 39/4-3. 😀 de nem tetszik az élő előadás vmi. tánc kéne…

 4. Bálint005 avatar
  Bálint005

  Nálam a 10.-helyen állnak.

 5. Máté94 avatar
  Máté94

  Egyik favorit : DDD.Örülnék ha top 5-ös lenne 😀

 6. Boti avatar
  Boti

  Azt igertek Oslora feldobjak a latvanyt is.Kb olyan elorelepes lesz mint Luminita a hazai dontorol az ukran dontore ami hatalmas volt.Legalabbis azt probaltak sejtetni.

 7. zizu02 avatar
  zizu02

  tavaly Elena sztem jobb volt de ez se rossz

 8. Jillian avatar
  Jillian

  Az idei év egyik legjobbja, az egyik kedvencem. A zongora, amin játszanak, az is nagyon ötletes! Hajrá!!!