Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Románia 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Románia az utóbbi évek tanúsága szerint az Eurovízión nem enged az elődöntők akadályának, és olykor még a döntőben is képes szép eredményt elérni. Az ország kétségkívül tele van jobbnál jobb előadókkal, akik szívesen képviselnék az országot, sőt, ha erre már volt lehetőségük, nem zárkóznak el az újrapróbálkozástól: tavaly 2008-as, duóban huszadik helyezést elért képviselőjük helyett Elenát delegálták, aki a 19. lett. De vajon bölcs ötlet volt idén a 2005-ben dobogós Luminita Anghel helyett Paula Seling és Ovi közös produkcióját küldeni Oslóba? Ez napokon belül kiderül!

Paula 1978-ban, karácsony éjjelén született. Hat éves korától tanult zongorázni, tíz évesen pedig rájött, mennyire élvezi az iskolai kórusban való szereplést. Szívvel-lélekkel énekelt, így hamarosan szólista lehetett belőle. Ezután lavinaként indult el a karrierje – megszámlálhatatlan díjat vehetett át, és fellépésekből sem volt hiánya. 1998-ban, húsz évesen Németországban vette fel első albumát. Ezután még tizenegy lemeze került a boltok polcaira, köztük egy karácsonyi – és egy válogatás CD. Legutóbbi korongja, melyen 17 dal kapott helyett teljes egészében saját munkája – ő volt a producer, a zeneszerző, a szövegíró, vagyis gyakorlatilag minden egy személyben. 2005-ben férjével együtt megnyitották saját stúdiójukat. Duettezett többek közt Tony Hawksszal, és ő volt a felelőse a hangulat felfokozásának Ricky Martin, Michael Bolton és Beyonce romániai koncertjének is.

Ovidiu Cernăuțeanu, vagy ahogy becézni szokták, Ovi, egy félig román, félig norvég énekes, aki szívesen foglalkozik dalszerzéssel is – a Playing with fire című versenydal is az ő munkája. 34 éves, de igazán csak az utóbbi esztendőkben került a zenei paletta nagyjai közé. Tavaly jelent meg első nagylemeze, This Gig Almost Got Me Killed címmel, melynek számait a 70-es évek nagy zongoristái inspirálták – jó példaként szolgált Elton John is. Az Eurovízió gondolata azonban nem ilyen friss, hogy ez már korábban is érlelődött, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2006-ban és 2009-ben a norvég nemzeti döntő résztvevője volt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K8iALS6-l7c[/youtube]Miről szól a dal?
A férfi-női duettek klasszikus témáját dolgozza fel: a szerelmet, ám picit sajátos hangvételben. A tűz motívuma végig ott van a dalban, ahogy a láng sosem alszik ki az előadók szívében sem. Ám ezzel játszani bűnös dolog – tudjuk Ádám és Éva óta – de Pauláék engednek a kísértésnek, amíg az egész hely fel nem gyullad, pedig tudják: legjobb lenne elfutni…

8 hozzászólás Napi Eurovízió: Románia 2010