Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ázsia-csendes-óceáni Dalverseny 2010: új honlapcímen

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oursound.asia

Új honlapcímmel de még mindig csak szűkös információkkal fogadja látogatóit az eredetileg Ázsiavíziónak nevezett dalverseny megújult honlapja az oursound.asia linken. A honlap címe a verseny jelmondatára, vagyis a „mi hangunk”-ra (our sound) utal. A versenyt idén első alkalommal november 26 és 28 között tartják a 13 millió lakossal rendelkező indiai Mumbai-ban (korábban Bombay), azon belül az Andheri Sportközpontban. 14 ország énekesei fognak megmérkőzni, 44 országban és a hivatalos honlapon fogják közvetíteni a műsort, így 3 milliárd emberhez tud eljutni az Ázsiavízió hangja.

Az Eurovízióhoz hasonlóan itt is a nemzeti döntők győztesei fognak versenybe szállni. A nemzeti döntők sorozata júliusban fog kezdődni. Egy fontos szabálya van az az ázsiai dalfesztiválnak: 16 éven felüliek indulhatnak csak. Az Ázsia-csendes-óceáni Dalverseny szervezői 14 országot hívtak meg az első megmérettetésre, de 10 év alatt szeretnék 30-ra feltornázni a résztvevők számát. A verseny két részből fog állni, pénteken egy performance show nevű fordulót, vasárnap pedig a győztes show-ja elnevezésű fordulót fogunk látni. A győztes a trófea mellé lemezszerződést is fog kapni. És még egy érdekes információ: a házigazda műsorvezetők három nyelven, angol, mandarin és hindi nyelven fognak megszólalni.

Hogy miért lett mégis Ázsia-csendes-óceáni Dalverseny az Ázsiavízió helyett? Az igaz, hogy az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) eladta az Eurovízióhoz hasonló verseny jogát az Asiavision Pte Ltd. nevű cégnek, Ázsiavízióként az Ázsia-csendes-óceáni Műsorszolgáltatók Szövetsége (ABU) az ismert, nem pedig az Ázsiavízió nevű cég. Így elmarad a vízió, de remélhetőleg a verseny valósággá válik novemberben. Érdekesség, hogy előtte egy héttel európai verseny lesz, hiszen november 20-án Minszkben kezdődik a Junior Eurovízió.

Kapcsolódó cikkek

6 hozzászólás Ázsia-csendes-óceáni Dalverseny 2010: új honlapcímen

  • Patrik

    pff. Minek kell itt majmolni az európaiakat?! 🙂

  • Gabiii

    Ez nem majmolás az EBU is szorgalmazza az ilyen törekvéseket és ebben nincs semmi rossz. Az Eurovízió meg mindig is az eredeti és a legnagyobb marad^^

  • Bence

    Hátha lesz egy Worldvision hamarosan…

    🙂

    OFF:
    KEDVES ZAFF!
    Ki lehetne rakni a következőt az oldalra valamelyik oszlopba? Haladni kell a korral, és a Facebook fontos tényező lett a világban. Már több mint 80 tagot számlál a DUNA TV Eurovíziós csoportja, remélhetőleg hamarosan egy DUNA TV-s által hivatalossá válik.
    Íme a link, ahova mindenki csatlakozzon!
    http://www.facebook.com/pages/EUROVIZIO-A-DUNA-TV-N/118287174868240?ref=ts
    Kép:
    http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs053.snc3/14091_118964204800537_118287174868240_156588_48485_a.jpg

    ÉS ezt ajánlom a DUNA TV figyelmébe is! Hangsúlyt kell fektetni a Facebook-ra is! 🙂

  • Kedves Bence!

    Igazad van, valóban fontos a facebook közösségépítő ereje is, nagyon jó az ötlet. Gondolkozom rajta hogy az eschungary.hu-nak létrehozzak én vagy valamelyik önkéntesünk egy ilyen csoportot. Vagy már létre is hozta valaki? Más hasonló profilú honlapok gyakorlatához hasonlóan egy univerzális facebook csoport sokkal célravezetőbb lenne, és az sem lenne jó, ha n+1 számú csoport reklámja lenne fent, abból káosz lenne. Egyébként nagyon jól sikerült a csoportod, szépen össze vannak benne szedve az infók!
    Most az eschungary.hu-n az országismertetők fordítása folyik gőzerővel, már csak a közvetlenül döntőbe jutott országok közül hármat kell még lefordítani és utána mehetünk a következő feladatnak. annyi biztos, twitter oldalunk már van régóta, de még egyelőre nem az igazi, itt az elérhetőség: http://twitter.com/eschungary_hu

  • Bence

    Zaff, ha csatlakozol a klub-hoz, admin jogosultságot adok (milyen nagy szavak… 🙂 ), ugyanígy a DUNA TV-seknek és a többi illetékesnek…
    Ott a kép, amit ki lehetne tenni, és a klub linkje is! Már több mint 100-an csatlakoztak!

    • @Bence: Engedtem a nyomásnak és kiraktam néhány közösségi portál használatát megkönnyítő linket. Egyelőre, ha nincs is még az eschungary.hu-nak csoportja a facebook-on, de hogy legyen egy ilyen ikon is, a te csoportod lesz megadva nálunk. A facebook-os admin jogokról lemondok, mivel látom, nagyon szépen karban van tartva az nélkülem is. Kellenek mindig az önkéntesek 🙂 Köszi!