Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Dánia 2010

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Dániát a Chanée & N’evergreen duó fogja képviselni az „In A Moment Like This” című dallal.

Christina Chanée 17 évesen már több tehetségkutatót megnyert. Igaz, hogy énekel jazz-t is, de a popzene marad neki mindig a szíve csücske. 2003-ban megnyerte a dán Anja Efter Viktor című filmhez rendezett filmzene-versenyt. A következő évben a dán televízió egyik szórakoztató műsorában, annak együttesében, a Nubian Fräuleins-ben énekelt. Közben találkozott Kid Creole-lal, aki felajánlotta a Martin Gaye – The Musical című produkció címszerepét.

Thomas N’evergreen – igazi nevén Thomas Christiansen hatodéves egyetemistaként alapította első zenekarát, első nagy sikerű dalát, az „Every Time I See Your Smile” címűt az orosz MTV sűrűn játszotta. Ukrajnában a dal ostromolta a listák csúcsát. Az orosz kötődés megmaradt, több koncertre hívták, 2003 óta Moszkvában él. A siker folytatódott, óriási sláger lett a „Since You’ve Been Gone” című dal Oroszországban és a volt szovjet tagköztársaságokban. Albumából több mint 250000 talált gazdára. Azóta évente 60 koncertet ad, több helyen 40000 ember előtt énekel.

A dal egy svéd mestermű: Thomas G:son, Henrik Sethsson és Erik Bernholm szerezte. Különösen Thomas G:son nem ismeretlen az Eurovízió világában, négy szerzeménye is hallható volt már a nemzetközi verseny színpadán, ezek közül kettő a svédeket, 1-1 pedig a norvégokat és a spanyolokat képviselte. összesen 50 dala volt eddig hallható 8 ország nemzeti döntőjén.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bPzXy-iHVgA[/youtube]Miről szól a dal?
A szerelemről. A duó tagjai annyira szerelmesek egymásba, hogy azt talán már fokozni sem lehet. Az egyik amióta csak megismerte a másikat, minden gondolata a másik körül forog, nincs idő a szomorúságra, a fájdalomra, nélküle viszont lehetetlenség lenne élni. Egy ilyen pillanatban – szól a refrén – tudni akarom, hogy mit vársz még, mit tudnál még kérni, mit kell még tennem, hogyan érhetlek el. A dal második felében megfordul a szituáció. Amióta elhagytál, amióta elmentél, elvesztem, de még mindig hiányzol. Ugyanaz a refrén ezek után kicsit másképpen hat.

7 hozzászólás Napi Eurovízió: Dánia 2010

  • dano89

    Nálam top 3!! 😀 Hajrá Dánia!

  • Bálint005

    Kissé idegesít a személyisége a két énekesnek. A dal jó, de nem elég jó. 39/15

  • Zolcsi

    Az elején dánia volt a kedvencem de aztán ahogy jöttek a jobb számok egyre hátrább került de végül sikerült megmaradnia a top10-be.A végső győzelemre is esélyes ahogy észrevettem, sokan szeretik.2 points goes to denmark 🙂
    39/9

  • Patrik

    Sztem az egyik legborzasztóbb szám. se szöveg. se ritmus, egy kis tötyi lötyi :S

  • Patrik

    sztem úgy fog járni mint Charlotte Perelli a Hero-val :S

  • Robek

    Szerintem meg győzelemre érdemes, de ha nem akkor TOP3! Mindenesetre jobb mint a GR csörgés-csattogás! Az én fülemnek, természetesen. Egyébként ez egy igazi ESC-dal! Szeretném ha nyerne, de van még pár befutóm! 🙂

  • Boti

    Nalam 7-ik ez a szam.Eselyes a gyozelemre de en nem hiszem hogy sikerulni fog neki.Ennek ellenere nem kell leirni meg.