Horvátország: Feminnem – Lako Je Sve

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8uZkaSk3c98[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Tegnap este egy nagyon izgalmas nemzeti döntőn az Eurovízióban gyakorlott Feminnem együttest hozta ki a zsűri és a közönség a 2010-es DORA győztesének. Horvátországtól a “Lako Je Sve” című dalt fogjuk hallani a májusi Eurovízión.

Nagyon érdekesen alakult a tegnap este. Egy kissé unalmas elődöntő után egy izgalmas, jó dalokban bővelkedő döntőt láttunk a Kvarnerben. Az elődöntő sok gyenge dala és a Feminnem 1-es rajtszáma miatt Doris Teur dala tűnt a legjobbnak, de a tegnapi döntőben gyakorlatilag helyet cserélt az elődöntő és a döntő győztese. Aki pénteken negyedik lett, az másnap győzött és viszont. Zsiga bandáját a zsűri megzabolázta, mert a közönség második legjobbnak ítélte, összesítésben ők is 4. helyezést értek el. A helyszínen nagyon magával ragadó Valungari is szép helyezést ért el, és Franko Krajcarék is benne lettek végül a top 3-ban. Franka színpadi produkciója egyedi volt, hangilag sajnos gyengére sikerült szombat este. Ennek ellenére a stúdióverziós dal ütős, nemhiába hozták ki őt győztesnek előzetesen. A szerencse forgandó, minden a színpadon derül ki a verseny napján. A Feminnem talpra állt és győzött, ezúttal rajtsorrendben elfoglalt pozíciójuk  is segített. Elsőkből lettek utolsók és így sikerült győzniük.

Igaz, hogy mindenki a Melodifestivalent dicsőíti, mint a legjobb nemzeti döntőt, de a DORA adja meg a legnagyobb tiszteletet az Eurovízió dalainak és talán a horvát popzenei iparnak is, a maga külsőségeivel, hangulatával és profiságával. Nem lenne jó ötlet elköltöztetni a DORA-t, pedig már többször felröppentek ilyen pletykák. A Kvarner kristály termében akkor is élmény ülni, ha épp nincs produkció a színpadon. Külön üdítő, hogy valódi díszlet volt látható, és nem a hatalmas “eurovíziós ledfalfesztivál” berendezéseinek villódzásában kellett gyönyörködnünk. Tony Cetinski koncertje pedig egy újabb nagy élmény volt. Hiába nem ismerem a dalait, mégis magával ragadó és élvezetes volt. Opatijának tényleg van mikroklímája, ma reggel is +5 fok volt napsütéssel, 30 kilométerrel arrébb pedig ismét hóvihar és -5 fok. Gratulálunk a Feminnemnek, sok sikert Oslóban!

28 Comments

Még az érdi pihenőhelynél járunk az M7-esen, néha napsütés, néha havazással találkozunk. Este ha már lesz gyorsabb internet elérésem, lesz feltéve még néhány, a döntőről készült videó és fotó. Hoztunk ajándékokat is! Kvízjátékot tervezünk, de erről majd később lesz szó. Tegnap este nagyon jól éreztük magunkat, ég és föld volt valahogy a különbség az elődöntő és a döntő között. Lassan megérkezünk Budapestre (sötét felhők közelednek). Folyt köv! Köszönjük a hozzászólásokat!

Jajj, azt meg már elfelejtettem írni, hogy nyáron tényleg indul újra a Játék határok nélkül??? az oikotimes nem tud semmit?? xD 2007-ben már majdnem indították, de valami miatt nem sikerült..

BeN! De jó lenne, ha igazad lenne. De, szerintem az MTV-nek erre se lenne pénze.
A tudósítást meg, köszönjük szépen. Irigyellek benneteket.

Én nem szerettem a dalt,de az élő előadás meggyőző volt. Frankát éreztem hallgatva esélyesnek, élőben viszont a dal elhangzása után rögtön mondtam, hogy az egy 0! FEMINNEM volt a legjobb meg a JOBRNI dal!

Nekem ezzel az együtessel csak egy bajom van. Tipikusan olyan lánybanda, ahol a szépségre nagyon sokat építenek, és azzal próbálnak hatni. Az előző daluk nekem jobban tetszett. 🙂

Nekem is. De azt 90%-ban a háttérvokál énekelte helyettük. Mára nem csak szépek, hanem megtanultak énekelni is. Javukra vált az eltelt öt év.

Aha, megtanaultak énekelni! Az eredeti (2005-ös) felállásból csak a Pamela a régi, a másik két csajszi új. A barna már 2x is cserélődött! 🙂

Hát nem tudom, hogy lehetett ez az előszavazáson első…, giccses színpadkép,ruhák, mesterkélt előadásmód… nagy átlag…Jó lenne ha Zágrábban lenne, mert akkor 20év után végre egyszer rászánnám magam, hogy kimenjek, de ilyen áron, köszi nem…jó lesz nekem Berlinben, vagy Münchenben is:)

nekem tetszett:P:P örülök hogy most lesz az eurovízió májusvan és nem maradtam le róla xD 😛

A tiszta fehér ruhás szőke főnökasszonynak nem kéne úgy dobálni magát, akkor az összhatás egész jó lenne.
Egyébként jó szám, nálam középmezőny.

Comments are closed.