Naptár

2010. január
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szlovákia 2010: Hegedű és tűzoltózenekar a második fordulóban

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oBjRpyyOKvY[/youtube]Szerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Videón: Mista – Emotions

Szlovákia ismét nagy színpadot épített a nemzeti döntőre, hetente két fordulóval, sajnos most az élő közvetítés hiányával. Így a harmadik élő forduló helyett a másodikat néztem meg. Slágerhangszer a hegedű, menő a szlovák rock mint mindig, és láttam tűzoltózenekart is versenyezni, itt mindenki újranézheti.

A 10 versenyző közül volt néhány érdekesség számomra. Előítéletem miatt nem hittem volna, hogy szlovák együttes képes a rockot, a punkot és a technot összekeverni. A Get Explode együttes „Blue sun” című dalával sikerült ezt véghezvinni. Az énekes eszelős, a dal fura, vicces de dallamos, nem egy svéd sablonpop. Ezután Mista következett hegedűn, az „Emotions” című dallal. Az est folyamán többször előkerült a hegedű, lehet hogy ez az előjele annak, hogy az oslói verseny kedvenc hangszere a hegedű lesz. Mista kolléganője hárfán kísér. Nagyon kellemes a dal refrénje, egy újabb meglepetés. Az est legjobbja. Őket Matej Koren követi, aki Rubik bácsi kockájáról énekel. A színpad Csézy belgrádi fellépését idézi: zongora és gyertyatartó a kellék, eltérés az elektromos gitárok jelenléte, de az hasonló, hogy Matej sem jutott be a döntőbe. Ezután egy igazán fura dolog következett: a Pavol Remenár, Klára & Liquid Error nevű formáció. Hé, ez plágium, nem ér a Figaro házasságából énekelni részletet, de még hasonlót sem! Majd hamar közbevág az énekesnő és egy számomra unalmas popdal kerekedik az egészből némi operás közbevetéssel. A verseny mélypontja, a közönség azért kedveli. Utolsóként lépett fel a Funny fellows tűzoltózenekar „Obrázok” című dalával. Ehhez foghatót is ritkán lát az ember eurovíziós selejtezőn, viccesek és különlegesek voltak. A szavazás izgalmas volt, ezen felbuzdulva belenéztem az első fordulóba is. Rock rock hátán, aki szereti az ilyen típusú dalokat, azoknál tuti sikert fog elérni. Michaella „O nás” című dalának drukkoltam, de végül egy turbofolk zene, a Hrdza „Taká sa mi páci” című dala lett a nyerő. A szép háttéranimáció is sokat dobott a produkció értékén. A továbbjutókat figyelve azt hiszem van remény arra, hogy egy igazán szórakoztató produkciót vigyen Szlovákia Oslóba. Csak a színpadi koreográfián kell javítani, kissé ötlettelennek, eredetiség-mentesnek találtam a most látottakat. A színpadon átöltözős trükköt már annyian lelőtték, egy énekes mögé két egyszerre mozgó két háttértáncost rakni pedig csökkenti a produkció értékét, mint amikor a sztárvendég elénekel 3 dalt a diszkóban és megy haknizni tovább. A színpadon élni kell a dallal és nem lézengeni rajta. Vagy ha lézeng az együttes, akkor legyen olyan a dal is! Ötletet és jó dalokat kívánok!

4 hozzászólás Szlovákia 2010: Hegedű és tűzoltózenekar a második fordulóban

  • Zsolesz

    Sajnos a Taká sa mi páci c. dalt kizárták, pedig nekem nagyon bejött!!!

  • Patrick S

    hát a harmadik elődöntő elég gyengus volt.
    a többire mindig siettem haza,hogy megnézzem,de most télleg nem értem rá hazamenni, de nem bánom

  • Asvi

    Szerintem is gyenge volt a harmadik forduló. Talán Renáta Čonková & Martina Polievková – Dúha c. dala, na meg Reverz Park – Po kvapkách ért valamit.
    Nem számít, mivel én az ötödik fordulót várom a nagy favorittal: Kristina – Horehronie c. dala nagy esélyes.
    Ezen kívul még nagyon tetszik Sunlips – Správy v splne c. dala is.

  • Matheus

    Nekem nagy szerencsém van abból a szempontból, hogy a tv nálunk fogja a szlovák csatornát, így tudom nézni a fordulókat.
    Igaz az első kettőt nem láttam és a második fordulóból azt se tudom kik jutottak tovább. A harmadikat láttam, hát számomra borzalmas volt, a negyedik már jobban tetszet, főként Martina Schindlerova száma. De le a kalappal a szlovákok előtt, mindent megtesznek, hogy népszerűsítsék az euroviziot az országban. És hát hajrá!:)