Szerbia 2010: A híres Bregović szerzi a szerb versenydalt

Tudósító: Klész Imre
Forrás: RTS sajtóközlemény

A szerb RTS köztelevízió bejelenti, hogy a híres zenész/zeneszerző  Goran Bregović írja az ország versenydalát a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválra.

A Szerbia fővárosában, Belgrádban tartott sajtótájékoztatón lett bejelentve, hogy Goran Bregović szerzi a szerb versenydalt. Ez lesz az első jelentős változás a szerb nemzeti döntő formátumában – a tavalyi évig az ország versenydalát a Beovizija nevű nemzeti zenei fesztiválon választották ki. A jelenlegi helyzetnek és a gazdasági válságnak köszönhetően idén az elmúlt évekhez képest más módon lesz kiválasztva Szerbia képviselője.

Az RTS PR menedzsere, Duška Vučinić Lučić ismertette, hogy az új formátum szerint a zeneszerző (Bregović) három dalt fog írni három művésznek, melyeket a zeneszerző és az RTS nagy gondossággal fog kiválasztani. Ők hárman fognak versengeni azért, hogy képviseljék országukat. A dal kiválasztása február végén vagy március elején lesz, ekkor az RTS élő show-műsort fog sugározni a kiválasztott énekesekkel. A közönség SMS-ben szavazhat, ennek eredménye fogja eldönteni, hogy ki fogja képviselni Szerbiát a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon Oslóban.

További információ a zeneszerzőről:  http://www.goranbregovic.rs

8 Comments

Nekem ő ismerős…nem ő volt véletlenül az egyik frontember az Esküvők és Temetések c. zenekarban,akik a 2008as verseny szavazás utáni részben léptek fel?

Örömömben más cikkhez írtam, de ide is bemásolom:

EL SE HISZEM!!! 😀
EZ FANTASZTIKUS!!!!!

ALIG TÉREK MAGAMHOZ!

AZ Ő ZENÉJE MAGA AZ EGÉSZ BALKÁN! IMÁDOM!!!!!

Emlékeztek, Rúzsa Magdi is énekelt tőle a Megasztárban. Az volt a legnagyobb pillanata a versenynek.

http://www.youtube.com/watch?v=t-H47c3xnZo

ÉS PONT MOST NEM MEGY MAGYARORSZÁG, ÉS NEM IS LESZ ESÉLYE A MAGYAROKNAK, MEGNÉZNI A VERSENYT!!!!!!!!!!! 🙁

Szeretem Goran Bregovicot-nincs is jobb, mint önfeledten bulizni és ugrálni a zenéire… vagy más zenéin zokogni (mint pl. a Vicesc által már a szlovák posztba belinkelt Ederlezi)… kíváncsi vagyok, az Eurovízióra mivel rukkol elő :).

Vajdaságból irok Nektek:
Szerbia március 13-án választja képviselőjét az Euróvizióra. Bregovic 3 dalt készitett,amt 3 fital énekes fog elénekelni 13-án. Mind a 3 dal,gyors,pörgős(Bregovic stilusa).

Comments are closed.