Spanyolország 2010: Elindult a bő két hetes szavazás

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

A spanyol TVE köztelevízió hivatalosan megnyitotta a szavazási időszakot azokra a dalokra, melyek közül a legjobb 10 juthat be abba a nemzeti döntőbe, ahol a győztes Spanyolországot fogja képviselni a 2010-es Eurovízión Oslóban.

A szavazás hasonló a tavalyihoz, viszont most a TVE hivatalos weboldalán lesz lebonyolítva az egész folyamat. Több mint 300 jelentkező található a honlapon, a szavazáson résztvevők naponta 5 voksot adhatnak le előadónként. A tavalyi 400 jelentkezőhöz képest bizonyosan kevesebb szavazat fog érkezni, de még nem érkezett nyilatkozat az esetlegesen érvénytelen szavazatokról.

A versenyzők között találhatóak korábbi Operación Triunfo résztvevők és a sokat vitatott Karmele Marchante is “Popstar Queen” művésznéven. aki már gyanúsan sok szavazatot szedett össze.

Szavazás itt: http://www.rtve.es/television/eurovision/

49 Comments

hbalazs94, esctoday-os kommentekből úgy tűnik, hogy más dal(ok) részleteit is felhasználta a dalhoz, plusz vmi spanyol áruház neve is benne volt, ami reklámozásnak számít (azt nem tudom, hogy ez utóbbi az EBU vagy csak a TVE szabályai szt kizáró ok)… mondjuk azt nem értem igazán, hogy a másik 3 dallal egyetemben miért nem azelőtt zárták ki, hogy szavazásra bocsátották volna, csak mert volta olyan dalok is, amiket előzetesen kizártak (nem akarok rosszmájú lenni, de gondolom, a reklámérték meg a szavazás népszerűsítése miatt…)

Semmi féle reklám vagy annak minősülő szöveg nem hangozhat el a dalokban. Van vagy volt egy dal aminek az eredeti szövegében benne volt a Coca-cola….nos , át kellett írni a szöveget, de nem emlékszem melyik dal volt ez. Talán Svéd!

Robek! Az Lotta Engberg – Boogaloo c. dala lehetett. Átírták? Nem tudtam, nekem a “Kokkakóla”-s verzió van meg.
Spanyol indulók közül nekem a listavezető tetszik legjobban, még szép helyezése is lehet a nagy versenyben, viszont Kayle – EO -ja is kell a gyűjteménybe.

Szerintem Coral-nak vagy Daniel Diges-nek kellene Osloba menni! nekem ezek a szamok tetszenek legjobban! Hajra Spanyolorszag!!!

John Kobra a 3. helyre tört fel azzal a szörnyű dalával.Eddig még az első 10-ben sem volt,nem hogy még 3. helyen…..újabb kizárást érzek itt…

“A piros mellbimbó” átvette a vezetést Coraltól. Én tutira vettem, hogy Coral a befutó, de most átszaladt az agyamon, hogy a lökött spanyolok képesek lesznek valami gyengét küldeni. Bár láttunk már ilyet másoknál is…

Hát ez a John Cobra tényleg elég szörnyű, de tör felfelé egy újabb “tehetség” – hallottátok már Antonio González számát? Jelenleg negyedik… ezek a spanyolok tényleg lököttek

Hát remélem is,mert az El pezón rojo,Cobra és Antonio Gonzalez Gato inkább a búsba menjenek a dalaikkal,ne Oslóba. 😉
Sok jó számot találtam,de sajna legtöbbjüknek nincs olyan hatalmas számú szavazatuk,de tényleg Coral lenne jó akkor már.
Nektek Coral-én kívűl még kiknek a száma tetszik? Ne abból a szempontból,h Eurovízióra való vagy nem,hanem csak úgy.

Mikor zárják ki végre azt a 3 majmot?a 11-13 helyen pont normálisabb számok vannak,megérdemelnék,hogy legaláb döntőzhessenek.A szervezők se gondolják,hogy John Cobra kb. 4 nap alatt 240.000 szavazatot szedett össze,amikor Coral az eleje óta gyűjtött ennyit…

Most mit is mondjak??? Borzasztó!!! A papa az kb olyan mint aki meg akar halni, csak hörög, meg fuldokol… az a Cobra gyerek a Carollal…. nem normális aki ilyenre szavaz! Nyee-nek teljes mértékben igaza van! csak a lehetőséget veszik el azoktól akik tényleg meg is érdemelnék azt hogy legalább a döntőben bemutassák a dalukat! Nálam még mindig Coral a nyertes az En Una Vida-val! de pl. a jelenleg 12. helyen álló Ainhoa Cantalapiedra: Volveré is nagyon tetszik! és itt van az hogy elveszik tőle a lehetőséget ilyen [email protected]! am, ha Coral nyerne, és megtennék hivatalos klippnek ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=wlXK0FqxuUs

a legjobb választás lenne a Spanyoloktól 2010-re!!! annyira jól megcsinálták ezt a videót! minden másodperce passzol a zenéhez! erről csak jót tudok mondani!

és még egy kérdés a végére: valaki tud valamit hogy mikor is lesz a nemzeti döntőjük? mert itt a bal oldalon nem találni! előre is köszi a választ! 😀

Sziasztok, megint én! 😛 Megpróbálkoztam lefordítani mindenféle segédeszközzel az En Una Vida-t! 😛 szerintem egész jó lett, nem mindenhol a pontos szöveg van, úgy nem jött volna ki a rímre! de ez is tükrözi a dal mondanivalóját!, és így még jobban tetszik! 😛 írjátok meg mit gondoltok! 😀
Íme ez lenne:

En Una Vida/ Az életben:

Arra számítok, hogy jön egy új nap,
Arra számítok, hogy meggyógyítja a szívem
A magányomba zárkóztam,
Mégis a kusza emlékeket még érzem a bőrömön

Hiányzott valami a múltból,
a szeretet, ami soha nem lehetett,
Vágyom arra, hogy elfelejtsem
Pedig mindig itt lesz valamilyen módon nekem

Nem felejtek el semmit, amit adott nekem,
Az élet nem elég, hogy elfelejtsem, aki szeretett!!!
Nem felejtetem a napot, amikor elköszönt
Nem felejtem, nem felejtem el, hogy fáj,
Itt vagyok, láthatod…
Én nem felejtem el a szerelmét

Ha a távolság volt a megoldás,
hogy lehet, hogy én még hozzá tartozok?
Mert én nem tudom, hogy kell élni nélküle!
Tudja ezt, ha emlékszik rám?

Nem felejtek el semmit, amit adott nekem
Az élet nem elég, hogy elfelejtsem, aki szeretett
Nem felejtetem a napot, amikor elköszönt
Nem felejtem, nem felejtem el, hogy fáj,
Itt vagyok, látod…
Én nem felejtettem el a szerelmét

Mondd meg neki, hogy szenvedtem, beszélj vele! Küldd vissza hozzám!

Szerelem …

Csak nem felejtem el, nem, nem tudom
Nem felejtettem, nem felejtettem el, akit szeretett engem
Itt vagyok, láthatod…
Én nem felejtem a szerelmet!

Comments are closed.