Románia 2010: A TVR kizárja a már nyilvános dalokat, Annamariét is

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctime.com

A román TVR közszolgálati televízió tisztázta a félreértésekre okot adható ügyet azokkal a dalokkal kapcsolatban, melyek nyilvánosságra lettek hozva az interneten, tévében, rádióban és bármilyen más tömegmédiában. A TVR zsűrije kizárja ezen dalokat az elődöntőkből a verseny új szabálya miatt.

Az előző évben még be lehetett mutatni a dalokat szabadon, most a zsűrinek több dalt is ki kell zárnia az eurovíziós selejtezőből, legalábbis amelyek január 25, 26 és 27 előtt jelentek meg a nyilvánosság előtt bármilyen médiában. A Blaxy Girls, Anda Adam, Dancs Annamari és Xonia dalait már kizártaknak tekinthetjük.

Néhány zeneszerző nagyon csalódott az előidézett probléma miatt. Anda Adam már tett lépéseket, egy másik dalt készített elő a nemzeti döntőre. Xonia egyáltalán nem fog részt venni a versenyen, míg Annamari dalát szerte Romániában nagy sikerrel játsszák a rádiók. A Blaxy Girls nagy valószínűséggel jövőre próbálkozik újból a versenyzéssel. Az OGAE Romania hivatalos rajongói klub jelentette be a TVR álláspontját a kialakult helyzet után, miszerint ‘Mindenkinek tiszteletben kell tartania a TVR döntését’.

3 Comments

Emlékeztetek minden Esc-fant, hogy 20 perc múlva kezdődik az Izlandi első elődöntő (Söngvakeppni) !!Én már nézem a tv-t, remélem ti is…:)Ja és köszi hogy kiraktátok a linket..

Első Elődöntő Izland!

A tavalyi csodálatos Yohanna (aki ebben az elődöntőben is megvillantotta zenei tehetségét egy új dallal), sikeréhez (2. hely) egy kicsivel közelebb kerültek ebben az elődöntőben:

-Íris Holm a — The One

http://www.youtube.com/watch?v=tz5TJ2GXOaM
(itt megtekinthetitek!)

-Matthias Matthiasson — Out of sight

http://www.youtube.com/watch?v=lROOqsX_RMQ
(itt megtekinthetitek, szerintem ez volt a legjobb és ez már élő felvétel!!!!!…)

Comments are closed.